MISSIE

Mijn missie als Kantelaar is bijdragen aan een maatschappij waarin zelfbewuste mensen hun ego en eigenbelang overstijgen dankzij de waardering die ze krijgen voor de inzet van hun talenten.

We hebben namelijk meer dan ooit nood aan de bevlogenheid en betrokkenheid van elk individu want onze wereld staat op vele fronten op een kantelpunt!

Zelfbewuste, gemotiveerde en positief kritische mensen in mensgerichte, duurzame bedrijven en organisaties vormen een toprecept voor de bezielde maatschappij waarin ik zelf wil leven.

De transitie die nodig is om maatschappelijk te kunnen kantelen naar meer duurzaamheid kan immers maar slagen als ze gedragen wordt door heel veel individuen: "verander de wereld, begin bij jezelf". Of ook: 'de maatschappij': dat zijn wij.

Met dit doel voor ogen werd ik in 2015 zelfstandig Kantelaar / Loopbaanbegeleider. Een heel bewuste keuze na een boeiende carrière van meer dan 25 jaar in uiteenlopende sectoren, functies en niveaus. Sedertdien begeleid ik geëngageerde, ervaren ondernemers en werknemers die willen kantelen naar een leven waarin ze meer voldoening en zingeving ervaren.

Via individuele KANTEL!-coachingstrajecten op maat en loopbaanbegeleiding coach ik hen naar een bewustere manier van leven waardoor zij meer impact krijgen op de wereld rondom hen.

Dat ik daar zelf ontzettend veel zingeving en plezier uit haal, is mijn persoonlijke bonus.

 

Ilse Schorrewegen - Kantelaar bij Kantelpunt

VISIE

Tijdens mijn werk als Kantelaar ontdekte ik dat wij tegenwoordig vooral verbinding ontberen. We missen verbinding met elkaar, met de andere maar bovenal ontberen we verbinding met onszelf!

Dat resulteert in angst en onzekerheid. Die emoties hebben dan weer een impact op ons dagelijks functioneren en de keuzes die we al dan niet maken in ons leven.

Je voelt je geleefd omdat je op automatische piloot door het leven racet, gedreven door een economisch model dat psychologisch en ecologisch onhoudbaar is

Zo binnen, zo buiten’ is het principe dat hierachter zit. Hoe jij je voelt, vertaalt zich immers in alle levensdomeinen: je werk, je gezin, je verhouding tot familieleden, je vrijetijdsbeleving, je financiële situatie, jouw persoonlijke ontwikkeling en je gezondheid!

Door de verbinding met jezelf te herstellen, durf je veel vrijer verbinden met 'anderen' en ‘het andere’. Door 'jouw waarom' in dit leven te voelen, uit te spreken en in de wereld te zetten, maken angst en schaamte plaats voor kwetsbaarheid, moed en kracht. Kracht om te kantelen, WEG VAN wat voor jou niet langer goed voelt, NAAR een richting die voor jou wel goed voelt.

Dus als...

  • jij de wereld positief kan veranderen door jezelf beter te leren kennen ...
  • al tijdens dat reflectieproces jij je opnieuw de regisseur van je eigen leven gaat voelen...
  • dit proces een positieve invloed heeft op ALLE levensdomeinen...
  • en jij ook nog 'ns een fijner mens wordt voor je omgeving...

Waarom zou je dan wachten om zelf te kantelen?

Eén machine kan het werk doen van 50 gewone mensen.
Geen enkele machine kan het werk doen van één bevlogen individu.
Elbert Hubbart

EPC - Evaluatie van je Persoonlijk Contentement

GRATIS

Vul je gegevens in en ga meteen aan de slag

Aangekomen! Check je mails, ook je SPAM-folder aub