MISSIE

Mensen die gemoedsrust ervaren, zijn een belangrijke voorwaarde voor de bezielde maatschappij waarin ik zelf wil leven. Want wie zich gelukkig voelt, draagt met plezier zorg voor alles en iedereen dat bijdraagt tot dat geluk én zet zich in om die zijnsstaat haalbaar te maken voor meer mensen.

Mijn missie als Kantelaar is bijdragen aan een maatschappij waarin zelfbewuste mensen hun eigenbelang overstijgen dankzij de waardering die ze krijgen voor wie ze zijn en wat ze doen.

We hebben namelijk meer dan ooit nood aan de bevlogenheid en betrokkenheid van elk individu in een wereld die op vele fronten op een kantelpunt staat.

De transitie die nodig is om maatschappelijk te kantelen in de juiste richting - een leefbare planeet voor de generaties na ons - kan immers enkel slagen als ze gedragen wordt door heel veel individuen.

"Verander de wereld, begin bij jezelf".

Of ook: 'de maatschappij': dat zijn wij.

Met dit doel voor ogen werd ik in 2015 zelfstandig kantelaar en levensloopbaanbegeleider. Een heel bewuste keuze na een boeiende carrière van meer dan 25 jaar in uiteenlopende sectoren, functies en niveaus. Sedertdien begeleid ik geëngageerde, ervaren ondernemers en werknemers die willen kantelen naar een leven waarin ze meer voldoening en zingeving ervaren met gemoedsrust als finaal resultaat.

Via individuele kanteltrajecten coach ik hen naar een bewustere manier van leven zodat zij meer impact krijgen op de wereld rondom hen én hun eigen leven.

VISIE

Tijdens mijn werk als Kantelaar ontdekte ik dat wij tegenwoordig vooral verbinding ontberen. We missen verbinding met elkaar, met 'de ander', maar bovenal ontberen we verbinding met onszelf!

Dat leidt tot angst en onzekerheid. Die emoties hebben dan weer een impact op ons dagelijks functioneren en de keuzes die we al dan niet maken.

Je voelt je geleefd omdat je op automatische piloot door het leven racet, gedreven door een economisch model dat psychologisch en ecologisch onhoudbaar is.

Hoe jij je voelt, vertaalt zich in alle levensdomeinen: je werk, je gezin, je verhouding tot familieleden, je vrijetijdsbeleving, je financiële situatie, jouw persoonlijke ontwikkeling en je gezondheid! ‘Zo binnen, zo buiten’ is het principe dat hierachter zit. 

Door de verbinding met jezelf te herstellen, durf je veel vrijer verbinden met 'anderen' en met ‘het andere’. Door 'jouw waarom' in dit leven te voelen, uit te spreken en in de wereld te zetten, maken angst en schaamte plaats voor kwetsbaarheid, moed en kracht. Kracht om te kantelen, WEG VAN wat voor jou niet langer goed voelt, NAAR een richting die voor jou wel goed voelt.

Stel dat:

  • jij de wereld positief kan veranderen, door jezelf beter te leren kennen ...
  • al tijdens dat reflectieproces jij je opnieuw de regisseur van je eigen leven gaat voelen...
  • dit proces een positieve invloed heeft op ALLE levensdomeinen...
  • en jij ook nog 'ns een fijner mens wordt voor je omgeving...

Waarom zou je dan wachten om zelf te kantelen?

'Kantelen' is het ombuigen van reactieve patronen naar een bewuste, creatieve manier van ZIJN waardoor je gemoedsrust in het NU ervaart dankzij veiligheid, verbondenheid en voldoening, zodat je vanuit VERTROUWEN je gedroomde TOEKOMST kan verbeelden, verwoorden en beleven
Ilse Schorrewegen

Kantelaar en levensloopbaanbegeleider, Kantelpunt

Professioneel kantelpunt

Wel zin maar geen tijd om nu verder te lezen?

Vul hieronder je gegevens in, ik inspireer je verder via mail.

 

Ilse Schorrewegen

Kantelaar

De inspiratie is onderweg. Check je mailbox, ook je spamfolder...

EPC - Evaluatie van je Persoonlijk Contentement

Niet zeker of 'kantelen' is wat jij nodig hebt?

Onderzoek het dan...

Vul je gegevens in en ontvang gratis de EPC-test: maak een Evaluatie van je Persoonlijk Contentement en krijg er tips bij hoe jij kan kantelen in de voor jou juiste richting. Vrijblijvend en zonder enige verplichting.

Aangekomen! Check je mails, ook je SPAM-folder aub