Kanteldiensten

Aanbod van
Kantelpunt

Als Kantelaar begeleid ik zinzoekers die bewust willen kantelen naar meer voldoening en zingeving in hun werk én leven:

 • Via maatwerk KANTEL!-trajecten begeleid ik jou preventief bij het bewust vormgeven van je levensloopbaanpad, al dan niet naar aanleiding van een persoonlijk kantelpunt.
 • Via loopbaanbegeleiding op maat van zelfstandigen en senior professionals begeleid ik je curatief op het moment dat jij een professioneel kantelpunt wil ombuigen.

Zo kan jij zowel TIJDENS als NA de beroepsactieve periode van je leven zelfbewuste keuzes maken die bijdragen tot rust in je hart, helderheid in je hoofd en verbinding tussen die twee.

Kantelen die handel! Kantelen jouw wandel...

 

Ilse Schorrewegen - Kantelaar

 

Welkom bij Kantelpunt

 • Ben jij ervan overtuigd dat de voldoening die je haalt uit wat je doet, hoe je de dingen doet en waarom een heel grote impact heeft op jouw welbevinden?
 • Meer zingeving ervaren in je leven via waardering die je krijgt, van jezelf én van anderen: is dat jouw verlangen?
 • Impact hebben op wat er gebeurt in de wereld, via de inzet van jouw talenten en in lijn met de waarden die jij belangrijk vindt in het leven, zoek je daar naar?
 • Wil je zo'n bevlogen en betrokken persoon worden die zich inzet met hart en ziel voor iets dat groter is dan jij zelf? Wil jij dus actief meebouwen aan een duurzame, innovatieve en mensgerichte maatschappij waarin je zelf graag vertoeft?
 • Of ben jij al zo iemand, maar is het vuur wat gedoofd door omstandigheden en wil je het opnieuw aanwakkeren?
 • Kortom, zoek je naar een levenswijze, een manier van zijn, een statuut, of een context die echt aansluit bij wie jij in essentie bent en wat jij verwacht van het leven?

Dan zit je goed bij Kantelpunt.

Hoe werkt kantelen?

Kantelen is een persoonlijk groeiproces dat je gradueel opbouwt onder begeleiding van een kantelaar. Wil je kantelen, dan stap je dus altijd in een coachingstraject gespreid over meerdere maanden. Tijdens individuele face to face gesprekken vind jij een antwoord op jouw vragen en leer je loslaten wat jou blokkeert.

Kantelen is gestoeld op principes van de oplossingsgerichte en ontwikkelingsgerichte psychologie, de arbeidspsychologie, de narratieve benadering, waarderend onderzoek, filosofie, systemische wetten, verbindende communicatie, mindfullness, mededogen, vergeving en zelfrespect.

Wat is het geheim?

De succesformule van kantelen zit 'm in de combinatie van hoogwaardige één op één coachingsgesprekken aangevuld met zelfreflectie-oefeningen voor thuis waarmee jij op je eigen tempo aan de slag gaat. Het geheim zit hem dus in de diepgang én het proces:

Kantelproces = ((aandacht + tijd) x (verbinding + ruimte) x (loslaten wat je niet meer dient))

Resultaat = meer bewustzijn => bewustere keuzes => grote voldoening => meer waardering => zingeving

Jij krijgt de tijd om te kantelen, het is immers JOUW proces. Als begeleider pas ik mij aan jouw tempo aan. Zeg 'ns eerlijk: hoe vaak krijg jij nog de onverdeelde en niet-oordelende aandacht van een ervaren professional gedurende 2 uur aan één stuk en dat gedurende meerdere sessies, in een warm-huiselijke omgeving?

Voor de gesprekken kom jij naar de kantelpuntpraktijk in Lier, met de oefeningen ga jij thuis zelf aan de slag, ter verdieping van je reflectieproces. In een tijdperk waarin zelfs persoonlijke dienstverlening steeds vaker onpersoonlijk wordt, is dit een echte verademing.

Het face to face gesprek, de persoonlijke ontmoeting staat immers centraal in mijn aanpak. Tijdens deze ont-moetingen maken jij en ik ruimte voor wat zich aandient bij jou, aan gedachten en gevoelens. Dat doen we in deze luisterkamer die ook rekening houdt met de noden van mijn hoogsensitieve klanten:

Afbeelding interieur luisterkamer Kantelpunt - https://www.kantel.be/hoe-kan-je-kantelen/

Is oprechte aandacht exact wat jij nodig hebt?

Vul dan jouw uitdaging in op dit formulier en klik op 'verstuur'. Ik neem telefonisch contact met jou op om één en ander met jou te bespreken, da's veel persoonlijker.

 • Vul hier het mailadres in waarop Kantelpunt jou mag contacteren
 • Vul hier je telefoonnnummer in als volgt: +32 xxx xx xx xx
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kan iedereen kantelen?

Eerlijk? Neen, kantelen past niet bij iedereen.

Bewust je eigen levensloop in handen nemen, vereist dat je de regisseur van je leven WIL EN KAN zijn.

Voorwaarden

 • goesting hebben om in persoonlijke groei te investeren
 • in goede fysieke én mentale gezondheid verkeren, coaching is geen psychotherapie
 • graag reflecteren over je eigen functioneren vanuit een weten dat alles er al is, dat er niets 'gecorrigeerd' moet worden
 • maturiteit en professionele senioriteit: bij voorkeur minstens 35 jaar levenservaring hebben en behoorlijk wat professionele ervaring opgebouwd hebben
 • houden van lange, diepgaande gesprekken gezeten in een comfortabele zetel met een lekkere kop koffie of thee
 • discipline hebben om ook thuis heel wat uren te besteden aan zelfreflectie, via oefeningen die jij schriftelijk voorbereidt
 • minstens over een bachelor-denkniveau beschikken 
 • een confronterende coachingsstijl waarderen: je zal heel veel dingen ontdekken over jezelf en het leven én daar kunnen uitdagende momenten bij zijn, zoals je kan lezen in deze referentie van Xavier:

https://www.kantel.be/hoe-kan-je-kantelen/Meer klantenverhalen lees je door hier te klikken.

Is kantelen voor jou nu nog niet aan de orde?

Lukt het jou momenteel nog niet om aan bovenstaande voorwaarden te voldoen - bijvoorbeeld omdat je herstellende bent van een burn-out - dan wens ik je alle mildheid jegens jezelf toe om eerst aan je fysieke en of mentale gezondheid te werken met gepaste begeleider(s) als therapeut, psycholoog, psychiater, stress-en burn-out coach, arts of andere.

Na overleg met hen én mijzelf kan je alsnog beslissen om te komen kantelen. Coaching werkt sowieso aanvullend en kan nooit een andere begeleidingsvorm vervangen.

Hou jouw verlangen om te kantelen in dat geval wel warm, klik hieronder om geregeld inspiratie te blijven ontvangen:


Voor welke diensten kan je bij Kantelpunt terecht?

Naast gesubsidieerde loopbaancoaching biedt Kantelpunt maatwerk KANTEL!-trajecten aan en éénmalige klankbord-of adviesgesprekken.

Dit zijn jouw BONUSSEN wanneer je een traject volgt, hetzij loopbaancoaching, hetzij een KANTEL!-traject:

 • Toegang tot de Kantelpuntmediatheek  waarin ik alle relevante informatie en testen bundelde die ik op vlak van persoonlijke groei verzamelde de voorbije jaren: tel je tijdswinst maar uit! (*)
 • Mentoraat: gedurende heel je traject kan je mij contacteren via het medium van jouw keuze; je hebt mijn aandacht, ik maak graag tijd voor jouw vragen (*)
 • Nazorg: ook na je traject geniet je mijn digitale aandacht: je kan mij vragen mailen zolang jij dat relevant vindt en zolang ik werk als kantelaar (*)
 • Tijd: trajecten duren tussen de 3 en 16 maanden. Al die tijd heb jij een coach tot je beschikking! (*)

Dit krijg je altijd bij Kantelpunt:

 • Meer dan 25 jaar kennis en ervaring die ik tot voor 5 jaar enkel met bedrijven deelde als Consultant en HR manager
 • Je geniet één op één coaching, van mens tot mens, zo lang als nodig is om een antwoord op jouw kanteluitdaging te vinden, met een maximum van 5 gesprekken per traject: coaching is immers een resultaatgericht proces, geen therapie
 • Verdiepende zelfreflectie-oefeningen op jouw maat, om thuis mee aan de slag te gaan, ter verdieping van je zelfreflectie
 • Boekentips, aangepast aan jouw persoonlijkheidsprofiel, geselecteerd uit het ruime aanbod van zelfhulpboeken en managementliteratuur
 • Toegang tot mijn netwerk met andere professionals die mooie dingen doen op mensenmaat

(*) deze bonussen vervallen wanneer je opteert voor een éénmalig advies-of klankbordgesprek

Hoeveel kost kantelen?

Investeren in coaching in het kader van persoonlijke en professionele groei is de beste investering die je ooit kan doen: je investeert namelijk in ... jezelf. De waarde van coaching is onbetaalbaar maar in praktijk plakken we er toch een bedrag op. Dat bedrag houdt rekening met het resultaat dat jij behaalt en de ervaring van de begeleider, van de gids op je pad die maakt dat jij dat resultaat in heel beperkte tijd kan realiseren.

Stel jezelf dus eerst 'ns de vraag: hoeveel is het mij waard om verder te kunnen waar ik tot op heden in vast liep?

 • Hou er rekening mee dat trajecten tussen de 3 en 16 maanden duren én dat je ook nog nazorg geniet. Spreid je investering - in gedachten - dus ook over die periode, net zoals je met je reisbudget zou doen.
 • Dankzij subsidies als loopbaancheques en KMO-portefeuille, wordt investeren in jezelf financieel laagdrempeliger; om zoveel mogelijk mensen de kans te geven andere dan medicinale antwoorden te kunnen geven op hun existentiële vragen, bied ik die mogelijkheden tot financiering aan.

KANTEL!-traject voor wie in zichzelf wil investeren n.a.v. een persoonlijk of professioneel kantelpunt

Dit is de Rolls Royce van de trajecten omdat ik dit traject echt volledig op jouw maat opbouw.

KANTEL!-trajecten zijn altijd opgebouwd volgens het patroon 'eerst de weg naar binnen' en 'dan pas de weg naar buiten'.

Pas als jij weet wat je wil, wie je bent en waar jij nood aan hebt om je goed te kunnen voelen, kan je dat immers in de wereld gaan zetten. Meer info over de specifieke inhoud van het traject bezorg ik je desgewenst telefonisch.

 

→ Voor 'n maatwerk KANTEL!-traject betaal jij €1500 exclusief 21% BTW als zelfstandige en inclusief 21% BTW als particulier.

→ Als zelfstandige - ook in bijberoep - kan jij dankzij inzet van de KMO-portefeuille 20 tot 30% korting genieten.

 

LOOPBAANBEGELEIDING gefinancierd via loopbaancheques van VDAB, zowel voor beroepsactieve werknemers als zelfstandigen

Ook voor gesubsidieerde loopbaanbegeleiding kan je bij Kantelpunt terecht. De Vlaamse overheid bepaalt de voorwaarden voor zo'n traject. Zo moet je weten dat in ruil voor de substantiële subsidie VDAB bijvoorbeeld eist dat jij een Persoonlijk Ontwikkelingsplan maakt op het einde van je loopbaancoachingstraject.

Als je ervoor kiest te betalen met loopbaancheques loods ik jou doorheen die administratieve verplichtingen. Maar als jij daar geen zin in hebt, raad ik je aan om volledig in jezelf te investeren en een KANTEL!-traject op maat te boeken.

 

→ Voor dit traject van 7 uur betaal jij in plaats van de waarde - die door de overheid is begroot op €982 - dankzij loopbaancheques zelf €80. De Vlaamse overheid betaalt mij als coach het verschil tussen de echte waarde en jouw bijdrage.

Los KLANKBORD-of ADVIESgesprek

Aansluitend aan een traject kan je losse klankbordgesprekken boeken. Dit soort gesprekken kan echter nooit een traject vervangen om de simpele reden dat de bonussen van een traject - hierboven met een (*) aangeduid - niet gelden wanneer je éénmalig een klankbordgesprek reserveert. Kantelen is bovendien een proces en een eenmalig gesprek is geen proces: het kan dus onmogelijk dezelfde impact hebben.

Mocht jij dit type gesprek overwegen om af te toetsen of kantelen bij jou past, dan heb ik goed nieuws voor jou: daar heb je geen klankbordgesprek voor nodig, maar een kennismakingsgesprek. En kennismakingsgesprekken zijn altijd gratis én telefonisch. Dat bespaart jou dus ook nog een verplaatsing.

 

→ Je betaalt €181,5 inclusief 21% BTW, dus €150 exclusief BTW voor een gesprek van maximum 2 uur, ongeacht of je particulier of zelfstandige bent.

Welk coachingstraject past bij jou?

Dat hangt af van waar jij nood aan hebt:

  • Sta jij op een professioneel kantelpunt, dan is gesubsidieerde loopbaanbegeleiding een prima start
  • Zijn jouw loopbaancheques opgesoupeerd, of heb je er geen recht op omdat je werkloos bent? Investeer dan in jezelf en kies voor het KANTEL!-maatwerktraject dat ik helemaal in functie van jouw noden aanpas
  • Wil je eerder kantelen naar aanleiding van een persoonlijk kantelpunt, dan is een KANTEL!-traject op maat sowieso aangewezen
  • Speciaal op maat van zelfstandigen ontwikkelde ik een ONDERNEMERSKANTEL!-traject: jij BENT immers je zaak. Als jij je niet goed voelt als mens, lijdt je zaak daar sowieso onder en daarvoor kan je niet bij je boekhouder terecht...

Ik stem graag af wat best past bij jouw vraag tijdens een gratis verkennend telefonisch gesprek dat je aanvraagt door hier te klikken.

www.kantel.be

Hallo, fijn dat je hier rondkijkt...

Wil jij graag gratis proeven van kantelen?

Vul hieronder je gegevens in, ik inspireer je graag,

zolang jij het waardevol vindt...

 

Ilse Schorrewegen

Kantelaar

De inspiratie is onderweg. Check je mailbox, ook je spamfolder...

Share This