Wil jij kantelen naar een bewuster leven?

 • Voel je de nood om te vertragen, even stil te staan bij het leven, even bij te tanken ook?
 • Ont-moet je graag gelijkgestemden en dialogeer je even graag met andersgestemden?
 • Boeien thema's als bewustwording & zingeving jou?
 • Duik je graag in de inhoud van een boeiend papieren boek?
 • Kom je graag persoonlijk kennis maken met mij als Kantelaar?

Schrijf je dan in voor de Slow Reading Sessies die Kantelpunt vanaf 2020 organiseert.

De eerste Slow Reading Sessie is gepland binnen:

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Ja, ik kom mee reflecteren over kantelen naar een bewuster leven op basis van het boek van Eckhart Tolle

 • Op welk adres mag ik jou de bevestiging van je inschrijving mailen?
 • Heb je nog vragen of opmerkingen bij je inschrijving? Noteer ze hier.
 • Op welk nummer mag ik je bellen als ik vragen heb bij je inschrijving?

Wat, waarom en hoe?

Wat?

Al lezend je bewustzijn vergroten: dat is het doel van de slow reading sessies bij Kantelpunt. 

Samen lezen we gedurende één jaar één boek en delen we maandelijks onze bevindingen, vragen en kritische opmerkingen met elkaar. Het boek is dus een geleider voor introspectie en dialoog. 

Waarom?

Maatschappelijke transitie kan maar slagen als heel veel mensen eerst individueel kantelen. Daar draag ik graag mijn steentje toe bij, als Kantelaar.

Kantelen vraagt om vertragen en verbinden. Slow reading verenigt die twee. 

Hoe?

In 2020 staat De kracht van het NU in de praktijk op het menu. Het is een klein boekje van 116 pagina's, ingedeeld in 9 hoofdstukken.

Eckhart Tolle schreef in 1997 de bestseller 'The Power of Now' dat ondertussen in 15 talen werd vertaald. Het 'kleine' boekje dat wij gaan lezen, schreef hij op vraag van zijn lezers die de praktische lessen van de 'dikke' voorganger liever in een toegankelijker vorm wilden lezen. Daarom leent dit werk zich uitstekend om er gespreid over één jaar - 9 maanden + 'n paar maanden vakantie - mee aan de slag te gaan.

Zin om erbij te zijn? Vul dan je gegevens in op het formulier. Je ontvangt een bevestiging via mail dat je registratie toekwam.

Breng je iemand mee? Vraag hem of haar dan ook om zich te registreren. Tot binnenkort!

PS: om dialoog te bevorderen gaat een sessie door bij minstens 6 externe deelnemers. Ik verwittig je via sms als een sessie niet kan doorgaan, daarom vraag ik je je GSM-nummer in te vullen.

Voor wie?
 • Veel bestaande klanten vertelden me hoe graag ze in contact zouden komen met andere 'kantelaars': die gelegenheid bied ik nu via de slow reading sessies
 • Maar evengoed ben je welkom als je je eerste stapjes zet in de richting van een bewuster leven en dat liever in groep doet
 • Ook als je je aangesproken voelt door de coachingstrajecten van Kantelpunt, maar graag eerst 'ns persoonlijk kennis maakt, kan je komen meelezen
 • En uiteraard worden de fans en critici van spiritueel leider Eckhart Tolle's werk op hun wenken bediend 

Kortom: als je graag kritisch én met respect voor andere meningen reflecteert over bewustzijn en zingeving ben je welkom.

Wanneer?

We komen voor het eerst bijeen op zondag 19 januari tussen 10:00 en 12:00 uur. Je bent dan nog op tijd om daarna je familieleden te verrassen met verse pistolets.

Tijdens de rest van het jaar ben je tussen 10:00-12:00 u welkom op elke derde zondag van de maand, met uitzondering van juli en augustus:

 • 19/01/2020
 • 16/02/2020
 • 15/03/2020
 • 19/04/2020
 • 17/05/2020
 • 21/06/2020
 • 20/09/2020
 • 18/10/2020
 • 15/11/2020

Probeer je tijdig aanwezig te zijn, 10 minuutjes op voorhand? Dan kan je je in alle rust installeren zodat je je op je gemak voelt van bij de start.

Waar?

Afhankelijk van hoeveel gegadigden er zijn, ben je ofwel welkom in mijn praktijk, ofwel op een locatie extern.

In eerste instantie ben je welkom in mijn praktijk te Lier, op de Benedenbaan 26. Als het adres verandert, laat ik je dat tijdig weten.

https://www.kantel.be/net-even-anders/

Kom je te voet, met de fiets of het openbaar vervoer?

't is ongeveer 30 minuten aangenaam stappen van aan het station door centrum Lier. Het station van Lier ligt op 12 minuten fietsen - je kan er blue bikes huren en je kan je fiets 'parkeren' achter de praktijk, tegen de terraswand, aan het einde van de oprit. Breng je plooi- of koersfiets gewoon mee binnen.

Vlakbij de praktijk zijn er verschillende haltes van De Lijn.

Kom jij met de wagen?

Je bereikt de Benedenbaan ofwel via de Waversesteenweg, ofwel via de Hoogveldweg, allebei zijstraten van de Aarschotsesteenweg. Er geldt een maximum snelheid van 30 km per uur in de straat. De inrit naast het gebouw is privé, rijd daar dus NIET op aub.

Kantelpuntpraktijk en parkingOp parking De Mol recht tegenover de praktijk is gratis parkeerplaats. Ze is omzoomd met in vorm gesnoeide platanen en een klimophaag. Je kan te voet doorsteken naar de Benedenbaan via een wandelpadje.

Geef best 'Parking De Mol', Molpoort, of Aarschotsesteenweg 2 in op je GPS en volg de borden 'Molpoort' in Lier.

Draai de parking in ter hoogte van Frituur Ferre en het Cultureel Centrum De Mol, maar kies voor de inrit aan de overzijde, langs de kant van het fitnesscenter NRG en feestzaal Nisrine Events.

Is daar - onverhoopt - toch geen plaats? Dan kan je ook de parking langs de overzijde proberen, of in de Benedenbaan zelf parkeren: er zijn enkele parkeerplaatsen voorzien op zo'n 50 meter stappen van de praktijk, achter het grote witte gebouw waarin feestzaal Nisrine huist.

Parkeren in de straat voor de deur is het laatste alternatief. Respecteer dan wel de rijrichting om boetes te vermijden.

Hoeveel kost het?

Als kantelaar wil ik graag iets teruggeven aan de maatschappij die mij zoveel kansen gaf en geeft. Daarom organiseer ik deze slow reading sessies gratis in de Kantelpuntpraktijk. Het enige dat ik van jou vraag, is om je aanwezigheid te registreren via het formulier en op te dagen als je je engagement gaf om te komen. Sessies gaan door vanaf 6 externe aanwezigen.

Afhankelijk van hoeveel mensen interesse betonen en hoe dit project verder evolueert, hou ik me het recht voor om de sessies te laten doorgaan op een andere locatie en een deelname in de kosten te vragen. Dat communiceer ik dan duidelijk op voorhand.

Vrijwillige donaties mogen altijd: die zet ik in ter ondersteuning van mensen die zich momenteel geen begeleiding kunnen veroorloven, naar analogie met caffè sospeso. Coaching sospeso zeg maar...


Meer informatie over de kostprijs van mijn reguliere diensten lees je hier.

Andere vragen?

Heb je nog andere vragen over kantelpuntevenementen?  Stel ze me hier!

https://www.kantel.be/droomambassadeur-voor-kantelpunt/

Wil jij proeven van kantelen?

Meer helderheid in je hoofd over dat kantelpunt van jou: zegt je dat wat?

Vul hieronder je gegevens aan en ik bezorg jou vragen die ook tijdens een coachingstraject aan bod kunnen komen. Kan je al 'ns proeven of kantelen iets voor jou is...

Van harte,

Ilse Schorrewegen

Je voorproefje is onderweg. Check je mailbox, ook je spamfolder...

Share This