Volg Kantelpunt

via

sociale mediakanalen

Recente posts op Facebook

Kantelpunt

Een kantelpunt is: - Een belangrijk moment in het bestaan, met dergelijke impact, dat het 'na' drastisch anders is dan het 'voor' - Hét moment waarop de nood aan verandering scherp voelbaar is, omdat zekerheden op losse schroeven komen te staan en je aan het wankelen gaat - Een innerlijke reis, een tijd voor reflectie, stilstaan - Een hefboom voor verandering, een katalysator om te kantelen - Een fantastische opportuniteit voor persoonlijke groei Sta jij - of jouw bedrijf - op een kantelpunt en ben je op zoek naar professionele begeleiding of inspiratie? Op www.kantel.be vind je beide.
Kantelpunt
Kantelpunt19/09/2019 @ 22:12
De grootste uitdaging in mijn werk als Kantelaar is...

✘ NIET mensen begeleiden die iets helemaal anders willen gaan doen met hun leven...
✘ NIET mensen helpen om hun overtuigingen die hen klein houden om te buigen...
✘ Het is zelfs NIET mensen ondersteunen bij het zich meer zichtbaar maken, terwijl ze zelf liefst van al onder de grond hun droom willen kunnen waarmaken en daar ook erkenning voor krijgen...

✔ Het is WEL mensen leren omgaan met de pijn, het verdriet en de boosheid die ze ervaren naar aanleiding van scheefgetrokken machtsverhoudingen in hun werk en leven.

Of het nu gaat om pesten, vernederen of het subtielere negeren van mensen: het hakt er stevig in bij mijn klanten.

Daar is een goede reden voor: we verliezen in dergelijke situaties vaak de verbinding met onszelf: de pijn is té groot om te moeten voelen.
Dus gaat ons masker op, bouwen we stevige muren om ons heen waardoor 'men ons niet kan raken'. We gaan denken in termen van winnaars en verliezers. Van 'het grote gelijk'.
Of we denken dat we een willoos slachtoffer van de omstandigheden zijn waardoor we ons machteloos gaan voelen en ook gedragen.

Dé vraag op zo'n moment mag, meer dan ooit, zijn: 'wat wil ik binnen deze situatie ANDERS en wat zou liefde in deze situatie doen?'

♡ Wetende dat jouw huidige realiteit het resultaat is van je gedachten en emoties, die op hun beurt voortkomen uit hoe jij de wereld betekenis geeft...

♡ Wetende dat je aantrekt waar jij je aandacht op richt en dat het daarbij niet uitmaakt of je iets wil bereiken of iets wil vermijden...

➲ Waar wil jij dan aandacht aan geven?
➲ Wat wil je denken, voelen, doen, ook als de omstandigheden je het leven moeilijk maken?

Klanten uitnodigen om met deze vragen aan de slag te gaan en de maskers te laten vallen, is de grootste uitdaging in mijn werk.
De voldoening die het me geeft als ik klanten vervolgens zie kantelen, als de transitie zich voltrekt, maakt het echter zeer de moeite waard, elke keer opnieuw.

Fotocredits: Danielle Macinnes@Unsplash
Kantelpunt
Kantelpunt18/09/2019 @ 7:16
Ik word heel blij van Kantelaars uit wetenschappelijk hoek die bevestigen wat ik als niet-wetenschapper met mijn klanten en de wereld deel, bv over de nood aan systeemdenken ipv lineair denken:

"Als we als mens niet bij de 99,9% andere organismen willen horen die ooit de aarde bewoond hebben en nu uitgestorven zijn, moeten we het oude model van degeneratieve waardecreatie durven loslaten en voluit gaan voor regeneratieve waardecreatie.
...
De mens blijft hervallen in een degeneratief innovatieproces en de oorzaak daarvoor is te zoeken in het lineaire denken dat nochtans eerder uitzondering dan regel is. Wij zijn hele slechte systeemdenkers.
...
Voorbeeld is het verhaal van de processierups: hoewel deze rups er altijd al is geweest, vormt ze pas sinds enkele jaren een echt probleem. We beseffen het misschien niet, maar haar massale aanwezigheid is indirect te wijten aan de manier waarop wij de buxusmot bestrijden. Het gif dat we gebruiken om onze buxus mee te besproeien, roeit namelijk niet alleen de buxusmot uit, maar vergiftigt ook vogels, de natuurlijke predator van de processierups. Minder vogels om de rups onder controle te houden heeft als logisch gevolg dat er het jaar erna nog meer rupsen zullen zijn.
...
Ons gebrek aan inzicht in correlatie tussen bepaalde zaken zorgt ervoor dat we oplossingen bedenken die ergens anders een probleem veroorzaken".
_________________________________________________________________
Terwijl het eigenlijk heel simpel is: alles is met alles verbonden in deze wereld!
Kantelpunt
Kantelpunt heeft een bericht gedeeld.17/09/2019 @ 22:59
Kantelpunt
Kantelpunt17/09/2019 @ 4:16
Boeien de vragen:
❶ wie ben jij? - ❷ wat doe jij? - ❸ wat is jouw ware passie?
jou voor geen meter, maar vind je de vragen:
❶ wie ben jij allemaal? - ❷ waar ben je op dit moment zoal mee bezig? - ❸ wat zijn jouw micropassies?
des te interessanter?

Dan ben jij misschien een creatieve generalist...
En ook binnen die 'doelgroep' ben jij dan niet in een hokje te stoppen, wat dacht je? 😉

Collega Silvia Derom schreef er dit boeiende artikel over, bedenkingen welkom hieronder:
https://zigzaghr.be/de-ene-generalist-is-de-andere-niet/
Kantelpunt
Kantelpunt17/09/2019 @ 1:39
Ze liep er al maanden mee rond, met het verlangen om met andere mensen te delen dat ze zich als zelfstandige niet meer echt gewaardeerd voelde en daardoor ook steeds minder gemotiveerd.
Het kwam er echter niet van, want wat vertel je dan precies, tegen wie en waar? Ze wilde haar klanten niet zwart maken, ze wilde vooral ook geen klanten verliezen, ze wilde niet onprofessioneel overkomen. Ze twijfelde zelfs of het wel OK was dat ze voelde wat ze voelde!

De situatie op het werk beterde dan weer even en zij 'parkeerde' telkens haar verlangen. Tot ze in mei van dit jaar haar stoute schoenen aantrok en naar een proeverij van Kantelpunt kwam. Omdat haar vriendin haar had gezegd dat 'kantelen' misschien wel iets voor haar kon zijn...

Beetje onwennig vond ze het eerst, zo in een groepje mensen die je niet kent, in de praktijk van een coach gaan luisteren naar hoe je kan 'kantelen'.
Maar al snel was ze aangenaam verrast door de veiligheid die ze daar voelde, door het respect van de verschillende deelnemers voor elkaar's situatie. Daar en dan voelde ze heel duidelijk: hier kan ik met een gerust hart mijn verhaal delen!

'Herkenning kan heel helend werken, geruststellend zijn' merkte ze daar naderhand over op. 'Dat er levensloopbaancoaches bestaan en dat je zo'n coachingstraject ook als zelfstandige kan volgen, zelfs mét subsidie van de Vlaamse overheid: waarom wist ik dat niet?!

Tja, wat moest ik daar op zeggen? Ik doe echt mijn best om het nieuws wereldkundig te maken!

Daarom: er is nog plaats op de volgende proeverij, nu zaterdag 21/09/2019. Zelfstandigen én werknemers die willen kantelen naar een professioneel leven waarin ze waardering en voldoening ervaren én geloven dat ze daar zelf verantwoordelijk voor zijn, heet ik welkom.

Erbij zijn is gratis, ik vraag enkel om je te registreren via de website: https://www.kantel.be/evenement/
Kantelpunt
Kantelpunt15/09/2019 @ 5:22
'Werk is een bron van zelfontplooiing en sociaal contact. Wat je doet, moet op één of andere manier een betekenis hebben of perspectief krijgen. Het zou volkomen absurd zijn mochten we geen zingeving verbinden aan onze job, zeker als je berekent hoeveel jaar we aan ons werk spenderen' aldus Ignaas Devisch.
Klopt helemaal. Hoe ouder we worden, hoe acuter die nood om zingeving te ervaren VIA je werk voelt. Da's heel normaal, gezond zelfs: door hiernaar op zoek te gaan, groei je als persoon. En wanneer je groeit als mens, worden de mensen rondom jou daar ook beter van...

Recente posts op Twitter...

02/07/2019 @ 21:25
@AshlArMarketing Rusten! Zijn! Blij en verwonderd zijn met het resultaat! WU-wei: doen door niets te doen. Nog meer tips nodig? 🙃
12/06/2019 @ 20:04
Sta jij op een professioneel kantelpunt? Kom dan op 29/06/19 proeven hoe ik jou als Kantelaar bij Kantelpunt in Lier begeleid om van dat spannend moment een persoonlijke groeiopportuniteit te maken. Registreer je plekje via https://t.co/OmiykFWtl8 Tot dan! https://t.co/4VwkPawE71 kantelpuntilse photo
26/05/2019 @ 1:04
📬 Kantelnieuws #25 - Van bullshitjobs naar zingevend werk - https://t.co/OrKUu4wJAA is uit. Welke artikel boeit jou het meest: carrièretips of kantelinspiratie? https://t.co/U20FI4OHpX kantelpuntilse photo
19/05/2019 @ 20:41
"Laat ons zo veel mogelijk zaken slopen die de arbeidsvreugde verminderen." https://t.co/lC8YjRZ8Uy via @tijd
https://www.kantel.be/droomambassadeur-voor-kantelpunt/

Wil jij proeven van kantelen?

Vrijblijvend een aantal coachingsvragen ontvangen die jou alvast meer rust in je hoofd bieden: zegt je dat wat?

Vul hieronder je gegevens aan en ik stuur ze in jouw richting.

Van harte,

Ilse Schorrewegen

Je voorproefje is onderweg. Veel plezier ermee!

Share This