Waardenkader

van

een kantelaar

Als kantelaar heb ik, naast een heldere missie en visie voor mijn bedrijf Kantelpunt ook een glashelder waardenkader als persoon.

Ik streef ernaar mensen een innerlijke verbinding te laten voelen met de dingen waarover ik schrijf, die ik vertel en doe. Door consequent te zijn, mijn woorden in daden te tonen, mijn enthousiasmerende aanpak en hoge persoonlijke betrokkenheid, wil ik voor mezelf én mijn klanten een positief verschil maken. Uit de feedback die ik van klanten krijg, merk ik dat zij mijn aanpak - die net even anders is - waarderen.

Om de status quo te kunnen blijven uitdagen, vind ik het belangrijk levenslang bij te leren. Tegelijkertijd waak ik erover te leven vanuit verwondering en verbinding. Intuïtie is een prachtig geschenk, wist Einstein al.

The intuitive mind is a sacred gift and the rational mind is a faithful servant. We have created a society that honors the servant and has forgotten the gift. Albert Einstein

Empathisch is hoe ik in het leven sta. Empathie is de kunst je in je verbeelding te kunnen verplaatsen in de gedachten van andere mensen, waardoor je hun gevoelens en standpunten kan begrijpen, zonder deze te hoeven delen. Dankzij empathie kunnen we kantelen naar een fundamenteel andere wereld, daar ben ik van overtuigd.

Integriteit – trouw zijn aan zichzelf en aan bepaalde principes, ook wanneer anderen niet toekijken - schat ik hoog naar waarde.

Mens, dier en milieu geen kwaad doen, is voor mij een basiswaarde. Streven naar duurzaamheid door kwaliteit & robuustheid te verkiezen boven kwantiteit en fragiliteit hangen daarmee samen. Mijn ambitie is niet de grootste te willen zijn, wel klein te zijn in iets groots, bloei belangrijker te vinden dan ongebreidelde groei en me zo te onderscheiden van andere marktspelers.

Schoonheid geeft een extra dimensie aan mijn zijn, daarom mag deze waarde niet ontbreken. Mooi, gepersonaliseerd materiaal op maat maken en klanten ontvangen op een bijzondere locatie, geeft mij extra energie en vervult mijn behoefte aan creatieve expressie.

Naast deze persoonlijke waarden, sluit ik me helemaal aan bij de waarden opgenomen in het Compass Charter dat ik daarom graag ondertekend heb. Misschien herken jij jezelf er ook wel in, als innerpreneur?

Contacteer mij als jij je herkent in deze waarden, als gelijkgestemde, of als je graag jouw eigen waardenkader - of dat van je organisatie - in kaart brengt. Keuzes maken in je leven wordt zoveel makkelijker eens je je waardenkader helder hebt...

Share This