Collega's en gelijkgestemden

In mijn rol van verbinder stel ik graag collega's en gelijkgestemden voor aan jou. 't Is namelijk niet evident om in het grote aanbod van dienstverleners er net die persoon uit te halen die aansluit bij jouw waardenkader. De mensen waarnaar ik hieronder verwijs, delen minstens een aantal principes die ik als Kantelaar koester, mogelijk ervaar jij op die basis ook 'de klik' met hen:

 • vanuit verwondering kijken we naar het leven
 • we dromen graag want we geloven dat wanneer je iets kan dromen, je het kan realiseren: 'eerst geloven, dan zien'
 • we staan tegelijkertijd stevig verankerd, met de voeten op de grond, zijn wars van zweverigheid en houden van wetenschappelijk gevalideerd
 • we hebben bakken professionele-en levenservaring, in uiteenlopende sectoren, die we graag delen: sharing = caring
 • deskundigheid nemen wij ernstig - onszelf een pak minder - daarom scholen we onszelf permanent bij
 • we hebben het gehad met de klassieke, old-school manier van adviesverlening  en coaching en wij denken dat dat anders kan
 • culturele creatieven, constructieve dwarsliggers, omdenkers, friskijkers, aan-de-bomen-schudders, af-en-toe-regelrecht-tegen-de-schenen-trappers, creatieve generalisten, nieuwe durvers zijn allemaal 'koosnaampjes' voor ons
 • we geloven dat het kantelpunt waarop de wereld zich momenteel bevindt een fantastische opportuniteit is voor transformatie voor mens, bedrijf en maatschappij als geheel.

Bij die transformatie begeleiden we jou en dat doen we met bangelijk veel goesting en passie...

PS: ik deel deze informatie vanuit de overtuiging dat delen = graag zien. Er bestaan geen commerciële banden tussen Kantelpunt en één van volgende dienstverleners, er is geen persoonlijk belang gemoeid bij het delen van onderstaande linken. Contacteer jij echter één van deze fijne mensen uit mijn netwerk, dan waardeer ik het zeer dat je hem of haar mijn groeten overbrengt

Wie vertrouwt op de eigen kracht heeft geen concurrenten in het leven. Ilse Schorrewegen

Kantelaar, Kantelpunt - www.kantelpunt.be

Zoek jij gelijkgestemde LOOPBAANCOACHES in andere Vlaamse provincies?

Vind, coach en hou talent - Dirk Ameel en team

In het kader van individuele loopbaancoaching gesubsidieerd door de Vlaamse overheid via loopbaancheques, werk ik samen met de mensen van Vind, coach en hou talent. Allen senior gelijkgestemde profielen, met veel ervaring in verschillende sectoren en met uiteenlopende achtergronden - HRM, Organisatieadvies, Communicatie, Sales en Marketing, Bemiddeling, Onderwijs, Training, Therapie & Hulpverlening  - zijn we gebeten door het 'werken met mensen-virus'.

Wij zetten ons elke dag in opdat jij met:

 • meer werkplezier
 • meer voldoening vanuit je professionele bezigheden
 • meer samenwerking en verbinding - met jezelf, je team en met de rest van de wereld

door het leven kan, omdat we geloven dat gelukkige medewerkers in mensgerichte organisaties een toprecept vormen voor een bezielde maatschappij.

We leerden elkaar kennen tijdens onze respectievelijke zoektocht naar vernieuwende samenwerkingsvormen met andere professionals. Allemaal werken we graag professioneel, wetenschappelijk onderbouwd, resultaatgericht, warmmenselijk, met respect voor diversiteit en inclusie en vanuit holistisch, integraal en oplossingsgericht, waarderend perspectief. Allemaal zijn we zelfstandig, doen we autonoom ons eigen ding, terwijl we leren van elkaar via intervisiesessies en onze kennis met elkaar delen.

Onze geografische spreiding maakt dat we klanten in alle Vlaamse provincies kunnen bedienen en dankzij onze verschillende achtergronden versterken we elkaar en het geheel.

Mij persoonlijk kan je vinden in de vestiging in Lier, voor mijn collega's verwijs ik graag naar de site van Vind, coach en hou talent.

Zoek jij een STRESS & BURN-OUT COACH in de buurt van Lier?
Als jij naar aanleiding van de diagnose burn-out nog te weinig energie hebt om gedurende 2 uur gefocust aan jezelf te kunnen werken, is burn-out coaching eerder aan de orde dan loopbaanbegeleiding.

Volgende mensen volgden dezelfde opleiding tot Stress en burn-out coach, erkend door de Vereniging van Erkende Stress-, burn-out en Re-integratiecoaches als ik, naar hen verwijs ik je met een gerust hart door. Daarna ben je welkom bij mij voor loopbaanbegeleiding.


Poppy coaching - San Vangenechten - Antwerpen

Klanten die in Antwerpen stad begeleiding wensen bij het herstellen van bore-of burn-out, verwijs ik door naar San Vangenechten van Poppy coaching. Behalve burn-outbegeleiding is San een krak in het versterken van vrouwen in hun vrouwenkracht. Neem maar eens een kijkje op haar website rond Wildflower Sisterhood. Ook via haar Facebookgroep 'The Wildflower Sisterhood' kan je volgen welk fantastisch werk San doet...


Re-move - Viki Broes - Berlaar

Viki Broes heeft haar praktijk in Berlaar, vlakbij Lier. Zij kiest aanvullend voor het pad van Natuurcoaching en Equicoaching om mensen te ondersteunen bij stress en BO. Daarnaast is Viki - naast Elke Vermeire - medebeheerder van de veelgelezen besloten Facebookgroep Burn-out Vlaanderen die ondertussen al meer dan 3500 leden heeft die het fijn vinden om zich gesteund te weten door lotgenoten. Je contacteert haar via haar website.

Wens je als BEELDDENKER of multigetalenteerd bruggenbouwer specifieke coaching?

Numentum - Saskia Smet

Veel kantelklanten komen er vroeg of laat achter beelddenker te zijn. Dat ontdekken ze door hun unieke breinvoorkeur in kaart te laten brengen. Mensen die worstelen met hun visueel ruimtelijke denkvoorkeurstijl en expliciet verder willen begeleid worden op hun beelddenkerskwaliteiten, verwijs ik graag door naar mijn gelijkgestemde collega Saskia Smet van Numentum die zich hierin specialiseert.

Je kan op haar site inspirerende verhalen lezen, je kan webinars alsook langdurige coachingstrajecten bij haar volgen. Saskia werkt op locatie of via internet en richt zich zowel op particulieren als op bedrijven.

Wil jij als HSP anders leren omgaan met je HOOGSENSITIVITEIT n.a.v. een professioneel kantelpunt?

Test of je hoogsensitief bent

Hoewel deze test met een korrel zout moet genomen worden - Elke Van Hoof werkt momenteel aan een betere test - geeft ze wel een indicatie. Bovendien kom je via de link meteen terecht op de pagina van HSP Vlaanderen.

Laat je coachen, bijvoorbeeld door Kus de kikker - bedrijf van Sabine Vanquaillie

Sabine Vanquaillie begeleidt met haar bedrijf Kus de Kikker sensitief sterke mensen die hun hoogsensitiviteit als een extra kwaliteit in hun leven beschouwen, of dat graag zouden willen leren. Seminaries, groeps-en individuele coachingstrajecten: je kan er allemaal voor bij haar terecht.

Verwacht geen klaagzang over hoe moeilijk het is om anders zijn. Wel een to the point uiteenzetting over de unieke kwaliteiten van HSP's en tips over hoe je voor jezelf of je hoogsensitieve partner/kind/collega/… de ideale context schept zodat hij/zij zich op zijn best voelt en zijn/haar unieke kwaliteiten optimaal inzet.

Wetenschappelijke onderbouw: graag!

In Vlaanderen is Elke Van Hoof dé referentie als het gaat over wetenschappelijke onderbouw bieden aan dit thema. Ze schreef verschillende boeken over het thema.

Nederlandse inspiratie

Xandra Van Hooff deelt boeiende dingen over hoogsensitiviteit via haar bedrijfspagina 'Gave mensen'. Ook op https://hoogsensitief.nl/ van Esther Bergsma vind ik geregeld nuttige info, die ik op mijn beurt graag deel met klanten.

Persoonlijke begeleiding nodig rond hoogsensitiviteit op een kantelpunt in je leven? Vraag er mij naar!

Ja, bezorg mij meer informatie over beter omgaan met een professioneel kantelpunt in mijn leven als HSP

Op zoek naar meer info over CREATIEF GENERALIST zijn?
Kwam jij erachter een creatief generalist te zijn? Of vraag je je af welke lading die term eigenlijk dekt? Check dan hier het Manifest van de Creatieve Generalist gemaakt door Silvia Derom, collega coach voor wie niet in een vakje past.

Vind je leuk wat je daar leest? Dan ga je je wellicht onder gelijkgestemden voelen op de besloten groep van creatieve generalisten op Facebook. De kans bestaat dat je mij daar ook tegenkomt ;-).

Als Creatief Generalist ben je - behalve bij Kantelpunt - uiteraard bij Silvia Derom bijzonder welkom voor begeleiding. Zij heeft haar praktijk in Aalst en is Vlaanderen dé referentie als het gaat over 'creatief generalist zijn'.

Wil jij graag leren hoe je VERBINDEND kan COMMUNICEREN ?
Ondertussen komen er steeds meer trainers in Verbindende Communicatie (VC) bij. Dat is een gunstige evolutie want VC is een wetenschappelijk bewezen methode om vredevol door het leven te kunnen gaan. Lees er het boekje 'vrede kan je leren' van Thomas d'Ansembourg en David Van Reybrouck maar eens op na...

Bij volgende mensen leerde ik zelf op verbindende - of geweldloze - wijze communiceren:

Walk your talk - Els Van Beveren

Els Van Beveren zet met haar bedrijf Walk your Talk neer waar zij ook als mens voor staat: door verbindend te communiceren kan je écht een verschil maken.

Grenzen afbakenen, opkomen voor jezelf op een manier die bij jou past, zaken realiseren vanuit authenticiteit in plaats vanuit uit hiërarchie, omgaan met 'moeilijke' mensen en je eigen emotie onder controle houden: dat leer je allemaal via deze methode.

Ik raad mijn klanten aan om kennis te maken met deze bijzondere methodiek die, eens je haar goed onder de knie hebt, veeleer een manier van leven wordt. Els organiseert zowel in bedrijven als voor particulieren opleiding Verbindende Communicatie.


Human Matters - Erwin Tielemans

Erwin's focus ligt op kwaliteitsvol werk en arbeidsvreugde. Hij organiseert met zijn bedrijf Human Matters opleidingen in verbindende communiatie (VC), maar ook verbindend leidinggeven, verbindende besluitvorming, feedback vanuit VC, vergaderingen volgens VC en conflicthantering. Hij richt zich zowel op bedrijven als individuen. Je leest meer informatie op zijn website.

Ben je op zoek naar LICHAAMSWERK om de verbinding tussen je hoofd en je lijf te herstellen?
Ons lichaam is vaak de eerste bode van het feit dat we op een kantelpunt staan. Er extra aandacht aan geven, is dan absoluut aan de orde!

Ter ondersteuning van het zelfreflectie proces - waarbij ik je graag begeleid - is lichaamswerk een welkome aanvulling. Er bestaan  heel veel types lichaamswerk, ik som er slechts enkele op en verwijs daarbij naar mensen die ik persoonlijk ken. Voel echter zelf aan of 'de klik' er met hen is en doe hen vooral mijn groeten als je hen contacteert. 'k Heb overigens geen commerciële banden met hen, ik heb er geen enkel persoonlijk voordeel bij om naar hen te verwijzen, andere dan dat ik jou wil inspireren. Ik geloof dat sharing = caring.


Oceanflow: massage (ook bij kanker), reiki, voetreflexologie - Evi Mortelmans

Evi heeft niet enkel een hart maar ook handen van goud: je door haar laten masseren is een weldaad voor lichaam én geest. Zij straalt een zachte kracht uit waar ik alleen maar bewondering voor kan hebben. Je leest alles over haar aanbod op haar website via dewelke je ook supervlot afspraken boekt in haar praktijk aan de Lierse vesten, vlakbij het station en ander openbaar vervoer en met (betalende) parkeerplaats voor de deur. Wil je jezelf - of een vriendin - verwennen, dan is dit je adres. Evi behandelt enkel vrouwen.


Wel-zijn vind je balans: gezondheidsbegeleiding - Cristin Van Ooyen

Cristin Van Ooyen biedt jou als gezondheidsbegeleider lichaamswerk en relaxatie door ademhalingsoefeningen aan. Ze heeft haar praktijk niet ver van de mijne, op de Berlaarsesteenweg in Lier en werkt ook vanuit groepspraktijken in Mortsel en Mechelen. Ik waardeer haar vooral voor haar no-nonsense aanpak, voeten op de grond, wars van zweverigheid. Je kan bij Cristin terecht als individu en als organisatie, lees er alles over op haar website.


Pure-essence Yoga - Tanja Gysbrechts

Vanuit haar ervaringsdeskundigheid met burn-out ontdekte Tanja yoga en die ontdekking was voor haar een echt kantelpunt!

Vandaag geeft ze zelf les in Lier in verschillende yogavormen en gebruikt ze haar eigen ervaringen en groeiproces om andere mensen te inspireren. Zelf volg ik al een paar jaar Yin-yoga bij haar en die lessen helpen mij om rust over te brengen op mijn kantelklanten enerzijds, om mijn balans hoofd-lichaam in evenwicht te houden anderzijds. Als gedreven kenniswerker blijft dat toch een pittige uitdaging. Tanja organiseert geregeld workshops en soms ook yogaweekends. Ontdek het allemaal op haar website.


How about healthy - hormoonfactor voedingsadvies - Leen Pairon

Als Trainer Hormoonfactor is het Leen's missie om haar kennis te delen over hoe je tot een optimale hormoonbalans kan komen als vrouw. Zo helpt ze jou op weg naar een energieke levensstijl en gezond gewicht. Je leest er alles over op haar website en via haar Facebookpagina waarop ze geregeld lekkere receptideetjes deelt. Haar workshops zijn een eye-opener!


Menopauzeconsulent - Greet Dieltjens

Wist jij dat er tegenwoordig ook menopauzeconsulenten bestaan? Bij Corporella kan je - onder andere - voor advies rond je menopauze terecht. Ontdek via deze test of jij daar baat kan bij hebben.

Nooit eerder waren er zoveel beroepsactieve vrouwen in de menopauze als nu. We hebben er dus vanuit maatschappelijk oogpunt alle belang bij om ons goed te informeren over hoe we op een zo aangenaam en gezond mogelijke manier met dat belangrijke kantelpunt in een vrouwenleven om kunnen leren gaan.

Bovendien voelen nogal wat vrouwen zich niet altijd even goed gehoord of begrepen door hun huisarts en zelfs gynaecoloog op dit vlak. Die gap vullen menopauzeconsulenten op met hun adviezen en luisterend oor.

Als SOULpreneur solo ondernemen: best een pittige uitdaging waarbij je begeleiding zoekt?
Laten we er geen doekjes om winden: als SOULpreneur ondernemen in je eentje kan best een pittige uitdaging zijn, eentje waarbij je wellicht ooit verdere begeleiding zoekt. Liefst van al overstijg je dan het 'business as usual'-geleuter: jij bent op zoek naar verbinding, diepgang, zingeving én concrete resultaten. Ook in je ondernemerschap!

Wel, dat soort van begeleiding kan je vinden in de Integrale Business Coachingstrajecten bij Soulworx van Aurélie De Kinderen. Aurélie biedt verschillende trajecten aan, zoals 'van drukte naar vrijheid', 'bezielde marketing' en 'soul journey' om er een paar te noemen.

Ik waardeer Aurélie om de puurheid die ze doortrekt in alles wat ze doet, de schoonheid van het materiaal dat ze ontwikkelt en de unieke combo van business & soul die zij ook echt 'ademt'.

Gebundelde takken kan je niet breken Afrikaans gezegde

https://www.kantel.be/droomambassadeur-voor-kantelpunt/

Wil jij proeven van kantelen?

Vrijblijvend een aantal coachingsvragen ontvangen die jou alvast meer rust in je hoofd bieden: zegt je dat wat?

Vul hieronder je gegevens aan en ik stuur ze in jouw richting.

Van harte,

Ilse Schorrewegen

Je voorproefje is onderweg. Veel plezier ermee!

Share This