Collega's en gelijkgestemden

In mijn rol van verbinder stel ik je graag collega's en gelijkgestemden voor. Om in het grote aanbod van dienstverleners er net die persoon uit te halen die aansluit bij jouw waardenkader is namelijk een hele uitdaging. De mensen waarnaar ik hier verwijs, delen minstens een aantal principes die ik als Kantelaar koester. Wellicht ervaar jij op die basis ook 'de klik' met hen:

  • vanuit verwondering kijken we naar het leven
  • we dromen graag want we geloven dat wanneer je iets kan dromen, je het kan realiseren: 'eerst geloven, dan zien'
  • we staan tegelijkertijd stevig verankerd, met de voeten op de grond, zijn wars van zweverigheid en houden van wetenschappelijk gevalideerd
  • we hebben bakken professionele-en levenservaring, in uiteenlopende sectoren, die we graag delen: sharing = caring
  • deskundigheid nemen wij ernstig - onszelf een pak minder - daarom scholen we onszelf permanent bij
  • we hebben het gehad met de klassieke, old-school manier van adviesverlening  en coaching en wij denken dat dat anders kan
  • culturele creatieven, constructieve dwarsliggers, omdenkers, friskijkers, aan-de-bomen-schudders, af-en-toe-regelrecht-tegen-de-schenen-trappers, creatieve generalisten, nieuwe durvers zijn allemaal 'koosnaampjes' voor ons
  • we geloven dat het kantelpunt waarop de wereld zich momenteel bevindt een fantastische opportuniteit is voor transformatie voor mens, bedrijf en maatschappij als geheel.

Bij die transformatie begeleiden we jou. Met bangelijk veel goesting en passie...

Wie vertrouwt op de eigen kracht heeft geen concurrenten in het leven

Ilse Schorrewegen

Kantelaar

Zoek jij een STRESS & BURN-OUT COACH in Lier, Berlaar, Mechelen of Antwerpen?

Heb jij naar aanleiding van de diagnose burn-out nog te weinig energie hebt om gedurende 2 uur gefocust aan jezelf te kunnen werken? Dan is burn-out coaching eerder aan de orde dan loopbaanbegeleiding.

Volgende mensen volgden dezelfde opleiding tot Stress en burn-out coach, erkend door de Vereniging van Erkende Stress-, burn-out en Re-integratiecoaches als ik, naar hen verwijs ik je met een gerust hart door. Daarna ben je welkom bij mij voor loopbaanbegeleiding.


Wel-zijn vind je balans - Cristin Van Ooyen - Lier en Mechelen

Cristin Van Ooyen biedt jou behalve stress en BO-coaching ook lichaamswerk en relaxatie door ademhalingsoefeningen aan. Ze heeft haar praktijk niet ver van de mijne, op de Berlaarsesteenweg in Lier en werkt ook vanuit een groepspraktijk in Mechelen. Als je hoofd wel wil tot rust komen, maar je lichaam daar moeite mee heeft, lees je op haar website wat zij voor jou kan doen.


Re-move - Viki Broes - Berlaar

Viki Broes heeft haar praktijk in Berlaar, vlakbij Lier. Zij kiest aanvullend voor het pad van Natuurcoaching en Equicoaching om mensen te ondersteunen bij het herstel van stress en BO. Daarnaast is Viki - naast Elke Vermeire - medebeheerder van de veelgelezen besloten Facebookgroep Burn-out Vlaanderen die ondertussen al meer dan 3500 leden heeft. Je contacteert Viki via haar website.


Poppy coaching - San Vangenechten - Antwerpen

Klanten die in Antwerpen stad begeleiding wensen bij het herstellen van bore-of burn-out, verwijs ik door naar San Vangenechten van Poppy coaching. Behalve in burn-outbegeleiding is San een krak in het versterken van vrouwen in hun vrouwenkracht. Neem maar eens een kijkje op haar website rond Wildflower Sisterhood. Ook via haar Facebookgroep 'The Wildflower Sisterhood' kan je volgen welk fantastisch werk San doet...

Wil je als BEELDDENKER beter begrepen worden en je communicatieskills verbeteren?

Numentum - Saskia Smet

Sommige kantelklanten komen er achter beelddenker te zijn. Dat ontdekken ze bijvoorbeeld door hun unieke breinvoorkeur in kaart te laten brengen. Mensen die worstelen met hun visueel ruimtelijke denkvoorkeurstijl en expliciet verder willen begeleid worden op hun beelddenkerskwaliteiten, verwijs ik graag door naar mijn gelijkgestemde collega Saskia Smet van Numentum die zich hierin specialiseert.

Je kan bij haar deelnemen aan online opleidingen, je kan webinars alsook langdurige coachingstrajecten bij haar volgen. Saskia werkt op locatie of via internet en richt zich zowel op particulieren als op bedrijven.

Wil jij als HSP je HOOGSENSITIVITEIT leren omarmen?

Test of je hoogsensitief bent

Hoewel deze test met een korrel zout moet genomen worden - Elke Van Hoof werkt momenteel aan een betere test - geeft ze wel een indicatie. Bovendien kom je via de link meteen terecht op de pagina van HSP Vlaanderen.

Laat je coachen, bijvoorbeeld door Kus de kikker - bedrijf van Sabine Vanquaillie

Sabine Vanquaillie begeleidt met haar bedrijf Kus de Kikker sensitief sterke mensen die hun hoogsensitiviteit als een extra kwaliteit in hun leven beschouwen, of dat graag zouden willen leren. Seminaries, groeps-en individuele coachingstrajecten: je kan er allemaal voor bij haar terecht.

Verwacht geen klaagzang over hoe moeilijk het is om anders zijn. Wel een to the point uiteenzetting over de unieke kwaliteiten van HSP's en tips over hoe je voor jezelf of je hoogsensitieve partner/kind/collega/… de ideale context schept zodat hij/zij zich op zijn best voelt en zijn/haar unieke kwaliteiten optimaal inzet.

Wetenschappelijke onderbouw: graag!

In Vlaanderen is Elke Van Hoof dé referentie als het gaat over wetenschappelijke onderbouw bieden aan dit thema. Ze schreef verschillende boeken over het thema.

Nederlandse inspiratie

Xandra Van Hooff deelt boeiende dingen over hoogsensitiviteit via haar bedrijfspagina 'Gave mensen'. Ook op https://hoogsensitief.nl/ van Esther Bergsma vind ik geregeld nuttige info, die ik op mijn beurt graag deel met klanten.

Persoonlijke begeleiding nodig rond hoogsensitiviteit op een kantelpunt in je leven? Vraag er mij naar!

Ja, bezorg mij meer informatie over beter omgaan met een professioneel kantelpunt in mijn leven als HSP

Voelt kiezen als verliezen voor jou? Misschien ben jij een CREATIEF GENERALIST...

Of jij een creatief generalist bent ontdek je door hier het Manifest van de Creatieve Generalist te bekijken en meteen de test in te vullen.

Vind je leuk wat je daar leest? Dan ga je je wellicht onder gelijkgestemden voelen op de besloten groep van creatieve generalisten op Facebook. 

Als Creatief Generalist ben je - behalve bij Kantelpunt - nog bij deze andere collega's welkom voor extra begeleiding.

Op zoek naar training in VERBINDENDE COMMUNICATIE?

Ondertussen komen er steeds meer trainers in Verbindende Communicatie (VC) bij. Dat is een gunstige evolutie want VC is een wetenschappelijk bewezen methode om vredevol door het leven te kunnen gaan. Lees er het boekje 'vrede kan je leren' van Thomas d'Ansembourg en David Van Reybrouck maar eens op na...

Bij volgende mensen leerde ik zelf tot mijn voldoening op verbindende - of geweldloze - wijze communiceren:

Walk your talk - Els Van Beveren

Els Van Beveren zet met haar bedrijf Walk your Talk neer waar zij ook als mens voor staat: door verbindend te communiceren kan je écht een verschil maken.

Grenzen afbakenen, opkomen voor jezelf op een manier die bij jou past, zaken realiseren vanuit authenticiteit in plaats vanuit uit hiërarchie, omgaan met 'moeilijke' mensen en je eigen emotie onder controle houden: dat leer je allemaal via deze methode.

Ik raad mijn klanten aan om kennis te maken met deze bijzondere methodiek die, eens je haar goed onder de knie hebt, veeleer een manier van leven wordt. Els organiseert zowel in bedrijven als voor particulieren opleiding Verbindende Communicatie.


Human Matters - Erwin Tielemans

Erwin's focus ligt op kwaliteitsvol werk en arbeidsvreugde. Hij organiseert met zijn bedrijf Human Matters opleidingen in verbindende communiatie (VC), maar ook verbindend leidinggeven, verbindende besluitvorming, feedback vanuit VC, vergaderingen volgens VC en conflicthantering. Hij richt zich zowel op bedrijven als individuen. Je leest meer informatie op zijn website.

Ben je op zoek naar LICHAAMSWERK om de verbinding tussen je hoofd en je lijf te herstellen?

Ons lichaam is vaak de eerste bode van het feit dat we op een kantelpunt staan. Er extra aandacht aan geven, is dan absoluut aan de orde!

Ter ondersteuning van het zelfreflectie proces - waarbij ik je graag begeleid - is lichaamswerk een welkome aanvulling. Er bestaan  heel veel types lichaamswerk, ik som er slechts enkele op en verwijs daarbij naar mensen die ik persoonlijk ken. Voel echter zelf aan of 'de klik' er met hen is en doe hen vooral mijn groeten als je hen contacteert. 'k Heb overigens geen commerciële banden met hen, ik heb er geen enkel persoonlijk voordeel bij om naar hen te verwijzen, andere dan dat ik jou wil inspireren. Ik geloof dat sharing = caring.


Oceanflow: massage (ook bij kanker), reiki, voetreflexologie - Evi Mortelmans

Evi heeft niet enkel een hart maar ook handen van goud: je door haar laten masseren is een weldaad voor lichaam én geest. Zij straalt een zachte kracht uit waar ik alleen maar bewondering voor kan hebben. Je leest alles over haar aanbod op haar website via dewelke je ook supervlot afspraken boekt in haar praktijk aan de Lierse vesten, vlakbij het station en ander openbaar vervoer en met (betalende) parkeerplaats voor de deur. Wil je jezelf - of een vriendin - verwennen, dan is dit je adres. Evi behandelt enkel vrouwen.


Wel-zijn vind je balans: gezondheidsbegeleiding - Cristin Van Ooyen

Cristin Van Ooyen biedt jou als gezondheidsbegeleider lichaamswerk en relaxatie door ademhalingsoefeningen aan. Ze heeft haar praktijk niet ver van de mijne, op de Berlaarsesteenweg in Lier en werkt ook vanuit groepspraktijken in Mortsel en Mechelen. Ik waardeer haar vooral voor haar no-nonsense aanpak, voeten op de grond, wars van zweverigheid. Je kan bij Cristin terecht als individu en als organisatie, lees er alles over op haar website.


Pure-essence Yoga - Tanja Gysbrechts

Vanuit haar ervaringsdeskundigheid met burn-out ontdekte Tanja yoga en die ontdekking was voor haar een echt kantelpunt!

Vandaag geeft ze zelf les in Lier in verschillende yogavormen en gebruikt ze haar eigen ervaringen en groeiproces om andere mensen te inspireren. Zelf volg ik al een paar jaar Yin-yoga bij haar en die lessen helpen mij om rust over te brengen op mijn kantelklanten enerzijds, om mijn balans hoofd-lichaam in evenwicht te houden anderzijds. Als gedreven kenniswerker blijft dat toch een pittige uitdaging. Tanja organiseert geregeld workshops en soms ook yogaweekends. Ontdek het allemaal op haar website.


How about healthy - hormoonfactor voedingsadvies - Leen Pairon

Als Trainer Hormoonfactor is het Leen's missie om haar kennis te delen over hoe je tot een optimale hormoonbalans kan komen als vrouw. Zo helpt ze jou op weg naar een energieke levensstijl en gezond gewicht. Je leest er alles over op haar website en via haar Facebookpagina waarop ze geregeld lekkere receptideetjes deelt. Haar workshops zijn een eye-opener!


Corporella Menopauzeconsulent - Greet Dieltjens

Wist jij dat er tegenwoordig ook menopauzeconsulenten bestaan? Bij Corporella in LIer kan je - onder andere - voor advies rond je menopauze terecht.

Nooit eerder waren er zoveel beroepsactieve vrouwen in de menopauze als nu. We hebben er dus vanuit maatschappelijk oogpunt alle belang bij om ons goed te informeren over hoe we op een zo aangenaam en gezond mogelijke manier met dat belangrijke kantelpunt in een vrouwenleven om kunnen leren gaan.

Bovendien voelen nogal wat vrouwen zich niet altijd even goed gehoord of begrepen door hun huisarts en zelfs gynaecoloog op dit vlak. Die gap vullen menopauzeconsulenten op met hun adviezen en luisterend oor.

BUSINESSCOACHING new style: als in je eentje ondernemen een pittige uitdaging is waarbij je bezielde ondersteuning zoekt...

Bezield ondernemen kan in je eentje best een pittige uitdaging zijn. Zo ééntje waarbij je vroeg of laat extra begeleiding zoekt. Liefst van al overstijg je dan het 'business as usual'-geleuter: jij bent op zoek naar verbinding, diepgang, zingeving én concrete resultaten. Ook in je ondernemerschap!

Dat soort van begeleiding kan je - behalve bij Kantelpunt in het KANTEL!-traject op maat van zelfstandigen - vinden in de Business Coachingstrajecten bij Soulworx van Aurélie De Kinderen.

Ik waardeer Aurélie om de puurheid die ze doortrekt in alles wat ze doet, de schoonheid van het materiaal dat ze ontwikkelt en de unieke combo van business & soul die zij ook echt 'ademt'. 

Gebundelde takken kan je niet breken
Afrikaans gezegde

 

Vul je voornaam en het adres in waarop je graag inspiratie ontvangt

en klik op 'verstuur'...

Je vragen en tips zijn onderweg, check je mailbox, ook je SPAM-folder...