Loopbaanbegeleiding in Lier

KLAAR OM bewust richting geven aan je professioneel leven?

Of je nu je huidige situatie wil analyseren en optimaliseren, of net op zoek bent naar een volledig andere professionele invulling, SAMEN komen we erachter hoe jij binnenkort opnieuw voldoening van je werk ervaart tijdens de tweede helft van je leven...

 

PS: Klik hier voor informatie over loopbaanbegeleiding op maat van zelfstandigen.

Wat is jouw drijfveer om loopbaanbegeleiding te volgen?

 

 • Wil jij pro-actief nadenken over welke rol 'werk' in je leven mag spelen?
 • Zit je met een vraag rond een verandering in jouw carrière: promotie, demotie, wel of niet leiding geven, ...? Benoem ze gerust.
 • Worstel je met conflicten op je werk?
 • Twijfel je om van statuut te veranderen, van zelfstandige naar werknemer of andersom, of overweeg je uit je vaste benoeming te stappen?
 • Spreekt jobcrafting je aan, wil je werk maken van werkbaar werk met genoeg uitdaging, zonder stress?
 • Is jouw balans werk-privé doorgeslagen en wil je ze opnieuw in evenwicht brengen?
 • Heb je nood aan zingeving, wil je meer voldoening, plezier of uitdaging in je werk?
 • Wil je een helder zicht krijgen op jouw sterke kanten en je groeipotentieel?
 • Ben je op zoek naar wat voor jou belangrijk is in je werk, welke waarden jij wil aantreffen bij je opdracht-of werkgever?
 • Of ben jij op zoek naar inzicht in hoe de arbeidsmarkt tegenwoordig werkt?

Noteer jouw drijfveer op dit formulier en vraag meteen jouw gratis telefonisch kennismakingsgesprek aan, ik bel jou om verder af te stemmen of loopbaanbegeleiding is waar jij op dit moment in je leven nood aan hebt:

 • Vul hier je telefoonnnummer in als volgt: +32 xxx xx xx xx
 • Vul hier een privé mailadres in waarop ik jou mag contacteren
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wanneer is loopbaanbegeleiding volgen een goed idee?

 • Heerst er onzekerheid over jouw professionele toekomst?
 • Heb je moeite met het vele thuiswerk en wil je daar anders mee leren omgaan?
 • Wil jij jouw carrièreplanning niet overlaten aan headhunters, recruiters of HR-mensen?
 • Ben je op zoek naar een professionele context die beter past bij hoe jij vandaag in het leven wil staan?
 • Mis je uitdaging en avontuur op je werk - of is er net teveel van dat - en ben je op zoek naar een beter evenwicht?
 • Wil je uitzoeken welke richtingen jij nog meer uit kan, ook als je niet meer piepjong bent?
 • Zoek jij een gefundeerd antwoord op de vraag: 'blijf ik, ga ik weg, of leer ik anders omgaan met wat er gebeurt op het werk?'
 • Zit jij in een gouden kooi en knelt ze?
 • Ben je bang te oud te worden voor de arbeidsmarkt?
 • Heb jij een grote droom die je maar niet gerealiseerd lijkt te krijgen?
 • Worstelen jij en jouw partner met de afstemming van jullie beider professionele situaties?
 • Komt je pensioen eraan?
 • Of wil jij pro-actief met een onafhankelijk deskundige je huidige situatie analyseren zodat je haar kan optimaliseren?

Dan is loopbaanbegeleiding volgen zinvol voor jou...

De Vlaamse overheid subsidieert loopbaanbegeleiding bij erkende loopbaancentra zoals Kantelpunt in Lier er eentje is. De naam van de subsidie is 'loopbaancheque' en je ontdekt alle voorwaarden om hier gebruik van te kunnen maken hier

Wat is loopbaanbegeleiding?

Loopbaanbegeleiding is de naam voor individuele coaching, begeleid door een loopbaancoach, die je kan genieten tijdens je beroepsactieve levensjaren. Daarbij maakt je statuut niet uit: zowel zelfstandigen als werknemers in dienstverband kunnen loopbaanbegeleiding volgen.

 • Het gaat over jou: hoe jij je gedraagt op je werk, wat je daarbij voelt en hoe tevreden jij daarmee bent. Jouw functioneren in je professionele context staat centraal. Bekeken vanuit jouw eigen perspectief, dus niet het perspectief van je werk- of opdrachtgever. Het is geen 'evaluatie' over hoe goed jij bent in je werk, het is een evaluatie over hoe goed jouw werk past in jouw leven:

Loopbaanbegeleiding stelt jou in staat de richting van je eigen loopbaanpad te bepalen

Dankzij loopbaanbegeleiding verhoog jij jouw inzetbaarheid en flexibiliteit op de arbeidsmarkt

 • Anders gezegd: jij vindt met minder moeite werk, klanten of opdrachten die beter bij je passen, waardoor jij langer met voldoening aan de slag kan blijven
 • Telkens het schuurt in je professioneel leven, kan je vlot en vol zelfvertrouwen op zoek naar een andere uitdaging of professionele context die beter voelt
 • Je laat jouw professionele keuzes op die manier niet meer afhangen van wat anderen vinden dat jij moet doen, van de grillen van een werkgever, de arbeidsmarkt of de vrije markt, van gewijzigd klantengedrag of nukkige opdrachtgevers, omdat jij zelf het roer van je eigen loopbaan in handen neemt: je autonomie neemt toe
 • Je laat jouw professionele voldoening niet langer afhangen van anderen, van zodra jij jezelf durft positioneren als een waardevolle aanwinst voor de juiste partij die op zoek is naar jouw talent

Resultaat? Je wordt gevraagd voor je talenten, in plaats van zelf op zoek te moeten...

Hoe ziet loopbaanbegeleiding bij Kantelpunt in Lier eruit?

Je wordt begeleid door een ervaren levensloopbaancoach

Als levensloopbaancoach met een verleden als organisatie-adviseur en HR manager ben ik gespecialiseerd in de begeleiding van mensen die naar aanleiding van een kantelpunt in hun leven bewust willen stilstaan bij hun levenskeuzes omdat ze voelen dat er iets niet meer klopt. Er kan een teveel van iets zijn, of een gebrek aan iets.

Kritische, theoretisch opgeleide kenniswerkers met veel jaren ervaring vormen de meerderheid van mijn klanten, zij definiëren zichzelf als zinzoekers. Vaak zijn ze zelfstandig of leidinggevend en altijd zijn het bevlogen en betrokken, zorgzame mensen die goed 'out of the box' kunnen denken en vlot systeemfouten herkennen in de professionele omgeving waarin zij werken.

In plaats van daarover te zeuren, pakken zij hun leven zelf in handen.

Werk is voor mijn klanten meer dan een manier om een inkomen te vergaren, het is een manier waarop ze uitdrukking geven aan hun identiteit, een manier om zingeving toe te voegen aan hun leven.

Stappenplan

 1. Tijdens ons eerste gesprek verhelderen we samen jouw loopbaanvraag op basis van de uitdagingen waarmee jij worstelt.
 2. Vervolgens ga jij op zoek naar antwoorden, strategieën en alternatieven terwijl je jezelf en de arbeidsmarkt beter leert kennen. Ondersteunend 'huiswerk' tussen onze gesprekssessies helpt je daarbij.
 3. Jouw reflectieproces rond je af met een persoonlijk plan op basis waarvan jij zelfsturend je professioneel leven kan vormgeven, tot lang na het beëindigen van je coachingstraject. Zo'n plan is handig als werknemer, tijdens evaluatie-of functioneringsgesprekken op het werk, je kan ermee aan jobcrafting doen. Als zelfstandige helpt zo'n plan je om je gesprekken met je financiële adviseurs of mede-vennoten body & richting te geven.

Dat hoef je niet van mij aan te nemen, wel van honderden tevreden klanten uit Lier, Boechout, Vremde, Bevel, Beerzel, Nijlen, Berlaar, Emblem, Edegem, Geel, Kessel, Geel, Nijlen, Sint Katelijne Waver, Keerbergen, Mechelen, Lint, Heist-op-den-Berg, Begijnendijk, Oelegem, Ranst, Broechem, Duffel, Herenthout, Grobbendonk, Putte, Wommelgem, Wijnegem, Mortsel, Kontich, Wilrijk, Antwerpen, Testelt, Schoten, Schilde, Brasschaat, Zoersel, Hoogstraten en nog veel verder die jou al voorgingen...

Allemaal bogen zij hun professionele uitdaging om. Daar vaart niet enkel hun werkplezier goed bij, ook in hun persoonlijk leven plukken ze daar de vruchten van.

Coaching volgen is een proces, gespreid in de tijd...

Tussen gesprekssessies zit idealiter minstens 2 weken en maximum 6 weken. Zo blijf je 'in flow', maar heb je ook voldoende tijd om wat je aan inzichten opdoet te laten 'landen'.

Vind jij discretie ook zo belangrijk?

Tuurlijk vind jij discretie belangrijk! Waarom anders contacteer je een onafhankelijke partij om je te begeleiden bij je introspectie?

En da's het mooie aan loopbaanbegeleiding: het initiatief tot het aanvragen van loopbaanbegeleiding vertrekt altijd bij jou.

Het gaat over hoe jij je voelt in je professioneel leven en wat jij graag anders wil

Het vertrekpunt is dus NIET wat jouw werkgever van jouw functioneren vindt...

Jouw werkgever wordt daarom nooit betrokken bij dit proces, behalve wanneer jij daar uitdrukkelijk zelf voor kiest. Hij of zij heeft geen weet van het feit dat jij loopbaancoaching volgt, tot je hem of haar dit zelf vertelt.

Enkel jij, VDAB, Edenred en jouw loopbaancoach zijn betrokken partij.

VDAB is de Vlaamse dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding, Edenred is het bedrijf dat de distributie van loopbaancheques verzorgt waarover je verderop meer leest.

VDAB heeft 'loopbaanbegeleiding' uitbesteed aan onafhankelijke en erkende 'loopbaancentra' zoals Coachingspraktijk Kantelpunt er één is.

Is loopbaanbegeleiding in Lier bij Kantelpunt iets voor jou?

Mijn klanten zijn mijn beste ambassadeurs en vertellen in hun eigen woorden hoe zij loopbaanbegeleiding in Lier bij Kantelpunt ervaren hebben. Hun verhalen inspireren je vast om in te schatten of jij hier ook aan toe bent...

Dat ik een andere richting uit wou, wist ik al wel even. Maar wat ik dan precies wilde gaan doen, daar kreeg ik moeilijk zicht op.

Op dit kantelpunt in mijn loopbaan heeft Ilse me inzichten aangereikt en een kader gegeven tegen hetwelke ik de mogelijkheden die opdoken kon aftoetsen. Dat die mogelijkheden ook effectief opdoken, is geen toeval.

Ik ben ervan overtuigd dat je zelf een dynamiek teweeg brengt die kansen creëert, bewust en onbewust, eens je aan het kantelen gaat. Bij mij resulteerde dat in een nieuwe kans binnen het bedrijf waar ik met veel goesting al bijna 20 jaar werk.

Marleen Van den Bergh

Director project management, Umicore

De juiste, onbevooroordeelde vragen, de oefeningen die voor mij soms een enorme openbaring waren en de open gesprekken maakte dat er een heel nieuw scala van mogelijkheden te voorschijn kwam voor mij.

...

Kantelen is hard werken maar dankzij een levensloopbaancoach als Ilse vooral een samenwerk-ing die je enorm rijker maakt, als mens, werknemer, werkgever, partner etc.

Dirk Lambrechts

Voormalig salesmanager die opnieuw ging studeren en nu Key Account manager is bij het innovatieplatform voor de logistieke sector VIL

'No-nonsense' zit in mijn DNA; ik was dan ook bij Ilse binnengestapt met enig scepticisme.
Ilse pikte echter van bij de eerste sessie mijn persoonlijkheid op en polste naar mijn ambitie in dit kanteltraject. Na slechts 4 sessies had ik mezelf helemaal in kaart gebracht. ...

De uitkomst van mijn kanteltraject bij Ilse is een hogere vorm van zelfbewustzijn en de kracht daarvan is enorm. ... Op het einde van de rit heb je een erg duidelijk zelfbeeld dat volledig uitgaat van je eigen sterktes en met tips om je werkpuntjes aan te pakken. ...

Jan Bouckaert

Global director Customs and trade compliance, Trinseo

Ik begrijp nu welk type job het beste bij mij past, wat mijn kwaliteiten maar ook valkuilen zijnhoe ik mezelf het best 'verkoop'.

Ook weet ik nu beter hoe ik het beste in gesprek kan gaan met mijn werkgever om mijn job zelf om te vormen tot wat bij mij het beste past en zo mijn carrière zelf in handen te nemen.

Mijn droomjob heb ik nu nog niet, maar ik weet beter mijn grenzen te bewaken, de richting te bepalen die bij mij past en uiteindelijk geraak ik er wel.

K.S.

Stedenbouwkundig ontwerper en planoloog

Kantelpunt

Kantelpuntpraktijk en parking

Benedenbaan 26/1 2500 Lier