Loopbaanbegeleiding in Lier

voor senior profielen

en zelfstandigen

Wanneer loopbaanbegeleiding volgen?

  • Als jij een gefundeerd antwoord wil vinden op de vraag: 'blijf ik, ga ik weg, of leer ik anders omgaan met wat er gebeurt op het werk?'
  • Wanneer jij dus als werknemer of als zelfstandige op een professioneel kantelpunt staat én wil kantelen naar een situatie en context die beter bij jou past
  • Als jij een helder zicht wil krijgen op wat jij wil bereiken in dit leven, op jouw talenten en de voor jou belangrijkste waarden en principes

Ja, ja en ja, dit is wat ik nodig heb...


Wat is loopbaanbegeleiding?

Loopbaanbegeleiding is de naam van de individuele coaching die je kan genieten wanneer je als beroepsactief persoon op een professioneel kantelpunt staat. Jouw eigen functioneren in de professionele context staat centraal bij loopbaancoaching. Deze begeleidingsvorm heeft immers tot doel jou in staat te stellen de richting van je eigen levensloopbaanpad te bepalen. Zo verhoogt jouw inzetbaarheid en flexibiliteit op de arbeidsmarkt.

Het initiatief tot het aanvragen van loopbaanbegeleiding vertrekt overigens altijd bij jou. Jouw werkgever wordt nooit betrokken bij dit proces en heeft zelfs geen weet van het feit dat jij loopbaancoaching volgt, tenzij jij die informatie zelf met hem of haar deelt.


Wat is loopbaanbegeleiding niet?

Loopbaanbegeleiding vormt geen standaard onderdeel, voorbereiding of sluitstuk van een andere vorm van begeleiding, opleiding of coaching. Daarmee verschilt loopbaanbegeleiding bijvoorbeeld van outplacement, burn-of bore-outbegeleiding, re-ïntegratiebegeleiding na stress & burn-out, brown-outbegeleiding, therapie, life-coaching, ondernemerscoaching, businessconsulting, studie-advies en eindeloopbaanadvies.

Sommige van deze diensten biedt Kantelpunt ook aan, maar dan in de vorm van KANTEL!-trajecten waarover je hier meer leest.


Hoe werkt loopbaanbegeleiding?

De begeleiding gebeurt door een loopbaancoach. Je coach helpt jou loopbaankeuzen-en beslissingen te nemen naar aanleiding van een loopbaanvraag. Deze verhelder je eerst samen met je coach, op basis van de professionele uitdaging waarmee jij worstelt.

Loopbaanbegeleiding krijgt altijd vorm in een traject van meerdere uren, gespreid over een periode van een paar weken tot maanden. Jouw reflectieproces resulteert in de opmaak van een Persoonlijk Ontwikkelingsplan - een POP - waarmee jij zelfsturend verder kan nadat het coachingstraject beëindigd is.

Als jij kiest om loopbaanbegeleiding in Lier te volgen bij Kantelpunt, is jouw loopbaancoach een Kantelaar:

 

Kantelaar (m/v) (< van Dale 2030> <Vl.) 1. Begeleider van mensen die het leven fundamenteel anders, duurzamer en mensgerichter willen en daar niet alleen over denken maar het ook echt willen doen. 2. Ondernemend individu dat zelf het lef heeft te kantelen naar bewust zijn en zingeving. 3. Kan een nieuwe orde en een beweging creëren, als koploper, verbinder en strateeg.

Synoniemen: friskijker, constructief dwarsligger, omdenker, radicaal vernieuwer

 

Als Kantelaar is het mijn missie om ervaren klasbakken te begeleiden naar een leven dat hen voldoening en welbevinden schenkt.

Want dankzij voldoening over onze - professionele - bijdrage en waardering voor onze talenten ervaren wij zingeving tijdens elke fase van ons leven. Zingeving helpt om ons eigenbelang te overstijgen en bevlogen, betrokken medemensen te worden of blijven.

Zagers en klagers zijn er al genoeg: #kantelen die handel!

Ilse Schorrewegen

Wil jij ook graag kantelen onder mijn begeleiding?

Vul dan het formulier in met jouw kanteluitdaging. Ik contacteer je vervolgens vrijblijvend telefonisch, dat is wat persoonlijker en geeft je de kans te voelen of 'het klikt':

  • Vul hier het mailadres in waarop Kantelpunt jou mag contacteren
  • Vul hier je telefoonnnummer in als volgt: +32 xxx xx xx xx
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waarom een Kantelaar als loopbaancoach kiezen?

Ilse Schorrewegen - Kantelpunt - https://www.kantel.be/loopbaanbegeleiding-in-lier/

Omdat jij, net als ik, de zaken graag net even anders aanpakt?

Ik koos ervoor om te specialiseren in de begeleiding van een specifieke doelgroep - senior in jaren, creatief in het hart en immer rebels in het hoofd - omdat ik in 2015 ontdekte dat er, behalve klassieke leiderschapstrainingen, bijzonder weinig professionele begeleiding op maat van deze toppers bestond en zij, ondanks hun ervaring, ook met loopbaanuitdagingen worstelen.

Diepgang en persoonlijke service zijn mijn stokpaardjes. Zo ben ik jouw enige aanspreekpunt doorheen je hele kantelproces, van verkennend telefonisch gesprek tot en met nazorg.

Meer dan 25 jaar professionele ervaring in verschillende functies, sectoren en statuten verzekeren jou van no-nonsense begeleiding door een voormalig organisatieadviseur en personeelsverantwoordelijke.

Dat hoef je echter niet zomaar van mij aan te nemen...

Vorm vooral je eigen mening !

Honderden tevreden klanten uit Lier, Boechout, Vremde, Bevel, Beerzel, Nijlen, Berlaar, Emblem, Edegem, Geel, Kessel, Geel, Nijlen, Sint Katelijne Waver, Keerbergen, Mechelen, Lint, Heist-op-den-Berg, Begijnendijk, Oelegem, Ranst, Broechem, Duffel, Herenthout, Grobbendonk, Putte, Wommelgem, Wijnegem, Mortsel, Kontich, Wilrijk, Antwerpen, Testelt, Schoten, Schilde, Brasschaat, Zoersel, Hoogstraten en nog veel verder gingen jou al voor.

Laat je door hun verhalen inspireren: zij zijn mijn beste ambassadeurs!

Ja, ik wil referenties lezen van andere klanten


Wat moet dat kosten?

Tijdens loopbaanbegeleiding staan het ontdekken, versterken of het ontwikkelen van jouw loopbaancompetenties centraal zodat jij nu en in de toekomst jouw loopbaan ZELF actief kan beheren en je arbeidsmarktpositionering kan versterken.

Een juistere vraag is dus: hoeveel is jou dat waard?

Het juiste antwoord is dat zoiets 'van onschatbare waarde' is, maar de Vlaamse overheid heeft toch een poging gedaan. Zij schat in dat haar burgers met 7 uur coaching om de 6 jaar voldoende heeft om richting te kunnen geven aan de eigen loopbaan. Kostprijs van één zo'n traject: 982 euro. Omdat het zo belangrijk is dat we met z'n allen langer en gelukkiger kunnen werken, sponsort de Vlaamse overheid dit soort begeleidingstrajecten ook onder bepaalde voorwaarden, door middel van een subsidie met de naam loopbaancheques. En nog zo geen klein beetje ook: dankzij deze subsidie betaal jij slechts 80 euro, de rest betaalt de Vlaamse overheid!

Label Loopbaancheque bij Kantelpunt - https://www.kantel.be/loopbaanbegeleiding-in-lier/

Extra goed nieuws: ook zelfstandigen kunnen gebruik maken van deze subsidie!

 


Kan ik bij Kantelpunt met loopbaancheques betalen?

Ja, loopbaanbegeleiding kan je deels financieren met loopbaancheques. Kantelpunt is immers erkend als loopbaancentrum door VDAB.

Maar je weet hoe dat gaat met subsidies: op = op...

Dit is een no-brainer: natuurlijk wil ik meer weten over die loopbaancheques!

 

PS: Blijk jij toch niet (meer) in aanmerking te komen voor gesubsidieerde loopbaanbegeleiding?

Geen nood: investeer dan zelf in je persoonlijke ontwikkeling en opteer voor het KANTEL!-traject op maat. Iedereen kan immers kantelen, ook wie werkloos is, op pensioen, of momenteel door ziekte geveld. 

 


FAQ - veelgestelde vragen over loopbaanbegeleiding in Lier

Heb jij meer vragen over loopbaanbegeleiding, loopbaancheques of kantelen n.a.v. een kantelpunt in je leven? Je leest hier een heleboel antwoorden op vragen van voorgangers van jou.

Geen tijd om nu verder te lezen?

'k Heb nu geen tijd, help me mijn verlangen om te kantelen warm houden...

Kantelpunt

Kantelpuntpraktijk en parking

Benedenbaan 26/1 2500 Lier

www.kantel.be

Hallo, fijn dat je hier rondkijkt...

Wil jij graag gratis proeven van kantelen?

Vul hieronder je gegevens in, ik inspireer je graag,

zolang jij het waardevol vindt...

 

Ilse Schorrewegen

Kantelaar

De inspiratie is onderweg. Check je mailbox, ook je spamfolder...

Share This