Kanteldiensten

Aanbod van
Kantelpunt

Kanteldiensten

Hoe kan je kantelen als je ontdekt hebt dat jij wil kantelen naar aanleiding van een kantelpunt in je leven? Dat lees je hier.

Welkom bij Kantelpunt

 • Ben jij ervan overtuigd dat de voldoening die je haalt uit wat je doet, hoe je de dingen doet en waarom een heel grote impact heeft op jouw welbevinden?
 • Meer zingeving ervaren in je leven via waardering die je krijgt, van jezelf én van anderen: is dat jouw verlangen?
 • Impact hebben op wat er gebeurt in de wereld, via de inzet van jouw talenten en in lijn met de waarden die jij belangrijk vindt in het leven, zoek je daar naar?
 • Wil je zo'n bevlogen en betrokken persoon worden die zich inzet met hart en ziel voor iets dat groter is dan jij zelf? Wil jij dus actief meebouwen aan een duurzame, innovatieve en mensgerichte maatschappij waarin je zelf graag vertoeft?
 • Of ben jij al zo iemand, maar is het vuur wat gedoofd door omstandigheden en wil je het opnieuw aanwakkeren?
 • Kortom, zoek je naar een levenswijze, een manier van zijn, een statuut, of een context die echt aansluit bij wie jij in essentie bent en wat jij verwacht van het leven?

Dan zit je goed bij Kantelpunt.


 

Als Kantelaar ben ik gespecialiseerd in het begeleiden van ervaren, gevoelige, vaak idealistische, altijd kritische, creatieve en eigen-wijze kenniswerkers die willen kantelen naar een leven waarin ze meer zingeving ervaren en minder frustratie. Door bewust te kiezen voor een levensloop die in elke levensfase aansluit bij wie je bent, in lijn met jouw verwachtingen ten aanzien van het leven, krijg je moeiteloos meer impact en grip. Via coachingstrajecten op maat - gaande van loopbaanbegeleiding, over KANTEL!-trajecten tot en met 'Lessen in Levenskunst' - begeleid ik mensen op hun levensloopbaanpad.

 

Ilse Schorrewegen - Kantelaar

 

Definitie Kantelaar - www.kantelpunt.be

Hoe werkt kantelen?

Kantelen krijgt vorm in een coachingstraject gestoeld op principes uit de oplossingsgerichte en ontwikkelingsgerichte psychologie, waarderend onderzoek, filosofie, arbeidspsychologie, organisatieleer, verbindende communicatie en Oosterse én Westerse levenskunst.

Kantelen is een persoonlijk ontwikkelingsproces dat je gradueel opbouwt. Wil je kantelen onder begeleiding van een kantelaar, dan stap je dus altijd in een traject gespreid over meerdere maanden. Tijdens individuele face to face gesprekken vinden we samen een antwoord op jouw levensloopbaanuitdaging. Die bepalen we eerst samen, tijdens de eerste sessie die integraal deel uitmaakt van je coachingstraject.


Wat is de succesformule?

De succesformule van kantelen zit hem volgens mijn klanten in de combo van individuele één op één coachingsgesprekken aangevuld met zelfreflectie-oefeningen voor thuis. Verder zorgen de factoren aandacht, tijd en ruimte voor échte toegevoegde waarde.

Voor de gesprekken kom jij naar de kantelpuntpraktijk in Lier. Met de oefeningen ga jij thuis zelf aan de slag, ter verdieping van je reflectieproces.

Als begeleider pas ik mij aan jouw tempo aan. Jij krijgt de tijd om te kantelen, het is immers JOUW proces.

Kantelen = ((aandacht + tijd) x (verbinding + ruimte) x (loslaten wat je niet meer dient))

Resultaat = meer bewustzijn => bewustere keuzes => meer voldoening => grotere waardering => zingeving

Het face to face gesprek, de persoonlijke ontmoeting staat centraal in mijn aanpak. Tijdens die ont-moetingen maken jij en ik gedurende 2 uur ruimte voor wat zich aandient bij jou aan gedachten en gevoelens in deze luisterkamer:

Afbeelding interieur luisterkamer Kantelpunt - https://www.kantel.be/hoe-kan-je-kantelen/

Zeg 'ns eerlijk: hoe vaak krijg jij nog de onverdeelde en niet-oordelende aandacht van een professional gedurende 2 uur aan één stuk gedurende meerdere sessies? 


Welk kanteltraject past bij jou?

Welk kanteltraject best bij jou past, hangt af van een aantal factoren:

 • waar jij nood aan hebt: dat stem ik graag met jou af tijdens een gratis verkennend telefonisch gesprek dat je aanvraagt door hier te klikken.
 • hoeveel tijd jij in jezelf wil investeren: liever 'n kort en krachtig traject, of liever wat langzamer en meer gespreid in de tijd; diepgaand is het overigens altijd
 • jouw professionele situatie en statuut hebben impact op de inhoud: ben je beroepsactief of niet (meer), ben je zelfstandige of werknemer?
 • wie je traject financiert: jijzelf als particulier, jijzelf als eigenaar van je zaak, jouw werkgever voor jou, of de overheid voor een deel voor jou?

Want het extra goede nieuws is dat de Vlaamse overheid in bepaalde gevallen een handje helpt bij het financieren van jouw persoonlijke groei:

Loopbaancheques voor beroepsactieve zelfstandigen én werknemers met een expliciete loopbaanuitdaging

Zit jij vooral met een professioneel kantelpunt, onderzoek dan als beroepsactief werknemer én zelfstandige of je recht hebt op loopbaancheques om je traject te financieren via deze link. Je werkgever wordt niet betrokken in dit proces, kantelen doe je in alle discretie.

Je vindt Kantelpunt hier terug als erkend loopbaancentrum op de site van VDAB.

 

Logo loopbaancheque

KMO-portefeuille voor zelfstandigen, freelancers en vrije beroepers die nood hebben aan levensloopbaanbegeleiding

Hoe kan je zaak floreren als jij je niet goed voelt? Investeer als zelfstandige in jezelf dankzij de KMO-portefeuille. Je bespaart zo 20 à 30% . Extra interessant: je kan je KMO-portefeuille nog inzetten nadat je je loopbaancheques al eerder hebt ingezet.

 

Logo KMO-portefeuille

Kantelpunt is geregistreerd bij het Vlaams gewest voor Opleiding onder de naam Schrijfwerken (Kantelpunt) met als registratienummer DV O. 233 697.

 

 

Wanneer specifiek voor een kantelaar als begeleider kiezen ?

Welkom dan! Vul jouw kanteluitdaging op het formulier hieronder in, ik bel je om verder af te stemmen: da's zoveel persoonlijker.

Van harte,

Ilse Schorrewegen, Kantelaar

 • Vul hier het mailadres in waarop Kantelpunt jou mag contacteren
 • Vul hier je telefoonnnummer in als volgt: +32 xxx xx xx xx
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat als ik na mijn coachingstraject opnieuw of meer begeleiding wens?

Dan is een klankbordgesprek voor jou de beste keuze:

 • Volgde jij al eerder een individueel coachingstraject bij mij en heb je tijdelijk nood aan een sparringpartner?
 • Ben je op zoek naar een niet-oordelend luisteraar? Of heb je net eerder een adviseur dan een coach nodig?
 • Wil je een 'lastig' gesprek - op je werk, of in je privéleven - voorbereiden, oefenen?

Klankbordgesprekken duren maximum 2 uur. Jij bezorgt mij op voorhand je vraag zodat ik het gesprek kan voorbereiden. Je kan nieuwe klankbordgesprekken boeken zolang je voortgang blijft boeken in het vinden van een antwoord op je vraag maar losse klankbordgesprekken kunnen nooit een traject vervangen.


Deze investering doe jij in jezelf:

 • Voor we de afspraak maken geef jij digitaal je akkoord op een offerte - die meteen ook een samenwerkingsovereenkomst is - van €150 exclusief 21% BTW
 • Dit uitzonderlijk voordeeltarief is enkel van toepassing voor bestaande en particuliere klanten: ik vind dat jouw loyauteit mag beloond worden
 • Voor klankbordgesprekken geldt no cure, no pay: als jij niets aan het gesprek hebt gehad, volstaat het me dat mee te delen op het einde van het gesprek, dan krijg je geen factuur. Ik ben er gerust in dat dat niet gaat gebeuren want voor het gesprek plaatsvindt, ontvang je van mij een vragenlijst die je helpt om structuur aan te brengen in je gedachten en je verwachtingen te verduidelijken. Zo kunnen we resultaatgericht door het gesprek gaan en krijg jij zeker een antwoord op jouw vraag
 • Na een positief geëvalueerd gesprek ontvang jij een factuur die je altijd via overschrijving betaalt: er is geen geld aanwezig in de praktijk

Jouw voordelen met een klankbordgesprek:

 • Onze vertrouwensband bestaat al: jij hoeft je verhaal niet helemaal opnieuw te doen, ik ken jouw historiek
 • Jouw tijdsinvestering is beperkter dan bij een traject: er zijn geen extra zelfreflectie-oefeningen achteraf aan verbonden, enkel de vragenlijst vooraf vraagt extra tijd en aandacht van jou

Ja, laten we nog 'ns afspreken, ik heb opnieuw nood aan een klankbord


Details over de verschillende coachingstrajecten

Ik loods je hier door de details van de verschillende coachingstrajecten die Kantelpunt vandaag aanbiedt, rekening houdend met jouw professionele status en verschillende financieringsvormen.

Aarzel echter vooral niet mij te contacteren: dan heb je meteen ook de kans om mijn stem te horen en te voelen of 'het klikt'. Minstens zo belangrijk voor het welslagen van je coachingstraject!

 

Ben jij beroepsactief als werknemer en wil je kantelen?

Wil jij Kantelpunt voorstellen als coach van jouw keuze aan jouw WERKGEVER?

Topidee!

Steeds meer slimme werkgevers bieden coaching aan hun werknemers aan. De beste onder hen laten de keuze voor de coach bij hun werknemer: de klik tussen coach en coachee is immers van primordiaal belang voor het welslagen van een coachingstraject.

Wil jij aan je werkgever voorstellen om met Kantelpunt als externe coach in zee te gaan? Dan bezorg ik jouw werkgever een offerte voor het traject van jouw keuze, inclusief materiaal en nazorg. Na goedkeuring van de offerte ontvangt je werkgever de factuur en wij gaan van start van zodra de factuur betaald is. De algemene voorwaarden van Kantelpunt primeren altijd op die van jouw werkgever.


Dit is wat jij krijgt:

 • gepersonaliseerde begeleiding in de Kantelpuntpraktijk in Lier
 • maatwerk: ik pas me aan aan jouw noden en werk een traject op maat uit, overlap met andere types begeleiding en leiderschapstrainingen vermijden we op die manier
 • verdiepende zelfreflectie-oefeningen waarmee jij tussen de gesprekken door zelfstandig aan de slag gaat
 • toegang tot de digitale Kantelpuntmediatheek waardoor jij toegang krijgt tot alle documenten, testen, waardevolle achtergrondinfo op vlak van persoonlijk leiderschap die ik de voorbije jaren verzamelde. Jij wint hiermee ontzettend veel tijd want het kaf heb ik al van het koren gescheiden voor jou.
 • lectuurlijsten: op jouw verzoek maak ik je wegwijs in het ruime analoge aanbod aan vakliteratuur en zelfhulpboeken, daarbij rekening houdend met jouw persoonskenmerken
 • coach on call - mentoraat - nazorg : na je traject stemmen wij gedurende maximum 2 jaar geregeld af, op jouw vraag, hetzij telefonisch, via videochat of via mail

Jouw voordelen met dit traject:

Discretie en onafhankelijkheid: er is geen afstemming tussen mij en jouw werkgever, JOUW behoeften primeren écht bij een externe coach

Tijd & aandacht: trajecten duren zolang de vorderingen voor jou zinvol zijn; jij spreidt je sessies in de tijd, in functie van jouw agenda

Efficiëntie: je krijgt een traject op maat van jouw behoefte, we stemmen daarover op voorhand af

Effectiviteit: door je weg te halen uit de bedrijfscontext kan jij ruimhartiger kijken, je kan op reis in jezelf, zonder evenwel je dagelijkse verantwoordelijkheden ten aanzien van je gezin en je professioneel leven achter te moeten laten

Duurzaamheid: dankzij de nazorg is duurzaam effect gegarandeerd

Ja, bezorg mij meer informatie die ik aan mijn werkgever kan bezorgen

Zoek jij ZELF antwoorden naar aanleiding van een professioneel kantelpunt in je leven ?

Wellicht is loopbaanbegeleiding dan wat je zoekt. Klik hier en lees alles loopbaanbegeleiding.

Ben jij op zoek naar meer zingeving in je werk én je leven?
 • Sta jij op een professioneel kantelpunt, maar mag het voor jou wat meer zijn, wil jij verder kijken dan het traditionele levensloopbaanpad?
 • Sta jij eerder op een persoonlijk kantelpunt in je leven, ben je bijvoorbeeld toe aan een midlife update?
 • Zit je carrière er bijna op, ben je bang voor het zwarte gat erna en wil je je optimaal voorbereiden op die volgende levensfase?
 • Of wil jij proactief werk en leven op zo'n manier integreren dat je er nooit (meer) ziek door wordt?

Dan is het uitgebreide KANTEL!-traject eerder iets voor jou...


Dit is wat jij krijgt:

 • een traject met maximum 5 individuele, oplossingsgerichte coachingsgesprekken 
 • aangevuld met heel veel zelfreflectie-oefeningen waarmee jij tussen de gesprekken door zelfstandig aan de slag gaat, ter verdieping
 • toegang tot de digitale Kantelpuntmediatheek - alle informatie, testen, waardevolle achtergrondinfo die ik op vlak van zingeving en professioneel leven verzamelde de voorbije jaren - waardoor jij ontzettend veel tijd wint
 • lectuurlijsten: ik maak je op jouw vraag wegwijs in het ruime analoge aanbod aan vakliteratuur en zelfhulpboeken, daarbij rekening houdend met jouw persoonskenmerken
 • coach on call - mentoraat - nazorg: aansluitend aan je KANTEL!-traject stemmen wij gedurende maximum 2 jaar op jouw vraag af, hetzij telefonisch, via videochat of via mail;
 • maatwerk in zingeving: volgde jij eerder of gelijktijdig elders begeleiding - stijl loopbaancoaching, sollicitatietraining, outplacement, life coaching, leiderschapstraining - of werk je samen met een therapeut of psycholoog, dan pas ik het traject aan, zodat we overlap vermijden

Zo verloopt het proces:

 • voor onze eerste sessie plaats heeft, keur jij digitaal de offerte goed die meteen een samenwerkingsovereenkomst is voor een KANTEL!-traject inclusief materiaal én 2 jaar nazorg
 • je gaat immers een commitment aan voor een persoonlijk groeitraject met jezelf én met mij als coach: we voorzien allebei tijd in onze agenda, in ons hoofd en hart
  • voorzie voor de individuele gesprekken 2 uur + verplaatsing naar de kantelpuntpraktijk
  • voorzie voor de oefeningen tussentijds minstens 12 uur: meer mag, minder is niet aangewezen
 • als je na je eerste sessie je tevredenheid uitdrukt en je wens om verder te kantelen bevestigt, ontvang je als particulier een factuur voor €1500 exclusief 21% BTW
 • jij neemt dus geen enkel risico: ben je niet tevreden na het eerste gesprek, dan vervalt de samenwerkingsovereenkomst en hoef je me niet te betalen
 • ik ben er namelijk gerust in dat jij tevreden gaat zijn: lees er deze referenties maar 'ns op na...

 

Ja, bezorg mij als particulier meer informatie over het KANTEL!-traject

Ben jij beroepsactief als zelfstandige en wil je kantelen?

Zet jij graag LOOPBAANCHEQUES in om een antwoord op een loopbaanuitdaging te vinden?

Wat zijn loopbaancheques?

'Loopbaancheques' is een subsidie van de Vlaamse overheid met als doel haar burgers te ondersteunen bij het nemen van loopbaankeuzen-en beslissingen waardoor jij zelf beter in staat bent je loopbaan te beheren. In samenwerking met loopbaancentra als Kantelpunt biedt VDAB deze ondersteuning aan zodat we met z'n allen gelukkiger en langer kunnen werken.

Kantelen dankzij loopbaancheques - https://www.kantel.be/loopbaanbegeleiding-in-lier/

Als jij voldoet aan de voorwaarden die gelden voor het gebruik van loopbaancheques kan je je coachingstraject financieren via deze subsidievorm, je krijgt dan 4 of 7 uur individuele begeleiding met als doel jouw loopbaancompetenties te ontdekken, versterken en ontwikkelen. Simpel gezegd: je kan weer zelf aan het roer van je eigen loopbaan gaan staan en neemt zelfbewuste professionele keuzes in het leven.


Welke investering doe jij in jezelf?

 • de waarde van een 7 uur durend traject is door de Vlaamse overheid begroot op een kleine 1000 euro.
 • jij ontvangt echter een betalingsuitnodiging van € 40 per cheque, dus je betaalt maximum € 80 voor een traject van 7 uur
 • want de overheid past het verschil bij voor jou. Ja, dat lees je goed: dat is een heel mooi geschenk, toch?

Hoe werkt het?

 • elke 6 jaar heb je recht op 2 cheques, ook als zelfstandige
 • je kan slechts één cheque tegelijkertijd bestellen
 • het staat je vrij om je cheques naar eigen goeddunken in te zetten bij een begeleider van jouw keuze. Kantelpunt is gespecialiseerd in de begeleiding van ervaren, creatieve kenniswerkers die theoretisch opgeleid zijn en willen kantelen naar een professioneel leven waarin ze meer zingeving en voldoening ervaren
 • je kan op 2 manieren je VDAB loopbaancheques bestellen: ofwel online via de VDAB website, ofwel telefonisch op het gratis nummer 0800 30 700, elke werkdag van 8 tot 19 uur bereikbaar
 • je weet meteen of je recht hebt op de subsidie en ontvangt een overschrijvingsformulier als je recht hebt
 • na overschrijving van € 40 euro op de rekening van Edenred ontvang jij van hen een mail met in digitale bijlage jouw loopbaancheque
 • die bijlage stuur je door naar mij bij wijze van betaling waarna wij een afspraak kunnen inplannen

Jouw voordelen

De overheid investeert via de loopbaancheques in jouw persoonlijke groei en nog geen klein beetje ook

Jij hebt recht op nazorg - telefonisch of via mail - door mij als coach, geldig gedurende maximum 1 jaar aansluitend aan je traject.

Maar je weet hoe dat gaat met subsidies: op is op. Maak er dus gebruik van zolang ze nog bestaan.

Ja, ik wil kantelen en zet mijn loopbaancheques in

Heb jij geen recht meer op loopbaancheques? Zet je KMO-portefeuille in en volg het uitgebreide KANTEL!- levensloopbaanbegeleidingstraject.

Heb je ook daar geen recht op? Dan kan je nog altijd als particulier in je jezelf investeren en het KANTEL!-traject volgen.

 

Wil jij jouw KMO-PORTEFEUILLE inzetten om het uitgebreide KANTEL!-traject ter ondersteuning van jezelf als ondernemer te financieren?

Gelijk heb je! Je kan je KMO-portefeuille gebruiken om het uitgebreide KANTEL!-traject te financieren en 20 tot 30% steun genieten, afhankelijk of je een kleine of middelgrote onderneming bent

Nog meer goed nieuws: heb jij je individueel recht op loopbaancheques al opgesoupeerd en eerder al loopbaanbegeleiding genoten? Wens je nog meer of andere individuele begeleiding als zelfstandige? Ook dan kan je nog de KMO-portefeuille gebruiken om het KANTEL!-traject te financieren. Het zou toch jammer zijn dat je daar geen gebruik van maakt, want je weet hoe het gaat met subsidies: op is op.


Dit is wat jij krijgt als je kiest voor het KANTEL!-traject

 • maatwerk: volgde jij eerder of gelijktijdig elders begeleiding - loopbaancoaching, life coaching, businesscoaching - of werk je samen met een therapeut of psycholoog waar bepaalde onderdelen ook aan bod komen, dan pas ik het traject aan, zodat we overlap vermijden. 
 • 5 face to face coachingsgesprekken van 2 uur
 • aangevuld met zelfreflectie-oefeningen waarmee jij tussen de gesprekken zelfstandig aan de slag gaat, ter verdieping
 • toegang tot de digitale Kantelpuntmediatheek: je krijgt toegang tot alle relevante documenten, testen, waardevolle achtergrondinfo op vlak van persoonlijke groei die ik verzamelde de voorbije jaren. Tel je tijdwinst maar uit...
 • lectuurlijsten: ik maak je wegwijs in het gigantische analoge aanbod aan vakliteratuur en zelfhulpboeken, daarbij rekening houdend met jouw persoonlijkheidskenmerken
 • coach on call - mentoraat - nazorg: aansluitend aan je traject stemmen wij gedurende maximum 2 jaar geregeld af, op jouw vraag, hetzij telefonisch, via videochat of via mail

Deze investering doe jij in jezelf én dus in je zaak

KMO-portefeuille registratie Kantelpunt

Kantelpunt is geregistreerd bij het Vlaams gewest voor Opleiding onder de naam Schrijfwerken (Kantelpunt) met als registratienummer DV O. 233 697.

 • na goedkeuring van de offerte ontvang jij een factuur voor €1500 exclusief 21% BTW voor het volledige traject, inclusief materiaal. Jij betaalt voor we van start volgens de geijkte procedure van de de KMO-portefeuille. Je gaat immers een commitment aan met jezelf én met mij als coach: we voorzien allebei tijd in onze agenda, in ons hoofd en hart.
 • Jij krijgt één op één begeleiding, dus face to face gesprekken met een begeleider die tijd, aandacht en ruimte voor jou maakt, ook tussen de coachingssessies door en nadat je coachingstraject erop zit. Een verademing in een tijdperk waarin alles steeds onpersoonlijker lijkt te worden.
 • Je komt naar een plek die je weghaalt uit je vertrouwde context, zodat je op reis kan gaan in jezelfzonder evenwel je dagelijkse verantwoordelijkheden ten aanzien van je gezin en je professioneel leven achter te moeten laten.
 • Jij bepaalt het tempo en de frequentie van de individuele coachingsgesprekken.

 

Ja, bezorg mij een offerte, ik wens de KMO-portefeuille in te zetten en bespaar zo 20 of 30%

Heb jij geen recht op KMO-portefeuille? Dan kan je nog altijd als particulier in het KANTEL! traject investeren.

Heb je liefst van al geen overheidsinmenging, of heb je geen recht op subsidies?

Dit is wat jij krijgt:

 • een traject met maximum 5 individuele, oplossingsgerichte coachingsgesprekken
 • aangevuld met heel veel zelfreflectie-oefeningen waarmee jij tussen de gesprekken door zelfstandig aan de slag gaat, ter verdieping
 • toegang tot de digitale Kantelpuntmediatheek: je krijgt toegang tot alle documenten, testen, waardevolle achtergrondinfo die ik verzamelde de voorbije jaren. Het kaf heb ik al van het koren gescheiden waardoor jij ontzettend veel tijd wint
 • lectuurlijsten: ik maak je op jouw vraag wegwijs in het ruime analoge aanbod aan vakliteratuur en zelfhulpboeken, daarbij rekening houdend met jouw persoonskenmerken
 • coach on call - mentoraat - nazorg: aansluitend aan je KANTEL!-traject stemmen wij gedurende maximum 2 jaar, op jouw vraag af, hetzij telefonisch, via videochat of via mail
 • maatwerk in zingeving: volgde jij eerder of gelijktijdig elders begeleiding - stijl loopbaancoaching, sollicitatietraining, outplacement, life coaching, leiderschapstraining - of werk je samen met een therapeut of psycholoog, dan pas ik het traject aan, zodat we overlap vermijden

Zo verloopt het proces:

 • voor onze eerste sessie plaats heeft, keur jij digitaal de offerte goed die meteen een samenwerkingsovereenkomst is voor een KANTEL!-traject inclusief materiaal én 2 jaar nazorg
 • je gaat immers een commitment aan voor een persoonlijk groeitraject met jezelf én met mij als coach: we voorzien allebei tijd in onze agenda, in ons hoofd en hart
  • voorzie voor de individuele gesprekken 2 uur + verplaatsing naar de kantelpuntpraktijk
  • voorzie voor de oefeningen tussentijds minstens 12 uur: meer mag, minder is niet aangewezen
 • als je na je eerste sessie je tevredenheid uitdrukt en je wens om verder te kantelen bevestigt, ontvang je een factuur voor €1500 exclusief 21% BTW
 • jij neemt dus geen enkel risico: ben je niet tevreden na het eerste gesprek, dan vervalt de samenwerkingsovereenkomst en hoef je me niet te betalen.
 • ik ben er namelijk gerust in dat dat niet gaat gebeuren: lees er deze referenties maar 'ns op na...

Jouw voordelen:

 • Ook wanneer je geen recht op subsidie hebt, of principieel liever zonder subsidie werkt, ben je welkom om te kantelen!
 • Er gelden geen vormvereisten of beperkingen opgelegd vanuit de overheid voor dit traject, in tegenstelling tot gesubsidieerde trajecten; ik kan dus nog meer op jouw maat werken
 • Jij krijgt één op één begeleiding, dus face to face gesprekken met mij als begeleider: een verademing in een tijdperk waarin alles steeds onpersoonlijker wordt
 • Je komt naar een plek die je weghaalt uit je vertrouwde context, zodat je op reis kan gaan in jezelfzonder evenwel je dagelijkse verantwoordelijkheden ten aanzien van je gezin en je professioneel leven achter te moeten laten
 • Jij bepaalt het tempo en de frequentie tussen de sessies over een periode die minstens 3 maanden en maximum 18 maanden duurt: kantelen is immers een proces

Ja, bezorg mij vrijblijvend meer info over het KANTEL!- traject

Ben jij momenteel niet beroepsactief en wil je kantelen ?

Nu, meer dan nooit, is dit er voor jou...
 • Zit je momenteel 'in between jobs' en heb je dus ook geen recht op loopbaancheques??
 • Kan je om één of andere reden momenteel niet werken?
 • Haal jij je inkomen uit andere activiteiten dan werk én wil je daarnaast wel zinvol bezig zijn?
 • Of zit je beroepsactieve carrière erop en begin je aan een nieuwe, prachtige levensfase die je echter ook wat beangstigt?

Mooi: dan heb je nu alle tijd om actief stil te staan en achterom te kijken, alvorens bewuste stappen voorwaarts te zetten in je leven...

Opteer dan nu - meer dan ooit - voor het uitgebreide KANTEL- levensloopbaantraject!


Dit is wat jij krijgt:

 • een traject met maximum 5 oplossingsgerichte, individuele coachingsgesprekken
 • aangevuld met heel veel zelfreflectie-oefeningen waarmee jij tussen de gesprekken door zelfstandig aan de slag gaat, ter verdieping
 • toegang tot de digitale Kantelpuntmediatheek: je krijgt toegang tot alle documenten, testen, waardevolle achtergrondinfo die ik verzamelde de voorbije jaren. Het kaf heb ik al van het koren gescheiden waardoor jij ontzettend veel tijd wint
 • lectuurlijsten: ik maak je op jouw vraag wegwijs in het ruime analoge aanbod aan vakliteratuur en zelfhulpboeken, daarbij rekening houdend met jouw persoonskenmerken
 • coach on call - mentoraat - nazorg: aansluitend aan je KANTEL!-traject stemmen wij gedurende maximum 2 jaar, op jouw vraag af, hetzij telefonisch, via videochat of via mail; deze optie vervalt evenwel als jij verkiest je traject vroegtijdig stop te zetten
 • maatwerk in zingeving: volgde jij eerder of gelijktijdig elders begeleiding - stijl loopbaancoaching, sollicitatietraining, outplacement, life coaching, leiderschapstraining - of werk je samen met een therapeut of psycholoog waar bepaalde onderdelen ook aan bod komen, dan pas ik het traject aan, zodat we overlap vermijden

Deze investering doe jij in jezelf:

 • voor onze eerste sessie plaats heeft, keur jij digitaal de offerte goed die meteen een samenwerkingsovereenkomst is voor een KANTEL!-traject inclusief materiaal én 2 jaar nazorg
 • je gaat immers een commitment aan voor een persoonlijk groeitraject met jezelf én met mij als coach: we voorzien allebei tijd in onze agenda, in ons hoofd en hart
  • voorzie voor de individuele gesprekken 2 uur + verplaatsing naar de kantelpuntpraktijk
  • voorzie voor de oefeningen tussentijds minstens 12 uur: meer mag, minder is niet aangewezen
 • als je na je eerste sessie je tevredenheid uitdrukt en je wens om verder te kantelen bevestigt, ontvang je een factuur voor €1500 exclusief 21% BTW
 • jij neemt dus geen enkel risico: ben je niet tevreden na het eerste gesprek, dan vervalt de samenwerkingsovereenkomst en hoef je me niet te betalen
 • ik ben er namelijk gerust in dat dat niet gaat gebeuren, lees er deze referenties maar 'ns op na...

Jouw voordelen:

 • Er gelden geen vormvereisten of beperkingen vanuit de overheid voor dit traject, in tegenstelling tot gesubsidieerde trajecten, waardoor ik nog meer op maat van jouw behoeften kan werken
 • Jij krijgt één op één begeleiding, dus face to face gesprekken met mij als begeleider; een verademing in een tijdperk waarin alles steeds onpersoonlijker wordt
 • Je komt naar een plek die je weghaalt uit je vertrouwde context, zodat je op reis kan gaan in jezelfzonder je evenwel ver te moeten verplaatsen
 • Jij bepaalt het tempo en de frequentie tussen de sessies over een periode die minstens 3 maanden en maximum 18 maanden duurt: kantelen is immers een proces

Ja, bezorg mij vrijblijvend meer informatie over het KANTEL!-traject

Kan iedereen kantelen?

Eerlijk? Neen, niet iedereen kan kantelen...

Bewust je eigen levensloop in handen nemen, vereist dat je de regisseur van je leven WIL EN KAN zijn.

Wat dat betekent? Wel, velen gingen jou ondertussen voor in het kantelen. Ik stel voor dat je op deze pagina hun verhalen leest. Zeker als je twijfelt of kantelen wel bij jou past.

Voorwaarden om te kunnen kantelen

Mijn aanpak vereist minstens een bachelordenkniveau en de nodige jaren levens-en professionele ervaring op de teller: je moet namelijk iets hebben om op terug te kunnen kijken. Het helpt bovendien als je je gedurende lange tijd kan concentreren. Gezeten in een comfortabele zetel diepgaande gesprekken voeren over wat je denkt, voelt en reflecteren over je gedrag hoort erbij. Net als jezelf de discipline opleggen om ook thuis heel wat uren te werken aan zelfreflectie, via oefeningen die ik je aanreik. Maakt de gedachte daaraan jou nu al nerveus, dan begin je er beter niet aan.

Wat als jij je nu nog niet klaar voelt?

Lukt het jou door gezondheidsproblemen momenteel niet om met een open geest naar je eigen aandeel in de huidige situatie te kijken, dan is het te vroeg om te kantelen. Dan wens ik je alle mildheid jegens jezelf toe om eerst aan je fysieke en/of mentale gezondheid te werken.

Daarna kan je alsnog kantelen, na overleg met andere begeleider(s) als therapeut, psycholoog, psychiater, stress-en burn-out coach, arts of andere én mijzelf. Coaching werkt sowieso aanvullend en kan nooit een andere begeleidingsvorm vervangen.

Registreer je in dat geval wel op Kantelnieuws, de nieuwsbrief van Kantelpunt. Zo blijft jouw verlangen om te kantelen warm en word je eraan herinnerd via de inspiratiemails die je geregeld in je mailbox ontvangt.

https://www.kantel.be/droomambassadeur-voor-kantelpunt/

Meer helderheid in je hoofd over dat kantelpunt van jou?

Eens proeven van kantelen, zegt je dat wat?

Vul hieronder je gegevens aan en ik bezorg jou vragen die je helpen om duidelijkheid te krijgen over de richting die je uit wil. Kan je al 'ns proeven of kantelen iets voor jou is...

Van harte,

Ilse Schorrewegen

Je voorproefje is onderweg. Check je mailbox, ook je spamfolder...

Share This