Volg Kantelpunt

via

sociale mediakanalen

Recente posts op Facebook

Kantelpunt

Een kantelpunt is: - Een belangrijk moment in het bestaan, met dergelijke impact, dat het ‘na’ drastisch anders is dan het ‘voor’ - Hét moment waarop de nood aan verandering scherp voelbaar is, omdat zekerheden op losse schroeven komen te staan en je aan het wankelen gaat - Een innerlijke reis, een tijd voor reflectie, stilstaan - Een hefboom voor verandering, een katalysator om te kantelen - Een fantastische opportuniteit voor persoonlijke of organisatiegroeiSta jij of jouw bedrijf op een kantelpunt en ben je op zoek naar professionele begeleiding of inspiratie? Op www.kantel.be kan je beide vinden.
Kantelpunt
Kantelpunt shared Зеркало's video.17/03/2018 @ 0:19
't Is nooit te laat om te kantelen...
😉
Kantelpunt
Зеркало
Делай так, как велит тебе сердце! И тогда все станет на свое место!
Kantelpunt
Kantelpunt16/03/2018 @ 22:49
Kijk, andere kantelaars...
Kantelpunt
Kantelpunt shared Ilse Schorrewegen's post.16/03/2018 @ 6:38
Hey fijne kantelaar, doe je voordeel met de transitiepremie als je overweegt om voor het zelfstandig statuut te kiezen in de nabije toekomst. Lees er hier alles over: https://www.werk.be/online-diensten/transitiepremie
Kantelpunt
Kantelpunt16/03/2018 @ 0:39
Debatten als deze gaan op zoek naar een schuldige, een verantwoordelijke. Die moet 'betalen'. Alsof de pijn daardoor minder wordt...alsof de situatie daardoor verbetert, alsof we het maatschappelijk fenomeen en probleem daarmee oplossen.

We betalen vandaag volgens mij allemaal mee en niet uitsluitend in geld:

→ De persoon die opbrandt in de eerste plaats
→ De mensen die samenleven met de persoon die opbrandt
→ De collega's die achterblijven, ook de leidinggevenden
→ Klanten, die vroeg of laat een mindere kwaliteit in dienstverlening ervaren
→Aandeelhouders, die merken dat het zakencijfer lijdt als medewerkers en klanten lijden
→ Jij en ik: wij betalen in België (gelukkig) allemaal mee sociale zekerheid die gebruikt wordt om langdurig zieken te ondersteunen en dat worden er steeds meer die steeds langer uitvallen. Omdat ze wel willen werken maar niet meer kunnen werken, ook geen klein beetje, ook geen 'aangepast werk', voor zover dat al voorhanden is. Ook niet zo eenvoudig om dat te voorzien in elke organisatie, laten we eerlijk zijn.

Kortom: de hele maatschappij lijdt hieronder.

Je krijgt dan al gauw polarisatie tussen 2 groepen:
→ zij die weten waarover het gaat en begrip tonen
→ zij die niet weten waarover ze spreken en veroordelen

In realiteit is het veel complexer. Geloof me: ook zaakvoerders en vertegenwoordigers van werkgeversorganisaties die ZELF ervaren hebben wat psychosociale klachten doen met een mens, tonen begrip.
Dat worden er - moet ik nu schrijven 'gelukkig' of 'helaas'? - steeds meer, dus er begint iets te kantelen, maar het gaat traag.

Zolang we blijven hangen in 'welles-nietes terecht of mensen uitvallen'- spelletjes en juridische gevechten over wie nu verantwoordelijk is en de rekening moet betalen, nemen we de OORZAKEN niet weg en verliezen we kostbare tijd.

Zelfzorg in de vorm van lichaamswerk, een beter begrip van wat een mens nodig heeft om gelukkig te kunnen zijn, breintraining in de vorm van meditatie, mindfullness en principes als 'verbindende communicatie': dat zijn BEWEZEN preventie-en hersteltechnieken. We moeten ze enkel toepassen. En ze vooral PREVENTIEF toepassen. Zoals je je tanden poetst om je gebit en je vertering veilig te stellen, hebben we deze lichaams-en breinhygiëne nodig om ons psychosociaal gezond te kunnen blijven voelen.

Ik zou heel graag de beleidsmakers ontmoeten die daarop willen inzetten, die bewust stoppen om aan symptoombestrijding te doen en opteren om de oorzaken weg te nemen. Ik denk dat geen enkele beleidsmaker dat in zijn eentje kan, dat het een combinatie van vele actoren in het veld moet zijn die bewust gaan SAMENWERKEN om dit complexe maatschappelijk probleem te kantelen.

Ik geloof ook dat elk individu hier ZELF een verantwoordelijkheid in heeft: je moet niet altijd naar de overheid of je werkgever kijken, je mag ook zelf bewust met je gezondheid en je welzijn bezig zijn. Het is JOUW leven, je hebt er maar één en het is eindig!

Zelf draag ik als Kantelaar mijn steentje bij door mensen te begeleiden die willen kantelen naar een leven dat meer voldoening schenkt en dat hen toelaat gezond oud te worden. Ik wil daarnaast heel graag meedenken over en meewerken aan maatschappijbrede oplossingen.

Jouw commentaar/visie lees ik graag hieronder...
Kantelpunt
Kantelpunt15/03/2018 @ 1:52
Je hebt er dus alle belang bij om je professioneel leven zo aangenaam mogelijk door te brengen, want je zal tot 67 jaar minstens aan de slag zijn: dat besef dringt ondertussen hopelijk al door tot jou?
Jou helpen om voor jezelf een zo mooi mogelijke professionele toekomst in de wacht te slepen, da's waar levensloopbaanbegeleiding over gaat en ik coach je er graag bij. Meer over weten? Je bent nooit te oud om te kantelen: check www.kantelpunt.be.
Kantelpunt
Kantelpunt15/03/2018 @ 0:13
Andere kantelaars...ik zie ze graag bezig. Samen maken we de wereld een mooiere plek.
Daarom deel ik met veel plezier deze nieuwsbrief van Elke Leyman en haar partner.

Recente posts op Twitter...

16/03/2018 @ 2:34
Zondebok of oplossing zoeken voor maatschappelijke burn-out? https://t.co/3rupkjCvDD https://t.co/2J2MmbVsks kantelpuntilse photo
08/03/2018 @ 21:55
Denk hier de volgende keer dat je 'sorry' wil zeggen - tegen iemand anders, of tegen jezelf - even over na: wil je in het verleden, het heden of in de toekomst je verantwoordelijkheid nemen?
Delen mag... https://t.co/DIcLnoqPN8
05/03/2018 @ 3:48
Wil jij kantelen en vraag je je af levensloopbaanbegeleiding iets voor jou is? Schrijf je hier in: https://t.co/EEBCOVmYEw en kom op 14 maart proeven van kantelen op een kantelpunt #kantelpunt #levensloopbaanbegeleiding #loopbaanbegeleidinginlier https://t.co/P7aeEHkzpW kantelpuntilse photo
28/02/2018 @ 19:24
Speciaal voor jou op #complimentendag schreef ik dit artikel over hoe je complimenten geeft én ontvangt, op verbindende wijze.
Eerst lezen en dan oefenen hé... https://t.co/JebJNPusgl https://t.co/1Q4YdoPPtM
kantelpuntilse photo
25/02/2018 @ 3:02
📬  Kantelnieuws #15 - Over zinvol werk, zin in werk en onzin over werk - https://t.co/zPjOEO5Sw2 Wil jij de nieuwsbrief van Kantelpunt rechtstreeks in jouw mailbox ontvangen in de toekomst? Registreer je dan via deze link:  https://t.co/Lo1jlJFU94.
Share This