Volg Kantelpunt

via

sociale mediakanalen

Recente posts op Facebook

Kantelpunt

Een kantelpunt is: - Een belangrijk moment in het bestaan, met dergelijke impact, dat het ‘na’ drastisch anders is dan het ‘voor’ - Hét moment waarop de nood aan verandering scherp voelbaar is, omdat zekerheden op losse schroeven komen te staan en je aan het wankelen gaat - Een innerlijke reis, een tijd voor reflectie, stilstaan - Een hefboom voor verandering, een katalysator om te kantelen - Een fantastische opportuniteit voor persoonlijke of organisatiegroeiSta jij of jouw bedrijf op een kantelpunt en ben je op zoek naar professionele begeleiding of inspiratie? Op www.kantel.be kan je beide vinden.
Kantelpunt
Kantelpunt22/02/2019 @ 21:55
Verlang jij ernaar waarde toe te voegen via je werk? Doe hier alvast inspiratie op: https://mailchi.mp/04593bffab30/waarde-toevoegen-via-je-werk
Wil jij de nieuwsbrief van Kantelpunt in de toekomst rechtstreeks in jouw mailbox ontvangen ? Registreer je dan via deze link: #kantelnieuws" target="_blank">http://www.kantel.be/#kantelnieuws.
Kantelpunt
Kantelpunt21/02/2019 @ 2:06
In de maalstroom van het leven zitten ups en downs. Downs nodigen uit tot oordelen: het deugt niet (meer) of ik/jij deugt niet (meer). Je gevoel is een afspiegeling van je gedachten. Gevolg: je voelt je niet lekker, eerder boos, verdrietig of bang.

Al 'ns geprobeerd om vanuit verwondering i.p.v oordeel te kijken, ook naar de downs in je leven en je werk?

Deze vragen helpen daarbij:
→ Wat maakt dat de dingen lopen zoals ze lopen?
→ Wat is de goede intentie van diegene die mij nu enerveert?
→ Wat begrijp ik nog niet over de situatie, over de ander, over mezelf dat maakt dat ik nu reageer vanuit oordeel?
→ Wat zegt dat over mij en over mijn behoeften?

Probeer het 'ns.
En laat me weten wat er verandert, wat er kantelt...
Kantelpunt
Kantelpunt20/02/2019 @ 21:23
Erger jij je ook zo in vacatures waarin gezocht wordt naar schapen met 5 poten?
Zie jij veel schapen met 5 poten in de weide staan? Ik niet. En als ik er zo eentje zou spotten, dan zou ik een dierenarts bellen en vragen het beestje te helpen...

Werkgevers begaan een grote vergissing door vacatures in onbegrijpbaar jargon op te stellen en veel te hoge eisen te stellen aan kandidaten. Natuurlijk vinden ze geen geschikte kandidaten op deze manier: ze schrikken potentieel af en wentelen zich vervolgens in zelfbeklag: 'wij vinden geen geschikte mensen meer.' En da's dan de schuld van 'anderen': het onderwijs, de digitalisatie, de immigratie, ... .

'We zoeken niet op de juiste manier naar mensen en we hebben geen idee hoe we dat beter kunnen doen' is volgens mij een juistere analyse.

Ik heb wel een paar ideetjes.

Begin al eens met je vacatures te laten opstellen of minstens lezen door je eigen medewerkers en hen te bevragen of daarin een realistisch beeld wordt geschetst van zowel de werkplek als de uitdaging. En stuur dan bij op basis van wat zij zeggen.

Ofwel stuur je de vacature bij en schets je een realistisch beeld, ofwel stuur je de werkplek en de uitdaging bij en werk je naar je eigen droombeeld toe.

Dat tweede is ongetwijfeld de meest duurzame oplossing waar ook jijzelf en je bestaande medewerkers beter van worden, maar het vraagt meer tijd en effort.
Dat eerste is noodzakelijk om op korte termijn wel nog geschikte kandidaten te kunnen vinden.

Waarna ik dan ten stelligste aanbeveel om toch ook met punt 2 aan de slag te gaan, als je je bedrijf tenminste duurzaam wil uitbouwen.
Kantelpunt
Kantelpunt19/02/2019 @ 0:00
Gesteld dat je je professioneel leven fundamenteel anders zou invullen...Wat zou jij dan anders doen?
Inspireer anderen, via een opmerking, of denk er 'ns over na. #levensloopbaanbegeleiding #sharingiscaring #kantelen #kantelpunt #loopbaanadvies #inspiration
Kantelpunt
Kantelpunt18/02/2019 @ 6:18
Idealiseren - hetzij van een beoefening, hetzij van een groep, hetzij van een leraar, hetzij van andere beoefenaars - is niet verstandig, dus ook niet wanneer het gaat over meditatie.

Grenzen overschrijden - hetzij die van jezelf, hetzij die van een ander - is niet verstandig, dus ook niet wanneer het gaat over meditatie.

Mildheid, liefde en mededogen zijn in alle contexten mooie elementen, dus ook wanneer het gaat over meditatie. Sterker nog: het zijn er de pijlers van.

Meditatie, dat is veel meer dan in stilte op een yogamat zitten. En je hoeft ook geen boeddhist te zijn om deugd te kunnen hebben van mediteren.

Interessant artikel door psychiater Edel Maex over misverstanden die bestaan rond mediteren. Aanrader voor wie meditatie in het hokje 'zweverig' plaatst: eerst even lezen, dan oordelen. Of beslissen dat oordelen niet gelukkiger maakt...
Kantelpunt
Kantelpunt17/02/2019 @ 2:29
"Als je de diepgaande verwevenheid van de elementen in het ecosysteem niet waardeert, vernietig je uiteindelijk de omgeving waar je zelf ook afhankelijk van bent." Dat hebben de jongeren van vandaag - eindelijk - begrepen. Nu de ouderen nog ;-).

Recente posts op Twitter...

22/02/2019 @ 18:55
Verlang jij ernaar waarde toe te voegen via je werk? Doe hier inspiratie op: https://t.co/z1TAZ8qvyG https://t.co/uMi3L7fQ3M kantelpuntilse photo
18/02/2019 @ 18:32
Gesteld dat je je professioneel leven fundamenteel anders zou invullen...Wat zou jij dan anders doen? https://t.co/3aA0s8Z1PR https://t.co/bUtivyJtQ9 kantelpuntilse photo
01/01/2019 @ 1:47
Dank om in 2018 te dialogeren & interageren met mij...
Ik hoop dat 2019 ons elke dag weer een stapje dichterbij een bezielde maatschappij brengt, vol bewuste medemensen die zich gewaardeerd voelen omwille van hun unieke bijdrage en dankzij die waardering… https://t.co/5ZlpOVC9IA
27/12/2018 @ 21:24
📫 Kantelnieuws # 22 - https://t.co/fyym1xrzds is uit, over het belang van vakmanschap om zingeving & voldoening in je werk te kunnen ervaren. Veel leesplezier. https://t.co/BJeL99nVuY kantelpuntilse photo
15/12/2018 @ 21:51
Voel jij je gewaardeerd op je werk, dan ben je ook een fijnere partner, ouder, vriend, ... Kantel als het professioneel niet meer goed zit en weet dat je het niet alleen hoeft te doen: https://t.co/zjJWShKALF. #levensloopbaanbegeleiding #kantelen #kantelpunt https://t.co/rTB8meMPFk kantelpuntilse photo
Share This