In mijn rol van verbinder stel ik graag collega's en gelijkgestemden voor aan jou. 't Is namelijk niet evident om in het grote aanbod van dienstverleners er net die persoon uit te halen die aansluit bij jouw waardenkader. De mensen waarnaar ik hieronder verwijs, delen minstens een aantal elementen of principes die ik als Kantelaar koester, mogelijk ervaar jij op die basis ook 'de klik' met hen:

 • vanuit verwondering kijken we naar het leven
 • we dromen graag want we geloven dat wanneer je iets kan dromen, je het kan realiseren: 'eerst geloven, dan zien'
 • we staan tegelijkertijd stevig verankerd, met de voeten op de grond, zijn wars van zweverigheid en houden van wetenschappelijk gevalideerd
 • we hebben bakken professionele-en levenservaring, in uiteenlopende sectoren, die we graag delen: sharing = caring
 • deskundigheid nemen wij ernstig - onszelf een pak minder - daarom scholen we onszelf permanent bij
 • we hebben het gehad met de klassieke, old-school manier van adviesverlening  en coaching en wij denken dat dat anders kan
 • culturele creatieven, constructieve dwarsliggers, omdenkers, friskijkers, aan-de-bomen-schudders, af-en-toe-regelrecht-tegen-de-schenen-trappers, creatieve generalisten, nieuwe durvers zijn allemaal 'koosnaampjes' voor ons
 • we geloven dat het kantelpunt waarop de wereld zich momenteel bevindt een fantastische opportuniteit is voor transformatie voor mens, bedrijf en maatschappij als geheel.

Bij die transformatie begeleiden we anderen en dat doen we met bangelijk veel goesting en passie...

Wie vertrouwt op de eigen kracht heeft geen concurrenten in het leven.

Ilse Schorrewegen

Kantelaar, Kantelpunt - www.kantelpunt.be

Zoek jij gelijkgestemde LOOPBAANCOACHES, ook BUITEN ANTWERPEN?

Vind, coach en hou talent - Dirk Ameel en team

In het kader van individuele loopbaancoaching gesubsidieerd door de Vlaamse overheid via loopbaancheques, werk ik samen met de mensen van Vind, coach en hou talent. Allen senior gelijkgestemde profielen, met veel ervaring in verschillende sectoren en met uiteenlopende achtergronden - HRM, Organisatieadvies, Communicatie, Sales en Marketing, Bemiddeling, Onderwijs, Training, Therapie & Hulpverlening  - zijn we gebeten door het 'werken met mensen-virus'.

Wij zetten ons elke dag in opdat jij met:

 • meer werkplezier
 • meer voldoening vanuit je professionele bezigheden
 • meer samenwerking en verbinding - met jezelf, je team en met de rest van de wereld

door het leven kan, omdat we geloven dat gelukkige medewerkers in mensgerichte organisaties een toprecept vormen voor een bezielde maatschappij.

We leerden elkaar kennen tijdens onze respectievelijke zoektocht naar vernieuwende samenwerkingsvormen met andere professionals. Allemaal werken we graag professioneel, wetenschappelijk onderbouwd, resultaatgericht, warmmenselijk, met respect voor diversiteit en inclusie en vanuit holistisch, integraal en oplossingsgericht, waarderend perspectief. Allemaal zijn we zelfstandig, doen we autonoom ons eigen ding, terwijl we leren van elkaar via intervisiesessies en onze kennis met elkaar delen.

Onze geografische spreiding maakt dat we klanten in alle Vlaamse provincies kunnen bedienen en dankzij onze verschillende achtergronden versterken we elkaar en het geheel. Mij persoonlijk kan je vinden in de vestiging in Lier, voor mijn collega's verwijs ik graag naar de site van Vind, coach en hou talent.

Zoek jij een STRESS & BURN-OUT COACH ?

Als jij naar aanleiding van de diagnose burn-out - die overigens enkel door je huisarts kan en mag gemaakt worden - nog te weinig energie hebt om gedurende 2 uur gefocust aan jezelf te kunnen werken, is burn-out coaching eerder aan de orde dan loopbaanbegeleiding.

Volgende mensen volgden dezelfde opleiding tot Stress en burn-out coach, erkend door de Vereniging van Erkende Stress-, burn-out en Re-integratiecoaches als ik, naar hen verwijs ik je met een gerust hart door, daarna ben je welkom bij mij voor  levensloopbaanbegeleiding.


Poppy coaching - San Vangenechten - Antwerpen

Klanten die in Antwerpen stad begeleiding wensen bij het herstellen van bore-of burn-out, verwijs ik door naar San Vangenechten van Poppy coaching. Behalve burn-outbegeleiding is San een krak in het versterken van vrouwen in hun vrouwenkracht. Neem maar eens een kijkje op haar website rond Wildflower Sisterhood. Ook via haar Facebookgroep 'The Wildflower Sisterhood' kan je volgen welk fantastisch werk San doet...


Re-move - Viki Broes - Berlaar

Viki Broes heeft haar praktijk in Berlaar, vlakbij Lier. Zij kiest aanvullend voor het pad van Natuurcoaching en Equicoaching om mensen te ondersteunen bij stress en BO. Daarnaast is Viki - naast Elke Vermeire - medebeheerder van de veelgelezen besloten Facebookgroep Burn-out Vlaanderen die ondertussen al meer dan 3500 leden heeft die het fijn vinden om zich gesteund te weten door lotgenoten. Je contacteert haar via haar website.

Hier vind je coaching en advies op maat van BEELDDENKERS

Numentum - Saskia Smet

Veel kantelklanten komen er vroeg of laat achter beelddenker te zijn. Dat ontdekken ze door hun unieke breinvoorkeur in kaart te laten brengen. Mensen die worstelen met hun visueel ruimtelijke denkvoorkeurstijl en expliciet verder willen begeleid worden op hun beelddenkerskwaliteiten, verwijs ik graag door naar mijn gelijkgestemde collega Saskia Smet van Numentum die zich hierin specialiseert.

Je kan op haar site inspirerende verhalen lezen, je kan webinars alsook langdurige coachingstrajecten bij haar volgen. Saskia werkt op locatie of via internet en richt zich zowel op particulieren als op bedrijven.

Leer beter omgaan met je HOOGSENSITIVITEIT als HSP

Kus de kikker - Sabine Vanquaillie

Sabine Vanquaillie begeleidt met haar bedrijf Kus de Kikker sensitief sterke mensen die hun hoogsensitiviteit als een extra kwaliteit in hun leven beschouwen, of dat graag zouden willen leren. Seminaries, groeps-en individuele coachingstrajecten: je kan er allemaal voor bij haar terecht.

Verwacht geen klaagzang over hoe moeilijk het is om anders zijn. Wel een to the point uiteenzetting over de unieke kwaliteiten van HSP's en tips over hoe je voor jezelf of je hoogsensitieve partner/kind/collega/… de ideale context schept zodat hij/zij zich op zijn best voelt en zijn/haar unieke kwaliteiten optimaal inzet.

Wil je meer weten over het thema hoogsensitiviteit? Dan zijn haar seminaries echt een aanrader om in geen tijd zoveel mogelijk nuttige informatie te vergaren.

VERBINDEND COMMUNICEREN: topadressen om het te leren

Ondertussen komen er steeds meer trainers in Verbindende Communicatie (VC) bij. Dat is een gunstige evolutie want VC is een wetenschappelijk bewezen methode om vredevol door het leven te kunnen gaan. Lees er het boekje 'vrede kan je leren' van Thomas d'Ansembourg en David Van Reybrouck maar eens op na...

Bij volgende mensen leerde ik zelf op verbindende - of geweldloze - wijze communiceren:

Walk your talk - Els Van Beveren

Els Van Beveren zet met haar bedrijf Walk your Talk neer waar zij ook als mens voor staat: door verbindend te communiceren kan je écht een verschil maken.

Grenzen afbakenen, opkomen voor jezelf op een manier die bij jou past, zaken realiseren vanuit authenticiteit in plaats vanuit uit hiërarchie, omgaan met 'moeilijke' mensen en je eigen emotie onder controle houden: dat leer je allemaal via deze methode.

Ik raad mijn klanten aan om kennis te maken met deze bijzondere methodiek die, eens je haar goed onder de knie hebt, veeleer een manier van leven wordt. Els organiseert zowel in bedrijven als voor particulieren opleiding Verbindende Communicatie.


Human Matters - Erwin Tielemans

Erwin's focus ligt op kwaliteitsvol werk en arbeidsvreugde. Hij organiseert met zijn bedrijf Human Matters opleidingen in verbindende communiatie (VC), maar ook verbindend leidinggeven, verbindende besluitvorming, feedback vanuit VC, vergaderingen volgens VC en conflicthantering. Hij richt zich zowel op bedrijven als individuen. Je leest meer informatie op zijn website.

LICHAAMSWERK: voeding, massage, yoga, menopauzebegeleiding, ... komen hier aan bod

Ons lichaam is vaak de eerste bode van het feit dat we op een kantelpunt staan. Er extra aandacht aan geven, is dan absoluut aan de orde!

Ter ondersteuning van het zelfreflectie proces - waarbij ik je graag begeleid - is lichaamswerk een welkome aanvulling. Er bestaan  heel veel types lichaamswerk, ik som er slechts enkele op en verwijs daarbij naar mensen die ik persoonlijk ken. Voel echter zelf aan of 'de klik' er met hen is en doe hen vooral mijn groeten als je hen contacteert. 'k Heb overigens geen commerciële banden met hen, ik heb er geen enkel persoonlijk voordeel bij om naar hen te verwijzen, andere dan dat ik jou wil inspireren. Ik geloof dat sharing = caring.


Oceanflow: massage (ook bij kanker), reiki, voetreflexologie - Evi Mortelmans

Evi heeft niet enkel een hart maar ook handen van goud: je door haar laten masseren is een weldaad voor lichaam én geest. Zij straalt een zachte kracht uit waar ik alleen maar bewondering voor kan hebben. Je leest alles over haar aanbod op haar website via dewelke je ook supervlot afspraken boekt in haar praktijk aan de Lierse vesten, vlakbij het station en ander openbaar vervoer en met (betalende) parkeerplaats voor de deur. Wil je jezelf - of een vriendin - verwennen, dan is dit je adres. Evi behandelt enkel vrouwen.


Wel-zijn vind je balans: gezondheidsbegeleiding - Cristin Van Ooyen

Cristin Van Ooyen biedt jou als gezondheidsbegeleider lichaamswerk en relaxatie door ademhalingsoefeningen aan. Ze heeft haar praktijk niet ver van de mijne, op de Berlaarsesteenweg in Lier en werkt ook vanuit groepspraktijken in Mortsel en Mechelen. Ik waardeer haar vooral voor haar no-nonsense aanpak, voeten op de grond, wars van zweverigheid. Je kan bij Cristin terecht als individu en als organisatie, lees er alles over op haar website.


Pure-essence Yoga - Tanja Gysbrechts

Vanuit haar ervaringsdeskundigheid met burn-out ontdekte Tanja yoga en die ontdekking was voor haar een echt kantelpunt!

Vandaag geeft ze zelf les in Lier in verschillende yogavormen en gebruikt ze haar eigen ervaringen en groeiproces om andere mensen te inspireren. Zelf volg ik al een paar jaar Yin-yoga bij haar en die lessen helpen mij om rust over te brengen op mijn kantelklanten enerzijds, om mijn balans hoofd-lichaam in evenwicht te houden anderzijds. Als gedreven kenniswerker blijft dat toch een pittige uitdaging. Tanja organiseert geregeld workshops en soms ook yogaweekends. Ontdek het allemaal op haar website.


How about healthy - hormoonfactor voedingsadvies - Leen Pairon

Als Trainer Hormoonfactor is het Leen's missie om haar kennis te delen over hoe je tot een optimale hormoonbalans kan komen als vrouw. Zo helpt ze jou op weg naar een energieke levensstijl en gezond gewicht. Je leest er alles over op haar website en via haar Facebookpagina waarop ze geregeld lekkere receptideetjes deelt. Haar workshops zijn een eye-opener!


Menopauzeconsulent - Greet Dieltjens

Wist jij dat er tegenwoordig ook menopauzeconsulenten bestaan? Bij Corporella kan je - onder andere - voor advies rond je menopauze terecht. Ontdek via deze test of jij daar baat kan bij hebben.

Nooit eerder waren er zoveel beroepsactieve vrouwen in de menopauze als nu. We hebben er dus vanuit maatschappelijk oogpunt alle belang bij om ons goed te informeren over hoe we op een zo aangenaam en gezond mogelijke manier met dat belangrijke kantelpunt in een vrouwenleven om kunnen leren gaan.

Bovendien voelen nogal wat vrouwen zich niet altijd even goed gehoord of begrepen door hun huisarts en zelfs gynaecoloog op dit vlak. Die gap vullen menopauzeconsulenten op met hun adviezen en luisterend oor.

Op zoek naar gelijkgestemde ORGANISATIECOACHES ?

Een kantelaar in jouw bedrijf?

Checkte je al wat ik voor de graad van bevlogenheid in jouw organisatie kan betekenen? Zij gingen je voor en hebben het zich niet beklaagd...

Maar natuurlijk zijn er nog andere fijne Kantelaar-organisatiecoaches in de wereld...


2Be Future Fit - Ingrid Larik en leden

 • Regelmatig samenkomen als gelijkgestemden, om kennis te delen over vernieuwende samenwerkingsvormen
 • Elkaar versterken, door als zelfstandigen samen projecten aan te pakken
 • Andere gelijkgestemden - zaakvoerders, leidinggevenden, betrokken werknemers - inspireren over de mogelijkheden om (re)generatief en radicaal anders te werken

Het zijn maar enkele zaken die bezielster Ingrid Larik beoogt met 2 Be Future Fit. Leden verwijzen graag door naar elkaar voor een bepaalde expertise en we werken in wisselende opstellingen samen aan projecten die meerdere mensen vereisen.

Ik vind hier een fijne kruisbestuivingsplek voor mensen die niet alleen willen denken over nieuwe organisatiemodellen, maar er ook zelf willen mee experimenteren. Let's walk the talk, be the change you want to see...Echt een fijne context voor en door kantelaars dus...


Living systems coaching - Philippe Bailleur

De boeken van Philippe - Architect van je organisatie en Trauma in organisaties - zijn een inspiratiebron voor mij. Ik hou van zijn systemische manier van kijken naar verandering en transformatie. Hij schrijft behalve boeken ook fijne nieuwsbrieven en deelt zijn kennis via meerdaagse opleidingen. Contacteer hem via zijn website.


KEIK - Koen Joly

Koen leerde ik kennen als meester in het in beweging krijgen van grote groepen mensen. Hij heeft bijzonder veel expertise in de zorg en not for profitsector. Koen vertrekt - net zoals ik - van wat wél werkt. Contacteer hem via zijn website.

Ontdek hier gelijkgestemden rond KANTELEN in de brede zin van het woord...

Individueel kantelen

Misschien herken jij je wel in het Manifest van de Creatieve Generalist? Dan moet je zeker deze TED talk van Emilie Wapnick eens bekijken.

Grote levensvragen in beeld brengen: Canvas doet het als geen ander.


Kantelen als bedrijf

Las je dit interview in Bloovi al over waarom medewerkers het zo moeilijk hebben met transformatie?


Jan Bossuyt, actief bestuurder bij Boss Paints uit Waregem en stichter van Colora schrijft een prachtige blog met zijn visie over hoe bewust leven, duurzaam ondernemen en de maatschappij. 


Op dit Nederlands platform voor slimmer werken en sociale innovatie doe je vast inspiratie op rond modellen en lectuur.


(R)evolutie is het gloednieuwe project van journativist Mischa Verheijden en welzijnscoach Elke Leyman die met Blik vol waardering ook al met een fijn initiatief kwam op vlak van waardering tonen voor medewerkers.


Maatschappelijk kantelen

PALA wil een betere wereld, een menselijke samenleving voor iedereen die mee aan een leefbare wereld wil puzzelen, van 14 tot 104 jaar. Dat treft. Ik ook...Dus spiek ik wel eens op hun site.


Bij onze noorderburen werken ze met Nederland Kantelt samen aan een innovatieve samenleving. Kunnen wij nog heel wat van opsteken in België...


Happonomy is een groep mensen van diverse pluimage. Ondernemers, kunstenaars, politici, studenten, zakenlui, .... Jong en oud. Rijk en arm. Eén ding verbindt hen allemaal: ze geloven dat we een wereld kunnen creëren waarin iedereen tot zijn recht komt.


Een heel fijne inspiratiebron voor mij blijft de FILOSOFIE. Ik kijk elke maand ontzettend uit naar de volgende publicatie van Filosofiemagazine. Ook het televisieprogramma Wanderlust op Canvas van Alicja Gescinska bekijk en herbekijk ik graag...


Stilte: nog zo'n onontbeerlijk en levensnoodzakelijk gegeven dat ik nodig heb om mijn werk als Kantelaar te kunnen doen. Nochtans is die stilte behoorlijk bedreigd, ook in onze contreien. Daarom werd ik lid van Waerbeke vzw. Deze sociaal-culturele beweging koestert en bevordert de beleving van stilte, rust en ruimte in Vlaanderen en Brussel.

Ze organiseren jaarlijks een reünie of trefdag voor stiltemakers in ons land via hun Waerbekeconferentie. Tenslotte promoten ze jaarlijks de dag van de stilte. Check hun website of Facebookpagina als jij ook van stilte houdt en lees dit blogartikel van mijn hand eens over hoe ik een stilteweekend heb ervaren...

Gebundelde takken kan je niet breken

Afrikaans gezegde

Share This