MISSIE

Mijn missie als kantelaar | regenerator is bijdragen aan een wereld waarin zoveel mogelijk mensen zich een onderdeel voelen van een groter geheel waar ze met plezier zorg voor dragen. Op die manier hoop ik een leefbare wereld achter te laten voor de generaties na mij.

Waarom 'kantelen'?

Mensen die gemoedsrust ervaren en vertrouwen in de toekomst uitstralen, werken magnetisch op andere mensen, al gemerkt? Wie tevreden door het leven gaat, zet zich over het algemeen ook met veel plezier in voor het welzijn van ander leven, vanuit wederkerigheid, dankbaarheid, verantwoordelijkheidsbesef én omdat het goed voelt. 

Maar ondanks alle welvaart en wetenschappelijke vooruitgang van voorbije decennia ervaren weinig mensen momenteel gemoedsrust, laat staan vertrouwen in de toekomst.

We lijden aan vereenzaming en afgescheidenheid, gaan gebukt onder de gevolgen van een doorgedreven individualisme en kortetermijndenken, aangestuurd door een paradigma dat 'het leven' reduceert tot een louter mechanistisch gegeven.

Resultaat? We dragen geen zorg voor onszelf, elkaar of de planeet. We lopen vast in primitieve responsen van ons oerbrein terwijl dit tijdperk héél andere vaardigheden vereist.

We verdoven onszelf dat het een lieve lust is - 'hard werken' is de meest geaccepteerde verslaving - om niet te moeten voelen wat pijn doet of lastig is. Of we stoppen ons hoofd in het zand voor problemen die nochtans dringende aandacht vragen. 

Daarom is 'kantelen van perspectief' nodig, een beweging van egoïsme naar ecocentrisme. Waarbij we accepteren dat we de complexe problemen van deze tijd niet in ons eentje kunnen oplossen en maar beter verbinden met ALLE ander leven waar we deel van uitmaken.

Sinds 2014 maakte ik een bewuste keuze om aan zo'n regeneratieve transitie bij te dragen, als Kantelaar, koploper en verbinder door mensen één op één te begeleiden zodat ze inzicht verwerven in hun eigen reactieve patronen en hoe ze daar anders kunnen mee omgaan.  

Ik reik je handvaten aan zodat jij op jouw beurt meer positieve impact krijgt op jouw omgeving. Jezelf 'deel van de oplossing voelen', geeft namelijk vleugels en werkt aanstekelijk...

 VISIE

Tijdens mijn leven kwam ik erachter dat wij als mensheid vooral verbinding ontberen. En we missen verbinding met elkaar omdat we de verbinding met onszelf én onze omgeving verloren raakten.

Dat gebrek aan verbinding leidt tot steeds meer onzekerheid en angst. Die angst beïnvloedt ons dagelijks functioneren en de keuzes die we maken.

De uitdagingen die we vandaag te tackelen hebben - pandemieën, ecocide, energiecrises, financiële crises, structureel toenemende ongelijkheid en de eenzaamheid die daarvan het gevolg is - zijn van existentieel niveau en spelen op wereldschaal. De gevoelens van onzekerheid en machteloosheid die hiermee gepaard gaan, nemen almaar toe, terwijl een groot deel van de wereldbevolking er op vele vlakken nochtans ontzettend op vooruitging.

Het groeiend aantal langdurig zieken in onze welvaartmaatschappij geeft aan dat er iets systemisch fout loopt:

Zo voel jij je misschien geleefd omdat je op automatische piloot door het leven racet, maar realiseer je je amper dat je daartoe gedreven wordt door een economisch model dat psychologisch en ecologisch onhoudbaar is.

Dat het dus niet 'jouw' fout of falen is, of enkel je eigen verantwoordelijkheid, maar wél een gedeelde verantwoordelijkheid:

We branden onszelf op, net zoals we de aarde opbranden, omdat we geloven dat 'het niet anders kan'; dat is manifest onjuist: het kan wél anders...

Aan symptoombestrijding doen, je kop in het zand steken, of meer van hetzelfde doen en hopen op een ander resultaat zet geen zoden aan de dijk. De grondoorzaken aanpakken én bewustzijn creëren rond hoe dit anders kan én hoe ieder individu hieraan kan bijdragen lijkt mij een beter plan.

Laten we daarom opnieuw verbinden met elkaar, creëren, herstellen, organiseren en leiden én die kennis en ervaringen doorgeven, zodat we 'ons bestaan als mens' transformeren en daarmee 'het leven zelf' beschermen, samen...

 

Want kantelen, doe je zelf, maar je doet het niet in je eentje...

'Kantelen' komt op je pad naar aanleiding van een wake-up call van het leven,

zo'n moment waarop je beseft:

nu MOET er iets veranderen en WIL ik het ook graag anders, maar HOE begin ik eraan?

Reactieve patronen in je eigen leven én in jouw omgeving leer je via coaching HERKENNEN, ERKENNEN, ACCEPTEREN of OMBUIGEN, VANUIT MILDHEID in plaats vanuit oordeel,

zodat jij opnieuw - vanuit veiligheid en vertrouwen -

jouw gedroomde toekomst kan voelen, verbeelden, verwoorden en haar finaal durft verwezenlijken,

hoeveel onzekerheid er ook rondom of in jou is...

Ilse Schorrewegen