Kanteldiensten

Aanbod van
Kantelpunt

Als Kantelaar ben ik gespecialiseerd in het begeleiden van ervaren, gevoelige, creatieve en eigen-wijze friskijkers die willen kantelen naar een leven waarin ze meer zingeving ervaren en minder frustratie. Door bewust te kiezen voor een levensloop die in elke levensfase aansluit bij wie je bent in lijn met jouw verwachtingen krijg je meer impact en grip op je werk en je leven.

Via coachingstrajecten op maat - van loopbaanbegeleiding, over KANTEL!-trajecten tot en met 'Lessen in Levenskunst' - begeleid ik jou op je levenspad.

 

Ilse Schorrewegen - Kantelaar

 

Welkom bij Kantelpunt

 • Ben jij ervan overtuigd dat de voldoening die je haalt uit wat je doet, hoe je de dingen doet en waarom een heel grote impact heeft op jouw welbevinden?
 • Meer zingeving ervaren in je leven via waardering die je krijgt, van jezelf én van anderen: is dat jouw verlangen?
 • Impact hebben op wat er gebeurt in de wereld, via de inzet van jouw talenten en in lijn met de waarden die jij belangrijk vindt in het leven, zoek je daar naar?
 • Wil je zo'n bevlogen en betrokken persoon worden die zich inzet met hart en ziel voor iets dat groter is dan jij zelf? Wil jij dus actief meebouwen aan een duurzame, innovatieve en mensgerichte maatschappij waarin je zelf graag vertoeft?
 • Of ben jij al zo iemand, maar is het vuur wat gedoofd door omstandigheden en wil je het opnieuw aanwakkeren?
 • Kortom, zoek je naar een levenswijze, een manier van zijn, een statuut, of een context die echt aansluit bij wie jij in essentie bent en wat jij verwacht van het leven?

Dan zit je goed bij Kantelpunt.


 

Hoe werkt kantelen?

Kantelen is een persoonlijk groeiproces dat je gradueel opbouwt onder begeleiding van een kantelaar. Wil je kantelen, dan stap je dus altijd in een coachingstraject gespreid over meerdere maanden. Tijdens individuele face to face gesprekken vind jij een antwoord op datgene wat jou blokkeert.

De coaching is gestoeld op principes van de oplossingsgerichte en ontwikkelingsgerichte psychologie, arbeidspsychologie, de narratieve benadering, waarderend onderzoek, filosofie, organisatieleer, verbindende communicatie en Oosterse + Westerse levenskunst.

Wat is het geheim?

De succesformule van kantelen is de combinatie van hoogwaardige één op één coachingsgesprekken aangevuld met zelfreflectie-oefeningen voor thuis waarmee jij op je eigen tempo aan de slag gaat. Het geheim zit hem in de factoren aandacht, tijd en ruimte:

Kantelen = ((aandacht + tijd) x (verbinding + ruimte) x (loslaten wat je niet meer dient))

Resultaat = meer bewustzijn => bewustere keuzes => meer voldoening => grotere waardering => zingeving

Als begeleider pas ik mij aan jouw tempo aan. Jij krijgt de tijd om te kantelen, het is immers JOUW proces:

  • Voor de gesprekken kom jij naar de kantelpuntpraktijk in Lier
  • Met de oefeningen ga jij thuis zelf aan de slag, ter verdieping van je reflectieproces

Het face to face gesprek, de persoonlijke ontmoeting staat echter centraal in mijn aanpak. Tijdens deze ont-moetingen maken jij en ik ruimte voor wat zich aandient bij jou aan gedachten en gevoelens. Dat doen we in deze luisterkamer die ook rekening houdt met de noden van mijn hoogsensitieve klanten:

Afbeelding interieur luisterkamer Kantelpunt - https://www.kantel.be/hoe-kan-je-kantelen/

Zeg 'ns eerlijk: hoe vaak krijg jij nog de onverdeelde en niet-oordelende aandacht van een ervaren professional gedurende 2 uur aan één stuk en dat gedurende meerdere sessies, in een warm-huiselijke omgeving? In een tijdperk waarin ALLES digitaal lijkt te worden, is dit een echte verademing...

Is oprechte aandacht exact wat jij nodig hebt?

Vul dan jouw uitdaging in op dit formulier en klik op 'verstuur'. Ik neem telefonisch contact met jou op om één en ander met jou te bespreken, da's veel persoonlijker.

 • Vul hier het mailadres in waarop Kantelpunt jou mag contacteren
 • Vul hier je telefoonnnummer in als volgt: +32 xxx xx xx xx
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welk kanteltraject past bij jou?

Welk kanteltraject best bij jou past, hangt af van waar jij nood aan hebt: 

 • Sta jij op een professioneel kantelpunt, dan wil je wellicht loopbaanbegeleiding overwegen
 • Wil je kantelen naar aanleiding van een persoonlijk kantelpunt, dan is een KANTEL!-traject op maat aangewezen
 • Als zelfstandige passen zowel loopbaanbegeleiding, als het KANTEL!-traject op maat van zelfstandigen

Dat stem ik graag met jou af tijdens een gratis verkennend telefonisch gesprek:


Kan iedereen kantelen?

Eerlijk? Neen, kantelen past niet bij iedereen.

Bewust je eigen levensloop in handen nemen, vereist dat je de regisseur van je leven WIL EN KAN zijn.

Voorwaarden

 • goesting hebben om aan jezelf te werken
 • een goede gezondheid - mentaal en fysiek - die je toelaat om geconcentreerd te reflecteren over jezelf
 • maturiteit: de nodige jaren levenservaring op de teller
 • senioriteit: behoorlijk wat jaren professionele ervaring
 • dol zijn op diepgaande gesprekken met lekkere koffie of thee in een comfortabele zetel
 • discipline hebben om ook thuis heel wat uren te besteden aan zelfreflectie via oefeningen die jij schriftelijk voorbereidt
 • minstens een 'bachelor'-DENKniveau, al ben ik ervan overtuigd dat diploma's bijzonder weinig zeggen over iemand's denkniveau, dus dat diploma is heus niet noodzakelijk

Velen gingen jou voor en delen hier hun ervaringen: wellicht leer je uit hun verhalen...

Nu nog niet klaar?

Lukt het jou - bijvoorbeeld door gezondheidsproblemen - momenteel niet om aan die voorwaarden te voldoen, dan is het te vroeg om te kantelen. Dan wens ik je alle mildheid jegens jezelf toe om eerst aan je fysieke en of mentale gezondheid te werken.

Daarna kan je alsnog kantelen, na overleg met andere begeleider(s) als therapeut, psycholoog, psychiater, stress-en burn-out coach, arts of andere én mijzelf. Coaching werkt sowieso aanvullend en kan nooit een andere begeleidingsvorm vervangen.

Hou jouw verlangen om te kantelen dan warm, klik hieronder om geregeld inspiratie te ontvangen:


Wat als ik na mijn coachingstraject opnieuw of meer begeleiding wens?

Dan is een los klankbordgesprek - coachingsgesprekken die maximum 2 uur duren - voor jou de beste keuze:

 • Jij bezorgt mij op voorhand de uitdaging waarmee je worstelt
 • Voor we de afspraak maken, geef jij digitaal je akkoord op een offerte van €181,5 inclusief 21% BTW (*) die meteen ook een samenwerkingsovereenkomst is
 • Je ontvangt van mij een vragenlijst die je helpt om structuur aan te brengen in je gedachten én je verwachtingen
 • Na een positief geëvalueerd gesprek ontvang jij van mij een factuur die je altijd via overschrijving betaalt: er is geen geld aanwezig in de praktijk
 • De voordelen van een traject zijn hier niet van toepassing: je krijgt geen extra reflectie-oefeningen, geen lectuurlijsten, geen toegang tot de Kantelpuntmediatheek

(*) Dit uitzonderlijk voordeeltarief is enkel van toepassing voor bestaande klanten: ik beloon graag loyauteit.

Ja, laten we nog 'ns afspreken, ik heb opnieuw nood aan een klankbord


Wat als ik enkel advies nodig heb en wel op heel korte termijn?

Dan kan je terecht voor een adviesgesprek of crisisinterventie:

Adviesgesprekken zijn losse gesprekken die ik op heel korte termijn met jou inplan, voor zover mijn agenda met regulier werk dit toelaat. Omwille van de urgentie noem ik ze ook 'crisisinterventies'. Het spreekt voor zich dat dit soort éénmalige gesprekken nooit een KANTEL!-traject kan vervangen.

Deze gesprekken gaan over situaties waarin jij genoopt bent heel snel een beslissing te nemen en wil afstemmen met een onafhankelijk klankbord. Helderheid in je denken en voelen draagt immers manifest bij tot gemoedsrust om een onderbouwde beslissing te kunnen nemen. Bindend financieel of juridisch advies krijg je nooit van mij, net zomin als psychiatrische of andere medische ondersteuning: daarvoor kan je bij andere professionals terecht.

Ik waardeer een prompte overschrijving - voor ons gesprek - van het eenheidstarief van 350 euro incl 21% BTW ongeacht de duur van het gesprek, bij ontvangst van de digitale factuur. De duurtijd van ons gesprek hangt af van jouw vraag, met een maximum van 2 uur per gesprek. Uiteraard boek ik enkel zo'n gesprek in met jou als ik er vertrouwen in heb jou dichterbij een gefundeerd antwoord op je vraag te kunnen begeleiden.

Door de aard van dit type gesprek, boek je het best telefonisch via + 32 477 30 66 99, laat zeker een bericht na als je op mijn voicemail terecht komt.

https://www.kantel.be/loopbaanbegeleiding-als-zelfstandige/

Wil jij PROEVEN van kantelen ?

Ervaren wat 'kantelen' jou zoal kan brengen, zegt je dat wat?

Vul dan hieronder je gegevens in, ik inspireer je de komende tijd graag!

Je kan je altijd uitschrijven, dat spreekt voor zich.

 

Ilse Schorrewegen

Je voorproefje is onderweg. Check je mailbox, ook je spamfolder...

Share This