Gelijkgestemden en collega's: ik heb er vele. In mijn rol van verbinder stel ik ze graag aan jou voor, omdat ik geloof dat we samen sterker zijn.

Wat ons met elkaar verbindt?

 • vanuit verwondering kijken we naar het leven
 • we durven dromen en geloven dat wanneer je iets kan dromen, je het kan realiseren
 • we staan tegelijkertijd stevig verankerd, met de voeten op de grond, zijn wars van zweverigheid
 • we hebben bakken professionele-en levenservaring, in uiteenlopende sectoren, die we graag willen delen
 • we hebben het helemaal gehad met de traditionele manier van adviesverlening - dikke rapporten schrijven die nooit gelezen worden, plannen maken in duffe boardrooms zonder voeling met wat er echt leeft, indruk proberen maken met machogedrag in saaie grijze pakken - en coaching en denken dat dat anders kan
 • anderen omschrijven ons soms als wijze wijven, straffe madammen ook; et pour les hommes: la même chose.
 • culturele creatieven, constructieve dwarsliggers, omdenkers, friskijkers, aan-de-bomen-schudders, af-en-toe-regelrecht-tegen-de-schenen-trappers, creatieve generalisten zijn allemaal koosnaampjes die bij ons passen en die ons tot kantelaar maken, zoals er in NL al heel veel zijn

Kortom: we geloven dat het kantelpunt waarop de wereld zich momenteel bevindt een fantastische opportuniteit is voor verandering en groei. Daar begeleiden we met bangelijk veel passie anderen bij, zowel individueel, als in groep.

 

Talentmanagement, outplacement en organisatiecoaching
Vind, coach en hou talent - Dirk Ameel en team

In het kader van individuele loopbaancoaching gesubsidieerd door de Vlaamse overheid via loopbaancheques, werk ik samen met de mensen van Vind, coach en hou talent. Allen senior gelijkgestemde profielen, met veel ervaring in verschillende sectoren en met uiteenlopende achtergronden - HRM, Organisatieadvies, Communicatie, Sales en Marketing, Bemiddeling, Onderwijs, Training, Therapie & Hulpverlening  - zijn we gebeten door het 'werken met mensen-virus'.

Wij zetten ons elke dag in opdat jij met:

 • meer werkplezier
 • meer voldoening vanuit je professionele bezigheden
 • meer samenwerking en verbinding - met jezelf, je team en met de rest van de wereld

door het leven kan, omdat we geloven dat gelukkige medewerkers in mensgerichte organisaties een toprecept vormen voor een bezielde maatschappij.

We leerden elkaar kennen tijdens onze respectievelijke zoektocht naar vernieuwende samenwerkingsvormen met andere professionals. Allemaal werken we graag professioneel, wetenschappelijk onderbouwd, resultaatgericht, warmmenselijk, met respect voor diversiteit en inclusie en vanuit holistisch, integraal en oplossingsgericht, waarderend perspectief. Allemaal zijn we zelfstandig, doen we autonoom ons eigen ding terwijl we leren van elkaar via intervisiesessies en onze kennis met elkaar delen.

Onze geografische spreiding maakt dat we klanten in alle Vlaamse provincies kunnen bedienen en dankzij onze verschillende achtergronden versterken we elkaar en het geheel. Mij persoonlijk kan je vinden in de vestiging in Lier.

Samenwerkingsplatform en denktank rond regeneratief & 'future fit' organiseren
2Be Linked - Ingrid Larik en leden
 • Regelmatig samenkomen als gelijkgestemden, om kennis te delen over vernieuwende samenwerkingsvormen
 • Elkaar versterken, door als zelfstandigen samen projecten aan te pakken
 • Andere gelijkgestemden - zaakvoerders, leidinggevenden, betrokken werknemers - inspireren over de mogelijkheden om (re)generatief te werken

Het zijn maar enkele zaken die  2 Be Linked beoogt, opgericht en beheerd door Ingrid Larik die ook een collega loopbaancoach is bij Vind, coach en hou talent. Leden van 2 Be Linked verwijzen graag door naar elkaar voor een bepaalde expertise en we werken in wisselende opstellingen samen aan projecten die meerdere mensen vereisen.

Het is een fijne kruisbestuivingsplek voor mensen die niet alleen willen denken over nieuwe organisatiemodellen, maar er ook zelf willen mee experimenteren. Let's walk the talk, be the change you want to see. Echt iets voor kantelaars dus...

Coaching en advies op maat van beelddenkers of multigetalenteerde bruggenbouwers
Numentum - Saskia Smet

Veel kantelklanten komen er vroeg of laat achter beelddenker te zijn. Dat ontdekken ze door hun unieke breinvoorkeur in kaart te laten brengen. Mensen die worstelen met hun visueel ruimtelijke denkvoorkeurstijl en expliciet verder willen begeleid worden op hun beelddenkerkwaliteiten, verwijs ik door naar mijn gelijkgestemde collega Saskia Smet van Numentum die zich hierin specialiseert.

Je kan op haar site inspirerende verhalen lezen, je kan webinars alsook langdurige coachingstrajecten bij haar volgen. Saskia werkt op locatie of via internet en richt zich zowel op particulieren als op bedrijven.

Coaching en begeleiding bij hoogsensitiviteit / HSP
Kus de kikker - Sabine Vanquaillie

Sabine Vanquaillie begeleidt met haar bedrijf Kus de Kikker sensitief sterke mensen die hun hoogsensitiviteit als een extra kwaliteit in hun leven beschouwen, of dat graag zouden willen leren. Seminaries, groeps-en individuele coachingstrajecten: je kan er allemaal voor bij haar terecht.

Verwacht geen klaagzang over hoe moeilijk het is om anders zijn. Wel een to the point uiteenzetting over de unieke kwaliteiten van HSP's en tips over hoe je voor jezelf of je hoogsensitieve partner/kind/collega/… de ideale context schept zodat hij/zij zich op zijn best voelt en zijn/haar unieke kwaliteiten optimaal inzet.

Wil je meer weten over het thema hoogsensitiviteit? Dan zijn haar seminaries echt een aanrader om in geen tijd zoveel mogelijk nuttige informatie te vergaren.

 

Lichaamswerk: integrale gezondheidszorg - relaxatie en adembegeleiding
Wel-zijn Vind je balans - Cristin Van Ooyen

Ter ondersteuning van je reflectieproces – dat zich hoofdzakelijk in je hart en in je hoofd afspeelt – is lichaamswerk een welkome aanvulling om alles te integreren. Ons lichaam is vaak de bode van het feit dat we op een kantelpunt staan, er wat extra aan geven, is dan absoluut aan de orde!

Cristin Van Ooyen biedt jou als gezondheidsbegeleider lichaamswerk (massage, voeding, beweging) en relaxatie door ademhalingsoefeningen aan. Ze heeft haar praktijk niet ver van de mijne, op de Berlaarsesteenweg in Lier en werkt 1 dag per week vanuit Mortsel. Ik waardeer haar no-nonsense aanpak zonder enige betutteling of zweverigheid & haar smaakvol ingerichte werkplek met Barcelona chairs waarin het heerlijk tot rust komen is.

Burn-out begeleiding & loopbaancoaching in Antwerpen
Poppy coaching - San Vangenechten

Wat als jij in een bore-of burn-out zit, in Antwerpen woont en de verplaatsing naar Lier teveel van je vraagt?

Klanten die in Antwerpen stad zelf begeleiding wensen bij het herstellen van bore-of burn-out, verwijs ik met een gerust hart door naar San Vangenechten van Poppy coaching. We volgden dezelfde opleiding tot Stress en burn-out coach en weten van elkaar hoe de loopbaancoachingstrajecten - die soms volgen op burn-out coaching - eruit zien. Bovenal koesteren we een zelfde visie op werken met mensen.

Trainingen verbindende communicatie voor particulieren en bedrijven
Walk your talk - Els Van Beveren

Els Van Beveren zet met haar bedrijf Walk your Talk neer waar zij ook als mens voor staat: door verbindend te communiceren kan je écht een verschil maken.

Grenzen afbakenen, opkomen voor jezelf op een manier die bij jou past, zaken realiseren vanuit authenticiteit in plaats vanuit uit hiërarchie, omgaan met 'moeilijke' mensen en je eigen emotie onder controle houden: dat leer je allemaal via deze methode.

Ik raad mijn klanten aan om kennis te maken met deze bijzondere methodiek die, eens je haar goed onder de knie hebt, veeleer een manier van leven wordt. Els organiseert zowel in bedrijven als voor particulieren opleiding Verbindende Communicatie.

Visual storytelling - verhalen visueel in beeld brengen
Visual harvesting - Martine Vanremoortele en team

Voor large scale interventions - werken met groepen tot vele honderden mensen samen - beveel ik Martine Vanremoortele van Visual Harvesting aan: zij en haar team oogsten op visuele wijze wat er tijdens zo'n trajecten vanuit de groep ontstaat en ze werken ook actief mee als facilitator.

Daarnaast beveel ik mensen die beelden wil (leren) inzetten tijdens het faciliteren of coachen de opleidingen en workshops aan die Martine en haar team aanbieden. Ik volgde zelf een workshop, ging daarbij zwaar buiten mijn comfortzone - ik zie mezelf echt niet als tekenaar! - en zoals geweten, zijn dat de interessantste leertrajecten.

Vandaag beleef ik veel plezier aan het tekenen van datgene wat ik probeer duidelijk te maken, of door in plaats van een verslag te schrijven, er één te tekenen. Het helpt me om op zo eenvoudig & creatief mogelijke wijze kennis over te dragen en om focus te bewaren tijdens gesprekken en vergaderingen.

 

(Grote groepen) mensen in beweging krijgen
KEIK - Koen Joly

Koen van Keik leerde ik kennen als een methodiekenmens pur sang met het hart op de radde tong. Pedagoog van opleiding heeft hij letterlijk een bestelwagen vol materiaal waarmee hij grote groepen mensen schijnbaar moeiteloos in beweging krijgt. Maar vergis je niet: hij beheerst zijn materie tot in de puntjes. Zelf verkies ik te werken met individuen en kleine groepen tot 12 mensen, grote(re) groepen zijn in geweldig goede handen bij Koen, al beperkt zijn dienstverlening zich niet enkel tot grote groepen.

Koen kreeg mij ook zelf 'in beweging' via één van zijn 'De Smaak van de KEIK-er'-sessies en zijn unieke rechtoerechtaan, cut the crap-stijl waardeer ik ontzettend. Ik ken hem als iemand met erg veel ervaring in de not for profit-en welzijnssector, sectoren waarin ik zelf geen ervaring heb: organisaties uit die hoek verwijs ik dus graag richting Koen.

Huisvestingsadvies, ontwikkeling, uitvoering en opvolging van interieurconcepten voor bedrijven
Eff3ct - Gerd Steegmans

Gerd is zaakvoerder van Eff3ct, het bedrijf met als motto 'mensen maken gebouwen, gebouwen maken mensen'. Mooie slogan vind ik dat, mooie visie ook, die hij graag toelicht aan bedrijven die op zoek zijn naar een partner op vlak van huisvestingsadvies, de ontwikkeling, uitvoering en opvolging van interieurconcepten.

Wie aan de slag wil met vernieuwende interieurconcepten die de mens opnieuw centraal zet, is bij Gerd aan het juiste adres.

Home office coach, voor begeleiding bij de inrichting van de thuiswerkplek
Nest Your Desk - Viviane Kock

Viviane Kock van Nest Your Desk begeleidt medewerkers en bedrijven bij de inrichting van de professionele werkplek thuis.

Ben jij toe aan de inrichting van een flexwerkplek en kan je daarbij wel wat advies rond ergonomie, welzijn en werkplezier gebruiken, of wil jij jouw medewerkers coaching of training aanbieden, bijvoorbeeld in de vorm van workshops? Viviane zal je graag begeleiden.

Meer inspiratiebronnen over kantelen in de brede zin van het woord

Zonder te claimen volledig te kunnen zijn, som ik hier bronnen op die mij wel eens inspireren als Kantelaar. Doe er je voordeel mee...

Individueel kantelen

Misschien herken jij je wel in het Manifest van de Creatieve Generalist?

Kantelen als bedrijf

Las je dit interview in Bloovi al over waarom medewerkers het zo moeilijk hebben met transformatie?

Jan Bossuyt, actief bestuurder bij Boss Paints uit Waregem en stichter van Colora schrijft een prachtige blog met zijn visie over hoe bewust leven, duurzaam ondernemen en de maatschappij.

Op dit Nederlands platform voor slimmer werken en sociale innovatie doe je vast inspiratie op rond modellen en lectuur.

Maatschappelijk kantelen

PALA wil een betere wereld, een menselijke samenleving voor iedereen die mee aan een leefbare wereld wil puzzelen, van 14 tot 104 jaar.

Bij onze noorderburen werken ze samen aan een innovatieve samenleving. Kunnen we nog heel wat van leren...

(R)evolutie is het gloednieuwe project van journativist Mischa Verheijden en Elke Leyman die met Blik vol waardering ook al met een fijn initiatief kwam op vlak van waardering.

 

Als je snel wil gaan, ga dan alleen.

Als je ver wil komen, ga dan samen.

Afrikaans gezegde

Share This