Kanteldiensten

Aanbod van
Kantelpunt

 • Zie je rondom jou dat mensen die voldoening halen uit hun werk zich veel gelukkiger voelen?
 • Weet je dat deze mensen nog energie overhouden om op het eind van een werkdag leuke dingen te doen NAAST hun werk?
 • Geloof jij daarom dat werken zoveel meer kan en mag zijn dan enkel een manier om een inkomen te vergaren?
 • Vind jij ook dat we heel erg nood hebben aan bevlogen en betrokken mensen? Mensen die zich met hart en ziel inzetten VOOR iets? Mensen die dankzij de voldoening die ze ervaren voor hun bijdrage hun eigenbelang overstijgen en zo actief mee bouwen aan een duurzame, mensgerichte maatschappij waarin ze zelf graag vertoeven?
 • Wil jij zelf graag meer impact hebben, via de inzet van jouw talenten?
 • Zoek je naar een manier van werken, een statuut en een omgeving die echt aansluiten bij wie jij in essentie bent?
 • En zou je daar graag hulp bij krijgen?

Dan zit je goed bij Kantelpunt. Kantelpunt is gespecialiseerd in het coachen van ervaren, creatieve kenniswerkers die willen kantelen naar een professioneel leven dat meer voldoening schenkt. Hou hier echter rekening mee:

Creatief je eigen levensloop in handen nemen vereist dat jij de regisseur van je eigen leven wil én kan zijn. Lukt het je - bijvoorbeeld om gezondheidsredenen - niet om naar je eigen aandeel in de huidige situatie te kijken, dan wens ik je alle mildheid jegens jezelf toe die je nu nodig hebt om eerst aan je fysieke en/of mentale gezondheid te werken. Daarna kan je een kantelcoachingstraject overwegen. Best na overleg met begeleider(s) als therapeut, psycholoog, psychiater, stress-en burn-out coach, arts of andere en mijzelf. Coaching werkt aanvullend en kan nooit een andere begeleidingsvorm vervangen.


Hoe werkt kantelen?

Kantelcoachingstrajecten zijn gestoeld op principes uit oplossingsgerichte en ontwikkelingsgerichte coaching, waarderend onderzoek, filosofie en psychologie, op verbindende communicatie en levenskunst.  Dat alles toegepast in en vertaald naar de context van de arbeidsmarkt, het bedrijfsleven en ondernemerschap in al zijn vormen.  

Kantelen is een proces dat je gradueel opbouwt. Wil je kantelen, dan stap je dus altijd in een traject gespreid over meerdere maanden. Tijdens 4 of 5 sessies van 2 uur vinden we een antwoord op jouw levensloopbaanvraag. Die bepalen we eerst samen, tijdens de eerste sessie.

De succesformule van Kantelpunt zit hem in de combinatie van individuele, face to face coachingsgesprekken aangevuld met zelfreflectie-oefeningen. Voor de gesprekken kom jij naar de kantelpuntpraktijk in Lier, met de oefeningen ga jij thuis zelf aan de slag, ter verdieping van je reflectieproces. Als begeleider pas ik mij aan jouw tempo aan. Jij kantelt dus op jouw tempo.

Het face to face gesprek, de persoonlijke ontmoeting staat centraal in mijn aanpak. Tijdens die ontmoetingen maken we gedurende 2 uur echt verbinding en krijg jij en jouw kantelvraagstuk mijn volledige aandacht. Zeg 'ns eerlijk: hoe vaak krijg jij nog iemand's onverdeelde aandacht gedurende 2 uur aan één stuk en dat 4 of 5 x na elkaar?

Twijfel jij of kantelen bij jou past, vraag het mij dan, of doe hier in de referenties van klanten die jou voorgingen meer inspiratie op


Hoe kan je je coachingstraject financieren?

Het goede nieuws is dat de Vlaamse overheid fan is van mensen die aan het roer van hun eigen levensloopbaanbaan gaan staan. Zij beloont jou financieel als jij wil kantelen! Dat doet ze via verschillende subsidies:

1. ZET EERST JE LOOPBAANCHEQUES IN

Ongeacht of je werknemer of zelfstandige bent: onderzoek eerst of je recht hebt op loopbaancheques om je traject te financieren via deze link. Je kan zo een verkort traject van 4 of 8 uur volgen waarvan het grootste deel door de Vlaamse overheid wordt betaald.

Concreet? Jij betaalt in plaats van €1100 euro voor 8 uur begeleiding zelf €80, de overheid past de rest bij.

2. BEN JE WERKNEMER EN HEB JE GEEN RECHT (MEER) OP LOOPBAANCHEQUES?

 1. Vraag dan aan je werkgever of hij in jouw traject van 10 uur wil investeren
 2. Wil je werkgever niet in jou investeren, of wil jij het hem niet vragen, investeer dan in jezelf, als particulier

3. BEN JE ZELFSTANDIGE EN HEB JE GEEN RECHT (MEER) OP LOOPBAANCHEQUES?

 1. Dan kan jij de KMO-portefeuille als subsidievorm inzetten
 2. Wil of kan je de KMO-portefeuille niet (meer) inzetten, investeer dan in jezelf, als particulier

Meer inhoudelijke details van de trajecten en tarieven lees je hieronder:

Geniet van steun van de Vlaamse overheid, via loopbaancheques, als werknemer EN zelfstandige

Je kan je coachingstraject financieren met loopbaancheques: je krijgt dan een korte en krachtige versie van het uitgebreidere levensloopbaanbegeleidingstraject van Kantelpunt, in lijn met de eisen die de Vlaamse overheid oplegt aan de onafhankelijke coaches waarmee zij samenwerkt op vlak van loopbaanbegeleiding.

Wanneer kies je best voor betaling met loopbaancheques?

 • Sta je op een professioneel kantelpunt en wil je in de eerste plaats kantelen naar een loopbaan waarin je meer voldoening ervaart?
 • Gebruik je hoofdzakelijk je hoofd voor je professionele bezigheden, ben je dus een kenniswerker?
 • Beschouw jij jezelf als creatief, in denken of in doen?
 • Heb jij de nodige jaren ervaring op de teller, heb je al een carrière waarop je kan terugblikken?
 • Wil jij meer bevlogenheid en betrokkenheid, meer plezier op je werk ervaren en wil je daar zelf een actieve rol in opnemen?
 • Zette je al stappen om je carrière te kneden, maar lukt het moeilijk in je eentje om de aangehouden koers vast te houden?
 • Ben jij ambtenaar, werknemer of zelfstandige en voldoe je aan de voorwaarden die gelden voor het gebruik van loopbaancheques?

Dan is financiering van je traject via loopbaancheques een goed idee. Ik bied loopbaanbegeleiding aan via samenwerking met Vind, coach en hou talent, afdeling Lier.


Wat zijn loopbaancheques?

'Loopbaancheques' is een subsidie van de Vlaamse overheid met als doel haar burgers te ondersteunen bij het nemen van loopbaankeuzen-en beslissingen waardoor jij zelf beter in staat bent je loopbaan te beheren. In samenwerking met onafhankelijke arbeidsmarktprofessionals als ik biedt VDAB deze ondersteuning aan zodat we met z'n allen gelukkiger en langer kunnen werken.


Hoe werkt dat?

 • jij kiest hoeveel uur coaching jij wenst te volgen: 4 of 8; je start met 4, daarna kan je nog 4 uur bij bestellen
 • jij hebt recht op nazorg - telefonisch of via mail - geldig gedurende 1 jaar aansluitend aan je traject
 • individuele gesprekssessies duren 2 uur: zo kunnen we diepgaand werken én hoef jij je minder vaak te verplaatsen naar Lier
 • jij bepaalt het tempo waarin we het traject doorlopen: op het einde van elke sessie maken we de afspraak voor de volgende sessie; zo leer je meteen aan het stuur van je eigen leven te staan
 • je kan bij Kantelpunt terecht overdag, op bepaalde avonden of tijdens zondagvoormiddag: samen vinden we een moment dat past bij het ritme van jouw leven
 • op het einde van je traject maak jij een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) dat jou toelaat om ook na je coachingstraject verder te blijven groeien

Welke investering doe jij in jezelf?

 • de waarde van een volledig 8 uur durend traject is door de Vlaamse overheid begroot op €1100
 • jij ontvangt van Edenred echter een factuur van 2 x €40 = €80 inclusief 21% BTW voor het volledige traject
 • want de overheid past het verschil - €1100 - €80 = €1020 (*) - immers bij voor jou. Het gaat over €550 - €40 = €510 in het geval je slechts 1 loopbaancheque inzet. Elke 6 jaar heb je recht op 2 cheques van 4 uur. Het staat je vrij om je cheques naar eigen goeddunken in te zetten bij de partner van jouw keuze.
 • Na betaling van €40 euro - je kan slechts 1 cheque tegelijkertijd bestellen - ontvang jij van Edenred een mail met in bijlage een digitaal document, jouw loopbaancheque. Dat document mail jij naar mij voor je traject van start gaat, bij wijze van betaling van je traject.
Label Loopbaancheque bij Kantelpunt - www.kantel.be

Wil jij betalen met loopbaancheques bij Kantelpunt? Klik hier en kom meteen terecht bij Vind, Coach en Hou talent waarmee ik samen werk om jou de kans te geven gebruik te kunnen maken van deze subsidie.

Hier lees je de voorwaarden verbonden aan het gebruik van loopbaancheques.

Je hoeft je geen zorgen over discretie te maken: je werkgever weet niet dat jij loopbaanbegeleiding volgt, er is enkel contact tussen jou, VDAB en je coach

 

 • Ook zelfstandigen hebben recht op loopbaancheques, als ze voldoen aan de voorwaarden. Check het zeker want teveel zelfstandigen laten deze kans liggen.

Jouw voordelen

De overheid investeert in jouw persoonlijke groei en nog geen klein beetje ook: jij betaalt 40 of 80 euro, de Vlaamse overheid legt 510 of 1020 euro bij, afhankelijk of je voor een traject van 4 of 8 uur kiest. Die keuze maak je na 4 uur.

Dit voordeel geldt trouwens OOK VOOR ZELFSTANDIGEN: hoe cool is dat?

Ja, ik ben op zoek naar loopbaanbegeleiding, laat me weten hoe ik loopbaancheques kan bestellen

Geniet van steun van de Vlaamse overheid via de KMO-portefeuille als zelfstandige

Wanneer zet je je KMO-portefeuille in?


Dit is wat jij krijgt als je kiest voor levensloopbaanbegeleiding bij Kantelpunt

 • maatwerk: volgde jij eerder of gelijktijdig elders begeleiding - stijl loopbaancoaching, sollicitatietraining, outplacement, life coaching, leiderschapstraining - of werk je samen met een therapeut of psycholoog waar bepaalde onderdelen ook aan bod komen, dan pas ik het traject aan, zodat we overlap vermijden
 • 5 persoonlijke coachingsgesprekken van 2 uur, dus 10 uur individuele, gepersonaliseerde begeleiding 
 • aangevuld met verdiepende zelfreflectie-oefeningen waarmee jij tussen de gesprekken zelfstandig aan de slag gaat
 • toegang tot de digitale Kantelpuntmediatheek: je krijgt toegang tot alle documenten, testen, waardevolle achtergrondinfo op vlak van persoonlijke groei die ik verzamelde de voorbije jaren. Hiermee win jij veel tijd omdat jij niet meer zelf op zoek moet 'from scratch' in het grote aanbod van informatie. Bovendien waak ik erover om het kaf van het koren te scheiden in lijn met de waarden die ik hanteer in mijn werk en leven
 • lectuurlijsten: ik maak je desgewenst wegwijs in het ruime analoge aanbod aan vakliteratuur en zelfhulpboeken, daarbij rekening houdend met jouw persoonlijkheidskenmerken
 • mentoraat - nazorg: aansluitend aan je traject stemmen wij op jouw vraag geregeld af, hetzij telefonisch, via videochat of via mail, zodat jij zeker je zelfbepaalde doelstellingen bereikt

Deze investering doe jij in jezelf én je zaak

 • na goedkeuring van de offerte ontvang jij een factuur voor €1500 exclusief 21% BTW voor het volledige traject, inclusief materiaal. Jij betaalt voor we van start gaan: je gaat immers een commitment aan met jezelf én met mij als coach: we voorzien allebei tijd in onze agenda, in ons hoofd en hart.
 • wens je gebruik te maken van de KMO-portefeuille en zo 30 tot 40% te besparen, vermeld dat bij je aanmelding. Kantelpunt is geregistreerd bij het Vlaams Gewest voor Opleiding met als registratienummer DV.O233697.

Kantelpunt is geregistreerd bij het Vlaams Gewest voor Opleiding met registratienummer DV.O233697


Jouw voordelen met dit traject

Jij krijgt één op één begeleiding, dus face to face gesprekken met een begeleider die tijd, aandacht en ruimte voor jou maakt, ook tussen de coachingssessies door en nadat je coachingstraject erop zit: kantelen stopt immers nooit.

Je komt naar een plek die je weghaalt uit je vertrouwde context, zodat je op reis kan gaan in jezelf, zonder evenwel je dagelijkse verantwoordelijkheden ten aanzien van je gezin en je professioneel leven achter te moeten laten.

Trajecten duren tussen de 6 en 16 maanden, in functie van jouw behoefte: dit is een langetermijnengagement, een proces.

Jij bepaalt het tempo en de frequentie van de individuele coachingsgesprekken - die telkens 2 uur duren - en die plaatsvinden in de Kantelpuntpraktijk te Lier; voor de mentoringsgesprekken hoef je je niet meer te verplaatsen.

Ja, bezorg mij een offerte voor het levensloopbaanbegeleidingstraject van Kantelpunt, ik wens de KMO-portefeuille in te zetten en bespaar zo 30 of 40%

Laat jouw levensloopbaancoachingstraject door je werkgever betalen, als werknemer

Wanneer kies je best voor financiering via je werkgever?

 • Wanneer jouw werkgever je spontaan coaching aanbiedt bij een coach naar jouw keuze
 • Wanneer jouw werkgever al met interne coaches werkt, maar jij de voorkeur geeft aan onafhankelijke begeleiding door een externe coach van jouw keuze
 • Wanneer je geen recht (meer) hebt op loopbaancheques en jouw werkgever wel in jouw persoonlijk groeitraject wil investeren

Dit is wat jij krijgt als je kiest voor levensloopbaanbegeleiding bij Kantelpunt

 • maatwerk: volgde jij eerder of gelijktijdig elders begeleiding - stijl loopbaancoaching, sollicitatietraining, outplacement, life coaching, leadershiptraining - of werk je samen met een therapeut of psycholoog waar bepaalde onderdelen ook aan bod komen, dan pas ik het traject aan zodat we overlap vermijden
 • 5 individuele coachingsgesprekken van 2 uur, dus 10 uur gepersonaliseerde begeleiding
 • aangevuld met verdiepende zelfreflectie-oefeningen waarmee jij tussen de gesprekken zelfstandig aan de slag gaat
 • toegang tot de digitale Kantelpuntmediatheek: je krijgt toegang tot alle documenten, testen, waardevolle achtergrondinfo op vlak van persoonlijke groei die ik verzamelde de voorbije jaren. Hiermee win jij veel tijd omdat jij niet meer zelf op zoek moet in het grote aanbod van informatie. Bovendien waak ik erover om het kaf van het koren te scheiden in lijn met de waarden die ik hanteer in mijn werk en leven
 • lectuurlijsten: ik maak je desgewenst wegwijs in het ruime analoge aanbod aan vakliteratuur en zelfhulpboeken, daarbij rekening houdend met jouw persoonlijkheidskenmerken
 • mentoraat - nazorg: aansluitend aan je traject stemmen wij - op jouw vraag - geregeld af, hetzij telefonisch, via videochat of via mail, zodat jij zeker je zelfbepaalde doelen bereikt

Deze investering doet jouw werkgever in jou:

 • na jouw goedkeuring bezorg ik jouw werkgever een offerte en een factuur voor €1500 exclusief 21% BTW voor het volledige traject, inclusief materiaal
 • we gaan van start van zodra de factuur betaald is: jij bent verantwoordelijk voor de betaling door jouw werkgever, jij bent mijn klant

Jouw voordelen met dit traject

Discretie en onafhankelijkheid: ofschoon jouw werkgever betaalt, is er geen afstemming tussen mij als externe coach en jouw werkgever

Tijd & aandacht: trajecten duren tussen de 6 en 16 maanden, in functie van jouw behoefte; dit is een langetermijnengagement waarbinnen jij mijn volledige tijd en aandacht krijgt

Efficiëntie: je komt naar de Kantelpuntpraktijk in Lier, je verplaatst je dus naar een plek die je weghaalt uit je vertrouwde context, zodat je op reis kan gaan in jezelf, zonder evenwel je dagelijkse verantwoordelijkheden ten aanzien van je gezin en je professioneel leven achter te moeten laten

Ja, bezorg mijn werkgever een offerte voor het levensloopbaanbegeleidingstraject van Kantelpunt

Investeer in jezelf

Wanneer en waarom best kiezen om in jezelf te investeren?

Tja, wanneer niet? Alle redenen zijn goed om in jezelf te investeren: het is de beste investering die je ooit zal doen!

Deze 'bijzondere' situaties brengen je misschien nog op ideeën:

 • Jij hebt je loopbaancheques als werknemer of ambtenaar al eerder ingezet en hebt nood aan verdere begeleiding
 • Je hebt geen recht op loopbaancheques, bijvoorbeeld omdat je werkloos bent of omdat je niet in Vlaanderen woont
 • Jij houdt niet van de administratie die nu eenmaal inherent is aan een gesubsidieerd traject en vind jezelf waardevol genoeg om in te investeren (good for you!)

Dit is wat jij krijgt als je kiest voor levensloopbaanbegeleiding bij Kantelpunt

 • maatwerk: volgde jij eerder of gelijktijdig elders begeleiding - stijl loopbaancoaching, sollicitatietraining, outplacement, life coaching, leiderschapstraining - of werk je samen met een therapeut of psycholoog waar bepaalde onderdelen ook aan bod komen, dan pas ik het traject aan, zodat we overlap vermijden
 • 5 persoonlijke coachingsgesprekken van 2 uur, dus 10 uur individuele, gepersonaliseerde begeleiding 
 • aangevuld met verdiepende zelfreflectie-oefeningen waarmee jij tussen de gesprekken zelfstandig aan de slag gaat
 • toegang tot de digitale Kantelpuntmediatheek: je krijgt toegang tot alle documenten, testen, waardevolle achtergrondinfo op vlak van persoonlijke groei die ik verzamelde de voorbije jaren. Hiermee win jij veel tijd omdat jij niet meer zelf op zoek moet 'from scratch' in het grote aanbod van informatie. Bovendien waak ik erover om het kaf van het koren te scheiden in lijn met de waarden die ik hanteer in mijn werk en leven
 • lectuurlijsten: ik maak je desgewenst wegwijs in het ruime analoge aanbod aan vakliteratuur en zelfhulpboeken, daarbij rekening houdend met jouw persoonlijkheidskenmerken
 • mentoraat - nazorg: aansluitend aan je traject stemmen wij op jouw vraag geregeld af, hetzij telefonisch, via videochat of via mail, zodat jij zeker je zelfbepaalde doelstellingen bereikt

Deze investering doe jij in jezelf

 • als particulier ontvang jij na goedkeuring van de offerte een factuur voor €1500 exclusief 21% BTW voor het volledige traject, inclusief materiaal. Jij betaalt voor we van start gaan: je gaat immers een commitment aan met jezelf én met mij als coach: we voorzien allebei tijd in onze agenda, in ons hoofd en hart.

Jouw voordelen met dit traject

Jij krijgt één op één begeleiding, dus face to face gesprekken met een begeleider die tijd, aandacht en ruimte voor jou maakt, ook tussen de coachingssessies door en nadat je coachingstraject erop zit: kantelen stopt immers nooit.

Je komt naar een plek die je weghaalt uit je vertrouwde context, zodat je op reis kan gaan in jezelf, zonder evenwel je dagelijkse verantwoordelijkheden ten aanzien van je gezin en je professioneel leven achter te moeten laten.

Trajecten duren tussen de 6 en 16 maanden, in functie van jouw behoefte: dit is een langetermijnengagement, een proces.

Jij bepaalt het tempo en de frequentie van de individuele coachingsgesprekken - die telkens 2 uur duren - en die plaatsvinden in de Kantelpuntpraktijk te Lier; voor de mentoringsgesprekken hoef je je niet meer te verplaatsen.

Ja, bezorg mij een offerte voor het levensloopbaanbegeleidingstraject van Kantelpunt

Wil jij meer informatie over een los klankbordgesprek?
 • Volgde jij al eerder een coachingstraject - loopbaanbegeleiding of levensloopbaanbegeleiding - bij mij en heb je tijdelijk nood aan een sparringpartner?
 • Heb jij nood aan een duidelijk afgebakend, oplossingsgericht coachingsgesprek?
 • Ben je op zoek naar een niet-oordelend luisteraar, naar iemand die jou kan helpen om datgene wat zich in jouw professioneel of privéleven aandient helder onder woorden te brengen zodat je met meer rust in het leven kan staan?
 • Wil je een 'lastig' gesprek - op je werk of binnen je relatie - voorbereiden, oefenen? 

Dan is een klankbordgesprek voor jou de beste keuze. Klankbordgesprekken duren maximum 2 uur en jij bezorgt mij op voorhand je vraag zodat ik het gesprek kan voorbereiden. Je kan nieuwe klankbordgesprekken boeken zolang je vooruitgang blijft boeken in het vinden van een antwoord op je vraag.


Deze investering doe jij in jezelf:

 • Jij geeft - voor we de afspraak maken - je akkoord op een offerte van 150 euro, exclusief 21% BTW 
 • Je ontvangt na ons gesprek een factuur die je via overschrijving betaalt; je brengt nooit cash geld mee, er is geen geld aanwezig in mijn praktijk

Jouw voordelen met een klankbordgesprek:

 • Onze vertrouwensband bestaat al: jij hoeft je verhaal niet helemaal opnieuw te doen, ik ken jouw historiek
 • De begeleiding is beperkt tot het gesprek zelf: er zijn geen extra zelfreflectie-oefeningen aan verbonden. Jouw tijdsinvestering is dus beperkt

Ja, laten we nog 'ns afspreken, ik heb opnieuw nood aan een klankbord

Waarom voor Kantelpunt kiezen ?

Voor al deze redenen: welkom! Klik hier om een afspraak te maken of mij een vraag te stellen. Niet twijfelen, gewoon doen!

Ilse Schorrewegen, Kantelaar bij Kantelpunt

Share This