Loopbaanbegeleiding in Lier

voor senior professionals

en zelfstandigen

Wanneer loopbaanbegeleiding volgen?

  • Als jij een gefundeerd antwoord wil vinden op de vraag: 'blijf ik, ga ik weg, of leer ik anders omgaan met wat er gebeurt op het werk?'
  • Wanneer jij dus als werknemer of als zelfstandige op een professioneel kantelpunt staat én wil kantelen naar een situatie en context die beter bij jou past
  • Als jij een helder zicht wil krijgen op wat jij wil bereiken in dit leven, op jouw talenten en de voor jou belangrijkste waarden en principes

Ja, ja en ja, dit is wat ik nodig heb...


Wat is loopbaanbegeleiding?

Loopbaanbegeleiding is de naam van de individuele coaching die je kan genieten als beroepsactief persoon die op een professioneel kantelpunt staat. Jouw eigen functioneren in de professionele context staat centraal. Deze begeleidingsvorm heeft tot doel jou in staat te stellen de richting van je eigen levensloopbaanpad te bepalen. Zo verhoogt jouw inzetbaarheid en flexibiliteit op de arbeidsmarkt.

Het initiatief tot het aanvragen van loopbaanbegeleiding vertrekt altijd bij jou. Jouw werkgever wordt nooit betrokken bij dit proces en heeft zelfs geen weet dat jij loopbaancoaching volgt, tenzij jij die informatie zelf met hem of haar deelt.


Wat is loopbaanbegeleiding niet?

Loopbaanbegeleiding vormt geen standaard onderdeel, voorbereiding of sluitstuk van een andere vorm van begeleiding, opleiding of coaching. Daarmee verschilt loopbaanbegeleiding bijvoorbeeld van outplacement, burn-of bore-outbegeleiding, re-ïntegratiebegeleiding na stress & burn-out, brown-outbegeleiding, therapie, life-coaching, ondernemerscoaching, businessconsulting, studie-advies en eindeloopbaanadvies.

Sommige van deze diensten biedt Kantelpunt ook aan, maar dan in de vorm van KANTEL!-trajecten waarover je hier meer leest.


Hoe werkt loopbaanbegeleiding?

De begeleiding gebeurt door een loopbaancoach. Je coach helpt jou loopbaankeuzen-en beslissingen te nemen naar aanleiding van een situatie die voor jou niet goed voelt op het werk. Eerst verhelder je samen met je coach jouw loopbaanvraag op basis van de professionele uitdaging waarmee jij worstelt.

Loopbaanbegeleiding krijgt altijd vorm in een traject van meerdere uren, gespreid over een periode van een paar weken tot maanden. Jouw reflectieproces resulteert in de opmaak van een Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP) waarmee jij zelfsturend verder kan nadat het coachingstraject beëindigd is.

Als jij kiest om loopbaanbegeleiding in Lier te volgen bij Kantelpunt, is jouw loopbaancoach een Kantelaar:

 

Kantelaar (m/v) (< van Dale 2030> <Vl.) 1. Begeleider van mensen die het leven fundamenteel anders, duurzamer en mensgerichter willen en daar niet alleen over denken maar het ook echt willen doen. 2. Ondernemend individu dat zelf het lef heeft te kantelen naar bewust zijn en zingeving. 3. Kan een nieuwe orde en een beweging creëren, als koploper, verbinder en strateeg.

Synoniemen: friskijker, constructief dwarsligger, omdenker, radicaal vernieuwer

 

Als Kantelaar is het mijn missie om ervaren professionals te begeleiden naar een leven dat hen voldoening en welbevinden schenkt.

Want dankzij voldoening over onze professionele bijdrage ervaren wij zingeving tijdens elke fase van ons leven. Die zingeving helpt om ons eigenbelang te overstijgen en bevlogen, betrokken medemensen te worden of te blijven.

Zo bouwen we samen aan een wereld waarin het goed leven is voor iedereen.

Ilse Schorrewegen

Wil jij graag kantelen onder mijn deskundige begeleiding?

Vul dan het formulier in. Ik contacteer je vervolgens vrijblijvend telefonisch, dat is wat persoonlijker en geeft je de kans te voelen of 'het klikt' tussen jou en mij:

  • Vul hier het mailadres in waarop Kantelpunt jou mag contacteren
  • Vul hier je telefoonnnummer in als volgt: +32 xxx xx xx xx
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waarom een Kantelaar als loopbaancoach kiezen?

Ilse Schorrewegen - Kantelpunt - https://www.kantel.be/loopbaanbegeleiding-in-lier/

Ik koos ervoor om me te specialiseren in de begeleiding van mensen die senior in jaren maar immer rebels in het hart zijn. Want ondanks hun ervaring en proven trackrecord kampen ook zij met loopbaanuitdagingen. Zij  verwachten van hun coach evenveel vakmanschap en bevlogenheid als ze zelf hebben. Begrijpelijk.

Diepgang en persoonlijke service zijn daarom mijn stokpaardjes. Zo ben ik jouw enige aanspreekpunt doorheen je hele kantelproces, van verkennend telefonisch gesprek tot en met nazorg lang na de laatste sessie.

Meer dan 25 jaar professionele ervaring in verschillende functies, sectoren en statuten verzekeren jou van no-nonsense begeleiding door een deskundig coach.

Dat hoef je echter niet zomaar van mij aan te nemen:

Honderden tevreden klanten uit Lier, Boechout, Vremde, Bevel, Beerzel, Nijlen, Berlaar, Emblem, Edegem, Geel, Kessel, Geel, Nijlen, Sint Katelijne Waver, Keerbergen, Mechelen, Lint, Heist-op-den-Berg, Begijnendijk, Oelegem, Ranst, Broechem, Duffel, Herenthout, Grobbendonk, Putte, Wommelgem, Wijnegem, Mortsel, Kontich, Wilrijk, Antwerpen, Testelt, Schoten, Schilde, Brasschaat, Zoersel, Hoogstraten en nog veel verder gingen jou al voor.

Laat je door hun verhalen inspireren: zij zijn mijn beste ambassadeurs!

Ja, ik wil referenties lezen van andere klanten


Wat moet dat kosten?

Tijdens loopbaanbegeleiding staan het ontdekken, versterken of het ontwikkelen van jouw loopbaancompetenties centraal. Zo kan jij nu en in de toekomst jouw loopbaan ZELF actief beheren en je arbeidsmarktpositionering versterken.

Een juistere vraag is dus: hoeveel is jou dat waard?

Het antwoord is dat zoiets 'van onschatbare waarde' is. Maar de Vlaamse overheid heeft toch een poging gedaan om het te kwantificeren.

Zij schat in dat haar burgers met 7 uur coaching om de 6 jaar voldoende hebben om richting te kunnen geven aan de eigen loopbaan. En omdat het zo belangrijk is dat we met z'n allen langer en gelukkiger kunnen werken, sponsort de Vlaamse overheid dit soort begeleidingstrajecten ook, door middel van een subsidie met de naam loopbaancheques.

Ze sponsort stevig: dankzij deze subsidie betaal jij slechts 80 euro voor 'n volledig traject, de rest wordt voor jou door de Vlaamse overheid bijgestort, als jij voldoet aan de voorwaarden.


Kan ik bij Kantelpunt met loopbaancheques betalen?

Ja, een loopbaanbegeleidingstraject kan je bij Kantelpunt financieren met loopbaancheques. Want Kantelpunt is erkend als loopbaancentrum door VDAB. Bovendien geniet je bij Kantelpunt één uur extra begeleiding 'on the house'. Een topper als jij verdient dat.

Label Loopbaancheque bij Kantelpunt - https://www.kantel.be/loopbaanbegeleiding-in-lier/

Extra goed nieuws:

ook zelfstandigen kunnen gebruik maken van deze subsidie!

Maar je weet hoe dat gaat met subsidies:

OP = OP...

Dit is een no-brainer: natuurlijk wil ik gebruik maken van die loopbaancheques!

Kantelpunt

Kantelpuntpraktijk en parking

Benedenbaan 26/1 2500 Lier

Test professioneel of persoonlijk kantelpunt

GRATIS

Vul je gegevens in en ga meteen aan de slag

Aangekomen! Check je mails, ook je SPAM-folder aub

Share This