Uitgebreide referentie over lifecoaching - levensloopcoaching

1. Wat was er aan de hand toen je besloot om te investeren in coaching bij Kantelpunt?

In de laatste 10 jaar veranderde ik erg vaak van job, soms omdat ik snel op de job uitgekeken was, maar vooral omdat ik in toxische werksituaties terecht kwam.

 • Ik wilde in eerste instantie uit de toxische werksituatie waarin ik op dat moment zat zonder weer opnieuw in een nieuwe te verzeilen
 • Daarnaast wilde ik meer stabiliteit in mijn werkende leven

2. Wat waren jouw twijfels voordat je besloot in te stappen en wat maakte dat je het toch deed?

Ik was eigenlijk niet van zin om nog maar eens loopbaanbegeleiding te volgen, ik wist ondertussen wel wat mijn talenten waren en wat belangrijk was voor mij in mijn job. Eerder hadden loopbaanbegeleiders mij ook niet kunnen helpen met dat patroon dat ik meende te zien.

Ik vroeg me ook af of ik niet gewoon iets totaal anders moest doen (sector of locatie of functie), was ik niet te ‘zacht’ of te weinig ‘expert’ voor de sector waarin ik werkte?

Ik ging er vanuit dat er geen goede jobs voor mij bestonden en dat ik dan maar beter serieus kon snoeien in mijn eisenlijstje en beter voor 'kortbij' of 'goed betalend' kon kiezen...

Via via kwam ik met iemand in contact die dat (uiteraard) een slechte insteek vond om een nieuwe job te zoeken en mij ook wat nieuwe inzichten meegaf in wat nog redenen konden zijn waarom ik op obstakels botste. Zij wist me te overtuigen om eens bij Ilse aan te kloppen.

3. Wat maakte de coaching geslaagd voor jou?

Een eerste telefoongesprek met Ilse deed me inzien dat het veel veranderen van job niet per se een probleem hoefde te zijn, maar dat IK er een probleem mee had.

Het feit dat ze niet gewoon maar wat luisterde en het klassieke riedeltje van een loopbaanbegeleider afspeelde, maar ook erg treffende vragen stelde, die inzicht gaven, gaf voor mij de doorslag om in een uitgebreider levensloopbaan-coachingtraject te stappen, zonder subsidie door de overheid.

Vervolgens kwamen we tijdens de eerste gesprekken al snel uit op een aantal gebeurtenissen uit mijn privéleven die ik eerder nooit aan een loopbaanbegeleider vertelde, maar die spontaan naar aanleiding van andere zaken naar boven kwamen, omdat ik me veilig genoeg voelde om ze meteen ook te delen.

Ik had die gebeurtenissen nooit in relatie gezien met de obstakels in mijn werkende leven, maar uiteraard geven ze je persoonlijkheid mee vorm en die laat je niet thuis als je gaat werken. Daardoor kwam ik tot het inzicht dat ik niet genoeg voor mezelf op kwam, dat ik mijn behoeftes vaak negeerde, dat ik ze soms niet eens goed aanvoelde. Dat maakte ook dat een toxische werksituatie bij mij nog eens een extra voedingsbodem kreeg.

Dat inzicht deed wel pijn, maar uiteindelijk lag nu eindelijk het patroon bloot en kon ik ermee aan de slag...

Een ander succes was het feit dat Ilse me deed inzien dat ik gerust wel eens een tijdje NIET hoefde te werken. Ik ben uiteindelijk 2,5 maanden thuis geweest in de zomervakantie - wat nog niet echt lang is - maar ik heb er super van genoten zonder me schuldig te voelen of me iets aan te trekken van de vreemde commentaren die ik soms al eens kreeg over het feit dat ik mijn job opzegde en even wilde uitrusten vooraleer ik een nieuwe zou zoeken.

4. Welk resultaat heb jij finaal behaald?

Het belangrijkste resultaat dat ik behaalde, is dat ik binnen die toxische werksituatie waarin ik zat op een krachtige manier voor mezelf ben opgekomen. Ik heb daarvoor wel wat extra klankbord en begeleiding van Ilse nodig gehad.

Ik merkte daarna dat ik ook elders meer voor mezelf opkwam en ik ging met meer zelfvertrouwen aan de slag op mijn nieuwe job.

5.    Hoe heeft dat resultaat jouw leven veranderd?

Ondertussen heb ik een aantal toxische werkervaringen beter kunnen verteren en meer achter me kunnen laten en stel ik mezelf minder in vraag.

Ik werk nog steeds in een vergelijkbare functie en sector, maar nu wel voor een bedrijf waarvan de waarden zeer goed aansluiten bij de mijne.

Ik ben minder oordelend geworden voor anderen en mezelf en zal sneller de rust nemen die ik nodig heb.

 

Ilse profileert zich als levensloopbaanbegeleider. Ik voelde me meteen aangesproken.

Als 40-plusser combineer ik een interessante job met een goed gevuld gezinsleven. Maar hoe boeiend de job ook is, en hoe tof de kinderen ook zijn, “Druk, druk, druk” bleek mijn enige antwoord te zijn op vele vragen. Hoog tijd om te kantelen!

Ik moet bekennen dat ik als psycholoog terughoudend stond tegenover loopbaanbegeleiding. Ik ken mezelf toch wel, zeker?

De loopbaanbegeleiding die ik eerder elders al had gevolgd, bleef wat aan de oppervlakte: Welke job past het best bij mijn competenties?

Ilse trekt dit meteen ruimer:

Welke job is verzoenbaar met mijn waarden? Ilse luistert ontzettend goed, analyseert grondig, en komt beangstigend snel tot confronterende conclusies. Al tijdens de eerste coaching-sessie begon ik anders te kijken naar tijd en perceptie van tijd. Tijdens het ganse traject heeft Ilse me interessante lectuur aangereikt die mijn gevoel van tijdgebrek in een ander perspectief heeft geplaatst.

Ilse heeft me geleerd dat dit gevoel veroorzaakt wordt door conflicterende waarden. Daardoor stel ik intussen mijn grenzen wat scherper, zowel privé als professioneel.

Dankzij haar empathie en haar brede kennis van de arbeidsmarkt heeft Ilse mij ook alternatieve loopbaanpaden kunnen schetsen. Ik besef dat ik nog een hele weg te gaan heb om écht te kantelen, maar “Druk, druk, druk” is alvast niet langer mijn enige antwoord.

Bart Machilsen

Data Scientist

Aanstaande maandag ga ik aan een nieuwe job beginnen. Een job die letterlijk vermeld stond op mijn Persoonlijk Ontwikkelings Plan! 🙂
Nog eens bedankt voor de hulp. Mijn POP-poster is echt een goeie leiddraad geweest in mijn zoektocht.
Het bleef volledig van toepassing, zelfs na mijn wandeltocht.
'Vrijheid en uitbundigheid' zijn echt de kernwoorden waar ik naar wil leven.
Ik wens je alle goeds en nog veel geslaagde coach trajecten!
Ileana

Het was chaos in mijn hoofd toen ik jou contacteerde, maar al bij het invullen van het intakeformulier daalde er rust neer: mijn situatie was toch niet zo hopeloos als ik dacht, van zodra er wat structuur in mijn gedachten kwam.

De gesprekken die daarop volgden, gaven mij hoop. Ik kan het niet anders formuleren.

Dankzij die hoop kwam ik uit mijn tunnelvisie en begon ik stappen te zetten.

Jij was mijn stok achter de deur, tot ik eindelijk begon in te zien dat ik dit niet voor iemand anders moet doen, maar voor mezelf. Dank je wel voor je begeleiding.

Nooit gedacht dat het zo impactvol ging zijn...

An Oniem

(NL staat verderop)

Whether wondering about existential questions or simply feeling stuck in your career, Ilse is a great coach.

With intelligence and sensibility she has been able to unlock reflections that made me see more clearly which paths I want to pursue.

She has provided me useful guidance on how to achieve my goals and I have never perceived her as judgemental nor patronising.

NL:

Of je nu twijfelt over existentiële vragen of gewoon vastloopt in je carrière, Ilse is een geweldige coach.

Met intelligentie en fijngevoeligheid bezorgde ze mij bepaalde inzichten waardoor ik helderder zie welke paden ik wil bewandelen.

Ze gaf nuttige inzichten rond hoe ik mijn doelen in het leven kan bereiken en ik heb haar nooit als oordelend of neerbuigend ervaren.

Cecilia Citterio

Strategy Director

"Jouw introspectiefoefeningen zijn echt superhandig, ondanks alle introspectie die ik tot hiertoe al in mijn eentje deed en trachte neer te pennen in journals. Telkens bleef ik tegen muren aanlopen, kon ik “de ware ik” niet beschrijven.

De structuur die jij aanreikt, bracht hier zeker verandering in: ik kwam dankzij jouw online leerplatform echt tot een stappenplan en heb het gevoel dat ik effectief wel mijn diepere ‘ik’ ga doorgronden.

Je schrijfstijl is zeer aangenaam voor mij: elke zin is effectief to the point en zonder bla-bla. Voor mij als bulletpoint-denker/schrijver en samenvattingenlezer zijn jouw teksten een combinatie van 'samenvattingen van talrijke boeken', aangevuld met 'ervaringen van echte mensen', wat ik als zeer handig ervaar.

Eigenlijk zou dit soort oefeningen in elke school gegeven moeten worden, als een verplicht vak. Als kind word je verplicht om al zeer jong en zeer snel keuzes te maken die je verdere leven en loopbaan beïnvloeden, zonder handvaten…

Men komt eigenlijk veel te laat terecht bij coaches zoals jij…

Ondanks dat ik zelf een facilitator ben, ga ik je zeker nog in de toekomst contacteren, zodat jij mee de verdieping in mijn zoektocht kan bewaken."

Ik was ongeveer een klein jaar thuis met een burn-out en was erg onzeker over mijn toekomst:

 1. Kan ik nog terug gaan werken?
 2. En zoniet, wat kan ik dan nog betekenen?
 3. Waarom is het fout gelopen?
 4. Waar liep ik tegenaan?

Toen ik van een vriendin enthousiast hoorde vertellen over Kantelpunt, was mijn interesse gewekt, maar ik twijfelde wel:

 • Was het nog niet te vroeg?
 • Heeft het wel zin zo voor de laatste jaren van mijn carrière?

Een positief gesprek met mijn psychologe - die me begeleidde voor de burn-out - en een zeer aangenaam telefoongesprek met Ilse, hebben met over de streep getrokken.

Ik besloot het traject te volgen met VDAB loopbaancheques.

Bij het eerste gesprek was ik onmiddellijk op mijn gemak want Ilse is erg open, vriendelijk, duidelijk in haar communicatie. De ruimte waarin we werkten, was heel aangenaam. Na de eerste sessie kreeg ik veel oefeningen voor thuis, via het digitaal platform.

Ik moet eerlijk bekennen dat het me wat moeite koste om eraan te beginnen - één bepaalde oefening ben ik zelfs 3 keer opnieuw begonnen maar ik zorgde ervoor om eraan te werken in de voormiddag wanneer ik me het fitste voelde en uiteindelijk hebben die oefeningen me erg veel deugd gedaan, niet enkel inhoudelijk maar ook door terug aan iets te werken met een bepaald doel

De verschillende sessies met Ilse hebben me getoond wat mijn valkuilen zijn en waarvoor ik dus moet opletten, maar ook vooral wat mijn sterktes zijn en waar ik me dus best op focus.

DAT was een openbaring, vooral omdat een aantal van die sterktes ook wel in mijn huidige functie gebruikt worden...

Ik heb met een gerust hart en meer zelfzekerheid mijn huidige werkgever gecontacteerd om terug te starten door middel van een geleidelijke reïntegratie. Zowel mijn werkgever als de arbeidsgeneesheer gingen daarmee akkoord, dus het voelde allemaal juist aan.

Ik besef dat ik nog een weg af te leggen heb, maar ik weet nu tenminste hoe ik die wil afleggen en voor welke kuilen ik moet uitkijken. Ik zal zeker mijn gevoel meer een plaats geven dan ik tot nu toe deed en meer voor mezelf opkomen...

Tot dit besef was ik nooit gekomen in mijn eentje, maar dank ik aan jouw warme, verhelderende en professionele begeleiding - bedankt Ilse!

Waarover ik twijfelde voor ik jou contacteerde?

Ik wilde niet iemand die mij in een vakje zou duwen en testen op mij zou afvuren. Ik zocht iemand met veel levenservaring en realiteitszin, want ik had schrik dat de begeleiding te zweverig zou zijn. Dat was helemaal niet het geval, jij doet bepaald niet aan 'sugarcoating'.

Vandaag, na het coachingstraject, heb ik opnieuw zelfvertrouwen, op vlak van mijn carrière én daarbuiten. Er is weer rust in mijn hoofd. Belemmerende gedachten komen en gaan, maar nu heb ik de tools om er anders mee om te gaan.

 • Je warme onthaal,
 • de tijd die je nam,
 • het veilige gevoel,
 • de persoonlijke aanpak,
 • het maatwerk,
 • de inzichten die ik heb verworven
 • én jouw durf om te confronteren...

DAT had ik nodig. Want de verandering moest wel uit mezelf komen.

Ik ben blij dat ik OVER mijn twijfels stapte.
Anoniem

Ilse biedt een unieke ondersteuning in je zoektocht naar wat authentiek en waardevol is voor jou, als levend en bijdragend wezen. Ze draagt mee zonder over te nemen, en houdt haar enorme schatkist aan kennis en kunde bij de hand, zodat je zelf kunt opdiepen wat perspectief biedt.

Het zal zeker niet de laatste keer geweest zijn dat ik haar blik geleend heb om helderheid te krijgen in mijn verdere levensloopbaan.

Iedereen zou een Ilse moeten hebben in zijn/haar 'inner circle'.

Inge De bruyn

Coach / Trainer / oprichter, De groeipraktijk

Ik was in een professionele crisis beland en zag niet meer hoe het nu verder moest. Hulp vragen voelde als een tekortkoming, maar was ook tegelijk het laatste redmiddel.

Ilse stelde me op een empathische manier gerust en luisterde op een diepe manier naar mijn verhaal. De coaching bleek een van de beste keuzes van de afgelopen 5 jaar. Het heeft mij ongelofelijk veel inzicht gegeven in mezelf en hoe ik naar mezelf en naar een job keek. Al gelijk op de eerste sessie wisten haar verfrissende analyses mijn blikveld open te breken en mij te verbluffen.

Ik voel dat ik nu veel sterker in mijn schoenen sta op alle vlakken en weet waar ik nu naartoe wil.

Dankzij haar advies vond ik al tijdens het traject nieuw werk.

De nieuwe inzichten neem ik levenslang mee en gaan nog lang doorwerken in alle aspecten van mijn leven.

Steven Vervaecke

Digital wellness enthousiast & creative technologist

Ik was al een tijdje op zoek naar een wending in mijn professionele carrière, maar hoe begin je daaraan?
Ik kwam per toeval Kantelpunt tegen, via via, op Facebook. Ik volgde een infoavond en was meteen enthousiast, zo kwam ik bij Ilse terecht. Ik voelde dat Ilse een heel warme persoonlijke aanpak had en dat ze vooral met mijn persoonlijkheid rekening hield.
Ilse geeft je opdrachten, om over jezelf en carrière na te denken. Ik herinner me, dat ik een moodboard moest maken, met wat ik belangrijk vond. Het was een schot in de roos: onbewust kwam het erop neer dat ik koos voor een nieuw professioneel leven in het zonnige buitenland, waarin ook mijn creativiteit aan bod kwam.
Ik heb hier nog dikwijls aan terug gedacht, en heeft me doen inzien dat ik niet echt gelukkig was in België.
Bij toeval gebeurde er iets waardoor mijn droom sneller in vervulling kwam, met als resultaat de mooie Bed and Breakfast “Villa Bonheur Vallespir” in het zuiden van Frankrijk. De beste beslissing ooit.
Bedankt Ilse, dat je me hebt helpen kantelen.

Ik kan het iedereen aanraden. Het leven is te kort om niet voor je droomjob te gaan en het leven te leiden dat je voldoening geeft...

Renilde Van Passen

Eigenaar Bed and Breakfast, Villa Bonheur Vallespir in Frankrijk

Door het vervroegd beëindigen van mijn loopbaan zat ik met een aantal zeer concrete toekomstgerichte vragen. Zo kwam ik bij Kantelpunt terecht.

Ilse heeft een zeer duidelijke en gebruiksvriendelijke website, ook voor de ouderen onder ons :-).
Ik werd goed ingelicht over de stappen die we samen gingen doorlopen. Ze geeft je altijd een snel en vriendelijk antwoord op vragen per mail of per bericht.

Je voelt dat je "persoonlijk" begeleid wordt

De gesprekken met Ilse hebben mijn zelfvertrouwen een boost gegeven, ik geloof dat er wel degelijk kansen zijn weggelegd om op latere leeftijd nog een leuke job te vinden...

Ik heb talenten bij mijzelf ontdekt waarvan ik me van tevoren niet bewust was dat het wel dégelijk talenten waren.

Ilse is een rustige coach die heel aandachtig luistert. Ze oordeelt niet maar brengt je, door de juiste vraagstelling, tot andere inzichten.
Ze is iemand die er voldoening uit haalt om anderen te helpen bij hun professionele groei.
Je voelt gewoon dat ze authentiek is, ik denkt dat het dát is wat me het meest zal bijblijven uit onze gesprekken.

Het feit dat er onbevangen naar me geluisterd werd, met als doel tot een positief professioneel resultaat te komen, was een verademing voor mij...

Bedankt Ilse!

Lutgart Geenen

Ik kwam naar jou omdat ik een steeds korter lontje kreeg thuis en mijn kinderen er mij zelfs attent op maakten.

Voor mezelf vond ik 'coaching' eerlijk gezegd 'overbodige luxe', maar de patronen waaronder ik leid - perfectionisme bijvoorbeeld - wil ik echt niet aan mijn kinderen doorgeven. Of beter gezegd: ik wil nog rechtzetten wat ik al heb doorgegeven.

Dankzij de inzichten die ik tijdens het levensloopbaancoachingstraject opdeed, sta ik nu met meer mildheid in het leven. Daar wordt mijn gezin ook blij van en ik geef nu op mijn beurt aan hen door wat ik bij jou leerde.

Het maakt de investering absoluut de moeite waard...

A.noniem

Al jaren heb ik een verantwoordelijke job waar velen naar opkijken. Toch knaagde er één en ander, door wat die job met me deed. Vooral de interactie op de werkvloer met een bepaalde collega gaf me veel ongenoegen.

Ik zocht iemand waarmee ik in alle vertrouwen en discretie vrijuit kon dialogeren, die me kritische vragen zou stellen die ertoe doen.

Ik leg de lat hoog als het gaat over beroep doen op iemand anders. Ilse was de juiste vrouw op de juiste plek die me begeleidde doorheen mijn boeiend proces van zoeken en ontdekken.

Zo kwam ik terug bij wie ik in essentie ben en waarvoor ik wil gaan in een volgende fase.

Ik blijf jouw ‘kantel & wandel’ volgen Ilse want je inspireert en triggert me met je boeiende website, nieuwsbrieven en publicaties op social media als LinkedIn en Facebook.

Ik ben een superdankbare klant...

A. Noniem

Het is de moeite waard om te investeren in jezelf in plaats van ongemeen hard door te blijven gaan zonder naar jezelf, je eigen geest en lichaam te luisteren.

Deze begeleiding heeft mij nu op 47-jarige leeftijd voor de eerste keer fundamenteel doen nadenken over mezelf, mijn carrière én mijn leven. 

Ik vat met vernieuwde inzichten, moed en mildheid mijn carrière en leven op een authentiekere manier aan.

Dit had ik veel eerder moeten doen!

Tom Verfaillie, klik hier voor LinkedIn-profiel

Senior HR Consultant, T4 consulting

Ik reed al 20 jaar voor dezelfde professionele wielerploeg. Ik reed alle koersen, grote rondes, de Ronde van Lombardije, de Giro, de Vuelta, le Grand Boucle, maar ook in eendagsklassiekers verscheen ik aan de start, de Classico San Sebastian, Parijs-Roubaix, de Doyenne...

 Ik werkte in dienst van de ploeg en deed behoorlijk wat kop. 

Maar toen voelde ik dat de benen begonnen leeg te lopen, ik werd moe, en ook in het kopke klopte het niet meer. 

Ik kon me niet meer vinden in de strategie van de ploegdirecteur.  Er moesten altijd meer koersen gewonnen worden, met steeds mindere renners.  Ik reed gene platte prijs meer. Het was op.

Toen kwam ik in contact met Ilse van Kantelpunt. Zij zette me onder een warme douche, gaf me een weldoende massage, en leerde me wat er echt belangrijk voor me was in de koers.  Ze zette mijn banden op de juiste druk, schroefde mijn stuur vast (scheen los te zitten), en plaatste mijn zadel terug op de juiste hoogte. Ik kon weer fietsen.

Ik rijd nog steeds voor dezelfde ploeg, maar niet altijd meer op kop.

Ik ga soms al eens in iemands wiel hangen, en ik start alleen nog in de koersen die ik zelf wil rijden, ook al is het maar rond de kerktoren. 

De goesting is er terug, maar ik doe het op mijn manier.

En als ik morgen ontslagen word bij deze ploeg?...dan fiets ik op mijn eentje verder, als wielertoerist, in de richting van de zon...

Dank u, Ilse.

J. Swarte

Schrijver - Lezer - Levensgenieter

Na een mismatch op professioneel vlak kwam ik in contact met Ilse via een vriend. De klik was er dadelijk. Blij dat ik Ilse heb leren kennen als loopbaanbegeleider “KANTELAAR”, Ilse betekent kunst.

Waarom volgde ik loopbaanbegeleiding? Het leek het me nuttig om eens een objectieve buitenstaander in te schakelen om mijn 'opties' door te nemen. Ben op een leeftijd gekomen dat we dat kunnen en mogen doen:

 • Nadenken over werk, wensen en ambities
 • Ontdekken en daarmee verder kunnen gaan

Haar persoonlijkheid, betrokkenheid, maatwerk, dialoog, confrontaties, heldere en persoonlijke aanpak... ONBESCHRIJFBAAR.

Zij leert je kijken naar jezelf en alle lagen worden “ge-peeled” om bij je kernwaarden te komen, je talenten.

Kantelen bij Ilse is een verrijking voor jezelf, het is zo belangrijk “JE” leven te leiden privé en professioneel.

DANK ….. Ilse om me te begeleiden, dank voor de kanteling, dank om jou te leren kennen !

#Topprofessional #growth #WYSIWYG

Geertje Blanckaert, klik hier voor LinkedIn-profiel

Sales .. optimize business | supply chain | processes | revenue | retention | growth ☆ volunteering ☆ people connector ☆

In 2016 was ik op zoek naar een loopbaancoach om mij te begeleiden bij enkele fundamentele professionele keuzes die ik diende te maken. Ik ben blij om uiteindelijk bij Ilse te zijn terechtgekomen.

Wat de aanpak van Ilse zo uitzonderlijk maakt is dat zij het begrip “loopbaan” veel ruimer opvat dan een professionele, louter werkgerelateerde aangelegenheid waarvan de kwaliteit kan worden geëvalueerd aan de hand van enkele klassieke, vrij utilistische, benchmarks:

 • groeikansen
 • autonomie
 • economisch potentieel
 • professionele autonomie
 • werksfeer
 • relatie met collega’s en leidinggevenden
 • jobtevredenheid, enzovoort.

Hoe belangrijk deze criteria ook mogen zijn, zelfs als al deze ijkpunten positief zouden worden beantwoord, blijft één cruciale vraag onbeantwoord: is deze of gene job of loopbaan wel wat ik echt wil doen met mijn leven?

Om even een zelfbedacht voorbeeld te geven. Ik ben zeer tevreden over mijn koffiezetapparaat. Het toestel maakt me elke ochtend blij met een heerlijk kopje koffie, en het zorgt ‘s avonds voor een ontspannen aromatisch moment. Maar zou het niet vreemd zijn mocht ik stellen dat mijn tevredenheid over mijn koffiezetapparaat een doel op zich vormt in mijn leven, zonder hetwelk mijn leven zinloos zou worden? Dat zou ronduit pathetisch zijn. Hetzelfde geldt denk ik voor vele ambitieuze jobs, zogezegde “professionele uitdagingen” en andere ronkende titels die je snel willen laten geloven dat er geen leven denkbaar is buiten de geacclimatiseerde cubicle van 15 vierkante meter met laptop en bedrijfswagen. Zijn zij wel de axiologische Dingen-an-sich, of evenveel snelwegen naar Zijnsvergetelheid (en een burn-out).

Ook ik was in 2016 niet geheel zeker of de professionele sector waar ik ietwat toevallig inrolde nu “middel” dan wel “doel” was. Ilse liet me inzien dat er eigenlijk nog iets veel fundamenteler en belangrijker is dan het vinden van een loopbaan. Namelijk het leiden van een leven.

Je kanteltraject volgen bij Ilse is zeker geen gemakkelijke keuze. Misschien dat je tegen het einde van het traject met meer vragen blijft zitten dan met heldere en welomlijnde antwoorden. Of misschien word je plots geconfronteerd met heel ongemakkelijke waarheden over wie je bent en wat je behoort te doen. Net daarom dat een kanteltraject bij Ilse één van de meest waardevolle geschenken is die je jezelf of een naaste cadeau kunt doen.

Xavier Meulders

Schrijver - Filosoof - Levenskunstenaar, Co-auteur aan het boek THOMAS HOBBES - De ik-gerichtheid van de politieke filosofie (meer info als je hier klikt)

Ilse heeft me laten nadenken, op een andere en positieve manier, gaf me andere inzichten die voor mij soms eye-openers waren. Ze geeft je opdrachten om meer stil te staan bij wie jij bent en wat je kan bereiken.

Ze gaf me die kleine push die ik soms nodig had.

Ik kan haar alleen maar aanbevelen.

Heb je hulp nodig bij vragen rond je loopbaan dan moet je vast en zeker bij haar zijn!

Laura Tanasale, klik hier voor LinkedInprofiel

Study coördinator Oncologie, AZ Klina

Ik heb Ilse ervaren als een warme coach met een groot hart!

De kantelsessies waren voor mij heel leerrijk, dikwijls ook confronterend. Ik heb vooral geleerd om met een opener en warmere blik naar mezelf te kijken en te beseffen wat mijn kwaliteiten zijn en die ook leren te gebruiken, zowel privé als op de werkvloer.

Want kantelen is zoveel meer dan alleen je loopbaan te bekijken en te ontdekken, het is ook jezelf(her) ontdekken!

Annelies Lintermans, klik hier voor LinkedIn-profiel

Verpleegkundige , Emmaus ouderenzorg

Ik heb Ilse leren kennen na een zeer lange zoektocht met betrekking tot mijn professioneel leven. Haar hartelijkheid en warmte toen zij de deur opendeed viel mij onmiddellijk op. Ze beheerst de kunst om mensen zich welkom te laten voelen.

Tijdens ons samenwerken verbaasde zij mij met haar luisterend oor, waardoor zij snel tot de kern van de zaken kon komen. Na jaren van zoeken en meerdere begeleidingen was Ilse Schorrewegen diegene die mij kon vertellen wie ik ben, wat ik altijd doe, wat mijn flow is en hoe ik daarmee omga. Een verademing na jaren van weten maar er niks mee kunnen doen.

Daarnaast heeft zij mij geleerd om tijd te nemen, tijd om tot jezelf te kunnen komen en voelen wat er in je leeft.

Proficiat, want ik ben normaal gezien iemand waarbij het steeds vooruit moet gaan. Toch heb ik het gedaan en het bracht extra inzicht. Vandaag sta ik op een kantelpunt en ik doe het rustig aan. Dank daarvoor Ilse. Ik beveel je dan ook met plezier aan anderen aan.

Sandy De Bock - Klik hier voor LinkedInprofiel

Creatief generalist, toporganisator en verbinder

Ik heb Ilse benaderd omdat ik wat hulp wou om te bepalen wat ik in de toekomst op professioneel vlak wél en niet zou willen gaan doen. Uiteindelijk is het een traject geworden waarin ik zowel op professioneel als op privé vlak de nodige handvatten kreeg aangereikt om een goed beeld te krijgen van mezelf, wat ik wil, wat ik graag doe, wat ik goed kan enz...

Uiteindelijk was het meer/ruimer dan alleen maar loopbaancoaching.

P.W.

Graag spreek ik mijn dankbaarheid uit voor de begeleiding van Ilse bij Kantelpunt. Ilse hielp me als spiegel te reflecteren over wat ik zelf belangrijk vind in het leven en wat mijn huidige job daarin voor me betekent/betekende en welk(e) pad(en) ik naar de toekomst toe kan bewandelen.

Het woord ‘levens-‘ voor Loopbaanbegeleiding is absoluut een meerwaarde voor het traject. Als kantelaar speelt Ilse hierin een belangrijke rol. Ik hield van de vertrouwdheid en openheid waarmee ik kon spreken in de mooie praktijkruimte en de structuur en opdrachten die werden geboden, de aandacht en de vragen die werden gesteld.

Ik heb het gevoel dat de eerste stappen zijn gezet en de eerste keuzes zijn gemaakt. Ilse hielp de knoop mee ontwarren, zo zou ik het beeldend kunnen omschrijven. Bedankt hiervoor.

Cindy Van Steelandt

https://www.sienrise.be

Je hebt me helpen kantelen ... niet enkel op loopbaanvlak maar ook op persoonlijk vlak ... en daar ben ik je heel dankbaar voor 🙏!

Jij bent een coach met enorm veel kennis van zaken!
Ik heb dit traject ervaren als een warme samenwerking!!! Jouw persoonlijke aanpak heb ik zeer gewaardeerd!

Bedankt uit de grond van mijn hart!

Liefs,
Sandra - Moonii.be
Sandra Theunis

Ilse heeft voor mij als coach een goeie mix tussen vrouwelijke en mannelijke energie. Ze kan naar mijn beleving goed de gevoelswereld van ons als mens in een professioneel kader passen.

Resultaten zijn belangrijk en daarnaast ook het welbevinden. Beiden gaan hand in hand en in een mooie balans kunnen ze mekaar versterken. Daarom voelt het goed om me te laten bijstaan door Ilse.

Dank je wel Ilse.

Dennis Bernaerts - Klik hier voor LinkedInprofiel

ICT-allrounder: software automation + testing and developing in C-sharp, .Net and JAVA, Installation of server farms bear metal and virtual machine deployment

Kantelpunt heeft me sterk geholpen om in mijn eigen kunnen, mijn talenten te geloven!

Dankzij Kantelpunt weet ik dat mijn talenten een plaats hebben in deze wereld!

Dank je wel, Ilse, om me in mijn kracht te zetten!

Gunter Van den Bossche

Geldsysteemexpert |Inspirator rond duurzame oplossingen | Auteur van het boek Systeemcrash

Via een kennis kwam ik bij Ilse terecht, in de hoop een antwoord te vinden op de vraag hoe ik mij professioneel zou kunnen heroriënteren. Ik werkte immers al enkele jaren aan een te hoog tempo, in een job die mij niet veel meer uitdaagde.

Gaandeweg ontdekte ik, met Ilse als fantastische begeleider, welke kwaliteiten en competenties ik had (ook zaken die ik vroeger als vanzelfsprekend of niet als "echte" competenties beschouwde) en hoe ik die zou kunnen inzetten op de arbeidsmarkt. Ilse haar vragen, open vizier, luisterend oor en kennis zorgden ervoor dat mijn zelfvertrouwen groeide, het duidelijker werd welke sector of welke soort job beter bij mij zou passen en hoe ik mijn huidige job op een gezondere en betere manier kon benaderen.

Ik ben erg tevreden over haar professionele en warme begeleiding, die mij als mens heeft doen groeien, zowel privé als professioneel.

Eline Louis - Klik hier voor LinkedInprofiel

vrijwilligerscoördinator en arbeidsbegeleider | talentontdekker | redactrice | gedreven bruggenbouwer, Baanbreker

Ik was al even zoekende op professioneel vlak en die twijfels trokken zich ook door naar mijn persoonlijke leven. Ik nam mijn piekergedachten overal mee naartoe, want voor mij was het niet langer een optie om 8u per dag en 5 dagen per week ‘gewoon de kost te verdienen’, en een job uit te voeren zonder al te veel betekenis. 

Ik besloot om mijn eentonige kantoorjob aan de universiteit vaarwel te zeggen en mij in een nieuw tijdelijk avontuur te storten. Maar ik wilde er niet alleen voor staan tijdens mijn onzekere reis.

Ilse begeleidde mij zowel via skype als in haar praktijk ‘Kantelpunt’ bij iedere carrièrestap en alle daarbijhorende vraagtekens. Van het chaotische kluwen in mijn hoofd maakte zij een overzichtelijk schema, inclusief een concrete to do-lijst.

Via de interessante vragen die ze stelde kon ik nieuwe invalshoeken verkennen en leerde ik mezelf en mijn soms wat tegenstrijdige persoonlijkheid beter kennen en aanvaarden: een complexe mix tussen een creatieve generalist, een high sensation seeker en een gevoelige, empathische ziel. Sinds we samen deze krijtlijnen uittekenden, werden ook mijn talenten en noden op de werkvloer zichtbaar. Sindsdien focus ik mijn jobzoektocht op functies die mij inhoudelijk voldoende variatie kunnen bieden én ook mijn creativiteit stimuleren.

“I still haven’t found what I’m looking for”. Maar dankzij Ilses goede opvolging, het nieuwe zelfinzicht en mijn eigen professionele experiment, kijk ik vol vertrouwen richting toekomst nu het einde van mijn contract nadert

T.V.

Hoi Ilse,

Bedankt voor de fijne tocht die ik met je mocht afleggen tijdens mijn loopbaancoachingstraject.

Dankzij jouw verschillende tools en oefeningen kreeg ik een duidelijk zicht op wat voor mij belangrijk is om me goed te voelen in mijn werk. Tijdens onze gesprekken wees je me de weg naar het doel dat ik verder wil bereiken in mijn loopbaan en welke stappen ik kon ondernemen om daar te geraken. Je gaf me tips en tricks om de wereld van de arbeidsmarkt beter te verkennen maar me er ook beter in te positioneren.

Twijfels en vraagtekens werden motivatie en uitroeptekens zodat ik ondertussen volop aan de slag ben met mijn ontwikkelingsplan.

Mijn eerste opleiding start deze week en de eerste gesprekken zijn al succesvol verlopen, dus duimen we voor de komende weken dat de kanteling ook echt kan gebeuren.

Hartelijk bedankt voor je warme ontvangst en je attente luisterbereidheid.

Jacky Vermeulen - Klik hier voor LinkedInprofiel

Hoofdverpleegkundige ouderenzorg gespecialiseerd in palliatieve zorg en diabeteseducatie met passie in coaching en sport | Ambachtelijk ijsbereider, Klik hier voor link naar lepeltje-lepeltje

Ik heb een beroep gedaan op Ilse op een moment in mijn loopbaan (en levensloop) waarop ik niet goed in m’n vel zat. Een burnout lag op de loer …

In mijn hoofd hing er een ondoorzichtige nevel, en ik zat met een hoop hardnekkige tegenstrijdige gedachten. Na mijn dagtaak kwam ik niet langer tevreden thuis: ik vond er niet meer de voldoening in die er ooit wel was geweest. Het lukte me zelf niet om uit te klaren wat het nu precies was dat me hinderde, laat staan dat ik wist wat ik er aan kon of moest veranderen.

Kortom: ik stond op een Kantelpunt. Alleen wist ik het toen zelf nog niet.

Maar Ilse wél … Volgens mij wist ze het overigens al vanaf ons eerste telefoongesprek. In de sessies die we hebben gehad, en via de zelfreflectie-opdrachten - noem het maar ‘huiswerk’ - gidste Ilse me doorheen het Kanteltraject. Dankzij de inzichten die ze mij aanreikte, trok de nevel stilaan weg, en kwam er voor mij weer een horizon in het vizier.

Ik leerde mijzelf beter kennen, en kwam in contact met mijn eigen kernwaarden. Niet dat ik die niet kende, maar ik had ze nog nooit zo expliciet benoemd. Van daaruit werd het stilaan duidelijk wat mijn missie was, welke dingen mijn hart sneller doen slaan en mij massa’s energie kunnen geven.

Wat eveneens de revue passeerde, waren de dingen die voor mij net het tegenovergestelde bewerkstelligen: ik weet nu dat ik die maar best kan vermijden.

Met haar bagage kent Ilse het werkveld als geen ander. Ze gunt je ook een blik achter de schermen: waar let een potentiële werkgever op? Hoe gaat hij op zoek naar geschikte kandidaten? En vooral: hoe kun jij je voordeel doen met die kennis, en je kansen op de arbeidsmarkt maximaliseren?


Het Kanteltraject heeft me geholpen om enerzijds een beter beeld te krijgen van wat er met en voor mij mis aan het lopen was: ik heb enkele stappen achteruit kunnen zetten om ‘the bigger picture’ te zien.

Anderzijds heeft het me ook toegelaten om stappen vooruit te zetten: het was lang geleden dat ik aan introspectie had gedaan, en zeker op dit niveau. En daardoor ben ik ook letterlijk en figuurlijk een stuk dichter bij mijn ware ik gekomen: wie ik ben, waar ik voor sta, en waar ik voor wil staan.

Ik ben gegroeid in en door het Kantelproces, en die groei werd - zonder enige twijfel - gefaciliteerd door de expertise en warme tegenwoordigheid van Ilse. Daarvoor alleen al zal ik Ilse, misschien niet eeuwig, maar toch nog héél lang dankbaar en erkentelijk zijn.

Tom Joris - Klik hier voor LinkedInprofiel

Passie voor ADR, Noodplanning, Ziekenhuisnoodplanning, Rampengeneeskunde en Rampenmanagement, Regelgeving rond Belgisch Rijbewijs en alles wat met Transport, Logistiek en Vervoer te maken heeft

Dankjewel Ilse om
 • samen met mij een visie te ontwikkelen op korte, middellange en lange termijn
 • me aan te moedigen om verdere acties te ondernemen
Je hebt mij verschillende inzichten/tips gegeven, veel info en literatuur aangereikt. Je hebt me doen beseffen dat ik echt wel graag lesgeef en leiding neem. Je motiveerde me op een ongedwongen manier. Dankjewel voor je persoonlijke en warme aanpak.
Greet Bosmans - Klik hier voor LinkedInprofiel

Yogateacher / Leerkracht Secundair Onderwijs, Yoga en zo

Wat mij vooral heeft aangesproken is je a la carte en mensgerichte aanpak. Geen bandwerk maar oprechte betrokkenheid. Waardoor wederzijds vertrouwen snel aanwezig was.

Ik ben dankbaar voor heel wat kapstokken die je hebt aangereikt die mij zullen helpen om me te heroriënteren tijdens een periode van mist en onduidelijkheid over waar ik naartoe wil met mijn carrière.

Dankjewel voor je authenticiteitde inzichtende confrontaties en de spiegelmomenten. Het was absoluut een kantelpunt op vele vlakken.

Christian Duparcq - Klik hier voor LinkedInprofiel

Adviseur Training for Talents, Randstadgroup

Ik ben OK!
 
Gedachten, impulsen, feedback, ervaringen, relaties, bewustzijn,… Alles kwam sterk bij me binnen en de perfectionist in mij wou met al die elementen de ideale partner, werknemer, collega, vrijwilliger, vriend,… mens bouwen. Een onmogelijk titanenwerk.
 
 
Ilse liet me zien wat ik allemaal kon doen met die input en dat ik alle elementen zelf in handen kan nemen en kiezen wat ik er mee doe. Ik ben OK en het oordeel van een ander definieert me niet, dat mag ik zelf doen. Ik heb handvaten aangereikt gekregen die me een beter begrip over mezelf gaven zoals mijn brein-voorkeur, was dit het kantelpunt?
 
 
We gingen op zoek naar mijn talenten en mogelijkheden om te ontwikkelen en met die inzichten ben ik beginnen groeien. Groeien als een boom, diep geworteld, rustig, buigend maar standvastig. Een boom die iedereen van zijn schaduw en vruchten laat genieten, maar groeien: dat doe ik voor mezelf.
 
Bedankt Ilse om me te laten leren in de schaduw van jouw boom en de vruchten van jouw ervaring en intelligentie te mogen gebruiken om zelf verder te kunnen groeien.
Jeroen Geeraerts - Klik hier voor LinkedInprofiel

Medical Coordinator / Urgentieverpleegkundige

De begeleiding door Ilse echt een aanrader als je het even niet meer weet in je job. Niet enkel je loopbaan komt ter sprake maar ook je leven in het algemeen, levensloopbaancoach is dus echt een beter woord.  Zij heeft een persoonlijke aanpak, laat je goed je verhaal doen en heeft mij inzicht gegeven in de vraag waarom ik mijn plekje maar moeilijk vond ik het werkveld.
 
Ik begrijp nu welk type job het beste bij mij past, wat mijn kwaliteiten maar ook valkuilen zijn, hoe ik mezelf het best 'verkoop',... Ook weet ik nu beter hoe ik het beste in gesprek kan gaan met mijn werkgever om mijn job zelf om te vormen tot wat bij mij het beste past en zo mijn carrière zelf in handen te nemen.
 
Bij deze, nog eens dankjewel. Het blijft zoeken en uitkijken. Mijn droomjob heb ik nu nog niet, maar nu weet ik beter mijn grenzen te bewaken, de richting te bepalen die bij mij past en uiteindelijk geraak ik er wel.
 
Moest ik iemand kunnen doorverwijzen, doe ik het zeker!
K.S.

Stedenbouwkundig ontwerper en planoloog

Dag Ilse,

Nog enkele weken en ik ben alweer een jaar terug aan het werk. Het was een jaar van zoeken, ontdekken en mijn plek vinden in een organisatie.
 
Begin dit jaar dacht ik even 'Oh nee, dit gaat toch alweer niet de verkeerde kant uit'. Mijn motivatie daalde met de dag en de vermoeidheid nam toe. In dezelfde periode was ik me aan het voorbereiden voor een aligneringsgesprek met mijn director. (...) Om dit gesprek visueel te ondersteunen, heb ik er onder andere mijn breinprofiel bijgenomen.
 
Tijdens die voorbereiding ben ik gaan beseffen dat ik me terug bezig hield met het 'oude bekende' en met wat ik dacht dat er verwacht werd ipv met dat wat me energie geeft en waar ik verder in wil groeien.
 
Uiteindelijk heb ik mijn pitch kunnen doen en hebben we een heel interessant gesprek gehad.  En sindsdien zie ik weer perspectief, word ik meer betrokken in de dingen die mij interesseren en zijn mijn motivatie en energiepijl terug de juiste richting op aan het gaan.
 
Waar ik maar mee wil zeggen dat ik regelmatig teruggrijp naar wat er in mijn kanteltraject aan bod is gekomen en dat ik er telkens weer iets nieuws uithaal, relevant op dat moment. Bedankt Ilse!
Kathleen

Klant voor wie ik haar UNIEKE BREINVOORKEUR in kaart bracht waarnaar ze nog vaak teruggrijpt...

Een jaar geleden klopte het plaatje niet meer. Ik was niet meer tevreden op mijn werk en ik kon er de vinger niet opleggen wat er nu net aan de hand was.

Na een beetje zoeken en vooral … zagen tegen mijn omgeving, heeft iemand me in Ilse's richting gekanteld. Dat was duidelijk wat ik nodig had. Na een aantal gesprekken ‘zoeken’, zag ik hier en daar het licht verschijnen en begon ik in te zien waar ik mijn energie aan het verliezen was en waar ik naartoe moest.

Vooral het breinprofiel op het einde liet de puzzelstukjes finaal in elkaar vallen. Vanaf dan kon de echte doelgerichte zoektocht beginnen. Soms een beetje moeizaam en ontmoedigend, maar ik heb doorgezet om op zoek te gaan naar de job die het best bij mij zou gaan passen.

Die job heb ik uiteindelijk gevonden en ik ben dolblij en enthousiast. De zon schijnt weer volop in mijn leven en ik bruis weer van energie.

Bedankt om mij te begeleiden naar dit mooie eindresultaat!

Inge

Klant voor wie INZICHT IN HAAR UNIEKE BREINVOORKEUR de doorslag gaf in haar kanteltraject

Na 27 jaar succesvolle saleservaring voelde mijn comfortzone heel oncomfortabel aan, met een burn out tot gevolg.

Voordeel van burnout is dat het 'burn'- gedeelte een smeulend vuurtje is. Ilse wakkerde al na ons eerste gesprek dat vuur aan.

De juiste, onbevooroordeelde vragen, de oefeningen die voor mezelf soms een enorme openbaring waren en de open gesprekken maakten dat er een heel nieuw scala van mogelijkheden te voorschijn kwam voor mij. Vandaag heeft het rode licht in de woestijn - waar ik voor stond - geleid naar een verkeerspaal met verschillende richtingen.

Kantelen in (een) nieuwe richting(en) was het beste wat me kon overkomen

Ik kan iedereen dit aanraden. Ongeacht je leeftijd, je job en/of je toekomstperspectief.

Kantelen is hard werken, maar dankzij een levensloopbaancoach als Ilse vooral een samenwerk-ing die je enorm rijker maakt als mens, werknemer,  werkgever, partner, etc.

Bedankt Ilse, het was een waar genoegen dit te mogen doen !

Dirk Lambrechts

Lees hier Dirk's blog: https://studerenop50.wordpress.com/

Dat ik een andere richting uit wou, wist ik al wel even… Maar wat ik dan precies wilde gaan doen… daar kreeg ik moeilijk zicht op.

Op dit kantelpunt in mijn loopbaan heeft Ilse me inzichten aangereikt, en een kader gegeven tegen het welke ik de mogelijkheden die opdoken kon aftoetsen. Dat die mogelijkheden ook effectief opdoken is geen toeval…Ik ben er van overtuigd dat je zelf een dynamiek teweeg brengt die kansen creëert, bewust en onbewust, eens je aan het kantelen gaat…

Bij mij heeft dit geresulteerd in een nieuwe kans die ik met twee handen heb gegrepen; een mooie uitdaging; een gans nieuwe wereld die open gaat… en dit binnen het bedrijf waar ik met veel goesting al bijna 20 jaar werk…


Op 14/05/2019 verscheen dit mooie artikel over haar werk in Knack.

Marleen Van den Bergh - Klik hier voor LinkedInprofiel

Director Business Applications, volgde levensloopbaancoaching, Umicore

Ilse plant een zaadje in je brein waardoor je bewust en onbewust maar constant bezig bent met het bepalen van je groeimogelijkheden op werk en persoonlijk grondvlak.

Zij reikt je werkgerei aan dat hierbij kan helpen en vroeg of laat werpt dat zijn vruchten af!

Elke groei of verandering die je zoekt, zit al in jezelf, maar een meesterhand zorgt voor een evolutie die je vooraf niet had durven dromen!

Vera Van Medegael - Klik hier voor LinkedInprofiel

Bankbediende

Dag Ilse

Toen ik bij jou toekwam, liep ik verloren: uitgeblust na een bore-out. Administratie in het algemeen en optreden als backing vocal - lees management assistant zijn - was ik echt kotsbeu.

Na een paar sessies bij jou was ik heel wat rijker. Rijker aan informatie over mezelf. Ik kwam tot inzicht dat ik een beelddenker en een creatieve generalist ben. Ineens vielen zoveel puzzelstukjes in elkaar.

Plichtsgetrouw als ik ben, maakte ik het huiswerk, beantwoordde ik de vragenlijsten en somde ik mijn waarden op.

Daaruit bleek dat work/life balance bovenaan staat en dat ik helemaal in mijn nopjes ben als ik een technische uitleg kan geven. Dat laatste pas ik vandaag toe in mijn vrijwilligerswerk. Mijn mooiste voldoening is dat anderen hierdoor een succeservaring beleven.

Merci, dikke merci.

Bea

Klant die voor loopbaancoaching koos n.a.v een bore-out

Een jaar geleden, op nieuwjaarsdag, heb ik mezelf loopbaanbegeleiding cadeau gedaan. Goede voornemens, weet je wel. Ik bleef maar ploeteren in jobs waar ik best goed in was, maar waarin ik nooit de voldoening vond die ik hoopte te hebben. Omdat mijn job ook nog eens moet te combineren zijn met ons zorgintensieve gezin, had ik het gevoel dat ik helemaal vast zat.

Nu, één jaar later, kan ik alleen maar ontzettend blij zijn met mijn beslissing om voor loopbaanbegeleiding te gaan. 

Ilse kan op een fantastische manier doordringen tot de kern van de zaak. Ze stelde juist die vragen en gaf net die oefeningen die ik op dat moment nodig had.  Ze vraagt door waar nodig, durft te confronteren waar het moet en geeft oprechte bevestiging als je twijfelt. Ze doorspekt haar sessies met ontelbare ideeën uit de praktijk.

Ik heb heel mijn kanteltraject uitgespreid over een gans jaar. Ik had behoefte om de sessies te laten doorzinderen. Ook dat was geen probleem en na enkele weken en soms zelfs maanden, pikte Ilse gewoon terug op alsof ik er vorige week nog was geweest. Ook tussen de sessies door kreeg ik vaak een mailtje met een idee of een jobadvertentie. 

Het is echt een persoonlijke en warme aanpak en dat apprecieer ik sterk.

Ook de mooie omgeving waar de sessies doorgaan en het kwaliteitsvolle materiaal waar ze mee werkt zijn een meerwaarde

Dankzij Ilse ben ik tot een aantal inzichten gekomen die me echt hebben voort geholpen in mijn werk, maar minstens zo veel in mijn leven. Ik omarm nu mijn creatieve kant en durf te gaan voor wat ik echt wil. 

Mijn sessies bij Ilse zijn afgelopen, maar mijn traject gaat verder. Dit laat ik niet meer los. 

Dus : voor iedereen die twijfelt om levensloopbaanbegeleiding te volgen bij Ilse : niet twijfelen, doen! Je gaat jezelf bedanken achteraf, daar ben ik zeker van.

Nathalie

Klant die loopbaanbegeleiding volgde

Beste Ilse,

Ik wil je oprecht bedanken voor de fijne gesprekken en je luisterend oor en je zeer milde maar duidelijke feedback die tot meer zelfinzicht leidde. Het was, zoals je zelf aanhaalde, al een grote stap om naar een levensloopbaanbegeleidingscoach te stappen. Hoewel ik heel duidelijk de nood voelde om eens grondig te oriënteren na een heel intense periode, verweet ik mezelf tegelijkertijd een zekere verwaandheid. Na aanwezigheid tijdens je ongedwongen infosessie voelde ik een connectie en vooral een veilig gevoel om ermee aan de slag te gaan.

Ik twijfelde vooral aan mezelf:

 • pas ik wel in mijn omgeving?
 • ben ik wel geschikt?
 • kan ik eigenlijk wel iets?

Ik zocht alle oorzaken voor die twijfels bij mezelf: ik had vooral geleerd rationeel naar zaken te kijken en verloochende daarbij om mijn gevoelens oprecht te analyseren. Jij voelde direct mijn overmatige focus op oordelen aan en stuurde mij op pad met de juiste reflectietools. Ook al heb ik al een zak vol leadershipskills, jezelf begeleiden lukt simpelweg niet makkelijk zonder een gedegen gids...

Jij gidste mij op een fijn ritme naar de juiste dingen: op het juiste moment, op een erg gedoseerde wijze. Gepast materiaal om te exploreren, 'spot on' technieken om grondiger te reflecteren. Ik slaag er nu beter in opnieuw rust te vinden, mijn vele gedachten beter te ordenen en vooral emoties een juiste plaats te geven.

Op een heel simpele manier gaf jij mij meer zelfvertrouwen: door de juiste elementen uit te vergroten die je doorgaans bij jezelf minimaliseert. Jij maakte me weerbaarder om de toekomst aan te vliegen en bewustere keuzes te maken. Bedankt en nog veel succes gewenst!

Topvrouw die graag anoniem wenst te blijven, volgde levensloopbaancoaching

Toen ik binnenkwam bij Ilse viel er een bepaalde rust over me heen: de gezellige, warme setting in haar werkomgeving en de onbevooroordeeldheid waarmee ze je ontvangt gaven me de sereniteit die ik nodig had om ronduit en ongeremd te kunnen vertellen over de dingen die me dwars zaten, niet alleen mijn verwrongen toekomstperspectief, mijn al dan niet haalbare plannen en de onzekerheden die ik daarbij voelde, maar ook de dagdagelijkse bekommernissen die overal doorheen verweven zitten.

Ilse is iemand die een zeer intuïtieve en persoonlijke aanpak heeft. Ze luistert, maar corrigeert waar nodig en geeft zichzelf ook bloot als mens, een houding die maakt dat 'kantelen' meer voelt als een echte dialoog dan als een sessie 'jezelf-de-les-laten-spellen'. Uiteindelijk moet ik ook zelf bepalen welke richting mijn zoektocht uitgaat, niet de persoon die je daarin begeleidt, al was haar kordate, stevige hand steeds diegene die de gekozen koers mee aanhield.

Door deze loopbaanbegeleiding heb ik ingezien dat, ondanks de progressie en nieuwe inzichten, mijn zoektocht nog verre van over is, maar dat dat ook gewoon niet erg is, dat ik niet altijd alleen maar streng voor mezelf moet zijn en dat het belangrijkste op het eind van de rit nog steeds hetzelfde blijft: het gaat om je eigen leven, niet dat van een ander en alleen al daarom moet je je hart, je passie, volgen.

Het beste voorbeeld hiervan is Ilse zelf.

Kristof Van den Berghe - Klik hier voor LinkedInprofiel

Creatief multitalent en DJ

Nadat ik via enkele andere kanalen reeds wat energie had gerecupereerd om uit mijn bore/burnout te klimmen, vond ik het ook tijd om mijn loopbaan eens onder de loep te nemen.
Een grondige zoektocht op het internet (mede door mijn perfectionisme) bracht me bij Kantelpunt. De website van Ilse sprong er voor mij wat uit tussen de vele andere die dikwijls een copy-paste leken van elkaar. En tenslotte willen we toch allemaal een beetje uniek zijn en zo ook benaderd worden.

Met een bang hartje dan maar naar sessie 1 vertrokken. Want kantelen, dat is toch iets ingrijpend, iets wat je leven totaal overhoop gaat gooien, nietwaar? Na afloop bleek dit allemaal nogal mee te vallen.

Ilse gaat niet onmiddellijk zeggen wat je 'moet' doen, Ze laat je wel jezelf opnieuw ontdekken, zowel persoonlijk als professioneel. Op geen enkel moment komt het proces belerend over, het gaat meer om een ontdekkingsreis die je maakt, onder begeleiding. Onderweg krijg je ook een heleboel tips en tricks.

Na vier sessies was de uitkomst dan ook dat mijn kantelopgave er niet zozeer in bestaat om professioneel een andere richting uit te gaan. De MICE-sector waar ik veel om geef en waar ik me 100% in thuis voel blijkt nog altijd perfect bij me te passen. Enkel de bedrijfsomgeving waarin ik me bevind sluit niet echt aan bij wie ik ben en waar ik voor sta.

Het uiteindelijke resultaat is dan ook dat ik niet zal terugkeren naar mijn huidige werkgever, maar een nieuwe uitdaging zal zoeken in de wereld van events en incentives.
En met mijn perfectionisme gaat het ook al beter (of slechter, het is maar hoe je het bekijkt).

Dirk De Wilde - Klik hier voor LinkedInprofiel

Ruime interesse in de MICE-sector

Er was eens een tijd waarbij mijn contract bijna afliep. Proactief als ik ben, was ik uiteraard al op zoek naar nieuw werk. Jammer genoeg eindigde die zoektocht in een complete chaos in mijn hoofd. Ik heb een diploma hoger onderwijs, maar ik wist niet meer of ik met dat diploma nog iets wilde doen. Was er nog iets anders dat ik graag zou doen, een totaal andere richting dan mijn diploma?

Mond-aan-mond-reclame is nog steeds de beste reclame. Zo kwam ik bij Ilse terecht. Haar website oogt professioneel en met mijn kritische blik voelde ik aan dat de mond-aan-mond-reclame haar werk heeft gedaan. Aangezien ik nog voltijds in dienst was, had ik recht op loopbaancheques, wat een financiële meevaller was.

Ilse gidste me doorheen mijn eigen hoofd. Ze zorgde ervoor dat het allemaal weer helder werd in die chaos. Termen als HSP werden bevestigd, termen als beelddenker waren nieuw voor mij. Geen diagnose, maar een kwaliteit. Ilse heeft de chaos in mijn hoofd opgeruimd op haar eigen manier, maar ze heeft me niet behandeld als het zoveelste nummertje in een kant-en-klaar-pakket. Ze geeft jou het duwtje dat je nodig hebt, helpt je waar nodig, maar toch verzet je zelf heel wat werk tijdens en NA de sessies.

Ilse blijft na de sessies steeds beschikbaar voor haar kantelaars. En nu zit ze zelfs als een engeltje op mijn schouder. Ik denk vaak aan haar wijze woorden terug en heb mezelf daardoor al behoed voor iets wat wel aanlokkelijk lijkt, maar niet hetgeen is wat er in mijn POP (Persoonlijk OntwikkelingsPlan) staat. Want jouw eigen waarden beschermen, is oh zo belangrijk, ongeacht wat de buitenwereld denkt of zegt!

Einde van het verhaal: ik weet opnieuw wat ik wil. Het diploma dat ik nu heb, hoort bij mij. Dit is wie ik ben.

Klant die anoniem verkiest te blijven en loopbaancoaching volgde

“Zin om mee naar een infosessie te gaan over professioneel kantelen in je leven?”

“Kantelen? Waarom niet, ik kan het maar proberen, schrijf mij maar mee in.” 

Ik ben mijn goede vriendin nog steeds dankbaar voor die vraag, want sindsdien is er wel wat veranderd in m’n leven... 

Ik had al een tijdje het gevoel dat ik stil stond, dat ik van mezelf en m’n werk vervreemd was. Een prille dertiger die niet goed wist waarheen te gaan.  In een persoonlijke, deskundige en vertrouwelijke begeleiding ben ik samen met Ilse op zoek gegaan naar antwoorden op verschillende vragen:

 • Wie ben ik?
 • Wat vind ik belangrijk?
 • Waar haal ik energie uit?
 • Wat maakt mij gelukkig?

Het was verrijkend om heel bewust even stil te staan en toe te geven dat ik het allemaal even niet meer wist. Op m’n eigen tempo, met af en toe het nodige duwtje in m’n rug, kreeg ik terug de nodige inzichten die mij hielpen in het maken van (professionele) keuzes.

Kleine en grote stappen hebben ervoor gezorgd dat ik nu keuzes aan het maken ben die bij mij passen, die mij gelukkig maken, zowel privé als werkgerelateerd. Daarom … bedankt voor de begeleiding, bedankt voor de kanteling, bedankt om mijn pad te kruisen Ilse.

Tinne Vercammen - Klik hier voor LinkedInprofiel

Maatschappelijk Assistente

In de lente van 2016 kwam ik tot de vaststelling dat de bewuste druppel in de emmer was gevallen. De hoeveelheid aan werk was niet meer te houden. Desondanks zijn er mensen in het management die vinden dat er nog werk bij moet.

Op een morgen nam ik de beslissing niet meer te vertrekken en hulp te gaan zoeken. Via mijn huisarts kwam ik bij Ilse terecht.

De klik was er van het eerste moment, diepgaande gesprekken en de nodige oefeningen brachten klaarheid. Ik was wel degelijk veel te veel aan het doen en moest leren prioriteiten te stellen. In al de sessies kwam ik stap per stap tot betere inzichten. Alleen had dit niet gelukt. Ook al ben ik op het einde van mijn actieve loopbaan, de inzichten zullen steeds van toepassing blijven bij de invulling van mijn verder leven. Bedankt Ilse!

Dirk V.

Klant die een stress-en burn-outPREVENTIEtraject volgde

Na het zoveelste gesprek met mijn vriend over wat ik nu eigenlijk wilde van mijn carrière, heb ik de stap genomen om loopbaanbegeleiding te zoeken en het is zo dat ik bij Ilse terecht ben gekomen.

Vanaf het eerste moment had ik het gevoel dat er een klik was. Ilse gaf me het gevoel dat ze zeer veel herkende van mijn worstelingen. De manier waarop ik naar mezelf moest kijken was niet nieuw voor me, maar wel de spreekwoordelijke trap onder mijn kont die ik nodig had om nu echt iets te ondernemen naar mijn toekomst. Ik heb ontdekt dat ik ambitieuzer ben dan ik dacht, voor mij hing daar altijd een vies luchtje aan, aan dat woord. En dat het ook oké is, om meer te willen.

Ik weet nu welke richting ik uit wil. Ilse leert je kijken naar jezelf op een manier die je bijna ‘dwingt’ alle lagen af te pellen en te kijken wat daar aan de binnenkant zit, wat je kernwaarden zijn en hoe je dat kan toepassen op je carrière, of dat nu een grote of kleine verandering is.

Ilse werkt zeer ‘to the point’ en dat is iets wat ik nodig heb. Ze is eerlijk en zal er geen doekjes om winden, ze laat je diep gaan, maar het is daar waar de waarheid zit.

Het enige wat ik eigenlijk kan zeggen is : als je twijfelt, twijfel dan niet over Ilse. Want daar zit de waarheid, geloof me.

Phebe Van Wijk - Klik hier voor LinkedInprofiel

Medisch / farmaceutisch laboratoriumtechnoloog - R&D

Ilse had me snel door en beter dan ik mezelf soms doorheb.

Wat snel duidelijk werd in de eerste sessies, was niet echt iets nieuws, maar het werd nu duidelijk benoemd, wat een hele openbaring voor mij was. Het verdict: Mijn rationeel denken overheerst mijn leven, zowel professioneel als persoonlijk, en ik ben fantastisch in plannen, en in het 'gaan, gaan, gaan' of 'doen, doen, doen' en dan nog op een tamelijk perfectionistische manier en daarbovenop wil ik graag iedereen 'pleasen' en te vriend houden. En dit allemaal op automatische piloot.

Duidelijk werd dat dit alles, onder een zeer hoge werkdruk, zonder voldaan gevoel, noch (h)erkenning, niet goed is voor mijn eigen welzijn en evenmin voor de mensen rondom mij.

Ik besefte dat het anders moest, maar waarom eigenlijk, want in het verleden ging alles wel OK...

En hoe dan? Ilse coachte me er geduldig doorheen, van A tot Z.

De sessies bestonden telkens uit een dialoog, waarbij Ilse zeer concrete en directe vragen stelt, zonder enig oordeel, gevolgd door interessante psychologische en medische inzichten, alsook concrete tips en situaties, en hoe we er anders mee kunnen omgaan. Telkens kreeg ik ook oefeningen mee naar huis, die me deden stilstaan bij mezelf, wat ik eigenlijk zo goed als nooit eerder gedaan had.

Omdat ik het kon, spendeerde ik er veel tijd aan, en verdiepte me ook in de door haar aangeraden literatuur. Een nieuwe wereld ging voor mij open: een wereld van minder haast en 'klein geluk' zoals het magazine Flow zo mooi verwoordt.

Het kantelwerkboekje dat je meekrijgt van Ilse voor eigen nota's, alsook de oefeningen, is een soort levenswerkje van me geworden en daar zal ik vaak naar teruggrijpen!

Ik heb dankzij Ilse in de voorbije maanden zoveel geleerd over mezelfwat mijn waarden zijn (die ik professioneel en privé moet achterna gaan), mijn interne missie voor het leven, mijn talenten, mijn energiegevers/'takers'', en dit kan ik zowel professioneel als privé allemaal goed gebruiken.

Voor mij was Ilse eigenlijk een life coach, en het was fantastisch om diepe gesprekken te hebben op een luchtige manier, met zo'n professioneel iemand, zonder enig oordeel. Ilse kan zeer goed luisteren, een prachtig klankbord, maar die uw acties en gedachten samen in vraag stelt, en u vaak confronteert op een harde en directe manier, maar dat is exact wat ik nodig had, en vooral dan van iemand buiten mijn naaste omgeving en zonder bijbedoelingen.

Ik voel me nu sterker en zoveel rustiger, en mijn ogen schijnen weer te sprankelen!

De angst of ik alles nu terug in de praktijk op het werk zal kunnen doorvoeren, is er wel; maar Ilse gaf me ook daarin zelfvertrouwen en concrete tips. Ook weet ik dat ik direct terug bij haar terecht kan voor follow-up sessies als dat nodig is, wat me gerust stelt.

Ik zou Ilse direct aanraden aan iedereen die beseft dat het anders moet op vlak van de balans tussen werk/privé en die zoals ik tools en inzicht zoekt om te "kantelen".

Ik kan je verzekeren, je wordt een kantelaar!

Ilse, hartelijk dank voor alles!

Nathalie Theunen - Klik hier voor LinkedInprofiel

Senior Client Executive

In a nutshell heb ik de coaching als volgt ervaren:

 • No nonsens
 • To the point
 • Combinatie theorie en praktijkervaring
 • nagel op de kop slaan door stellen van juiste vragen
 • stimulans om out of the box te denken
 • maatwerk, geen one-size-fits-all approach
Matthijs Lamote - Klik hier voor LinkedInprofiel

Assists construction companies in lean transformation

Vorig jaar knalde ik met mijn hoofd tegen een muur. Een burn-out was het verdict, op 26-jarige leeftijd! Een dreun waar ik even van moest bekomen. In die periode kwam ik mezelf tegen, maar leerde ik mezelf ook veel beter kennen. Toch bleef ik op professioneel gebied wat op mijn honger zitten, niet wetend welke richting ik uit moest om niet weer in hetzelfde straatje te belanden.

Ilse heeft me geholpen om inzicht te krijgen in mezelf, op verschillende vlakken: mijn persoonlijkheid, mijn drijfveren, noden, kwaliteiten en drempels werden onder de loep gehouden. Ze gaf me moed en deed me geloven in mezelf. Kwaliteiten waar ik vroeger over twijfelde (Ben ik wel creatief? Heb ik ondernemersbloed? Ben ik een team- of soloplayer?...) werden besproken en bevestigd. Het was een verrijking om daar met een ervaren en onafhankelijke persoon over te praten.

Met deze inzichten heeft Ilse me zowel op professioneel als privé vlak ontzettend vooruit geholpen. Ik heb nog een weg te gaan, maar nu heb ik de handvaten om voluit te kiezen voor wat voor mij belangrijk is.

Bedankt, Ilse!

N. H.

Werknemer in communicatiesector - Klant loopbaanbegeleidingstraject

What a woman, binnen het eerste uur legde je moeiteloos en soepel de vinger op dat ene ontbrekende inzicht sinds járen. Amper van de 'aha' hersteld, ging het meteen door naar 'wat' 'hoe' en 'wanneer', echt een ongelooflijke ervaring want als ik één ding kan waarderen is het snelle en grote vooruitgang.
Grote dank dus, Ilse, ik ga je absoluut in mijn omgeving aanbevelen, niet enkel omdat ik je zo'n fijne persoonlijkheid vind😀 maar omdat je ècht een kei bent in je vak. Volgende keer dat ik op de ring van Lier rijd, staan er vast overal van die witte wegwijzers richting 'Kantelpunt'😉.
Anja Libert - Klik hier voor LinkedInprofiel

Teacher

Dankzij Ilse heb ik loopbaanbegeleiding op een heel dynamische, actieve, creatieve en out-of-the-box manier leren kennen.

Ilse gaat enthousiast met jou op pad, is zeer betrokken en heeft een scherp inzicht. Voor mij was het een verademing om een term als 'creatieve generalist' te horen, en aangemoedigd te worden in het feit dat ik niet in hokjes pas i.p.v. geduwd te worden in een bepaald hokje omdat het zo hoort.

Het was een plezier om samen een aantal zaken uit te zuiveren en scherp te krijgen, zodat er een sterk Personal Brand overbleef (en ik ook ineens begreep waar die term om draait... :-)).

Bovendien kreeg ik praktische tips en concrete adressen van potentiële werkgevers in verschillende branches.

Dankzij Ilse's loopbaanbegeleiding heb ik vol vertrouwen gesolliciteerd en ben ik me ook nog sterker bewust van mijn talenten. Ieder heeft zijn eigen unieke mix aan kwaliteiten. Ik weet nu dat net die mix mij als werknemer bijzonder aantrekkelijk maakt.

Bedankt daarvoor, Ilse!

(AANVULLING in 2022: ondertussen biedt Eve als zelfstandig rouw-en verliesdeskundige prachtige begeleiding aan mensen met verdriet: check https://www.dezachtebedding.be/ voor meer)

Eve Schippers

Criminologe, schrijfster, rouwcoach, De Zachte Bedding

Beste Ilse,

Ik wil je nog eens bedanken voor de fijne gesprekken en inzichten die je mij verschaft hebt. Ik had het eens nodig dat iemand tegen mij zei dat ik best terug wat meer tijd in mezelf mocht investeren.  Ik heb de voorbije drie jaar zo veel de focus gelegd op mijn gezin dat ik mezelf een beetje verwaarloosd heb.

Ik heb op mijn dertigste verjaardag voor mezelf een balans opgemaakt: “wat heb ik nu professioneel bereikt en is dit wat ik wil?” Het antwoord was neen. Ik bleef al een tijdje spreekwoordelijk “op mijn honger zitten” maar helaas konden ze er bij mijn huidige werkgever niet het juiste antwoord op geven.

Ik was een beetje het noorden kwijt. Waar moet ik nu naartoe? Is de zoektocht naar een nieuwe werkgever (en bijkomend terug méér uren werken) wel verenigbaar met mijn gezin en eventuele gezinsuitbreiding? Moet ik echt kiezen tussen mijn gezin of een carrière?

Jij hebt me geholpen om meer inzicht te krijgen in wie ik ben en waar ik naartoe wil. Jij leerde me dat kiezen niet per se verliezen hoeft te zijn. Dat je ook kan kiezen op één moment en dat deze keuze nog kan bijgesteld worden op een ander moment in je leven.

Ik kies dus Nu even bewust om mij bij te scholen en op zoek te gaan naar een nieuwe job. Ik laat de gezinsuitbreiding even los.
Later kunnen we het nog herbekijken maar momenteel kies ik even voor mezelf. Dit heb ik even nodig. Uitstel hoeft geen afstel te zijn.

Nogmaals bedankt. Wie weet brei ik nog een vervolg aan onze sessies wanneer ik er terug behoefte aan heb.

Kim P.

Klant levensloopbaanbegeleiding

Als je even niet meer duidelijk weet welke richting je wil inslaan, is Ilse een perfecte gids!

Zelf ben ik alleszins erg tevreden over de loopbaanbegeleiding die ik bij Ilse volgde: verschillende puzzelstukjes vielen op hun plaats en nu weet ik echt wat voor mij belangrijk is om rekening mee te houden bij een zoektocht naar nieuwe opportuniteiten. Ilse is to-the-point, luistert echt, neemt de tijd en stelt de juiste vragen. Helder en direct en tegelijk ook warm en begripvol. Een aanrader als je op een klein of groot kantelpunt staat!

Karen Van den Branden - Klik hier voor LinkedInprofiel

Teammanager

Doe eens wat Ilse in je water!

Zij wist net dat te geven waar ik nood aan had om juist door te groeien naar een nieuwe uitdaging! Spiegelen en plaatsen van je gedachten in een begrijpbaar kader maken duidelijk wat je mogelijkheden zijn. Dingen die ik 'al lang' wist werden zo duidelijk. Bedankt !

J. V.

Klant loopbaanbegeleiding

Ilse is een top professioneel, je hebt bij haar steeds het gevoelen dat ze écht naar je luistert en van daaruit je de juiste tools aanreikt om te "kantelen". De 4x2u bij haar hebben mij nieuwe inzichten opgeleverd en mij geholpen om het verdere verloop van mijn loopbaan nu, maar ook in de toekomst, in het juiste perspectief te plaatsen. Ilse, dikke merci!

Peter Jonckheere - Klik hier voor LinkedInprofiel

Commercial manager Benelux

Ilse ‘leest’ en doorgrondt mensen als de beste. Ze staat stil bij wat vanzelfsprekend lijkt en stelt bewust kritische vragen die je verplichten om bepaalde zaken stevig onder de loep te nemen. Niet zelden leidt dit tot een ‘aha-erlebnis’, wat in een loopbaantraject erg waardevol kan zijn. Potentieel wordt bijzonder snel door haar opgepikt en benoemd. Ilse is empathisch, praten met haar is gemakkelijk en dat werkt geruststellend.

Met Ilse als collega én als loopbaancoach heb ik mogen werken, twee erg verrijkende ervaringen!

Persoonlijk word ik vooral blij van haar directe eerlijkheid en van haar vriendelijke, humane manier van omgaan en werken met mensen.

Ankie Peleman - Klik hier voor LinkedInprofiel

Opvoeder

Een tijd geleden volgde ik loopbaancoaching bij Ilse.

Door haar aanpak liet ze me stilstaan en nadenken over wat belangrijk voor mij is. Hierdoor heb ik een veel beter zicht op hoe ik mijn professionele carrière verder wil uitbouwen, maar ook over de impact op m'n privéleven.

Voor mij betekende dat traject echter geen radicale verandering van job. Wel liet Ilse me de nodige inzichten ontdekken die me op subtiele wijze deden 'kantelen' naar een (professioneel) leven met veel meer voldoening. En daarvoor ben ik haar zeer erkentelijk.

T.M, Klant loopbaanbegeleidingstraject

Commercial Lead bij grote IT speler

Dag Ilse,

 Ik wil je even laten weten dat ik vanaf heden mijn nieuwe functie heb opgenomenBlij als een kind dat voor het eerst naar school mag of zijn communie doet. Wat al even in de lucht hing is nu officieel en ik heb mijn droomjob gekregen zoals ik had aangegevenDe EHS coördinator voor CSM is geboren.

Tijdens de voorstelling van de nieuwe organisatie was het al duidelijk dat er bij CSM een vakje voorzien was waar in het groot "VEILIGHEID" stond. Ik heb me nog net kunnen inhouden maar toen kwam er al een grote YES naar boven, ik wilde dit uitschreeuwen, maar met al dat volk....Na de meeting werd ik aangesproken door de leidinggevende, zowel directe, als mijn allerhoogste, met de vraag: 'en, tevreden?' Ik wist even niet wat zeggen, zo blij was ik, maar ik heb ze nadien wel uitvoerig bedankt.

Gisteren was er dan de definitieve bespreking van mijn functie en samen met de nieuwe leidinggevende heb ik nog maar eens vernomen dat ik wel degelijk mijn droomjob beet heb.

Dus hier zit nen kei blije en super gemotiveerde positieve ingestelde kerel die de beste jaren van zijn leven binnen Umicore gaat beleven.

Voor dit alles mag en kan ik ook jou niet vergeten te bedanken want jouw inbreng was voor mij/ons van grote waarde!

 En ik hoop uit de grond van mijn hart dat al de andere personen het op zelfde manier mogen ervaren.

Nogmaals bedankt,

Leo Smets

Klant loopbaanbegeleidingstraject, werknemer, die bewust wilde kantelen, bij en in open overleg met zijn bestaande werkgever waaraan hij al vele jaren loyaal is en graag wil blijven, Umicore

Ilse was mijn coach tijdens een loopbaanbegeleiding. Ik vond de samenwerking steeds zeer open en aangenaam. Zeker een positieve ervaring waar je jezelf beter leert kennen, je positieve punten en werkpunten goed leert benoemen, en hoe je dit kan gebruiken in je huidige en toekomstige functie en dit ook kan gebruiken tijdens sollicitaties. Ze heeft me telkens met een positief gevoel en de nodige motivatie de sessies doen verlaten.
Zeker een aanrader in persoonlijke begeleiding maar ook voor coaching en begeleiding in bedrijven.

Kevin De Bosscher - Klik hier voor LinkedInprofiel

Ik zat in de rats.

Ik had al een aantal droomjobs uitgeprobeerd (leger, leerkracht), maar als je aan nummer drie wilt beginnen (politie) en ze je daar niet geschikt vinden, begin je je toch al eens af te vragen of je wel goed bezig bent.

Zo kwam ik in contact met Ilse. De eerste keer dat we belden, legde ik haar mijn professionele verleden uit. Na ongeveer een kwartier kwam Ilse tot de volgende conclusie: "Jij hebt een probleem met structuur." Volgens mij moet dat een recordtijd zijn.

Op een zeer duidelijke, maar vooral zeer menselijke en aangename manier, vertelde ze me dat ik in de foute richting zat. En dat ze me ging helpen om de juiste richting uit te gaan.

We spraken tweemaal thuis bij haar af, zeer mooie en rustige sfeer trouwens.

Alhoewel ik wel wat schrik had en niet goed wist wat te verwachten, deed Ilse een heleboel zaken voor mij op zijn plaats vallen. Haar uitleg verduidelijkte waarom ik die twee droomjobs niet graag deed en waarom ik die andere waarschijnlijk ook niet graag zou doen.

Ze vertelde me niet zozeer waar ik goed in was, maar vooral waar ik graag met bezig was. En eigenlijk: als je op zoek bent naar je droomjob, gaat het dan in de eerste plaats vooral niet om graag doen wat je doet?

Toon Van Rompay - Klik hier voor LinkedInprofiel

Touroperator

Ik wist het even niet meer... en toen was er Ilse.

In het leven is het soms nodig om de juiste mensen op het juiste moment te leren kennen.

Voor mij was het niet anders. Ik wist het even niet meer. Een project waar ik jaren aan gewerkt had als freelancer draaide niet in de richting die ik wou, waardoor ik er verder en verder begon van weg te groeien. Al de goeie redenen waarom ik er mij zo lang had voor ingezet, begonnen af te brokkelen. Ik begon steeds meer te voelen dat er iets moest veranderen. Maar ik had één groot probleem, ik wist totaal niet hoe eraan te beginnen.

Ik blokkeerde mezelf helemaal door een combinatie van drempelvrees, ontbrekend zelfvertrouwen, ik was bang om de stap te zetten, ik zat ook vast in een negatieve omgeving, enz. Als zelfstandige freelancer wou ik maar niet toegeven aan een burn-out, maar eigenlijk was er dat wel eentje van formaat. Gelukkig besefte ik dat en wist ik dat ik hulp moest zoeken. Op het internet heb ik Passion for Work gevonden. Ik heb niet lang getwijfeld.

Bij Ann Geuens (Passion for Work) heb ik eerst geleerd dat het heel belangrijk is om jezelf 'in kaart' te brengen. Je moet heel goed weten wat je goed kan en wat je graag doet. Het is ook best om dat voor jezelf op papier te hebben. Passion for Work heeft een zeer goede methode om dat perfect te doen (het 5-stappen traject).

Het echte werk moest echter nog beginnen. Ik wou graag terug werknemer worden, maar het was jaren geleden dat ik nog gesolliciteerd had, voor zover ik dat zelfs ooit heb moeten doen. Mezelf moeten gaan verkopen, de juiste argumenten bedenken, nadenken over welke meerwaarde ik kon betekenen in een bedrijf, het bovendien kunnen uitleggen op de juiste manier zodat men voor mij zou kiezen. Dat leek op dat moment voor mij onbegonnen werk. Ik zat vast.

En toen kwam Ilse op de proppen. In een paar gesprekken wist Ilse mij de juiste portie zelfvertrouwen te geven. Ilse kon mij op een voetstuk zetten waardoor het tij plots keerde. Ilse luisterde heel aandachtig naar mijn verhaal, leefde er zich helemaal in in en wist de juiste dingen naar boven te halen die me anders deden kijken naar mezelf. Ze gaf me ook heel goeie tips voor mijn cv en motivatiebrief. Ilse verplichtte me ook dingen te doen die ik uit mezelf niet zou gedurfd hebben, bv. simpelweg de telefoon te nemen en de manager van de functie waar je graag voor zou solliciteren, op te bellen.

Het solliciteren was meteen bingo. De eerste job die ik écht wou hebben, heb ik nu. Mijn traject heeft in totaal 5 maanden geduurd. Heb ik nu gewoon geluk gehad? Ik denk het niet. Wat wel waar is, is dat ik nu veel gelukkiger bén. De juiste persoon op het juiste moment was voor mij Ilse.

Veel succes gewenst aan iedereen die dit leest en… bedankt Ilse!

Kris A. - Klant loopbaanbegeleidingstraject

Voormalig freelancer, nu gelukkig werknemer

Vooral dank aan jou. Mijn zelfvertrouwen was al groot, door jouw luisterbereidheid, goede raad en advies is dit enkel maar gegroeid. Als je weet 'wat' en 'waarheen' je wil, is de uitvoering meestal de laatste schakel die ontbreekt. En die schakel is nu door jou zo goed als verbonden, zodat de cirkel bijna rond is. 

Ik was en ben gelukkig, dit traject maakt mij opnieuw zelfzekerder, zonder arrogant en eigenwijs te worden.

L.S.

Klant loopbaanbegeleidingstraject

Ik wil jou, Ilse, enorm hard bedanken voor een fantastische, inzichtgevende periode tijdens de sessies van de loopbaanbegeleiding. Dankzij dit traject en vooral bij het maken van het eind persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) heb ik kunnen stilstaan bij wat de toekomst - nu definitief zonder mijn vorige werkgever -  voor mij kan brengen! Ik wil eerst en vooral werk maken van een goed en gestructureerd schema, een waar stappenplan dat me telkens dichter en dichter bij mijn einddoel zal brengen.

Ik heb er zin in!

Tessa L.

Klant loopbaanbegeleidingstraject

Ilse was mijn begeleidster en deed haar job op professionele en empathische wijze. Hoewel zij van thuis uit werkt, kan ze beide werelden (privé en professioneel) uitstekend gescheiden houden. Dankzij dit traject leerde ik mezelf beter kennen en kwam ik ertoe de juiste acties te ondernemen om mijn professioneel leven in de goede richting te sturen.
Ph. B.

Klant loopbaanbegeleidingstraject

Ilse is een loopbaancoach die je bij de hand neemt in jouw ontdekkingsreis naar wie je bent, waar je voor staat en wat jouw sterke en zwakke punten zijn. Zij is er in geslaagd om mij inzicht te geven in mezelf, waardoor ik zelf alle vragen die ik had over “wat met mijn verdere carrière” heb kunnen beantwoorden. Zij volgt hiervoor geen “standaard procedure” maar gaat echt op zoek naar tools en methoden die de coachee vooruit kunnen helpen.

Wat ik heel hard apprecieer aan haar manier van werken is dat zij zelf geen antwoorden heeft gegeven op mijn vragen, maar dat zij samen met mij op zoek gegaan is naar de antwoorden en dit door mij

 • te laten nadenken over de weg die ik tot hiertoe heb afgelegd zowel op professioneel als op privévlak en wat ik hier leuk en minder leuk aan vond
 • mij inzicht te geven in wat mijn sterke en zwakke punten zijn door mij zelf te laten aangeven welke taken mij energie geven en welke eerder mijn energie opslorpen
 • een test te laten doen waaruit mijn breinvoorkeuren kwamen en het resultaat daarvan met mij te bespreken (zoals de NBI test)

Ik heb op die manier zelf kunnen bepalen naar welke type job ik op zoek moet gaan om mij verder te ontwikkelen maar vooral waar ik mij goed in voel. Ik sta daardoor terug sterker in mijn schoenen en weet nu ook beter wat ik wil maar vooral waarom.

Ann Lens - klik hier voor LinkedInprofiel

Office manager - Administrative coördinator

Dank je, Ilse, voor de inzichten en bevestiging die ik gedurende het traject van je heb meegekregen. Voor je heldere en persoonlijke aanpak. Voor je hart en ziel die je in je werk steekt en de energie waarmee je dit doet. Jij bent echt op missie!

Ik kwam bij je op een moment dat het professioneel even niet meer lukte maar al snel kon ik alles weer op een rijtje zetten... Wat de toekomst zal brengen, weet ik nu nog niet maar ik heb er in ieder geval wel meer zin in!

(Update 2022: check www.atelierteo.be en Insta: @atelier.teo)

Elisabeth Joossen - Klik hier voor LinkedInprofiel

Coordinator bedrijvencentrum | Docent keramiek en keramist

Ilse heeft me geholpen om een nieuwe richting te geven aan mijn loopbaan door mijn blikveld te verruimen en me op hetzelfde moment te stimuleren om mijn sterktes, passies en mijn meer atypische eigenschappen te tonen. Tijdens en zelfs buiten de begeleidingsmomenten, denkt en zoekt ze actief mee. Ze buigt op een rijke ervaring en heeft een scherp inzicht. Dit gaf me vertrouwen en ik voelde me gesterkt.

Bedankt, Ilse.

Tim Bosschaerts

Passionate about architecting digital platforms on agile foundations for a sustainable world

Blij dat ik Ilse heb leren kennen als mijn loopbaanbegeleidster. Er hebben het haar al enkele voorgedaan, maar nooit hebben ze me zover gekregen om te gaan doen wat ik echt wilde!

Ze heeft haar hart op de juiste plaats en leeft echt mee met het zetten van mensen op de plek waar ze thuis horen. Bij haar komen was altijd een beetje thuis komen door de warme ontvangst. Niet alleen op menselijk vlak heeft ze veel te bieden in haar begeleiden. Ze is een bron aan informatie voor wie verder aan zichzelf of aan zijn nieuwe uitdaging werken wil.

Veerle Coeckelbergh

Klant loopbaanbegeleidingstraject

Getuigenissen van tevreden zelfstandigen

Ik was al enkele jaren aan de slag als zelfstandig organisatiecoach en wilde nog eens grondig stil staan bij mijn keuze.

 • Is dit echt wat ik professioneel neer wil zetten?
 • Maak ik voldoende gebruik van mijn talenten?
 • Hoe kan ik meer ontspannen in mijn werk staan en toch waarde leveren?

We hebben daar samen naar gekeken en naar veel meer.

De kracht van Ilse is dat ze met zorg je echte leerpunten zichtbaar maakt en daar concrete handvaten voor aanreikt. Het traject was top maatwerk waarin we zowel existentiële (wat wil ik betekenen) als praktische vragen (hoe verbeter ik mijn Linked-profiel) aanpakten.

Het was fijn om aanvullend op de gesprekken ook te kunnen putten uit haar rijke kennisbib.

Ilse is een straffe coach met rijke achtergrond, ik kan nog een hele tijd verder met mijn oogst uit het traject. Merci!

Veerle Geets

begeleidt leidinggevenden en teams bij het in de wereld zetten van hun missie, Veerle Geets coaching en procesbegeleiding

Ik heb een boeiend traject bij je afgelegd wat veel in beweging heeft gebracht. En uiteraard is dat niet gestopt toen!

Ik heb nog wat zaken laten rijpen en vorige week heb ik eindelijk de knoop doorgehakt om (voorlopig halftijds) voor mezelf te beginnen. De tijd is rijp, the time is now, … ik heb mijn verantwoordelijke laten weten dat ik slechts 50% nog voor de organisatie zal werken waardoor mijn leidinggevende functie komt te vervallen.

Heel spannend vind ik dat!

Ook de boekentips heb ik ter harte genomen.

Waarom deze mail? Om je te bedanken: voor je luisterend oor, je wegwijzers, je eye-openers, je tips, …

Ook al is het een klein jaar geleden bijna, je bent nog steeds aanwezig in mijn hoofd in het begeleiden van mijn denkproces. En ik had begrepen dat je het graag te weten komt, als iemand effectief kantelt, dus bij deze!

(Update 2022: check https://www.barbalans.be/nele)

Nele Vranckx

Sofrologe en bezieler, Bar Balans

Op mijn 48 startte ik bij jou de loopbaancoaching  en na sessie 2 , -TWEE ! , dos !  - waren we er al uit.

Dat lag ver, heel ver boven mijn verwachtingen. Ik neem het papier nog regelmatig vast waar ik opschreef dat mensen inspireren en narcisme wel mijn ding zijn, maar dat ik me verder moet bekwamen.

Ondanks corona, sleutelde ik verder aan mijn weg.  Ik begon terug enorm veel te lezen, volgde de opleiding bij Nelly, kan me aansluiten bij haar groep coaches ... en volg een online opleiding ' business speaker' en bereid ik mijn eerste keynote voor .... als de corona tijd voorbij is en we lezingen mogen geven, dan kruip ik terug op een podium....

De 'goesting' en de 'drive' is groter dan de angst !

...

Heel dat kantelproces geeft me ook de energie en de inzichten, de creativiteit in het denken om mijn leven steeds opnieuw een draai te geven zodat ik meer en meer het gevoel heb dat ik leef ... en ik niet meer geleefd word.

Blij dat ik ooit bij jou terecht kwam, blij dat ik me jou herinnerde als een beetje excentriek en daarom ook aangesproken was om naar jou te komen ... en blij dat je me met een soms confronterende aanpak, geduldig de weg wees.

Ilke Verherstraeten

Brainspotting therapeut voor ondernemers, executives, sporters en artiesten , Oogverbindend

Ik wil de loopbegeleiding bij KANTELPUNT door Ilse sterk aanbevelen! Zeker als je er zelf van overtuigd bent om ten volle aan je missie te willen werken. Je gaat diep en dit vraagt een inspanning, maar het resultaat mag er wezen!

Als je deze loopbaanbegeleiding ter harte neemt, dien je dit ten volle te doen. Alle vragen beantwoorden, reflecteren, feedback vragen aan anderen,...Het is veel leeswerk om te doorspartelen, maar door het grondig uit te voeren, heb ik zaken van mezelf bevestigd zien worden die reeds jaren sluimerden onder mijn huid. Sluimeringen waar ik niet aan toe kwam, doordat ik steeds de trouwe regels en vaste paden volgde.

Ilse heeft mijn ogen geopend en me “normaal” doen voelen op professioneel vlak. Het is een taboe om niet gespecialiseerd te zijn in één ding en te fladderen van de ene interesse naar de andere. Dit taboe is voor mij helemaal doorbroken.

Ik kan mezelf nu ontpoppen van een opgesloten vlinder in haar cocon naar een vrij fladderende vlinder. Met (waarchijnlijk) nog wat onzekere momenten, maar dan kan ik altijd terugkijken naar mijn interne en externe missie, om mezelf eraan te herinneren dat ik er wel toe doe en iets heb bij te dragen aan de maatschappij.

V.V.

Hey Ilse!

Kantelen met jou als coach was een super-ervaring!

Dankbaar dat je me weer deed dromen, me op weg zette om die dromen ook te realiseren. Er opende zich een nieuw creatief universum waar ik mezelf kan zijn en artistiek kan bijdragen. Stilletjesaan valt alles op z'n plaats en krijgen de dromen vorm.

Wie sluit een deur en opent een raam? Ilse!

Ik raad iedereen aan om eens door een raam te kruipen; een nieuwe wereld gaat voor je open.

Een welgemeende dankjewel!

Vicky Van Eyken

Leerkracht creatief atelier en plastische opvoeding | Keramist | Kamishibai-illustrator, Bosfenomeentjes

Ik heb Ilse ervaren als een integere, warme en wijze vrouw. Als cliënt sta je centraal en haar holistische benadering maakt dat je je gedragen voelt door haar kennis en ervaring. Ook na het traject blijft ze interesse tonen, dit is weinigen gegeven.

Ik zou haar absoluut aanraden aan iedereen die nood heeft om te 'kantelen'.
Ruby Rose

Jungiaans psychotherapeute, Personal Coach & EQ Trainer, Ruby Rose for real empowerment

Is er meer in leven en werk dan wat ik er vandaag van terecht breng?

Dat was mijn hamvraag op het moment dat ik Ilse contacteerde.  Al was ik niet ongelukkig met mijn huidige job als zelfstandig IT consultant, toch knaagde er iets. Ik wilde meer en beter zijn, iets betekenen dat verder ging dan mezelf, een grotere schakel zijn, een écht verschil maken in het leven van anderen.

Aan de andere kant voelde ik me ook beschaamd; want ik moest dankbaar zijn dat ik zo snel een mooie carrière had uitgebouwd en dat ik al die kansen gekregen had… Ik verdiende goed mijn boterham en waarom moest ik nu zo nodig op zoek naar meer… en anders?

Waarom zou ik iets goeds omruilen voor iets nieuws, onzekers,…  Er zijn wat tranen gevloeid vooraleer ik echt geloofde wat Ilse me wilde laten zien…

Dat ondernemerschap in mijn bloed zit.  Dat dit helemaal OK is en dat elk stuk in mijn verleden bijdraagt aan de betere ondernemer die ik vandaag ben. Dat ik vertrouwen moet hebben in mezelf en dat ik niet meer dezelfde fouten zal maken.  Dat ik MAG ondernemen.  Dat dit bij mij hoort.  Dat falen je sterker maakt.

Langzamerhand ben ik beginnen bouwen, met de kernwaarden en talenten op zak, aan een wat voor mij ideale business zou kunnen zijn.  Elke kernwaarde MOET ingevuld zijn; "Geen compromissen meer Ans!" Dat heb ik zo goed onthouden van Ilse.

Ilse was voor mij de start van het veranderingsproces en was de leidraad in mijn zoektocht. Alles wat we samen besproken hebben bleef in mijn achterhoofd… tot op vandaag.

Bedankt Ilse – je bent veel meer dan ik had kunnen wensen uit een loopbaantraject.

Ans Verlooy

IT Director , Renewi

Hi Ilse,

Ik heb met jouw hulp geleerd dat ik op zoek was naar een weg die mijn weg niet was. De weg waarop ik me bevond was al de juiste, hij wordt ook steeds breder en brengt steeds meer voldoening naarmate ik hem verder bewandel. Immers... het is mijn weg, alleen besefte ik dat nog niet.

Soms zoeken we en vinden we niet, omdat we niet beseffen dat we over een ingebouwde routeplanner beschikken.
Soms moet een mens gewoon even een spiegel zijn richting uit ‘kantelen’, om even in de juiste richting te leren kijken, die ‘van’ zijn ‘zelf’. Zijn weg tekent zich dan haast ‘van-zelf’ af.

Dank u, mijn spiegel, al het beste gewenst voor 2019!

Frank Jorissen

Eigenaar, Tygris

Tijdens de kantelsessies bij Ilse leerde ik met een andere bril kijken naar mijn werksituatie. 

Kleuren en vormen die ik niet meer zag (door de drukte van elke dag) kwamen terug aan het licht, andere invalshoeken en nieuwe inzichten leiden tot een helderdere blik op mijn werkomgeving. 

Hierdoor kon ik meer afstand nemen en mijn werk op een nieuwe fijnere manier invullen.  Ik volgde een bijkomende opleiding, begon weer meer te lezen over mijn vakgebied en put hier dagelijks inspiratie uit.

Nele Ceelen - Klik hier voor LinkedInprofiel

Systemisch (loopbaan)coach | Trainer-coach, Rumi bv

Ilse is een pittige dame die de juiste vragen stelt en je aanzet tot nadenken over je loopbaan en toekomst. Ze is eerlijk, windt er geen doekjes om en tegelijkertijd is Ilse sterk empathisch en geduldig. Zij stelt de vragen en jij mag ze beantwoorden op jouw tempo. Dat waardeer ik enorm!

Zelf had ik tijdens de sessies het gevoel dat ik wat op mijn honger bleef zitten.. Nu besef ik dat het eerder met mijn verwachting te maken had. Ik verwachtte een kant-en-klaar pakketje en daar doet Ilse niet aan mee. Gelukkig, denk ik nu.

Ze laat het initiatief bij jou waardoor ik nu (slechts enkele weken later) klaar ben met een duidelijke visie op mijn loopbaan, een nieuwe naam en website voor mijn praktijk als vocal coach en een duidelijk zicht op de balans werk-privé.

Het feit dat ik dit helemaal zelf op touw heb gezet, geeft me een enorme boost en erg veel voldoening (allicht véél meer dan het kant-en-klaar pakketje).

Ik kan een begeleiding bij Ilse aanbevelen aan iedereen die het gevoel heeft 'vast' te zitten in zijn/ haar loopbaan en klaar is om te kantelen!

Katrien Van Geystelen

Personal impact expert - Lichtenberger voice teacher - TEDx speaker - Sparklin' soul, Sparklin' voice

Twee jaar geleden zat ik in een dip. Na een lange en succesvolle carrière in de medische sector, kreeg ik na mijn 50e het bekende gouden handdrukje. Omdat ik over 50+ was werd ik overal " te oud" bevonden. Toen kreeg ik de kans om me helemaal te herscholen en zelfstandige te worden in de financiële sector. Tijdens en na de financiële crisis kwam ik er achter dat dit werk niet overeenkwam met mijn normen en waarden om mensen echt te helpen.

Ik besloot dan ook om me op 63 jarige leeftijd nog eens te herbronnen, en ook dat ik daar hulp kon bij gebruiken. Ik ben toen bij Ilse Schorrewegen in loopbaanbegeleiding geweest en n.a.v. de inzichten die ik daar opdeed startte ik opnieuw een opleiding tot Master in de hypnotherapie. Dit sluit aan bij mijn universitaire studies als psycholoog en nu kan ik heel veel mensen helpen en ik ervaar de tevredenheid als klanten me dankbaar betalen omdat ik een probleem heb kunnen oplossen, waar ze al jarenlang mee worstelen.

Sinds kort heb ik bovendien een apparaat ontdekt dat in de ruimte gebruikt wordt om de slaapcyclus van de astronauten te regelen. Zij draaien immers elk anderhalf uur rond de aarde, zodat hun dag/nachtritme helemaal verstoord is. Als ambassadeur van dit bedrijf - PSiO - heb ik nu de mogelijkheid vele mensen te helpen met hun slaapproblemen, fibromyalgie, depressie en burnout op een krachtige en wetenschappelijke manier. Ook leid ik andere ambassadeurs op, zodat zij op hun beurt zoveel mogelijk mensen hiermee kunnen helpen. Dit werd binnen de kortste keren een explosief succes in Vlaanderen, Nederland en nu ook in Engeland!

Ik startte dus een nieuwe carrière die me veel energie en plezier geeft, en dit ondanks het feit dat ik ondertussen 65 ben geworden en sinds maart dit jaar op pensioen ben. Ik leer elke dag bij, ben verplicht alles te volgen van social media en geniet van de interactie met alle jonge mensen die ik tegenkom.

Ik ga nog zeker 5 jaar doorwerken!  Bedankt Ilse Schorrewegen

PS: ook mijn 61 jarige vriendin werd door Ilse geholpen en is zich helemaal aan het heroriënteren.

Guy Lippens

Hypnotherapeut en Ambassador member bij Psio netwerk , Helende hypnose

Ilse, bedankt. Jij hielp me vooruit, met de moeilijkste analyse ooit: die van mezelf. 1000% done is ze niet, maar ik kreeg inzicht en een houvast voor het vervolg op mijn parcours. Dat is meer dan ik ooit had gehoopt. Tot ziens.

Kaartje van een tevreden, dankbare kantelklant - https://www.kantel.be/dit-vertellen-tevreden-kantelklanten/

Veerle Vandermeulen

Business Analist en Juweelontwerper, Veerle-V

Ik volgde in 2015 een traject bij coach Ilse Schorrewegen. ... Het traject heeft voor mij bevestigd dat ik de dingen die ik nu doe, heel graag doe en verder zal zetten. Enkel heb ik de juiste context nodig.

Ilse is echt geïnteresseerd om jou als persoon inzicht te geven hoe je met ECHTE passie je leven kan verder zetten. De tips en handvaten die je krijgt om inzicht te geven hoe je zelf in elkaar zit, zijn een zeer WAARDEVOL GESCHENK. Het gaf me de mogelijkheid om te ontdekken waarom ik - o.a. door onbegrip van anderen - in de knoei zat met mezelf.

Ik wil een loopbaancoachingstraject aan IEDEREEN aanbevelen, ook al denk je dat je dit niet nodig hebt. Je leert jezelf beter kennen en dan gaan er opnieuw heel veel poorten open. ... Een welgemeende dikke merci.

Deze link verwijst naar een interview met Christel rond haar beelddenker zijn - een inzicht dat ze verworf tijdens de coachingsessie - dat verscheen in CxO-magazine.

Christel Heyns

Eigenaar, Cresciamo

Ik zat al enkele weken thuis met een burn-out toen ik de tip kreeg om met Ilse te praten. Fysiek uitgeput zijn doordat je mentaal op bent, is geen aangename ervaring, dus praten met iemand die je inzichten kan geven in het "waarom?" en het "wat nu?", leek me een goed idee.

Van nature voel ik goed aan wat ik graag doe en of ik niet teveel hooi op m'n vork neem. Anderzijds wil ik niet teleurstellen of arrogant/lui overkomen, dus neem ik gemakkelijk zaken aan die enigszins in mijn takenpakket of kennisdomein vallen. Combineer dat met een gezonde portie werklust en ambitie en je hebt het ideale recept voor een burn-out.

Wat me opviel tijdens m'n gesprek met Ilse, is dat ze veel tijd investeerde om mijn hele situatie in kaart te brengen. Hoe ik op dit punt gekomen ben, waar ik energie uit haal of aan verlies. Het gaat dan niet enkel over hoe ik omga met m'n werk, maar even goed welke factoren van mijn privé-leven hier een impact op hebben. 

Doordat Ilse boordevol straffe methodes zit om onduidelijkheden helder te krijgen, kwam ik al snel tot enkele belangrijke inzichten. Het is voor mij duidelijk dat ik met de tips van Ilse een betere focus ga krijgen op datgene dat ik wel wil doen (en energie zal uithalen) en datgene dat ik niet wil doen (en energie aan verlies). 

Bedankt, Ilse.

Tom D.S.

Klant loopbaanbegeleidingstraject

Een loopbaanadviseur probeert je in een hokje te passen. Jij helpt me als loopbaancoach net om buiten de hokjes te denken.

Jij denkt niet alleen met mij mee, je voelt ook met me mee.

Eva P.

Klant loopbaanbegeleidingstraject

Beste Ilse,

Ik ben afgelopen jaar bij jou op loopbaanbegeleiding geweest en ik wou je even laten weten dat ik nu, één jaar later, eindelijk nieuw werk gevonden heb en er zeer gelukkig mee ben.

Toen de loopbaanbegeleiding op z'n einde liep, wou ik je niet echt bedanken. Ik vond dat ik er niet veel aan had. Nu zie ik het pas. En daarom: dankjewel Ilse voor je hulp. En dankjewel dat je me er zelf mee liet knoeien, je bent een harde tante en het was net die schop onder m'n kont die ik nodig had. (...)

Ik werk opnieuw met plezier nu. Mijn dagen zijn langer, en ik moet elke ochtend vroeg uit de veren, maar ik doe het echt graag en ik kom niet meer uitgeput thuis van het werk nu, omdat wat ik doe past bij wie ik ben.

Toen de loopbaanbegeleiding op z'n einde liep, was ik niet zo goed gezind. Ik voelde me dik verloren en dacht: wat moet ik hier nu mee? Hoe ik mijn job gevonden heb, is waarschijnlijk de enige manier die nooit genoemd wordt. Dat ik een lotje uit de loterij gewonnen heb, besef ik maar al te goed. Dat dingen soms uit zichzelf groeien, als je het maar hard genoeg gevisualiseerd hebt, ook al kan je er geen concreet iets op plakken, dat is werkelijk een wonder. Dat je pas door terug te kijken kunt zien wat voor een mooie puzzel het geworden is, dat maakt ontzettend dankbaar.

Je hebt mijn carte terug blanche helpen maken, zodat ik ze opnieuw kon inkleuren. Merci daarvoor. Tot ziens (maar hopelijk niet voor een nieuwe job)

H.V.

Klant loopbaanbegeleidingstaject

Nadat ik eerder al een keertje loopbaanbegeleiding volgde en professioneel een andere weg uitging, had ik na verloop van tijd toch opnieuw behoefte aan coaching. Ditmaal om alle ideeën die ik had wat structuur te geven, uitstelgedrag aan te pakken en een concreet stappenplan te formuleren voor mijn nieuwe activiteiten als zelfstandige.

Ilse bleek daarvoor de perfecte coach. Ze volgt streng op, kan goed motiveren en reikt verfrissende inzichten aan. De coachingssessies bij Ilse zorgden ervoor dat ik de zaken gestructureerder ging aanpakken en dat had al snel resultaat. En tegelijk leerde ik ook mijn verwachtingen bij te stellen en de lat niet te hoog te leggen, wat een verademing.

Daarnaast is Ilse ook een heel fijn persoon die je warm onthaalt en haar job als kantelaar met veel passie uitoefent!

Leen Pairon

Praktijklector AP Hogeschool | Digitaal marketeer | Zelfstandig Hormoonfactor coach, How about healthy

Yes, het is begonnen! Hoewel de beslissing al in augustus vorig jaar genomen is, begin ik morgen 1 feb 2016  officieel aan de eerste dag van mijn sabbatical. Hoe lang? Nog te bepalen 🙂

Loopbaancoaching heeft me geholpen om tot het besluit te komen dat het tijd was om even een pauze in te lassen en ook de beslissing te nemen om het te doen. Met veel dank aan mijn coach Ilse. Ilse geeft een persoonlijke invulling aan een coachingstraject, in functie van de persoon die voor haar zit en neemt de tijd om wat dieper te graven.

Als ik nu, na enkele maanden terug kijk, is het geweldig wat we op een paar uren bereikt hebben. Het is natuurlijk niet af maar Ilse geeft je vertrouwen, laat je nadenken, even stil staan en luistert vooral heel goed en confronteert je met je eigen uitspraken. Ze houdt je een spiegel voor want de meeste antwoorden liggen in je zelf, maar zij slaagt erin om jezelf dat te laten inzien. Een echte aanrader.

Koen Casteleyn

Financial all-round specialist | Manager | CFO, KCA Consult BV

Ben jij van mening dat je als ondernemer geen tijd hebt om met zelfreflectie bezig te zijn? Dat zoiets 'niet nodig' is?

Dan hoop ik dat Pieter Brat's verhaal jou kan overtuigen van het tegendeel: hij schreef een mooie blog over hoe hij kantelde.

Ik mocht deze - ondertussen - serial entrepreneur begeleiden bij het achterom kijken en tijd maken voor zelfreflectie en vertragen bleken de grootste uitdagingen...die hij weliswaar met glans doorstond. En met wat een resultaat!

Pieter Brat

Zelfstandig Strategy Consultant (Marketing & Digital transformation), Let's evolve

Ilse heeft mij bijzonder goed geholpen bij het bepalen van de activiteiten die ik nog wil ontwikkelen. Ze heeft mij goed gewezen op mijn sterktes en zwaktes en heeft mij duidelijk gemaakt in welk type van organisatie ik het best functioneer.

Dit maakt het voor mij gemakkelijker en duidelijker welke activiteiten ik als zelfstandige nog wil ontwikkelen en uitwerken.

Sofie Vanleenhove

Praktijkmanager Osteaforce | Lecturer Syntra | Independant consultant

Wil je een ander carrièrepad inslaan zonder uit de bocht te vliegen? Ga dan met Ilse praten.

Ze reikt je inzichten in jezelf aan, helpt je onzekerheden een plaats te geven en geeft je tools om je carrièrewissel zo goed mogelijk te organiseren.

Raad krijg je van iedereen als je praat over je toekomstplannen, van je moeder tot je vrienden. Maar meer inzicht in jezelf en betere greep op je werk/leven, dat is goud waard.

Voor je gouden raad, beste Ilse, grazie mille.

Katrijn Serneels

Klant loopbaanbegeleidingstraject, toen nog werknemer, ondertussen zelfstandig mediak@t!, Mediak@t Journalistieke projecten

Na jaren van Sales buitendienst (en ook een beetje lesgeven) heb ik eindelijk iets gevonden waarin ik helemaal mezelf kan zijn, ik ben zelfstandig tuinman geworden!

Vanaf nu ben ik zowel tijdens mijn werk als in mijn privé tijd steeds mezelf. Wat een fijn gevoel is dat !!!
Soms moet je gewoon 'springen' en dat heb ik dan ook met veel plezier gedaan, dankzij de steun van Ilse en vele anderen.

Dank je wel Ilse !!!

Lees hier het artikel dat verscheen over Wouter's carrièreswitch in Jobat zomer 2015

Wouter Gryson

Zelfstandig tuinaannemer na een lange carrière in sales, Tuinwerken Gryson