Waardenkader

van

een kantelaar

 

Naast een heldere missie en visie voor mijn bedrijf Kantelpunt hanteer ik een strikt waardenkader in mijn werk én leven dat ik hieronder met je deel.

  • Ken jij de waarden die voor jou primeren in je werk en leven?
  • Zou je ze graag beter leren benoemen?

Wie z'n waardenkader kent, kan proactief op zoek gaan naar een omgeving waarbinnen die waarden gerespecteerd worden. Je kan afstemmen of het nog goed zit met de match tussen jouw eigen waarden en die van je opdrachtgever en daarover de dialoog aangaan, bijvoorbeeld tijdens een functionerings-of evaluatiegesprek.

Als zelfstandige - in spé - kan je zelf een context creëren in lijn met jouw waarden. En vervolgens kan je je richten op klanten  die resoneren met jouw waarden. Maak gebruik van de wetten van de aantrekkingskracht...

Tijdens een kantelcoachingstraject op jouw maat vertel ik je hier graag meer over.

Waardenkader Ilse Schorrewegen, Kantelaar bij Kantelpunt

The intuitive mind is a sacred gift and the rational mind is a faithful servant. We have created a society that honours the servant and has forgotten the gift. Albert Einstein

  • Empathisch is hoe ik in het leven sta. Empathie is de kunst je in je verbeelding te kunnen verplaatsen in de gedachten van andere mensen, waardoor je hun gevoelens en standpunten kan begrijpen, zonder deze te hoeven delen. Dankzij empathie kunnen we kantelen naar een fundamenteel andere wereld, daar ben ik van overtuigd.
  • Integriteit – trouw zijn aan zichzelf en aan bepaalde principes, ook wanneer anderen niet toekijken - schat ik hoog naar waarde.
  • Mens, dier en milieu geen kwaad doen, is voor mij een basiswaarde. Streven naar duurzaamheid door kwaliteit & robuustheid te verkiezen boven kwantiteit en fragiliteit hangen daarmee samen. Mijn ambitie is niet de grootste te willen zijn, wel klein te zijn in iets groots, bloei belangrijker te vinden dan ongebreidelde groei en me zo te onderscheiden van andere marktspelers.
  • Schoonheid geeft een extra dimensie aan mijn zijn, ook in mijn werk. Mooi, gepersonaliseerd materiaal op maat maken en klanten ontvangen op een bijzondere locatie, geeft mij extra energie en vervult mijn behoefte aan creatieve expressie.

Naast deze persoonlijke waarden, sluit ik me helemaal aan bij de waarden opgenomen in het Compass Charter dat ik daarom graag ondertekend heb. Misschien herken jij jezelf er ook wel in, als innerpreneur?

Kiezen voelt nooit meer als verliezen van zodra je je waardenkader helder hebt...

Share This