Kantelvragen

FAQ / veelgestelde vragen over
kantelen & levensloopbaanbegeleiding

Jouw voorgangers stelden mij een heleboel vragen. Wellicht heb jij ook wat aan onderstaande antwoorden. Kantelpunt's privacy policy en algemene voorwaarden vind je onderaan de pagina.

Zit jij nog met een andere vraag? Stel ze mij dan door hier te klikken.

Waarom, ROI, wat, hoe, wie, waar, wanneer?

Wat levert levensloopbaanbegeleiding mij als klant op?

Toen ik het in april 2018 via Facebook aan mijn klanten vroeg, kreeg ik volgende top 4 als antwoord

1. Zelfvertrouwen
2. Zelfinzicht/zelfkennis
3. Moed
4. Verandering

en in de referenties van klanten lees je eigenlijk nog best wat het klanten bracht. Als coach stel ik bij klanten aan het einde van een traject vaak helderheid, gemoedsrust, bewustzijn en daadkracht vast.


Tijdens een levensloop(baan)coachingstraject vergaar jij inzicht in jezelf en en krijg je handvatten om zelf mee aan de slag te gaan, waarna jij zelfbewust(er) je eigen keuzes kan maken en beter voor jezelf kan zorgen. Je zal daardoor met meer veerkracht door het leven gaan: op de stormen die passeren in je leven heb je immers geen invloed, hoe jij ermee omgaat echter, is waar je kan aan werken.


Zelfinzicht vergaar je - onder andere - over wat jou nu echt energie geeft en wat jou eerder energie kost. Over welke waarden jij belangrijk vindt. Je bekwaamt je in het benoemen van jouw eigen talenten en je leert welke competenties of vaardigheden daar dan bij passen, zodat je anderen kan overtuigen van jouw toegevoegde waarde, niet zelden nadat je eerst jezelf ervan hebt van overtuigd.

Zelfinzicht is de eerste stap naar meer zelfvertrouwenKeuzes maken in het leven ga je daarna veel bewuster doen waardoor kiezen niet langer zal voelen als verliezen.

Handvaten die je oppikt tijdens een kantelcoachingstraject kunnen divers zijn want ik werk op jouw maat. Ik noem er slechts enkele:

 • oppikken van het belang van nieuwe vaardigheden, bv op vlak van communicatie
 • beter je grenzen leren kennen + durven aangeven
 • je leren profileren op een manier die bij jouw persoonlijkheid past, ook als je geen tafelspringer bent van nature
 • loslaten van patronen die je niet meer dienen en deze vervangen door flow, moeiteloosheid, zelfvertrouwen en zelfliefde
Wat is een loopbaancheque en waartoe dient dat?
 • De loopbaancheque is een subsidiemaatregel van de Vlaamse Regering ter ondersteuning van de burger. Deze kan gebruikt worden als betaalmiddel voor een loopbaanbegeleidingstraject van 4 of 8 uur bij een erkend loopbaancentrum zoals Vind, coach en hou talent er één is en in wiens onderaanneming Kantelpunt werkt. Je kan dus terecht bij Kantelpunt om met loopbaancheques je coachingstraject te financieren.
 • Door deze cheque te bestellen verklaar je dat je deze zelf aanvraagt
 • Jij beslist zelf wanneer in je loopbaan en waarvoor jij deze cheque gebruikt
 • Elke 6 jaar kan je aanspraak maken op deze subsidievorm
 • Je statuut maakt niet uit: zowel werknemers, ambtenaren als zelfstandigen kunnen hier gebruik van maken
 • Outplacement, sollicitatiebegeleiding, opleiding, herstructureringsbegeleiding, training, … zijn begeleidingsvormen die jij als burger NIET zelf moet voorzien of betalen, daartoe kan je je loopbaancheque dus NIET inzetten; wel kan jij aanvullend bij wat je werkgever je aanbiedt op dat vlak jouw loopbaancheque inzetten om een individueel en loopbaancoachingstraject te volgen bij een aanbieder van jouw keuze
 • Een derdebetaler - bijvoorbeeld jouw werkgever - kan tussenkomen in jouw individuele bijdrage, maar het initiatief en de keuze moet uitgaan van jou als persoon

Heb je twijfels? Neem contact op met de servicelijn 0800 30 700 (elke werkdag van 8 tot 19 uur) of lb.cheque@vdab.be.

Voorwaarden om gebruik te kunnen maken van loopbaancheques lees je hier.

Wanneer kan ik bij jou terecht voor coaching?

Samen vinden we een moment dat jou past. Je kan bij mij bij voorkeur overdag terecht, dan ben jij zelf ook alerter. Als het niet anders kan voor jou kan je ook 's avonds of op zondagvoormiddag terecht. Op woensdagvoormiddag en zaterdag zijn er geen sessies.

Wie zich overdag kan vrijmaken, vraag ik om dat te doen, zodat er plaats beschikbaar blijft op avonden voor mensen die die flexibiliteit echt niet hebben.

Coachingsgesprekken duren 2 uur en kunnen na persoonlijk overleg met mij - enkel telefonisch - geboekt worden tijdens volgende tijdslots:

 • 10:00-12:00
 • 13:00-19:00
 • 20:00-22:00
Hoe geraak ik tot je praktijk in Lier?

Als Kantelaar pak ik de zaken graag een beetje anders dan anderen aan. Daarom haal ik je bewust weg uit een zakelijke context.  Coachingsgesprekken hebben plaats op een huiselijke locatie te Lier waar ik een luisterkamer heb ingericht. Voel je vrij om je schoenen uit te trekken en je comfortabel te nestelen in één van de zetels, tenzij jij verkiest plaats te nemen aan de ronde tafel.

Uit respect voor mijn hoogsensitieve klanten vraag ik je om zwaar parfum voor een andere gelegenheid te bewaren


Kom je te voet, met de fiets of het openbaar vervoer?

't is ongeveer 30 minuten aangenaam stappen van aan het station door centrum Lier. Het station van Lier ligt op 12 minuten fietsen - je kan er blue bikes huren en je kan je fiets 'parkeren' achter de praktijk, tegen de terraswand, aan het einde van de oprit. Breng je plooi- of koersfiets gewoon mee binnen.

Vlakbij de praktijk zijn er verschillende haltes van De Lijn.


Kom jij met de wagen?

Je bereikt de Benedenbaan ofwel via de Waversesteenweg, ofwel via de Hoogveldweg, allebei zijstraten van de Aarschotsesteenweg. Er geldt een maximum snelheid van 30 km per uur in de straatDe inrit naast het gebouw is privé, rijd daar dus NIET op aub.

Kantelpuntpraktijk en parkingOp de grote, parking De Mol recht tegenover de praktijk is gratis parkeerplaats. Ze is omzoomd met in vorm gesnoeide platanen en een klimophaag. Je kan te voet doorsteken naar de Benedenbaan via een wandelpadje.

Geef best 'Parking De Mol', Molpoort, of Aarschotsesteenweg 2 in op je GPS en volg de borden 'Molpoort' in Lier.

Draai de parking in ter hoogte van Frituur Ferre en het Cultureel Centrum De Mol, maar kies voor de inrit aan de overzijde, langs de kant van het fitnesscenter NRG en feestzaal Nisrine Events.

Is daar - onverhoopt - toch geen plaats? Dan kan je ook de parking langs de overzijde proberen, of in de Benedenbaan zelf parkeren: er zijn enkele parkeerplaatsen voorzien op zo'n 50 meter stappen van de praktijk, achter het grote witte gebouw waarin feestzaal Nisrine huist.

Parkeren in de straat voor de deur is het laatste alternatief. Respecteer dan wel de rijrichting om boetes te vermijden.

https://www.kantel.be/net-even-anders/

 

Bij wie kom ik terecht als ik voor Kantelpunt kies?

Bij mij:

Ilse Schorrewegen - Kantelpunt - www.kantelpunt.be

Ilse Schorrewegen - Kantelpunt 

Bij Kantelpunt begeleid ik jou van A - Z.

Who you see, is who you get en dat is een bewuste keuze:

 • Ik hecht veel belang aan het opbouwen van een vertrouwensband met mijn klanten
 • Ik vind het als creatief generalist heel fijn om alle rollen in mijn bedrijf zelf in te vullen
 • Als je dat fijn vindt, lees hier meer over wie ik ben 
 • Ontdek hier wat er in mijn rugzak aan instrumenten zit om jou te begeleiden bij het kantelen
 • De missie en visie achter Kantelpunt lees je hier
 • Het waardenkader dat ik hanteer licht ik hier toe
 • En dat coaching volgen bij een Kantelaar net even anders is, ontdek je hier

Tot gauw?

Hoe lang duurt een gemiddeld coachingstraject?

Er bestaat niet zoiets als 'een gemiddeld coachingstraject': ik werk op maat want iedereen is anders. Veel hangt af van het traject dat je kiest:

 • Kies je ervoor om je coachingstraject met loopbaancheques te financieren, dan duurt een traject van 8 uur meestal tussen de 3 en 12 maanden
 • Kies je ervoor om je coachingstraject zelf te financieren of door je werkgever te laten betalen, dan spreiden we die 5 gesprekken van 2 uur meestal over een periode tussen 6 en 16 maanden

Kantelen is immers een proces en een proces vraagt tijd. Tussen de gesprekken door ga jij aan de slag met ondersteunende zelfreflectie-oefeningen. Het is de combinatie van begeleide gesprekken én verdiepende zelfreflectie die maakt dat jij duurzaam kan kantelen.

Gesprekken duren 2 uur: dat bespaart jou verplaatsingen en geeft mij de kans om diep te werken. Aandacht en ruimte bieden, vraagt nu eenmaal tijd.

Zijn je cheques op en is er meer begeleiding nodig? Dan kan je nog altijd bij mij terecht voor losse klankbordgesprekken of een ander individueel coachingstraject.

Geldzaken

Hoe betaal ik de diensten van Kantelpunt?

Je leest hier alles over de verschillende kanteldiensten en hun tarieven. Je hoeft nooit cash geld mee te brengen: er is geen geld aanwezig in mijn praktijk, noch op kennismakingsmomenten. Je betaalt altijd per overschrijving na ontvangst van een factuur.

Investeer jij in jezelf?

 • dan geef je mij via mail je akkoord met het tarief dat hoort bij de gekozen dienst
 • je mailt me jouw facturatiegegevens inclusief je BTW nummer als je dat hebt
 • je ontvangt van mij via mail de factuur en die betaal je via overschrijving binnen de wettelijk bepaalde termijn

Betaal je je traject met loopbaancheques?

 • loopbaancheques betaal je op voorhand, via overschrijving aan Edenred.

Volg deze procedure:

 1. Via mijn loopbaan kan je op de VDAB-site een profiel aanmaken, klik op de link 'Aanvraag loopbaancheques' en volg de instructies.
 2. Tussen de bestelling van je loopbaancheque en het moment dat je deze digitaal via mail ontvangt, kunnen 1 tot 2 weken tijd zitten. In die tussentijd ontvang je eerst een betalingsuitnodiging via mail van Edenred - het bedrijf dat de loopbaancheques uitgeeft, net zoals de maaltijdcheques
 3. Na betaling krijg je een mail met de cheque er digitaal aan vast. Het is die mail die je aan mij mag bezorgen, als betaalmiddel. Je kan slechts één cheque tegelijkertijd bestellen en je hebt elke 6 jaar recht op 2 cheques.
 4. Maak in die tussentijd alvast een afspraak met mij voor het eerste gesprek

Financier jij als zelfstandige je coaching via KMO portefeuille?

Laat me jouw intentie weten bij inschrijving en volg de procedure zoals ze door de Vlaamse overheid is bepaald. Kantelpunt is geregistreerd bij het Vlaams Gewest voor Opleiding met registratienummer DV.O233697.

Hoeveel kost kantelen?

De beste investering, is die in jezelf. Als jij jezelf niet waardevol genoeg vindt, waarom zouden anderen jou dan waarderen?

Alle info over de diensten en tarieven van Kantelpunt lees je hier.

Ik wil graag kantelen via loopbaancheques: wat moet ik concreet doen?
 1. Via mijn loopbaan kan je op de VDAB-site een profiel aanmaken, klik op de link 'Aanvraag loopbaancheques' en volg de instructies.
 2. Tussen de bestelling van je loopbaancheque en het moment dat je deze digitaal via mail ontvangt, kunnen 1 tot 2 weken tijd zitten. In die tussentijd ontvang je eerst een betalingsuitnodiging via mail van Edenred - het bedrijf dat de loopbaancheques uitgeeft, net zoals de maaltijdcheques. Betaal via overschrijving.
 3. Na betaling krijg je een mail met de cheque er digitaal aan vast. Het is die mail die je aan mij mag bezorgen, als betaalmiddel. Je kan slechts één cheque tegelijkertijd bestellen en je hebt elke 6 jaar recht op 2 cheques.
 4. Maak in die tussentijd alvast een afspraak met mij voor het eerste gesprek waarin ik de tijd neem om te luisteren naar jouw verhaal, administratie rond de loopbaancheque in orde breng en samen met jou het vervolg van het traject bespreek, zowel de aanpak als de timing. Dit intakegesprek maakt integraal deel uit van het coachingstraject dat je financiert met je cheques.
Ik wil graag kantelen maar heb geen recht op loopbaancheques, wat nu?
Geen enkel probleem. Lees hier wat je opties zijn. Ook jij kan komen kantelen.

Kan ik bij jou terecht als ... ?

Ik ben NIET op zoek naar ander werk of een andere werkgever, wil wel kantelen

Dan kan je absoluut bij mij terecht!

Het is niet zo dat alle klanten die willen kantelen van plan zijn om van werk of van werkgever te veranderen. Sommige vragen zijn eerder gelinkt aan persoonlijke kantelpunten. Lees hier wat klanten vertellen over hun kanteltraject: de getuigenis van Leo Smets bewijst dat je als loyaal medewerker absoluut baat kan hebben bij een kantelcoachingstraject.

 • Misschien heb jij gewoon nood aan meer zelfinzicht? Of zelfvertrouwen?
 • Wil jij beter je grenzen leren bewaken en aangeven?
 • Misschien kan je via jobcrafting kleine verbeteringen aanbrengen aan je huidige professionele situatie zodat je je beter voelt...
 • Of wil je vooral ontdekken hoe je je privéleven anders kan inrichten, zodat je je beter voelt?
 • Geregeld contacteren mensen mij met de duidelijke boodschap dat ze niet op zoek zijn naar ander werk, wel naar meer zingeving in hun leven: dat is prima!

Hier kan je verder inschatten welk type begeleiding best bij jou past.

Ik ben werkloos én werkzoekend
Werkloos zijn voelt op zich al aan als een kantelpunt in je leven. Wie werkzoekend is en niet langer gebonden is door een arbeidsovereenkomst of zelfstandig statuut, kan geen gebruik maken van loopbaancheques: de VDAB zorgt immers voor aangepaste begeleiding. Uiteraard heb jij nu extra nood aan begeleiding bij de zoektocht naar werk, maar wellicht ook naar jezelf.

Pas als je goed weet wat je graag doet, wat jij goed kan en waar je energie van krijgt, kan je gericht op zoek gaan naar jouw droomjob. Een tip: leg eerst de weg naar binnen af alvorens de weg naar buiten aan te vatten.

De weg naar buiten staat gelijk met je profileren, solliciteren, praten en schrijven over jezelf. Daarvoor heb je zelfvertrouwen en zelfkennis nodig. De weg naar binnen gaat gepaard met introspectie, zelfonderzoek, thuiskomen in jezelf. Zeker op dit moment waarop jij denkt dat je daar echt geen tijd voor hebt moet je daar net extra in investeren! Het is de beste investering die je ooit zal doen!

Stel jezelf maar eens deze vraag: als jij jezelf niet waardevol genoeg vindt om in te investeren, waarom zou een opdrachtgever dat wel doen?

Ik ben zelfstandige - freelancer, vrij beroeper, zaakvoerder

Als zelfstandige BEN jij je zaak: uiteraard heb jij baat bij kantelcoaching! Het goede nieuws is dat dit desgewenst kan mét financiële hulp van de overheid:

De Vlaamse overheid gelooft in het belang van gelukkige werknemers die gemotiveerd tot 67 aan de slag kunnen blijven en investeert in loopbaanbegeleiding door het ter beschikking stellen van loopbaancheques aan haar beroepsactieve bevolking. Die cheques kunnen op individueel initiatief - zonder dat de werkgever erbij betrokken wordt - ingezet worden bij zelfstandige, professionele coaches in de privésector, zoals ik er één ben. De VDAB faciliteert dit proces en Edenred regelt de betaling rechtstreeks met jou als burger.

Zelfstandigen en werknemers die professioneel actief zijn, kunnen elke 6 jaar aanspraak op maken op 2 loopbaancheques van 4 uur mits ze voldoen aan bepaalde parametersEen gesubsideerd traject van 8 uur coaching - door de overheid begroot op 1100 euro - kost jou op die manier dankzij de Vlaamse overheid 2 loopbaancheques, à rato van 40 euro per cheque.

Concreet betekent dit dat jij als rechthebbende op loopbaancheques slechts €80 betaalt voor 8 uur professionele coaching: de Vlaamse overheid past het verschil met de reële waarde van €1100 bij!

Lees hier of jij recht hebt op de subsidie en hoe je loopbaancheques kan bestellenJe vindt Kantelpunt op de website van VDAB onder de naam Vind, Coach en Hou talent, te Lier.

Label Loopbaancheque bij Kantelpunt - www.kantel.be

Loopbaancheques bij Kantelpunt via samenwerking met Vind, Coach en Hou talent - http://www.dirkameel.be/realiseer-droom-met-ons-team/

 

 

 

 


Heb je geen recht meer op loopbaancheques? Investeer dan in jezelf én je zaak en zet desgewenst je KMO-portefeuille in.

Kantelpunt is erkend dienstverlener bij et Vlaams Gewest voor Opleiding met als registratienummer DV. O233697.

 

Kantelpunt is geregistreerd bij het Vlaams Gewest voor Opleiding met registratienummer DV.O233697

Ik ben momenteel werkonbekwaam

Kantelcoachingstrajecten zijn ontworpen op maat van ervaren, creatieve, theoretisch opgeleide kenniswerkers die op een professioneel kantelpunt staan en heel bewust willen kantelen. Behoor jij tot die doelgroep én ben je werkonbekwaam, dan kan je coaching bij Kantelpunt volgen, vooral met het oog op je reïntegratie op de arbeidsmarkt dan. De oorzaak van je werkonbekwaamheid en de mate waarin je ondertussen herstellende bent, is bepalend of het verstandig is om coaching bij Kantelpunt te volgen.

Aangezien coachingsgesprekken bij mij 2 uur duren en je heel wat zelfreflectie werk krijgt tussen sessies door, is het wel belangrijk dat jij je gedurende minstens die tijd kan concentreren, dat je helder kan denken, dat je kan reflecteren over je eigen gedrag.

Dit schat ik graag in tijdens een persoonlijk telefonisch gesprekcontacteer me, we bekijken het samen, eventueel in overleg met je behandelend arts of psycholoog. Ik behoud mij het voorrecht toe om aan te geven dat je er (nog) niet klaar voor bent, of dat ik niet de beste persoon ben om jou te begeleiden: die deontologische verantwoordelijkheid neem ik heel ernstig.

Het is wettelijk niet toegestaan om burn-outcoaching - maar ook psychotherapie, mindfulness, wellnessbehandelingen of yoga, hoe waardevol deze disciplines ook zijn - te financieren via loopbaancheques van VDAB. Burn-out coaching is een aparte discipline die - voorlopig - nog niet gesubsidieerd wordt en waarvoor ik doorverwijs naar collega's van de Vereniging van Erkende Stress en burn-outcoaches, ook al ben ik zelf opgeleid in de materie.

Kreeg jij van je arts - de enige die de diagnose burn-out mag stellen - te horen dat je opgebrand bent en verlamt het idee aan terugkeren naar je werk jou nog compleet, dan is het in mijn ervaring te vroeg om loopbaancoaching te volgen: laat je dan eerst begeleiden om uit je burn-out te raken. Dat kan door een erkend stress en burn-outcoach, een erkend therapeut of een psycholoog. Aansluitend kan je dan voor loopbaancoaching opteren.

Nog even dit: hoe deugddoend de gesprekken met een goede loopbaancoach ook zijn, coaching kan nooit andere begeleidingsvormen vervangen. Verschillende soorten begeleiding kunnen wel prachtig aanvullend naast elkaar werken.

Als coach ben ik niet medisch opgeleid, ik mag en zal geen diagnose stellen: waak erover om je te omringen met mensen die hun deontologie respecteren. Investeer in de juiste zorg op dit belangrijk kantelpunt in je leven. 

Ik volg(de) al outplacement

Als jij voldoet aan de voorwaarden om outplacement te genieten kan je naast zo'n outplacementtraject - dat heel vaak in groep wordt georganiseerd - ook zelf beslissen om te investeren in een individueel begeleid levensloop(baan)coachingstraject op jouw maat. Het geeft je de kans hele gerichte adviesverlening en coaching te krijgen bij specifieke topics die in groep niet of onvoldoende aan bod kwamen.

 • Beschouw een individueel loopbaancoachingstraject gefinancierd met loopbaancheques als een aanvulling op je outplacementtraject.
 • Beschouw een individueel levensloopbaanbegeleidingstraject dat je zelf financiert als een persoonlijk leiderschapstraject in aanvulling op je outplacementtraject.

Lees hier welk traject best bij jou past en vraag me zeker om advies, ik help je graag.

Ik ben geen kenniswerker, werk vooral met mijn handen en wil wel kantelen
Bel me om persoonlijk af te stemmen: +32 477 30 66 99. Tot gauw!
Ik wil niet dat mijn werkgever hiervan hoort! Hoe weet ik dat zeker?

Belangrijk om weten is dat jouw werkgever nooit betrokken wordt in jouw coachingsproces, tenzij jij dat zelf anders wil en hem er zelf bij betrekt.

Loopbaanbegeleiding is een individueel recht en een proces dat tussen jou, de VDAB, EdenRed - voor de betaling - en je loopbaancoach blijft.

Mijn werkgever wil mij graag helpen kantelen: kan dat?

Dat is geweldig nieuws! Je leest hier meer over de mogelijkheid om je werkgever jouw levensloopbaancoachingstraject te laten financieren. Jij blijft te allen tijde mijn klant, ik koppel dus nooit informatie terug aan werkgevers en de coaching start vanaf het moment dat de factuur voldaan is.

Wie zijn jouw klanten en wat vragen ze jou?

Kantelen past niet bij iedereen...past het wel bij mij?

Jij wil dus kantelen én je bent op zoek naar begeleiding. Super. Coachingstrajecten bij Kantelpunt vertrekken altijd vanuit een loopbaanvraag. En vervolgens werken we veel dieper: de term 'levensloopbaanbegeleiding' dekt de lading beter volgens mijn tevreden klanten. 

Als onafhankelijk en zelfstandig levensloopbaancoach ben ik gespecialiseerd in de begeleiding van een specifieke doelgroep: creatieve, theoretisch opgeleide klasbakken met veel jaren (professionele) ervaring op de teller, 'eigen-wijze mensen' die geen genoegen nemen met de status quo, die zichzelf en hun omgeving graag kritisch in vraag stellen.

Dat impliceert dat kantelen niet voor iedereen de beste begeleidingsvorm is... 

Beantwoord je de meeste van volgende vragen met een volmondig 'ja', dan zit jij hier goed:

 • Wil jij met hart en ziel werk en leven combineren? Levert jouw werk met andere woorden voor jou een belangrijke toegevoegde waarde aan je leven, of streef je daar op zijn minst naar?
 • Verwacht jij impact te hebben in onze maatschappij via je werk?
 • Zie jij vooral mogelijkheden in deze tijd van transitie waarin we ons bevinden én wil jij die grijpen?
 • Staat het voor jou buiten kijf dat het Tayloristisch managementdenken weliswaar onze welvaart heeft verhoogd, maar dat ten koste van ons welzijn en dat van onze planeet ging? Geloof jij dat het radicaal anders kan én ben jij bereid om je verantwoordelijkheid op te nemen voor het grotere geheel waar we allemaal deel van uitmaken?
 • Beschik je minstens over een bachelor DENKniveau en gebruik je liever je hoofd dan je handen als professional? Beschouw je jezelf als een kenniswerker?
 • Sta je open om je eigen aandeel in jouw professioneel kantelpunt onder ogen te zien en ermee aan de slag te gaan?
 • Vind jij kwaliteit, ervaring en deskundigheid belangrijk? Begrijp jij als meerwaardeNzoeker dat bij een bepaalde waarde ook een bepaalde prijs hoort?
 • Neem jij jouw kantelproces ernstig en wil je er daarom ook voldoende tijd en ruimte voor voorzien in jouw agenda, hoofd en hart?
 • Laat jouw huidig energiepeil je toe om helder te denken en je gedurende langere tijd - denk aan gesprekken van 2 uur - te concentreren?

Twijfel je toch nog? Bel me: +32 477 30 66 99. Ik beloof je een eerlijk antwoord en verwijs met veel plezier door naar iemand in mijn netwerk als ik voor jou niet de beste begeleider ben.

Wie zijn jouw kantelklanten eigenlijk?
Met Kantelpunt richt ik me zowel op mensen met een zelfstandig als een werknemersstatuut. Mijn klanten vinden van zichzelf dat ze matuur genoeg zijn om te kunnen reflecteren op hun eigen gedrag, ze houden van een confronterende coachingsstijl die net even anders is en verwachten soms ook dat ik van pet wissel en advies geef in plaats van coach. Het zijn altijd kenniswerkers: mensen die hoofdzakelijk hun hoofd gebruiken om hun professionele bezigheden tot een goed einde te brengen.

Levensloopbaancoaching moet een feestje zijn, geen wedstrijd met jezelf... Diploma's zijn minder relevant,  minstens een bachelor denkniveau is echter wel belangrijk om je goed te kunnen voelen bij de zelfreflectie-oefeningen die je krijgt en om mijn taalgebruik vlot te begrijpen. Er zijn andere coaches die zich specialiseren in de begeleiding van praktisch opgeleiden en van mensen met een beperking: voor elke doelgroep is een geschikte coach te vinden.

Kantelaars - dat word je na een coachingstraject doorlopen te hebben - zijn altijd gezonde mensen: ik ben arts noch psychotherapeut, ik ben coach en onafhankelijk arbeidsmarktdeskundige.

Wie voldoende hersteld is van een ziekte - of van burn-out - en terug wil keren naar de arbeidsmarkt, is zeker welkom. Je energiepeil moet echter minstens voor 80% terug in orde zijn, je moet helder kunnen denken en je gedurende lange tijd kunnen concentreren. Eventuele ziektebeelden die zich naar aanleiding van de energiestoornis die burn-out is manifesteerden, moeten altijd door een arts gediagnosticeerd en behandeld worden, daartoe heb ik als coach geen bevoegdheid.

Geniet jij psychologische of andere therapeutische begeleiding, overleg dan met je psycholoog of therapeut of je klaar bent om loopbaancoaching te volgen als je zelf twijfelt. Ik verwijs je sowieso door als ik zelf niet de beste persoon op dit moment in jouw leven ben om je te begeleiden: dat is geen vorm van discriminatie, dat is mijn deontologische plicht.

Allemaal zijn mijn klanten ervan overtuigd dat ze zelf meer kunnen doen dan ze zich realiseren op het moment dat ze mij contacteren: daarom zoeken ze begeleiding. Want zij willen niet enkel denken over kantelen naar een professioneel leven dat meer voldoening en zingeving schenkt, ze willen het ook echt doen!

De meeste klanten kunnen minstens één van volgende kenmerken aanvinken:

Creatief generalist
Hoogsensitief persoon (HSP)
Hoogbegaafd persoon
Beelddenker, multipotentialite
Introvert of ambivert
☑ Vastgelopen in corporate structuren of kantoorpolitiek
☑ Idealist, wereldverbeteraar
☑ Non-conformist
☑ Gaat graag moedig en bewust door 't leven
☑ MeerwaardeNzoeker
☑ Constructief dwarsligger
☑ Out-of-the-boxdenker-en/of doener
☑ Plichtsbewust, met een hoog ontwikkeld rechtvaardigheids-en verantwoordelijkheidsgevoel

De beste manier om erachter te komen wie mijn klanten zijn, is te lezen wat zij over hun kanteltraject vertellen. Twijfel je nog of er een klik zal zijn? Een telefonisch kennismakingsgesprek is altijd gratis, vraag het nu aan. Of kom eens proeven van kantelen...dan kan je in levende lijve met mij en mijn aanpak kennis maken. Tot gauw?

Welke vragen stellen klanten jou?

Loopbaanvragen zoals erkend door VDAB

 • IK HEB NOOD AAN ZINGEVING: ik wil meer voldoening, plezier, of uitdaging in mijn werk.
 • IK WIL REFLECTEREN OVER MIJN KWALITEITEN: wat zijn mijn sterke en zwakke punten zijn en hoe ga ik daar best mee om?
 • IK WIL MIJN DRIJFVEREN KENNEN IN HET LEVEN: ik wil weten wat voor mij het belangrijk is in mijn werk en leven (waarden, interesses en drijfveren
 • LEIDERSCHAP: ik heb vragen rond promotie, demotie, leiderschap
 • GROEI EN UITDAGING: ik wil ontdekken hoe ik mijn talenten/competenties beter kan inzetten
 • IK WORSTEL MET RELATIES IN DE WERKCONTEXT: in mijn huidige werksituatie heb ik het moeilijk met (een) collega('s), teamleider, leidinggevende,...
 • IK WIL EEN HELDER JOBDOELWIT: ik wil weten welk werk en/of statuut (werknemer, zelfstandige, …) écht bij mij past en mij heroriënteren op de arbeidsmarkt.
 • IK WIL WERKBAAR WERK : in mijn huidige werksituatie heb ik te hoge werkdruk, stress, signalen van burn-out, …
 • IK WIL EEN BETERE BALANS WERK-PRIVE: ik wil een beter evenwicht tussen mijn beroeps- en privéleven.
 • LEER MIJ DE ARBEIDSMARKT VERKENNEN: ik wil een zicht op de arbeidsmarkt

Loopbaanvragen van mijn klanten, in hun eigen woorden

Vragen gelinkt aan de huidige job

 • Zijn mijn frustraties tijdelijk? Of moet ik er iets aan doen?
 • Ik wil absoluut niet weg bij mijn huidige werkgever! Ik wil wel mijn job opnieuw met meer goesting doen. Hoe doe ik dat?
 • Wat kan een volgende stap in mijn loopbaan zijn? Ik ken alleen maar wat ik nu doe.
 • Wat kan ik doen om vaker zin te hebben in mijn job? Ik besef dat ik daar zelf aan kan werken maar weet niet hoe.
 • Wat is er nodig om meer zin te krijgen in mijn huidige job: hoe kan ik mensen motiveren om dingen te doen waarvan ik wil dat ze ze doen?
 • Wil ik voor een bedrijf werken of als zelfstandige opstarten?
 • In welke job kan ik binnen 10 jaar nog wel happy zijn en hoe vind ik zo'n job?
 • Welke talenten zitten er in mij die ik nog kan ontwikkelen, ook op mijn leeftijd?
 • Wat zou ik nog anders kunnen doen? Of zit ik eigenlijk goed?
 • In welke functie pas ik?
 • Ik weet al in welk soort organisatie ik kan passen, maar hoe vind ik die dan?

Vragen gelinkt aan een beperkende situatie, bijvoorbeeld na herstel van burn-out

 • Welke droomjob kan ik aan en hoe bewandel ik de weg ernaartoe?
 • Welke job houdt mijn energiebalans wel voldoende in evenwicht?

Vragen die een behoefte aan meer maatschappelijke relevantie in de job aangeven

 • Hoe kan ik mijn onafhankelijkheid bewaken en tegelijkertijd mezelf terugvinden, mijn passie vinden zodat ik ook anderen kan blijven helpen?
 • Ik zit in een diamanten kooi! Ik wil er enerzijds uit, anderzijds durf ik niet goed. Hoe begin ik hier aan?
 • Waar zitten mijn sterke kanten + in welke sectoren zou mijn bijdrage aan de maatschappij groter kunnen zijn? Ik wil gewoon genoeg verdienen om mijn kinderen een fijne toekomst te geven. Maar niet ten koste van alles: pendelen is bv vermoeiend voor mij. Als middenkader word ik gesqueezed.
 • Welke weg kan ik bewandelen om mijn potentieel/talent zo goed mogelijk te benutten en om iets bij te dragen aan de maatschappij (meer dan ik nu doe)?
 • Hoe kan ik realiseren om als zelfstandige meer bezig te kunnen zijn met humanitaire projecten waar ik meer voldoening uit haal?
 • Op welke manier kan ik meer professionele waardering krijgen door voor anderen het verschil te maken?

Midlife-update gebonden vragen en vragen naar meer zelfinzicht

 • Schuilt er nog een talent in mij waarvan ik niet weet dat het er is?
 • Nu wil ik de dingen doen die IK wil doen. Wat wil ik nu echt doen en hoe vertaal ik die naar een job?
 • Wat zijn de competenties die ik nog moet ontwikkelen om tot een baan te komen die mij energie geeft, waarin ik energie kan investeren en die mij fun geeft?
 • Welke zijn mijn sterktes en hoe kan ik die optimaal inzetten?
 • Welk soort baan brengt mij voldoende professionele, financieel en persoonlijke voldoening, gelet op mijn competenties, interesses, gezinssituatie & leeftijd. Hoe pak ik het efficiënt aan om die basis te verkrijgen?
 • Welke job past bij mijn skillset en passioneert mij voldoende?
 • Ik wil iets vinden waarin ik meer plezier kan hebben OF ik wil iets anders doen. Binnen de situatie die er nu is: ik heb mijn leven, kan geen tonnen investeren…
 • Welke zijn mijn sterktes en in welk soort context komen die optimaal tot hun recht?
 • Ik wil zicht krijgen op mijn sterktes, waar ik goed in ben en hoe dat zou kunnen resulteren in een andere job of sector
 • Welk beroep zou mij gelukkig maken?
 • Welke job past bij mijn persoonlijkheid, biedt de kans om me te blijven ontwikkelen en biedt me de mogelijkheid om verder te kunnen blijven gaan.
 • Wat wil ik doen, waar en hoe?
 • Ik wil weten waar ik echt goed in ben
 • Hoe vul ik mijn dag zinvol in, in lijn met wie ik echt ben?
 • Ik wil graag nadenken over waar ik binnen 10 jaar wil staan
 • Kan ik een job vinden die ik graag doe, waar ik met plezier naar toe ga en waar ik toch financieel voldoende uit kan halen
 • Waar wil ik naartoe met mijn loopbaan, proactief dan?
 • Ik toets graag af of het plan dat ik in mijn hoofd heb realistisch is en waaraan ik nog verder moet werken.
 • Ga ik zelfstandig worden? In bijberoep of niet? Of blijf ik werknemer in grote comfortzone?
 • Moet ik mijn carrière verder zetten in de richting dat ik bezig ben of alles overboord gooien en meer focussen op gezondheid, van leven en gezin?
 • Wat wil ik professioneel de komende 30 jaar doen waarvan ik fluitend wakker word?
 • Is mijn droom om te kantelen wel realistisch of is het een zot plan?

Zit jij ook met zo'n vraag, of met een andere? Stel ze me!

Welke beroepen oefenen jouw klanten uit?
Als Kantelaar richt ik me in het bijzonder op theoretisch opgeleide, ervaren en mature kenniswerkers. 'Kenniswerker zijn' is niet beperkt tot 'het bezitten van hogere diploma's': sommige selfmade mannen en vrouwen in mijn klantenbestand hebben geen hoger diploma omdat ons onderwijssysteem nu eenmaal niet bij hen paste maar zij zelf hun weg wel vonden.

Op maturiteit staat geen leeftijd, professionele ervaring hebben is wel noodzakelijk om in een levensloopbaanbegeleidingstraject te stappen: je moet kunnen reflecteren over je eigen gedrag, kunnen terugkijken op iets.

Een niet-exhaustieve bloemlezing van beroepen en achtergronden van klanten die naar tevredenheid een kantelcoachingstraject volgden :

Profit en Not for profit

 • CEO
 • CFO
 • Sales manager
 • Business Development manager
 • Operations Manager
 • Logistiek directeur
 • Salesverantwoordelijke - Business Development officer en manager
 • Manager Customer Service
 • Bancair medewerker
 • HR Business Partner
 • HR manager
 • Recruiter
 • Director MarkComm
 • Communicatieverantwoordelijke
 • Office manager
 • Receptionist
 • Administratief medewerker
 • Medewerker R&D (research & development)
 • Opleidingsverantwoordelijke - L&D manager
 • Verzekeringsmakelaar / Medewerker op hoofdkantoor verzekeringen
 • Industrieel ingenieur
 • Burgerlijk ingenieur
 • Ingenieur scheikunde
 • Bouwkundig ingenieur
 • Mijnbouw ingenieur
 • Race engineer
 • Process/quality engineer
 • Osteopaat
 • Kinesist
 • Maatschappelijk assistent
 • Psychiatrisch verpleegkundige
 • Psycholoog
 • Support engineer
 • Project manager IT
 • Enterprise architect
 • System administrator
 • Systems engineer
 • Business Analyst
 • SEO specialist
 • UX designer

Overheid

 • Docenten middelbaar en hoger onderwijs (verpleegkunde, wiskunde, geschiedenis, klassieke talen, ...)
 • Kleuterbegeleidster
 • Leerkracht lager onderwijs
 • Parlementair medewerker
 • Ambtenaar bij Vlaamse, nationale of internationale instantie
 • Protection officer
 • Doctorandus en post-docs
 • Professor aan universiteit
 • Magistraat

Zelfstandigen en freelancers

 • Hoofdredacteur
 • Copywriter
 • HR business partner
 • Recruiter
 • Zaakvoerder mode-agentuur
 • Advocaat / Jurist
 • Meubelmaker-Schrijnwerker
 • Filmmaker
 • Dierenarts
 • Verpleegkundige
 • Juweelontwerper
 • Coach: yoga-, life-, stem-, loopbaan-, gezondheids-, organisatie-,...
 • Zaakvoerder KMO

Ben je niet zeker of jij bij mij op je plaats zit? Contacteer me, ik zal je eerlijk antwoorden en indien nodig kan ik je doorverwijzen naar collega's die je beter kunnen helpen.

Welk opleidingsniveau hebben jouw klanten?
Omdat ik werk met theoretisch opgeleide mensen, beschikken de meeste klanten over minstens een bachelordiploma of over één / meerdere master(s). De mate waarin je bereid bent om aan zelfreflectie te doen, primeert echter op je diploma. Ik coachte ook selfmade-mannen en -vrouwen die ooit schoolmoe waren en daardoor geen hoger diploma haalden, maar hun weg door middel van zelfstudie vonden. Maturiteit en de wil om te kantelen zijn vele malen belangrijker dan je diploma.

Mensgerichte studierichtingen komen opvallend vaak voor:

 • Geschiedenis
 • Filosofie
 • Psychologie
 • Taal-en communicatiestudies / Journalistiek
 • Toerisme
 • Kunst & cultuuropleidingen / Media
 • Politieke & Sociale wetenschappen
 • Antropologie
 • Sociologie
 • Maatschappelijk werk
 • Onderwijs
 • Verpleegkunde

naast eerder bedrijfseconomische richtingen zoals:

 • Ingenieursopleidingen (burgerlijk, industrieel, mijnbouw,...)
 • Rechten
 • Handelsingenieur
 • TEW
 • Office mgt
 • Marketing
 • ICT

en daarnaast ook:

 • Wetenschappen zoals Biologie, Chemie en Fysica, Biomedische wetenschappen
 • Geneeskunde en aanverwanten zoals Kinesitherapie, Ergotherapie, ...

Wat kan Kantelpunt doen voor de medewerkers van mijn bedrijf?

Wat kan een Kantelaar betekenen voor de mensen in MIJN organisatie?

Ik werk graag samen met mensgerichte bedrijven die erover waken dat hun medewerkers het beste van zichzelf mogen, kunnen en willen geven.

Voor coaching in bedrijven werk ik, net zoals bij individuen, op maat.

Elke samenwerking begint volgens mij met een goed gesprek: zullen we daar al mee starten? Bel me op +32 477 30 66 99 of mail me via ilse@kantel.be. Je kan ook het contactformulier vervolledigen. Tot gauw.

Werk jij met Evidence Based methodes?
Interessante vraag... Het antwoord op jouw vraag is helder: neen. Ik ben geen wetenschapper, ik claim geen wetenschapper te zijn, de methodes die ik inzet zijn niet Evidence Based.

Ik ben Kantelaar, ik begeleid mensen bij het kantelen naar een professioneel leven waarin ze meer voldoening ervaren. Dat doe ik met instrumenten die hun waarde hebben bewezen bij vele klanten, maar dat is geen reden om te beweren dat die instrumenten ook wetenschappelijk gevalideerd zijn! Net zomin er reden is om aan te nemen dat zaken die niet wetenschappelijk gevalideerd zijn nooit zinvol of nuttig kunnen zijn. Soms zijn ze gewoon nog niet onderzocht - wetenschappelijk onderzoek vraagt veel geld! - soms kan de wetenschap het nog niet bewijzen - menselijk gedrag is nu eenmaal moeilijk meetbaar - en soms hoef je geen wetenschappelijk bewijs. Of gaan we kunst afschaffen omdat de waarde ervan niet wetenschappelijk bewezen is?


Als kritisch denker moedig ik kritisch denken absoluut aan. Ik verwijs hiervoor graag naar de website SKEPP van de Studiekring voor Kritische Evaluatie van Pseudo-wetenschap en het Paranormale, die op hun website beweringen en verschijnselen bundelen die - volgens de huidige stand van de wetenschap - bijzonder onwaarschijnlijk of onmogelijk zijn. In het trefwoordenregister met instrumenten die volgens bepaalde mensen wetenschappelijk gevalideerd zouden zijn maar dat volgens de mensen van SKEPP niet zijn, kan je een keur aan instrumenten vinden die nochtans door vele gewaardeerde opleidingsinstellingen en HR-goeroes aangeprezen worden als Evidence Based. Quod non. In die valkuil wil ik dus niet trappen: niet wetenschappelijk gevalideerd = niet wetenschappelijk gevalideerd. Voor mij voelt het niet OK om vanuit commerciële belangen het tegendeel te beweren.


Maar... niet wetenschappelijk gevalideerd KAN wel gelijk zijn aan relevant, interessant, waardevol.

Een interessante tegenvraag op 'werk jij evidence based?', is daarom volgens mij: wat maakt dat jij het zo belangrijk vindt dat iets wetenschappelijk gevalideerd is? Daar wil ik het gerust met jou over hebben. Van mens tot mens graag, vanuit verwondering en de wil om elkaar te begrijpen...

Vanuit die verwondering en verbinding ontstaan immers vaak 'wonderen'.

Hebben loopbaancoaches een deontologische code?

Eenvoudig geantwoord: neen. Het beroep van loopbaancoach is niet officieel erkend in België en er zijn evenmin vakorganisaties zoals we die wel in Nederland kennen in de vorm van het NOLOC (beroepsvereniging van loopbaanprofessionals en jobcoaches) en NOBCO (Nederlandse orde van beroepscoaches).

Dat betekent echter niet dat er geen richtlijnen bestaan. Ofschoon ik geen lid ben van de International Coach Federation en de VESB - vereniging voor erkende stress en burn-outcoaches - hou ik me uit principe wel aan de ethische normen van de ICF-leden en de gedragscode zoals opgesteld door de VESB.

Als loopbaanbegeleider erken ik mijn professionele en persoonlijke grenzen en beperkingen en verwijs ik klanten door indien nodig. Ik kan me daarbij beroepen op professioneel advies en ondersteuning van collega's via intervisie. Ik hanteer enkel methoden en tests waarvoor ik de vereiste competenties en desgevallend licenties heb.

Zit je met twijfels, spreek mij er persoonlijk op aan: ik zal graag naar je luisteren.

Algemene voorwaarden en privacy policy

Wat doe jij met mijn gegevens, wat is jouw privacy policy?
 • Jouw gegevens zijn veilig bij mij: ik deel ze niet met derden
 • Ik hou evenmin van SPAM als jij en ben me terdege bewust van de vertrouwelijkheid van alles wat wij bespreken
 • Ik nam de nodige veiligheidsmaatregelen zoals vooropgesteld door de Europese wetgeving
 • Tegelijkertijd vind ik transparant communiceren én efficiënt werken ontzettend belangrijk en ben ik genoodzaakt een aantal gegevens van prospecten en klanten te bewaren, anders is efficiënt werken onmogelijk

Hoe ik met jouw gegevens omga, leg ik hieronder uit. Beschouw deze tekst gerust als de privacy policy van KantelpuntDoor gebruik te maken van deze website of door klant te worden, accepteer je dit privacybeleid.

'Lekkere' website

Deze website maakt - zoals elke hedendaagse site - gebruik van 'cookies' die jouw surfervaring veraangenamen. Jij kan je browser zo instellen dat cookies geweigerd worden, al zal het jouw digitale ervaring niet veraangenamen.

Wereldburger

Ik gebruik professionele soft-en hardware en ben een wereldburger. Dat betekent dat niet sensitieve gegevens zowel op servers binnen de EU als buiten de EU opgeslagen worden. Met de bedrijven die eigenaar zijn van de servers waarop de informatie wordt bewaard, checkte ik dat ze de nodige veiligheidsmaatregelen namen om deze informatie te beschermen.

Jij bent (nog) geen klant?

Zolang je geen klant bent, registreer ik jouw gegevens niet in een databank met als doel het herbruik ervan. Wel beantwoord ik jouw vraag via het medium waarin ik die vraag ontving. De toestellen waarmee ik dat doe, bevatten dus de gegevens die jij mij gaf om jou te contacteren. Wil je dat niet, dan kan je mij een brief schrijven.

Wat met nieuwsbrieven en sociale media?

Ongeacht of je klant bent of niet kan je je zelf registreren op Kantelnieuws: je ontvangt vanaf dat moment, tot je je uitschrijft, de kantelpuntnieuwsbrief in je mailbox die ongeveer maandelijks verschijnt.

Volg jij mij via sociale media? Dan weet je dat andere mensen de interactie die jij eventueel met mij voert kunnen volgen, volgens de geplogenheden van het desbetreffende sociaal medium.

Jij bent wel klant?

Van zodra wij een professionele relatie aangaan op jouw verzoek, registreer ik jouw contactgegevens wel in een klantenbestand met als doel het herbruik van jouw gegevens. Die gegevens beperken zich tot de data die jij mij zelf aanlevert: wellicht een mailadres en telefoonnummer, misschien een postadres, eventueel een BTW nummer in het kader van facturatie.

Andere meer confidentiële gegevens - die ik bewaar in het kader van jouw coachingstraject - sla ik op in een beveiligd cliëntvolgsysteem ontwikkeld op maat van loopbaancoaches. De software voldoet aan de normen van de Europese wetgeving op dataprotectie (AVG en GDPR) en ik sloot een verwerkersovereenkomst af met de softwareleverancier.

Heel concreet betekent dit dat jij bij de start van je coachingstraject toegang krijgt via een paswoord tot een beveiligd platform waarop wij met elkaar kunnen communiceren, waarop jij digitaal toegang krijgt tot alle achtergrondinformatie en zelfreflectie oefeningen, zolang je in een coachingstraject zit. Na het beëindigen van jouw traject bewaar ik de gegevens die jij mij zelf hebt aangeleverd en waartoe jij tijdens je traject inzage hebt op dat beveiligd platform. Als je mij na verloop van tijd opnieuw contacteert - bv in het kader van een éénmalig klankbordgesprek - vind jij het immers fijn om aan te kunnen pikken waar we geëindigd waren. Wil jij dat ik die gegevens wis, dan volstaat het mij dat te vragen. 

Los van het coachingstraject zelf, onderhoud ik graag een warme band met mijn klanten: samen maken we de wereld tot een mooiere plek, daar inspireer ik je graag toe, ook nadat je traject doorlopen is.

Concreet betekent dit dat je af en toe via een nieuwsbericht met de naam 'Kantelklanken' door mij zal gecontacteerd worden, over veranderingen in mijn dienstaanbod of dergelijke praktische zaken. Jij kan je altijd uitschrijven van deze nieuwsberichten.

Daarnaast nodig ik jou - evenzeer als niet-klanten - vrijblijvend uit om je zelf te registreren op Kantelnieuws, de nieuwsbrief van Kantelpunt die ongeveer maandelijks in je mailbox verschijnt, tot jij ervoor kiest je uit te schrijven.

Wie krijgt welke gegevens over mij te zien als ik met loopbaancheques mijn traject financier?

Gegevens die ik dien te bewaren in het kader van de samenwerking met VDAB, vallen onder een verwerkersovereenkomst die alle erkende loopbaancoaches met VDAB afsluiten, ik ook dus.

Opnieuw weet jij perfect wat er in het (papieren) dossier over jou aan informatie te vinden is, dat deel ik je namelijk mee bij de start van een traject. De inhoud van onze gesprekken blijft confidentieel, enkel jouw loopbaanvraag - die we samen formuleren bij het begin van het traject - wordt aan VDAB bezorgd, zodat zij zicht krijgen op hoe zij hun dienstverlening nog verder kunnen verbeteren. Het persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) dat jij op het einde van een traject zelf opstelt, maakt ook deel uit van je dossier. Jij bepaalt zelf wat je daarin deelt.

Heb jij hier vragen bij, maak je je zorgen over jouw gegevens, wil je liever vergeten worden door mij? Stel mij je vraag, we komen er samen vast uit.

Waar staan de kleine lettertjes? Wat zijn jouw algemene voorwaarden?
De algemene voorwaarden hou ik graag eenvoudig: geen kleine lettertjes dus:

 • de essentie van een samenwerking bestaat erin dat jij mij vertrouwt en ik jou
 • dat wederzijds vertrouwen wordt bevestigd in de vorm van uitgesproken waardering en een vergoeding in ruil voor diensten: jij betaalt tijdig het bedrag dat wij op voorhand overeenkwamen via een offerte die meteen ook de samenwerkingsovereenkomst is en die de basis vormt voor de factuur
 • als het vertrouwen ophoudt te bestaan - als een belofte niet wordt ingelost, of een factuur voor een overeengekomen bedrag niet tijdig wordt betaald - houdt de samenwerking op, zonder terugbetaling van de reeds eerder betaalde vergoeding(en)
 • geen rechtbank die daar iets aan kan veranderen
Hoe kan ik me registreren op jouw nieuwsbrief?
Heel eenvoudig: vul hieronder je gegevens in en je ontvangt maximum ééns per maand kantelinspiratie:

https://www.kantel.be/droomambassadeur-voor-kantelpunt/

Wil jij proeven van kantelen?

Vrijblijvend een aantal coachingsvragen ontvangen die jou alvast meer rust in je hoofd bieden: zegt je dat wat?

Vul hieronder je gegevens aan en ik stuur ze in jouw richting.

Van harte,

Ilse Schorrewegen

Je voorproefje is onderweg. Veel plezier ermee!

Share This