Kantelvragen

FAQ / veelgestelde vragen over
kantelen & loopbaanbegeleiding

Kantelvragen 

Kantelvragen zijn veelgestelde vragen of FAQ - frequently asked questions - over kantelen, levensloopbaanbegeleiding, kantelcoaching en levenskunst gesteld door jouw voorgangers.

Wellicht heb jij ook wat aan onderstaande antwoorden. Kantelpunt's privacy policy en algemene voorwaarden vind je onderaan de pagina.

Zit jij nog met een andere vraag? Stel ze mij door hier te klikken.

Waarom, ROI, wat, hoe, wie, waar, wanneer?

Wat levert kantelen mij als klant op?

Van alle kantelvragen is dit wellicht de meest resultaatgerichte... Toen ik het in april 2018 via de KantelpuntFacebookpagina aan mijn klanten vroeg, kreeg ik volgende top 4 als antwoord:

1. Zelfvertrouwen
2. Zelfinzicht/zelfkennis
3. Moed
4. Verandering

In de referenties van klanten lees je eigenlijk nog best wat kantelen klanten bracht.

Als coach stel ik zelf bij klanten aan het einde van een traject vaak helderheid, gemoedsrust, bewustzijn en daadkracht vast.


Tijdens een kantelcoachingstraject vergaar jij inzicht over jezelf én hoe jij je verhoudt tegenover anderen in de wereld rondom jou. Je krijgt handvaten aangereikt om zelf mee aan de slag te gaan, waarna jij zelfbewuster je eigen keuzes kan maken en beter voor jezelf kan zorgen. Daardoor ga je met meer veerkracht door het leven. Op de stormen die passeren in het leven heeft immers niemand invloed, maar hoe jij ermee omgaat, is waar je aan werkt.


Zelfinzicht vergaar je bijvoorbeeld over wat jou nu echt energie geeft versus wat jou eerder energie kost. Over welke waarden jij belangrijk vindt. Je bekwaamt je in het benoemen van jouw eigen talenten en je leert welke competenties of vaardigheden daar dan bij passen. Zo kan je anderen overtuigen van jouw toegevoegde waarde, nadat je eerst jezelf daarvan hebt overtuigd.

Zelfinzicht is de eerste stap naar meer zelfvertrouwenKeuzes maken in het leven doe je daarna veel bewuster waardoor kiezen niet langer voelt als verliezen.


Handvaten die je oppikt tijdens een kantelcoachingstraject zijn heel divers want ik werk op jouw maat. Ik noem er slechts enkele:

 

  • je ontdekt welke nieuwe vaardigheden jou kunnen helpen én zet stappen om ze aan te leren
  • je leert beter je grenzen kennen & aangeven
  • je leert je profileren op een manier die bij jouw persoonlijkheid past, ook als je van nature eerder introvert bent
  • je laat patronen los die je niet meer dienen en vervangt ze door patronen die flow, moeiteloosheid, zelfvertrouwen en zelfliefde ondersteunen
Wat is een loopbaancheque en waartoe dient dat?
 • De loopbaancheque is een subsidiemaatregel van de Vlaamse Regering met als doel mensen aan het roer van hun eigen loopbaan te zetten. Deze kan gebruikt worden als betaalmiddel om een loopbaanbegeleidingstraject van 4 of 7 uur te volgen bij een erkend loopbaancentrum zoals Kantelpunt.
 • Het is een subsidie voor jou als individu: je werkgever is op geen enkele wijze betrokken in dit proces.
 • Jij beslist zelf wanneer tijdens je loopbaan je gebruik maakt van de cheque
 • Op dit moment kan je elke 6 jaar aanspraak maken op deze subsidievorm
 • Je statuut mag zowel dat van werknemer, ambtenaar als zelfstandige zijn
 • Je moet nog verbonden zijn door een arbeidsovereenkomst, of zelfstandig zijn.
 • Als werkloze heb je geen recht op loopbaancheques, dan geniet je immers begeleiding door de medewerkers van VDAB zelf.
 • Let op: je hebt als werkloze wél recht op levensloopbaanbegeleiding, kies dan voor één van de andere trajecten van Kantelpunt en investeer in jezelf.
 • Als jij al outplacement, sollicitatiebegeleiding of één of andere herstructureringsbegeleiding geniet via je werkgever kan je nog altijd individueel jouw loopbaancheque inzetten om een loopbaancoachingstraject te volgen bij een aanbieder van jouw keuze
Label Loopbaancheque bij Kantelpunt - www.kantel.be

Kantel naar een professioneel leven waarin je voldoening ervaart dankzij de inzet van jouw loopbaancheques: https://www.vdab.be/loopbaancheques

De meest actuele voorwaarden om gebruik te kunnen maken van loopbaancheques lees je hier op de site van VDAB. Via de servicelijn van VDAB met nummer 0800 30 700 kan je elke werkdag van 8 tot 19 uur meer informatie vragen. Tenslotte kan je VDAB mailen via lb.cheque@vdab.be.

Wanneer kan ik bij Kantelpunt terecht voor coaching?

Samen vinden we een moment dat jou past. Je kan bij mij bij voorkeur overdag terecht, dan ben jij zelf ook alerter. Als het niet anders kan voor jou kan je ook 's avonds of op zondagvoormiddag terecht.

Wie zich overdag kan vrijmaken, vraag ik om dat te doen, zodat er plaats beschikbaar blijft op avonden voor mensen die die flexibiliteit echt niet hebben.

Coachingsgesprekken duren altijd 2 uur en kunnen enkel na telefonisch overleg met mij geboekt worden tijdens volgende tijdstippen:

Maandag

 • 10:00-12:00
 • 13:00-19:00
 • 20:00-22:00

Dinsdag

 • 10:00-12:00
 • 13:00-19:00
 • 20:00-22:00

Woensdag

 • 10:00-12:00
 • 13:00-16:00

Donderdag

 • 10:00-12:00
 • 13:00-19:00
 • 20:00-22:00

Vrijdag

 • 10:00-12:00
 • 13:00-16:00

Zondagvoormiddag

 • 10:00-12:00
Hoe geraak ik tot je praktijk in Lier?

Als Kantelaar pak ik de zaken graag een beetje anders dan anderen aan. Daarom haal ik je bewust weg uit een zakelijke context.

Coachingsgesprekken hebben plaats in mijn gezellige luisterkamer in het kantoor van Kantelpunt in Lier:

Voel je vrij om je schoenen uit te trekken en je comfortabel te nestelen in één van de zetels, tenzij jij verkiest plaats te nemen aan de ronde tafel.

Uit respect voor mijn hoogsensitieve klanten vraag ik je om zwaar parfum voor een andere gelegenheid te bewaren. Alvast bedankt!


Kom je te voet, met de fiets of het openbaar vervoer?

 • 't is ongeveer 30 minuten aangenaam stappen van aan het station door centrum Lier.
 • Het station van Lier ligt op 12 minuten fietsen, kom langs de stadsvesten, da's veilig en fijn
 • Je kan blue bikes huren aan het station van LIer
 • Parkeer je fiets gerust tegen de terraswand aan het einde van de oprit, laat wel de autoparkeerplaatsen vrij aub
 • Breng je plooi- of koersfiets gewoon mee binnen
 • Vlakbij de praktijk zijn er verschillende haltes van De Lijn

Kom jij met de wagen?

Je bereikt de Benedenbaan ofwel via de Waversesteenweg, ofwel via de Hoogveldweg, allebei zijstraten van de Aarschotsesteenweg. Er geldt een maximum snelheid van 30 km per uur in de straatDe inrit naast het gebouw is privé, rijd daar dus NIET op aub.

Kantelpuntpraktijk en parkingGeef best 'Parking De Mol', Molpoort, of Aarschotsesteenweg 2 in op je GPS en volg de borden 'Molpoort' in Lier.

Op parking De Mol, recht tegenover de praktijk is gratis parkeerplaats. Ze is omzoomd met in vorm gesnoeide platanen en een klimophaag. Je kan te voet doorsteken naar de Benedenbaan via een wandelpadje gelegen ter hoogte van frituur Ferre, tussen parkings De Mol en die van feestzaal Nisrine events.

Draai de parking in ter hoogte van Frituur Ferre en het Cultureel Centrum De Mol, maar kies voor de inrit aan de overzijde, langs de kant van het fitnesscenter NRG en feestzaal Nisrine Events.

Is daar - onverhoopt - toch geen plaats? Dan kan je ook de parking langs de overzijde proberen, of in de Benedenbaan zelf parkeren: er zijn enkele parkeerplaatsen voorzien op zo'n 50 meter stappen van de praktijk, achter het grote witte gebouw waarin feestzaal Nisrine huist.

Parkeren voor de deur in de Benedenbaan zelf is het laatste alternatief. Respecteer dan wel de rijrichting om boetes te vermijden.

https://www.kantel.be/net-even-anders/

Bij wie kom ik terecht als ik voor Kantelpunt kies?

 

Ilse Schorrewegen - Kantelpunt - www.kantelpunt.be

Ilse Schorrewegen - Kantelpunt

Bij mij: who you see, is who you get. Ik pak de zaken namelijk graag net even anders aan.

Van gratis verkennend telefonisch gesprek tot en met nazorg: ik begeleid jouw kantelproces van A - Z.

En dat is een bewuste keuze. 

Want ik hecht veel belang aan het opbouwen van een persoonlijke vertrouwensband met mijn klanten.

Verder vind ik vakmanschap en deskundigheid ontzettend belangrijk.

Door niet met onderaannemers te werken weet jij exact welke rugzak aan instrumenten ter jouw ondersteuning wordt ingezet, in lijn met de waarden, de missie en visie van Kantelpunt. Tot gauw?

 

Waarom zou ik voor een Kantelaar kiezen?

Voilà... redenen te over!

Hoe lang duurt een gemiddeld coachingstraject?

Er bestaat niet zoiets als 'een gemiddeld coachingstraject': ik werk op maat want iedereen is anders. Veel hangt af van het traject dat je kiest:

 • Kies je ervoor om loopbaanbegeleiding te volgen, dan beslaat een traject van 7 uur meestal tussen de 3 en 8 maanden.
 • Kies je ervoor om levensloopbaanbegeleiding of lessen in levenskunst te volgen, dan spreiden we die gesprekken meestal over een periode tussen 6 en 16 maanden.

Kantelen is in ieder geval een proces en een proces vraagt tijd. Tussen de gesprekken door ga jij aan de slag met ondersteunende zelfreflectie-oefeningen. Het is de combinatie van begeleide gesprekken én verdiepende zelfreflectie die maakt dat jij duurzaam kan kantelen.

Gesprekken duren altijd 2 uur. Dat geeft de kans om diep te werken en echte verbinding te maken. Aandacht en ruimte bieden, vragen nu eenmaal tijd.

Geldzaken

Hoe betaal ik de diensten van Kantelpunt?

Je hoeft nooit cash geld mee te brengen: er is geen geld aanwezig in mijn praktijk, noch op kennismakingsmomenten. Je betaalt altijd per overschrijving, na ontvangst van een offerte en factuur. Of je betaalt via loopbaancheques waarover je elders op deze pagina meer leest. Je leest hier meer over de verschillende kanteldiensten.

Investeer jij in een KANTEL!-traject?

 • na telefonische afstemming - waarin je mij je bereidheid tot samenwerking verduidelijkt en je mij je facturatiegegevens bezorgt - mail ik jou een offerte die meteen een samenwerkingsovereenkomst is
 • jij geeft mij digitaal je akkoord op de offerte, voor ons eerste gesprek
 • na ons eerste gesprek vraag ik jou naar je tevredenheid over mijn dienstverlening: als je niet tevreden bent, hoef je me niet te betalen voor dat eerste gesprek en vervalt de offerte / samenwerkingsovereenkomst
 • als je wel tevreden bent, ontvang je via mail een factuur, op basis van de offerte
 • die factuur betaal je via overschrijving voor de vervaldatum die op de factuur staat

Concreet betekent dit dat er een no cure - no pay garantie geldt op KANTEL!-trajecten.

Betaal je je traject met loopbaancheques?

 • loopbaancheques betaal je op voorhand, via overschrijving aan Edenred.

Volg deze procedure:

 1. Via mijn loopbaan kan je op de VDAB-site een profiel aanmaken, klik op de link 'Aanvraag loopbaancheques' en volg de instructies.
 2. Tussen de bestelling van je loopbaancheque en het moment dat je deze digitaal via mail ontvangt, kunnen 1 tot 2 weken tijd zitten. In die tussentijd ontvang je eerst een betalingsuitnodiging via mail van Edenred - het bedrijf dat de loopbaancheques uitgeeft, net zoals de maaltijdcheques
 3. Na betaling krijg je een mail met de cheque er digitaal aan vast. Het is die mail die je aan mij mag bezorgen, als betaalmiddel. Je kan slechts één cheque tegelijkertijd bestellen en je hebt elke 6 jaar recht op 2 cheques.
 4. Maak in die tussentijd alvast een afspraak met mij voor het eerste gesprek

Financier jij als zelfstandige je coaching via KMO portefeuille?

Laat me jouw intentie weten bij inschrijving en volg de procedure zoals ze door de Vlaamse overheid is bepaald. Kantelpunt is geregistreerd bij het Vlaams Gewest voor Opleiding met registratienummer DV.O233697.

Hoeveel kost kantelen?

Kantelen is geen kost, het is een investering. En de beste investering die jij ooit kan doen want in jezelf!

Als jij jezelf niet waardevol genoeg vindt, waarom zouden anderen jou dan waarderen?

 1. Loopbaancoachingstrajecten die je financiert via loopbaancheques zijn begroot op €1344 voor 7 uur individuele begeleiding. De overheid betaalt het grootste deel, waardoor jij slechts €80 dient te betalen. Bij Kantelpunt geniet je bovendien 1 uur extra begeleiding, want ik werk in blokken van 2 uur. TIP: Het geld dat je via het gebruik van loopbaancheques bespaart, kan je herinvesteren in een persoonlijk KANTEL!-traject.
 2. KANTEL!-trajecten kosten €1500. Exclusief 21% BTW voor bedrijven, inclusief 21% voor particulieren. Zelfstandigen kunnen 30% korting genieten dankzij de inzet van hun KMO-portefeuille.
 3. Losse klankbordgesprekken kosten 181,5 euro inclusief BTW en zijn een mooie aanvulling NADAT je eerder een traject volgde.

Meer informatie over alle trajecten lees je hier. Kennismakingsgesprekken zijn gratis en voer ik telefonisch.

Ik wil graag kantelen via loopbaancheques: wat moet ik concreet doen?
Label Loopbaancheque bij Kantelpunt - www.kantel.be

Kantel dankzij de inzet van jouw loopbaancheques: https://www.vdab.be/loopbaancheques

 1. Via mijn loopbaan kan je op de VDAB-site een profiel aanmaken, klik op de link 'Aanvraag loopbaancheques' en volg de instructies.
 2. Tussen de bestelling van je loopbaancheque en het moment dat je deze digitaal via mail ontvangt, kunnen 1 tot 2 weken tijd zitten. In die tussentijd ontvang je eerst een betalingsuitnodiging via mail van Edenred - het bedrijf dat de loopbaancheques uitgeeft, net zoals de maaltijdcheques. Betaal via overschrijving.
 3. Na betaling krijg je een mail met de cheque er digitaal aan vast. Het is die mail die je aan mij mag bezorgen, als betaalmiddel. Je kan slechts één cheque tegelijkertijd bestellen en je hebt elke 6 jaar recht op 2 cheques.
 4. Maak in die tussentijd alvast een afspraak met mij voor het eerste gesprek waarin ik de tijd neem om te luisteren naar jouw verhaal, administratie rond de loopbaancheque in orde breng en samen met jou het vervolg van het traject bespreek, zowel de aanpak als de timing. Dit intakegesprek maakt integraal deel uit van het coachingstraject dat je financiert met je cheques.
Ik wil graag kantelen maar heb geen recht op loopbaancheques, wat nu?

Geen enkel probleem. Lees hier wat je opties zijn. Ook jij kan komen kantelen.

Kan ik bij jou terecht als ... ?

Ik ben NIET op zoek naar ander werk of een andere werkgever, maar wil wel kantelen

Dan kan je absoluut bij mij terecht!

Niet iedereen die wil kantelen is van plan zijn om van werk of van werkgever te veranderen. Sommige vragen zijn eerder gelinkt aan persoonlijke kantelpunten. Lees hier maar 'ns wat klanten vertellen over hun kanteltraject. De getuigenis van Leo Smets bewijst dat je als loyaal medewerker absoluut baat kan hebben bij een kantelcoachingstraject.

 • Misschien heb jij gewoon nood aan meer zelfinzicht? Of zelfvertrouwen?
 • Rust in je hart en helderheid in je hoofd?
 • Wil jij beter je grenzen leren bewaken en aangeven?
 • Of wil je vooral ontdekken hoe je je privéleven anders kan inrichten?

Geregeld contacteren mensen mij met de duidelijke boodschap dat ze niet op zoek zijn naar ander werk, wel naar meer zingeving in hun leven: dat is prima!

Hier kan je verder inschatten welk type begeleiding best bij jou past.

Ik ben werkloos én werkzoekend

Werkloos zijn voelt op zich al aan als een kantelpunt in je leven. Wie werkzoekend is en niet langer gebonden is door een arbeidsovereenkomst of zelfstandig statuut, kan geen gebruik maken van loopbaancheques: de VDAB zorgt immers voor aangepaste begeleiding. Uiteraard heb jij nu extra nood aan begeleiding bij de zoektocht naar werk, maar wellicht ook naar jezelf.

Pas als je goed weet wat je graag doet, wat jij goed kan en waar je energie van krijgt, kan je gericht op zoek gaan naar jouw droomjob. Een tip: leg eerst de weg naar binnen af alvorens de weg naar buiten aan te vatten.

De weg naar buiten staat gelijk met je profileren, solliciteren, praten en schrijven over jezelf. Daarvoor heb je zelfvertrouwen en zelfkennis nodig. De weg naar binnen gaat gepaard met introspectie, zelfonderzoek, thuiskomen in jezelf. Zeker op dit moment waarop jij denkt dat je daar echt geen tijd voor hebt moet je daar net extra in investeren! Het is de beste investering die je ooit zal doen!

Stel jezelf maar eens deze vraag: als jij jezelf niet waardevol genoeg vindt om in te investeren, waarom zou een opdrachtgever dat wel doen?

Ik ben zelfstandige - freelancer, vrij beroeper, zaakvoerder

Als zelfstandige BEN jij je zaak: uiteraard heb jij baat bij kantelcoaching! Het goede nieuws is dat dit desgewenst kan mét financiële hulp van de overheid:

De Vlaamse overheid gelooft in het belang van gelukkige werknemers die gemotiveerd tot 67 aan de slag kunnen blijven en investeert in loopbaanbegeleiding door het ter beschikking stellen van loopbaancheques aan haar beroepsactieve bevolking. Die cheques kunnen op individueel initiatief - zonder dat de werkgever erbij betrokken wordt - ingezet worden bij zelfstandige, professionele coaches in de privésector, zoals ik er één ben. De VDAB faciliteert dit proces en Edenred regelt de betaling rechtstreeks met jou als burger.

Zelfstandigen en werknemers die professioneel actief zijn, kunnen elke 6 jaar aanspraak op maken op 2 loopbaancheques voor in totaal 7 uur begeleiding, mits ze voldoen aan bepaalde parametersEen gesubsideerd traject van 7 uur coaching - door de overheid begroot op ongeveer 1000 euro - kost jou op die manier dankzij de Vlaamse overheid 2 loopbaancheques, à rato van 40 euro per cheque.

Concreet betekent dit dat jij als rechthebbende op loopbaancheques slechts €80 betaalt voor 7 uur professionele coaching: de Vlaamse overheid past het verschil met de reële waarde bij!

Lees hier of jij recht hebt op de subsidie en hoe je loopbaancheques kan bestellen. Je vindt Kantelpunt hier op de website van VDAB als erkend loopbaancentrum.

Label Loopbaancheque bij Kantelpunt - www.kantel.be

Kantel dankzij de inzet van jouw loopbaancheques: https://www.vdab.be/loopbaancheques

 

 

 

 


Heb je geen recht meer op loopbaancheques? Investeer dan in jezelf én je zaak en zet desgewenst je KMO-portefeuille in.

KMO-portefeuille registratie Kantelpunt

Kantelpunt is geregistreerd bij het Vlaams gewest voor Opleiding onder de naam Schrijfwerken (Kantelpunt) met als registratienummer DV O. 233 697.

Ik ben momenteel werkonbekwaam

Ben je werkonbekwaam en vraag je je af of kantelen iets voor jou is? De oorzaak van je werkonbekwaamheid en de mate waarin je ondertussen herstellende bent, is bepalend of het verstandig is om coaching bij Kantelpunt te volgen. Dit schat ik graag in tijdens een persoonlijk telefonisch gesprekcontacteer me, we bekijken het samen, eventueel in overleg met je behandelend arts of psycholoog. Omdat ik mijn deontologische verantwoordelijkheid ernstig neem, behoud ik mij het voorrecht om aan te geven dat je (nog) niet klaar bent om te kantelen of dat ik niet de beste persoon ben om jou te begeleiden. 

Aangezien coachingsgesprekken bij mij 2 uur duren en je heel wat zelfreflectiewerk krijgt tussen sessies door, is het wel belangrijk dat jij je gedurende minstens die tijd kan concentreren, dat je helder kan denken en dat je kan reflecteren over je eigen gedrag.


Kreeg jij van je huisarts te horen dat je opgebrand bent en verlamt het idee aan terugkeren naar je werk jou nog compleet? Dan is het in mijn ervaring te vroeg om loopbaancoaching te volgen. Laat je dan eerst begeleiden om uit je burn-out te raken. Dat kan door een erkend stress en burn-outcoach, een erkend therapeut of een psycholoog.

Aansluitend kan je dan voor loopbaancoaching opteren.

Het is wettelijk niet toegestaan om burn-outcoaching - maar ook psychotherapie, mindfulness, wellnessbehandelingen of yoga, hoe waardevol deze disciplines ook zijn - te financieren via loopbaancheques van VDAB. Burn-out coaching is een aparte discipline die - voorlopig - nog niet gesubsidieerd wordt en waarvoor ik doorverwijs naar collega's van de Vereniging van Erkende Stress en burn-outcoaches, ook al ben ik zelf opgeleid in de materie.


Nog even dit: hoe deugddoend de gesprekken met een goede coach ook zijn, coaching kan nooit andere begeleidingsvormen vervangen. Verschillende soorten begeleiding kunnen wel prachtig aanvullend naast elkaar werken.

Als coach ben ik niet medisch opgeleid, ik mag en zal geen diagnose stellen. Ik nodig je uit erover te waken je te omringen met mensen die hun deontologie respecteren. Investeer in de juiste zorg op dit belangrijk kantelpunt in je leven. 

Ik volg(de) al outplacement

Als jij voldoet aan de voorwaarden om outplacement te genieten kan je naast zo'n outplacementtraject - dat heel vaak in groep wordt georganiseerd - ook zelf beslissen om te investeren in een individueel begeleid levensloopbaancoachingstraject op jouw maat. Het geeft je de kans hele gerichte adviesverlening en coaching te krijgen bij specifieke topics die in groep niet of onvoldoende aan bod kwamen.

 • Beschouw een individueel loopbaancoachingstraject gefinancierd met loopbaancheques als een aanvulling op je outplacementtraject.
 • Beschouw een individueel levensloopbaanbegeleidingstraject of lessen in levenskunst - waarin je zelf investeert - als een persoonlijk leiderschapstraject. 

Lees hier welk traject best bij jou past en vraag me zeker om advies, ik help je graag op weg.

Ik wil niet dat mijn werkgever hiervan hoort! Hoe weet ik dat zeker?

Belangrijk om weten is dat jouw werkgever nooit betrokken wordt in jouw coachingsproces, tenzij jij dat zelf anders wil en hem er zelf bij betrekt.

Loopbaanbegeleiding is een individueel recht en een proces dat tussen jou, de VDAB, EdenRed - voor de betaling - en je loopbaancoach blijft.

Mijn werkgever wil mij graag helpen kantelen: kan dat?

Dat is geweldig nieuws! Dan stuur ik met veel plezier de factuur voor een KANTEL!-traject aan jouw werkgever.

Jij blijft te allen tijde mijn klant, ik koppel dus nooit informatie terug aan je werkgever en de coaching start in dit geval vanaf het moment dat de factuur voldaan is.

Wie zijn jouw klanten en wat vragen ze jou?

Kantelen past niet bij iedereen...past het wel bij mij?

Jij wil dus kantelen én je bent op zoek naar begeleiding. Super.

Beantwoord je de meeste van volgende vragen met een volmondig 'ja', dan zit jij hier goed:

 • Wil jij met hart en ziel werk en leven combineren? Levert jouw werk met andere woorden voor jou een belangrijke toegevoegde waarde aan je leven, of streef je daar op zijn minst naar?
 • Verwacht jij impact te hebben in onze maatschappij via je professionele bijdrage?
 • Zie jij vooral mogelijkheden in deze tijd van transitie waarin we ons bevinden én wil jij die grijpen?
 • Staat het voor jou buiten kijf dat het Tayloristisch managementdenken weliswaar onze welvaart heeft verhoogd, maar ten koste van ons welzijn en dat van onze planeet ging? Geloof jij dat het radicaal anders kan én ben jij bereid om je individuele verantwoordelijkheid te nemen voor het grotere geheel waar we allemaal deel van uitmaken?
 • Hou jij van cognitief werken, van veel informatie op papier - of digitaal - verwerken en schrijf je graag?
 • Sta je open om je eigen aandeel in jouw professioneel kantelpunt onder ogen te zien en ermee aan de slag te gaan?
 • Vind jij kwaliteit, ervaring en deskundigheid belangrijk? Begrijp jij als meerwaardeNzoeker dat bij meerwaarde ook een aangepast prijskaartje hoort?
 • Neem jij jouw kantelproces ernstig en wil je er daarom ook voldoende tijd en ruimte voor voorzien in jouw agenda, hoofd en hart?
 • Laat jouw huidig energiepeil je toe om helder te denken en je gedurende gesprekken van 2 uur te concentreren?

Twijfel je toch nog? Bel me: +32 477 30 66 99. Ik beloof je een eerlijk antwoord en verwijs met veel plezier door als ik voor jou niet de beste begeleider ben.

Wie zijn jouw kantelklanten eigenlijk?

Met Kantelpunt richt ik me zowel op mensen met een zelfstandig als een werknemersstatuut. Mijn klanten vinden van zichzelf dat ze matuur genoeg zijn om te kunnen reflecteren op hun eigen gedrag, ze houden van een confronterende coachingsstijl die net even anders is en verwachten soms ook dat ik van pet wissel en advies geef in plaats van coach.

Kantelen moet een feestje zijn, geen wedstrijd met jezelf... Je diploma's zijn dan ook minder relevant. Maar minstens een bachelor DENKniveau is wel zo aangenaam, om je goed te kunnen voelen bij de vele zelfreflectie-oefeningen die je schriftelijk voorbereidt. Is veel tekst lezen, praten en cognitief werken niet jouw ding? Misschien is lichaamsgericht werken, of creatieve therapie dan meer jouw ding...voor elke voorkeur is een geschikte coachmethode te vinden!

Kantelaars - dat word je na een coachingstraject doorlopen te hebben - zijn altijd gezonde mensen: ik ben arts noch psychotherapeut, ik ben coach en onafhankelijk arbeidsmarktdeskundige.

Wie voldoende hersteld is van een ziekte - of van burn-out - en terug wil keren naar de arbeidsmarkt, is zeker welkom. Je energiepeil moet echter minstens voor 80% terug in orde zijn, je moet helder kunnen denken en je gedurende lange tijd kunnen concentreren. Eventuele ziektebeelden die zich naar aanleiding van de energiestoornis die burn-out is manifesteerden, moeten altijd door een arts gediagnosticeerd en behandeld worden, daartoe heb ik als coach geen bevoegdheid.

Geniet jij psychologische of andere therapeutische begeleiding, overleg dan met je psycholoog of therapeut of je klaar bent om loopbaancoaching te volgen als je zelf twijfelt. Ik verwijs je sowieso door als ik zelf niet de beste persoon op dit moment in jouw leven ben om je te begeleiden: dat is geen vorm van discriminatie, dat is mijn deontologische plicht.

Allemaal zijn mijn klanten ervan overtuigd dat ze zelf meer kunnen doen dan ze zich realiseren op het moment dat ze mij contacteren: daarom zoeken ze begeleiding. Want zij willen niet enkel denken over kantelen naar een professioneel leven dat meer voldoening en zingeving schenkt, ze willen het ook echt doen!

De meeste klanten kunnen minstens één van volgende kenmerken aanvinken:

Creatief generalist
Hoogsensitief persoon (HSP)
Hoogbegaafd persoon
Beelddenker, multipotentialite
Introvert of ambivert
☑ Vastgelopen in corporate structuren of kantoorpolitiek
☑ Idealist, wereldverbeteraar
☑ Non-conformist
☑ Gaat graag moedig en bewust door 't leven
☑ MeerwaardeNzoeker
☑ Constructief dwarsligger
☑ Out-of-the-boxdenker-en/of doener
☑ Plichtsbewust, met een hoog ontwikkeld rechtvaardigheids-en verantwoordelijkheidsgevoel

De beste manier om erachter te komen wie mijn klanten zijn, is te lezen wat zij over hun kanteltraject vertellen. Twijfel je nog of er een klik zal zijn? Een telefonisch kennismakingsgesprek is altijd gratis, vraag het nu aan. Tot gauw?

Welke vragen stellen klanten jou?

Loopbaanvragen zoals erkend door VDAB

 • IK HEB NOOD AAN ZINGEVING: ik wil meer voldoening, plezier, of uitdaging in mijn werk.
 • IK WIL REFLECTEREN OVER MIJN KWALITEITEN: wat zijn mijn sterke en zwakke punten zijn en hoe ga ik daar best mee om?
 • IK WIL MIJN DRIJFVEREN KENNEN IN HET LEVEN: ik wil weten wat voor mij het belangrijk is in mijn werk en leven (waarden, interesses en drijfveren
 • LEIDERSCHAP: ik heb vragen rond promotie, demotie, leiderschap
 • GROEI EN UITDAGING: ik wil ontdekken hoe ik mijn talenten/competenties beter kan inzetten
 • IK WORSTEL MET RELATIES IN DE WERKCONTEXT: in mijn huidige werksituatie heb ik het moeilijk met (een) collega('s), teamleider, leidinggevende,...
 • IK WIL EEN HELDER JOBDOELWIT: ik wil weten welk werk en/of statuut (werknemer, zelfstandige, …) écht bij mij past en mij heroriënteren op de arbeidsmarkt.
 • IK WIL WERKBAAR WERK : in mijn huidige werksituatie heb ik te hoge werkdruk, stress, signalen van burn-out, …
 • IK WIL EEN BETERE BALANS WERK-PRIVE: ik wil een beter evenwicht tussen mijn beroeps- en privéleven.
 • LEER MIJ DE ARBEIDSMARKT VERKENNEN: ik wil een zicht op de arbeidsmarkt

Loopbaanvragen van mijn klanten, in hun eigen woorden

Vragen gelinkt aan de huidige job

 • Zijn mijn frustraties tijdelijk? Of moet ik er iets aan doen?
 • Ik wil absoluut niet weg bij mijn huidige werkgever! Ik wil wel mijn job opnieuw met meer goesting doen. Hoe doe ik dat?
 • Wat kan een volgende stap in mijn loopbaan zijn? Ik ken alleen maar wat ik nu doe.
 • Wat kan ik doen om vaker zin te hebben in mijn job? Ik besef dat ik daar zelf aan kan werken maar weet niet hoe.
 • Wat is er nodig om meer zin te krijgen in mijn huidige job: hoe kan ik mensen motiveren om dingen te doen waarvan ik wil dat ze ze doen?
 • Wil ik voor een bedrijf werken of als zelfstandige opstarten?
 • In welke job kan ik binnen 10 jaar nog wel happy zijn en hoe vind ik zo'n job?
 • Welke talenten zitten er in mij die ik nog kan ontwikkelen, ook op mijn leeftijd?
 • Wat zou ik nog anders kunnen doen? Of zit ik eigenlijk goed?
 • In welke functie pas ik?
 • Ik weet al in welk soort organisatie ik kan passen, maar hoe vind ik die dan?

Vragen gelinkt aan een beperkende situatie, bijvoorbeeld na herstel van burn-out

 • Welke droomjob kan ik aan en hoe bewandel ik de weg ernaartoe?
 • Welke job houdt mijn energiebalans wel voldoende in evenwicht?

Vragen die een behoefte aan meer maatschappelijke relevantie in de job aangeven

 • Hoe kan ik mijn onafhankelijkheid bewaken en tegelijkertijd mezelf terugvinden, mijn passie vinden zodat ik ook anderen kan blijven helpen?
 • Ik zit in een diamanten kooi! Ik wil er enerzijds uit, anderzijds durf ik niet goed. Hoe begin ik hier aan?
 • Waar zitten mijn sterke kanten + in welke sectoren zou mijn bijdrage aan de maatschappij groter kunnen zijn? Ik wil gewoon genoeg verdienen om mijn kinderen een fijne toekomst te geven. Maar niet ten koste van alles: pendelen is bv vermoeiend voor mij. Als middenkader word ik gesqueezed.
 • Welke weg kan ik bewandelen om mijn potentieel/talent zo goed mogelijk te benutten en om iets bij te dragen aan de maatschappij (meer dan ik nu doe)?
 • Hoe kan ik realiseren om als zelfstandige meer bezig te kunnen zijn met humanitaire projecten waar ik meer voldoening uit haal?
 • Op welke manier kan ik meer professionele waardering krijgen door voor anderen het verschil te maken?

Midlife-update gebonden vragen en vragen naar meer zelfinzicht

 • Schuilt er nog een talent in mij waarvan ik niet weet dat het er is?
 • Nu wil ik de dingen doen die IK wil doen. Wat wil ik nu echt doen en hoe vertaal ik die naar een job?
 • Wat zijn de competenties die ik nog moet ontwikkelen om tot een baan te komen die mij energie geeft, waarin ik energie kan investeren en die mij fun geeft?
 • Welke zijn mijn sterktes en hoe kan ik die optimaal inzetten?
 • Welk soort baan brengt mij voldoende professionele, financieel en persoonlijke voldoening, gelet op mijn competenties, interesses, gezinssituatie & leeftijd. Hoe pak ik het efficiënt aan om die basis te verkrijgen?
 • Welke job past bij mijn skillset en passioneert mij voldoende?
 • Ik wil iets vinden waarin ik meer plezier kan hebben OF ik wil iets anders doen. Binnen de situatie die er nu is: ik heb mijn leven, kan geen tonnen investeren…
 • Welke zijn mijn sterktes en in welk soort context komen die optimaal tot hun recht?
 • Ik wil zicht krijgen op mijn sterktes, waar ik goed in ben en hoe dat zou kunnen resulteren in een andere job of sector
 • Welk beroep zou mij gelukkig maken?
 • Welke job past bij mijn persoonlijkheid, biedt de kans om me te blijven ontwikkelen en biedt me de mogelijkheid om verder te kunnen blijven gaan.
 • Wat wil ik doen, waar en hoe?
 • Ik wil weten waar ik echt goed in ben
 • Hoe vul ik mijn dag zinvol in, in lijn met wie ik echt ben?
 • Ik wil graag nadenken over waar ik binnen 10 jaar wil staan
 • Kan ik een job vinden die ik graag doe, waar ik met plezier naar toe ga en waar ik toch financieel voldoende uit kan halen
 • Waar wil ik naartoe met mijn loopbaan, proactief dan?
 • Ik toets graag af of het plan dat ik in mijn hoofd heb realistisch is en waaraan ik nog verder moet werken.
 • Ga ik zelfstandig worden? In bijberoep of niet? Of blijf ik werknemer in grote comfortzone?
 • Moet ik mijn carrière verder zetten in de richting dat ik bezig ben of alles overboord gooien en meer focussen op gezondheid, van leven en gezin?
 • Wat wil ik professioneel de komende 30 jaar doen waarvan ik fluitend wakker word?
 • Is mijn droom om te kantelen wel realistisch of is het een zot plan?

Zit jij ook met zo'n vraag, of met een andere? Stel ze me!

Welke beroepen oefenen jouw klanten uit?

Een niet-exhaustieve bloemlezing van beroepen en achtergronden van klanten die naar tevredenheid een kantelcoachingstraject volgden :

Profit en Not for profit

 • CEO
 • CFO
 • Sales manager
 • Business Development manager
 • Operations Manager
 • Logistiek directeur
 • Salesverantwoordelijke - Business Development officer en manager
 • Manager Customer Service
 • Bancair medewerker
 • HR Business Partner
 • HR manager
 • Recruiter
 • Director MarkComm
 • Communicatieverantwoordelijke
 • Office manager
 • Receptionist
 • Administratief medewerker
 • Medewerker R&D (research & development)
 • Opleidingsverantwoordelijke - L&D manager
 • Verzekeringsmakelaar / Medewerker op hoofdkantoor verzekeringen
 • Industrieel ingenieur
 • Burgerlijk ingenieur
 • Ingenieur scheikunde
 • Bouwkundig ingenieur
 • Mijnbouw ingenieur
 • Race engineer
 • Process/quality engineer
 • Osteopaat
 • Kinesist
 • Maatschappelijk assistent
 • Psychiatrisch verpleegkundige
 • Psycholoog
 • Support engineer
 • Project manager IT
 • Enterprise architect
 • System administrator
 • Systems engineer
 • Business Analyst
 • SEO specialist
 • UX designer

Overheid

 • Docenten middelbaar en hoger onderwijs (verpleegkunde, wiskunde, geschiedenis, klassieke talen, ...)
 • Kleuterbegeleidster
 • Leerkracht lager onderwijs
 • Parlementair medewerker
 • Ambtenaar bij Vlaamse, nationale of internationale instantie
 • Protection officer
 • Doctorandus en post-docs
 • Professor aan universiteit
 • Magistraat

Zelfstandigen en freelancers

 • Hoofdredacteur
 • Copywriter
 • Fotograaf
 • HR business partner
 • Financial professional
 • Strategisch adviseur
 • Recruiter
 • Zaakvoerder mode-agentuur
 • Advocaat / Jurist
 • Meubelmaker-Schrijnwerker
 • Filmmaker
 • Dierenarts
 • Verpleegkundige
 • Juweelontwerper
 • Coach: yoga-, life-, stem-, loopbaan-, gezondheids-, organisatie-,...
 • Zaakvoerder KMO

Ben je niet zeker of jij bij mij op je plaats zit? Contacteer me, ik zal je eerlijk antwoorden en indien nodig kan ik je doorverwijzen naar collega's die je beter kunnen helpen.

Welk opleidingsniveau hebben jouw klanten?
Omdat ik werk met theoretisch opgeleide mensen, beschikken de meeste klanten over minstens een bachelordiploma of over één / meerdere master(s). De mate waarin je bereid bent om aan zelfreflectie te doen, primeert echter op je diploma. Ik coachte ook selfmade-mannen en -vrouwen die ooit schoolmoe waren en daardoor geen hoger diploma haalden, maar hun weg door middel van zelfstudie vonden. Maturiteit en de wil om te kantelen zijn vele malen belangrijker dan je diploma.

Mensgerichte studierichtingen komen opvallend vaak voor:

 • Geschiedenis
 • Filosofie
 • Psychologie
 • Taal-en communicatiestudies / Journalistiek
 • Toerisme
 • Kunst & cultuuropleidingen / Media
 • Politieke & Sociale wetenschappen
 • Antropologie
 • Sociologie
 • Maatschappelijk werk
 • Onderwijs
 • Verpleegkunde

naast eerder bedrijfseconomische richtingen zoals:

 • Ingenieursopleidingen (burgerlijk, industrieel, mijnbouw,...)
 • Rechten
 • Handelsingenieur
 • TEW
 • Office mgt
 • Marketing
 • ICT

en daarnaast ook:

 • Wetenschappen zoals Biologie, Chemie en Fysica, Biomedische wetenschappen
 • Geneeskunde en aanverwanten zoals Kinesitherapie, Ergotherapie, ...

Wat kan Kantelpunt doen voor de medewerkers van mijn bedrijf?

Wat kan een Kantelaar betekenen voor de mensen in MIJN organisatie?

Ik werk graag samen met mensgerichte bedrijven die erover waken dat hun medewerkers het beste van zichzelf mogen, kunnen en willen geven.

Voor coaching in bedrijven werk ik, net zoals bij individuen, op maat.

Elke samenwerking begint volgens mij met een goed gesprek: zullen we daar al mee starten? Bel me op +32 477 30 66 99 of mail me via ilse@kantel.be. Je kan ook het contactformulier vervolledigen. Tot gauw.

Werk jij met Evidence Based methodes?
Interessante vraag... Het antwoord op jouw vraag is helder: neen. Ik ben geen wetenschapper, ik claim geen wetenschapper te zijn, de methodes die ik inzet zijn niet Evidence Based.

Ik ben Kantelaar, ik begeleid mensen bij het kantelen naar een professioneel leven waarin ze meer voldoening ervaren. Dat doe ik met instrumenten die hun waarde hebben bewezen bij vele klanten, maar dat is geen reden om te beweren dat die instrumenten ook wetenschappelijk gevalideerd zijn! Net zomin er reden is om aan te nemen dat zaken die niet wetenschappelijk gevalideerd zijn nooit zinvol of nuttig kunnen zijn. Soms zijn ze gewoon nog niet onderzocht - wetenschappelijk onderzoek vraagt veel geld! - soms kan de wetenschap het nog niet bewijzen - menselijk gedrag is nu eenmaal moeilijk meetbaar - en soms hoef je geen wetenschappelijk bewijs. Of gaan we kunst afschaffen omdat de waarde ervan niet wetenschappelijk bewezen is?


Als kritisch denker moedig ik kritisch denken absoluut aan. Ik verwijs hiervoor graag naar de website SKEPP van de Studiekring voor Kritische Evaluatie van Pseudo-wetenschap en het Paranormale, die op hun website beweringen en verschijnselen bundelen die - volgens de huidige stand van de wetenschap - bijzonder onwaarschijnlijk of onmogelijk zijn. In het trefwoordenregister met instrumenten die volgens bepaalde mensen wetenschappelijk gevalideerd zouden zijn maar dat volgens de mensen van SKEPP niet zijn, kan je een keur aan instrumenten vinden die nochtans door vele gewaardeerde opleidingsinstellingen en HR-goeroes aangeprezen worden als Evidence Based. Quod non. In die valkuil wil ik dus niet trappen: niet wetenschappelijk gevalideerd = niet wetenschappelijk gevalideerd. Voor mij voelt het niet OK om vanuit commerciële belangen het tegendeel te beweren.


Maar... niet wetenschappelijk gevalideerd KAN wel gelijk zijn aan relevant, interessant, waardevol.

Een interessante tegenvraag op 'werk jij evidence based?', is daarom volgens mij: wat maakt dat jij het zo belangrijk vindt dat iets wetenschappelijk gevalideerd is? Daar wil ik het gerust met jou over hebben. Van mens tot mens graag, vanuit verwondering en de wil om elkaar te begrijpen...

Vanuit die verwondering en verbinding ontstaan immers vaak 'wonderen'.

Hebben loopbaancoaches een deontologische code?

Eenvoudig geantwoord: neen. Het beroep van loopbaancoach is niet officieel erkend in België en er zijn evenmin vakorganisaties zoals we die wel in Nederland kennen in de vorm van het NOLOC (beroepsvereniging van loopbaanprofessionals en jobcoaches) en NOBCO (Nederlandse orde van beroepscoaches).

Dat betekent echter niet dat er geen richtlijnen bestaan. Ofschoon ik geen lid ben van de International Coach Federation en de VESB - vereniging voor erkende stress en burn-outcoaches - hou ik me uit principe wel aan de ethische normen van de ICF-leden en de gedragscode zoals opgesteld door de VESB.

Als loopbaanbegeleider erken ik mijn professionele en persoonlijke grenzen en beperkingen en verwijs ik klanten door indien nodig. Ik kan me daarbij beroepen op professioneel advies en ondersteuning van collega's via intervisie. Ik hanteer enkel methoden en tests waarvoor ik de vereiste competenties en desgevallend licenties heb.

Zit je met twijfels, spreek mij er persoonlijk op aan: ik luister graag naar jou.

Algemene voorwaarden en privacy policy

Wat doe jij met mijn gegevens, wat is jouw privacy policy?
 • Jouw gegevens zijn veilig bij mij: ik deel ze niet met derden
 • Ik ben me terdege bewust van de vertrouwelijkheid van alles wat wij bespreken
 • Ik nam de nodige veiligheidsmaatregelen zoals vooropgesteld door de Europese wetgeving op vlak van GDPR

Tegelijkertijd vind ik transparant efficiënt communiceren ontzettend belangrijk en ben ik genoodzaakt een aantal gegevens van prospecten en klanten te bewaren om vlot met jou te kunnen werken.

Hoe ik met jouw gegevens omga, leg ik hieronder uit. Beschouw deze tekst gerust als de privacy policy van KantelpuntDoor klant te worden bij Kantelpunt, accepteer je dit privacybeleid. 

'Lekkere' website

Deze website maakt gebruik van 'cookies' en soortgelijke technologieën die jouw surfervaring veraangenamen. Jij kan je browser zo instellen dat cookies geweigerd worden, dan zal jouw surfervaring echter minder aangenaam zijn.

Pas wanneer jij je persoonsgegevens ook zelf invult ergens op deze website, gebruik ik ze om met jou te communiceren in de toekomst.

Ik gebruik professionele soft-en hardware en ben een wereldburger. Dat betekent dat niet sensitieve gegevens zowel op servers binnen de EU als buiten de EU opgeslagen worden. Met de bedrijven die eigenaar zijn van de servers waarop de informatie wordt bewaard, checkte ik dat ze de nodige veiligheidsmaatregelen namen om deze informatie te beschermen.

Jij bent (nog) geen klant?

Zolang je geen klant bent, registreer ik jouw gegevens niet in een databank met als doel het herbruik ervan. Wel beantwoord ik jouw vraag via het medium waarin ik die vraag ontving. De toestellen waarmee ik dat doe, bevatten dus de gegevens die jij mij gaf om jou te contacteren. Wil je dat niet, dan kan je mij een brief schrijven.

Wat met nieuwsbrieven en sociale media?

Ongeacht of je klant bent of niet kan je je zelf registreren op Kantelnieuws: je ontvangt vanaf dat moment, tot je je uitschrijft, de kantelpuntnieuwsbrief in je mailbox die ongeveer maandelijks verschijnt en die ik distribueer via een programma met de naam Mailchimp.

Volg jij mij via sociale media als LinkedIn, Twitter of Facebook? Dan weet je dat andere mensen de interactie die jij eventueel met mij voert kunnen volgen. En dat die media hun eigen geplogenheden hebben qua databeheer. 

Jij bent wel klant?

Van zodra wij een professionele relatie aangaan op jouw verzoek, registreer ik jouw contactgegevens wel in een klantenbestand met als doel het herbruik van jouw gegevens. Die gegevens beperken zich tot de data die jij mij zelf aanlevert: wellicht een mailadres en telefoonnummer, misschien een postadres, eventueel een BTW nummer in het kader van facturatie.

Klantvolgsysteem

Andere confidentiële gegevens - die ik bewaar in het kader van jouw coachingstraject - sla ik op in een beveiligd klantvolgsysteem ontwikkeld op maat van loopbaancoaches. De software voldoet aan de normen van de Europese wetgeving op dataprotectie (AVG en GDPR) en ik sloot een verwerkersovereenkomst af met de softwareleverancier.

Heel concreet betekent dit dat jij bij de start van je coachingstraject toegang krijgt via een paswoord tot een beveiligd platform waarop wij met elkaar kunnen communiceren, waarop jij digitaal toegang krijgt tot alle achtergrondinformatie en zelfreflectie oefeningen, zolang je in een coachingstraject zit. Na het beëindigen van jouw traject bewaar ik de gegevens die jij mij zelf hebt aangeleverd en waartoe jij tijdens je traject inzage hebt op dat beveiligd platform. Als je mij na verloop van tijd opnieuw contacteert - bv in het kader van een éénmalig klankbordgesprek - vind jij het immers fijn om aan te kunnen pikken waar we geëindigd waren. Wil jij dat ik die gegevens wis, dan volstaat het mij dat te vragen. 

Wie krijgt welke gegevens over jou te zien als je met loopbaancheques je traject financiert?

Gegevens die ik dien te bewaren in het kader van de samenwerking met VDAB, vallen onder een verwerkersovereenkomst die alle erkende loopbaancoaches met VDAB afsluiten.

Jij weet perfect wat er in het (papieren) dossier over jou aan informatie te vinden is. Dat deel ik je namelijk mee bij de start van een traject. De inhoud van onze gesprekken blijft confidentieel, enkel jouw loopbaanvraag - die we samen formuleren bij het begin van het traject - wordt aan VDAB bezorgd, zodat zij zicht krijgen op hoe zij hun dienstverlening nog verder kunnen verbeteren. Het persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) dat jij op het einde van een traject zelf opstelt, maakt ook deel uit van je dossier. Jij bepaalt zelf wat je daarin deelt.

Kantelklanken

Los van het coachingstraject zelf, onderhoud ik graag een warme band met mijn klanten. Samen maken we de wereld tot een mooiere plek, daar inspireer ik je graag toe, ook nadat je traject doorlopen is.

Concreet betekent dit dat je af en toe via een nieuwsbericht met de naam 'Kantelklanken' door mij zal gecontacteerd worden, over veranderingen in mijn dienstaanbod of dergelijke praktische zaken. Jij kan je altijd uitschrijven op deze nieuwsberichten.

Kantelnieuws

Daarnaast nodig ik jou vrijblijvend uit om je zelf te registreren op Kantelnieuws, de nieuwsbrief van Kantelpunt die ongeveer maandelijks in je mailbox verschijnt, tot jij ervoor kiest je uit te schrijven.


Heb jij hier vragen bij, maak je je zorgen over jouw gegevens, wil je liever vergeten worden door mij? Stel mij je vraag, we komen er samen vast uit.

Waar staan de kleine lettertjes? Wat zijn jouw algemene voorwaarden?

De algemene voorwaarden hou ik graag eenvoudig: geen kleine lettertjes dus:

 • de essentie van een samenwerking bestaat erin dat jij mij vertrouwt en ik jou
 • dat wederzijds vertrouwen wordt bevestigd in de vorm van uitgesproken waardering en een vergoeding in ruil voor diensten 
 • jij betaalt tijdig het bedrag dat wij op voorhand overeenkwamen via een offerte die meteen ook de samenwerkingsovereenkomst is en die de basis vormt voor de factuur
 • als het vertrouwen ophoudt te bestaan - als een belofte niet wordt ingelost, of een factuur voor een overeengekomen bedrag niet tijdig wordt betaald - houdt de samenwerking op, zonder terugbetaling van de reeds eerder betaalde vergoeding(en)
 • geen rechtbank die daar iets aan kan veranderen
Hoe kan ik me registreren op jouw nieuwsbrief?
Heel eenvoudig: vul hieronder je gegevens in en je ontvangt maximum ééns per maand kantelinspiratie:

Test professioneel of persoonlijk kantelpunt

GRATIS

Vul je gegevens in en ga meteen aan de slag

Aangekomen! Check je mails, ook je SPAM-folder aub

Share This