Volg Kantelpunt

via

sociale mediakanalen

Recente posts op Facebook

Kantelpunt

Een kantelpunt is: - Een belangrijk moment in het bestaan, met dergelijke impact, dat het ‘na’ drastisch anders is dan het ‘voor’ - Hét moment waarop de nood aan verandering scherp voelbaar is, omdat zekerheden op losse schroeven komen te staan en je aan het wankelen gaat - Een innerlijke reis, een tijd voor reflectie, stilstaan - Een hefboom voor verandering, een katalysator om te kantelen - Een fantastische opportuniteit voor persoonlijke of organisatiegroeiSta jij of jouw bedrijf op een kantelpunt en ben je op zoek naar professionele begeleiding of inspiratie? Op www.kantel.be kan je beide vinden.
Kantelpunt
Kantelpunt17/12/2018 @ 22:09
Regeneratief werken aan welzijn is waarnaar ik streef als Kantelaar: de context waarin we leven, bepaalt de kwaliteit van ons leven, dus moet je werken met die context, systemen als je welzijn duurzaam wil verbeteren.

Simpel uitgelegd: gras gaat niet harder groeien door eraan te trekken. Wel door het water en voeding te geven en te behoeden voor felle zon. Tegelijkertijd is in het graszaadje wel alles al aanwezig om mooi te kunnen groeien, mits de omgeving goed is.

Klik hier om het volledige artikel van Ash Buchanan te lezen en ontdek hoe het nieuwe paradigma van regenerativiteit zowel in design en ontwikkeling, als in economie, business, cultuur, landbouw en nu ook welzijn de nieuwe norm wordt: https://medium.com/benefit-mindset/regenerative-wellbeing-78d39499c266
Kantelpunt
Kantelpunt heeft het bericht van Ilse Schorrewegen gedeeld.13/12/2018 @ 0:16
Waarom een mens zou willen kantelen op een professioneel kantelpunt? Daarom... Meer weten? Klik op www.kantel.be
Kantelpunt
Kantelpunt09/12/2018 @ 21:21
Toxische bedrijfsculturen hebben een gigantische impact op het welzijn van de medewerkers die erin functioneren en bijgevolg ook op de winst: wie zich niet goed voelt, presteert niet goed. Verbindende - of geweldloze - communicatie vormt omwille van die reden al jaren de rode draad doorheen mijn kantelcoachingstrajecten: verander de conversaties en je verandert alles, woorden creëren immers werelden... Blij te lezen dat CEO's van grote bedrijven - zoals Microsoft - zich dat ook realiseren. Want er zijn altijd mensen die liever iets aannemen van 'een rolmodel' wiens functietitel met een C begint, dan dat ze dat aannemen van een solopreneur wiens functietitel met een K begint ;-).
Kantelpunt
Kantelpunt heeft het bericht van Jonathan Holslag gedeeld.09/12/2018 @ 6:48
Jonathan Holslag' essay Vlaanderen 2055 inspireert mij al jaren als Kantelaar. In zijn bericht aan de gele hesjes herhaalt hij een paar elementen:
"... Gaandeweg moeten de spelregels veranderen. Ik geloof erg in een verschuiving van belasting op arbeid naar belasting op overlast: vervuiling, transport, etc.
Ik geloof ook erg dat wat we invoeren aan dezelfde sociale en economische regels moet beantwoorden als aan de lokale regels. Dat is moeilijk te controleren, zeker, maar leg de bewijslast bij de bedrijven. ..."
Wil je zijn volledige brief aan de gele hesjes lezen, klik dan op de foto.

Persoonlijk hoop ik dat we blijven luisteren naar elkaar, dat we tijd blijven maken voor een genuanceerd debat - ja, dat betekent soms lange FBberichten lezen - en vooral polarisering blijven doorzien als een manier om angst onder mensen te brengen. Angst is zelden een goede raadgever. Kantelen die handel!
Kantelpunt
Kantelpunt01/12/2018 @ 22:45
Deze week liep ik er zelf nog 'ns keihard tegenaan: zolang de adrenaline door mijn lijf gierde, kon ik het allemaal prima aan, de combo tussen mijn werk als Kantelaar en de - gelukkig ondertussen weer bedwongen - gezondheidscrisis van mijn geliefde die mij enkele dagen richting spoed en ziekenhuis noopten.

Van zodra ik mijn partner opnieuw gezond en wel naast mij in de zetel had vrijdagavond, volgde volledige decompressie: mijn lijf gaf aan dat het doodop was. Gisteren was ik niet in staat wat dan ook te DOEN, ik kon alleen maar ZIJN en zelfs dat was lastig...
Daar werd mijn brein niet blij van: alles was terug in orde, dus mijn lijf moest zich ook maar zo snel mogelijk weer 'business as usual' gedragen, vond mijn hoofd.
Het lijf zei: 'no way, bugger off'.

Ik ben heel vertrouwd met stressprincipes, ik bespreek dagelijks met kantelklanten hoe zij er beter mee om kunnen gaan en toch merkte ik zelf hoe moeilijk het is om te aanvaarden dat het is wat het is...

Natuurlijk loop je achterstand op wanneer een crisis op je pad komt. Het Duracellkonijn in mij voelt dan een onweerstaanbare drang om toch te blijven trommelen, nog sneller dan anders zelfs, om die achterstand zo snel mogelijk in te halen. Herkenbaar?

Waarom doen we onszelf dat eigenlijk aan? Als het vat leeg is - omdat je de voorbije periode alles hebt gegeven, hetzij fysiek, hetzij emotioneel, meestal een combo van de twee - dan moet dat vat eerst gevuld geraken alvorens er weer iets 'geproduceerd' kan worden.
Zo logisch als wat, toch?

Van waar dan toch onze obsessie met MEER, BETER, HOGER, VERDER, ... ?
In onderstaand artikel van De Correspondent lees je een fijne analyse, klik op de foto om het te lezen.

Niets menselijks is deze kantelaar vreemd. Ik hoop je een hart onder de riem te kunnen steken als jij hier soms ook tegenaan loopt.

Liefdevol vaststellen wat je doet, zonder teveel oordeel, is het begin van er bewuster mee omgaan... Het valt te leren, met vallen en opstaan en héél veel mildheid jegens jezelf...Succes!
Kantelpunt
Kantelpunt heeft het bericht van VDAB gedeeld.22/11/2018 @ 1:01
Wil jij graag bewegen op de arbeidsmarkt? 't Is er een goed moment voor...vacatures in overvloed.
Dat gezegd zijnde: niet elke job is een zinvolle job.
Kies bewust: op een moment dat er een schaarste aan goede kandidaten is, heb je die luxe.
Kantelpunt
VDAB
De werkaanbodcijfers van oktober 2018 zijn er! Ten opzichte van oktober 2017 waren er afgelopen maand 11,9% meer vacatures. De sterkste stijging zagen we in Antwerpen (+20,1%!) 😲

Recente posts op Twitter...

15/12/2018 @ 21:51
Voel jij je gewaardeerd op je werk, dan ben je ook een fijnere partner, ouder, vriend, ... Kantel als het professioneel niet meer goed zit en weet dat je het niet alleen hoeft te doen: https://t.co/zjJWShKALF. #levensloopbaanbegeleiding #kantelen #kantelpunt https://t.co/rTB8meMPFk kantelpuntilse photo
30/09/2018 @ 18:43
Mijn droom - een bezielde maatschappij waarin mensen zichzelf overstijgen dankzij de waardering die ze krijgen voor hun unieke bijdrage - kan ik niet in mijn eentje realiseren.
Vandaar deze vraag. https://t.co/FDR28pZi2T
kantelpuntilse photo
22/08/2018 @ 17:31
STEL: je gaat met heel lange tanden terug werken na je vakantie. Je roept soms tegen je kinderen tegenwoordig. Je vraagt je af hoe je dit tempo in hemelsnaam gaat volhouden tot je 67 (!).
STEL: je wil daar iets aan doen, hebt al g… https://t.co/ogbhHhilV8 https://t.co/TWGHHKriQL
26/07/2018 @ 2:10
Ik tekende de petitie 'Petitie: red het Terhillsbos in Limburg' van @groen. Doe mee op https://t.co/cDVB2rPEvH
Share This