MISSIE

Het is mijn missie om via mijn werk als kantelaar een bijdrage te leveren aan een bezielde maatschappij, waarin elk individu zich gewaardeerd voelt omwille van zijn of haar unieke bijdrage en dankzij die waardering het eigenbelang overstijgt.

Ondernemende, gepassioneerde, gedreven kenniswerkers die op een professioneel kantelpunt staan, begeleid ik met levensloopbaanbegeleiding. Dankzij meer zelfkennis, zelfvertrouwen en inzicht in je eigen talenten leer ik jou beter voor jezelf te zorgen. Zo kan jij proactief voor jezelf een optimale context opzoeken of creëren. Meteen verminder je zo het risico om vroegtijdig op te branden. Daar worden de mensen rondom jou alleen maar beter van...

Organisaties of bedrijven zijn daarnaast - als verzamelingen van individuen - een gedroomde plek om mijn missie te realiseren. Bloeiende, mensgerichte organisaties trekken niet alleen gedreven individuen als medewerkers aan, ze trekken ook meer klanten aan die bewust voor hen kiezen, ambassadeurs worden van de organisatie, waardoor steeds meer mensen zich graag aan de organisatie verbinden.

Gedreven individuen zijn immers meer dan ooit actief op zoek naar omgevingen waarin ze autonoom, bevlogen en intrinsiek gemotiveerd hun passie mogen uitleven. Zonder die ruimte branden ze immers op of doven ze uit en verlaten ze hun opdrachtgever.

Als kantelaar nodig ik daarom organisaties uit meer mensgericht en duurzaam te werken aan een context waarin bevlogen werknemers kunnen, mogen en willen excelleren.

Zelfbewuste, gemotiveerde, bevlogen mensen in duurzame, mensgerichte organisaties vormen immers een magische mix en  zijn een toprecept voor de bezielde maatschappij waarvan ik droom.

Ilse Schorrewegen - Kantelaar bij Kantelpunt

VISIE

In mijn visie zijn mensen bronnen – sources – in plaats van middelen – resources. In de juiste omstandigheden borrelen en stromen bronnen. Als de context niet goed zit echter, drogen bronnen op, verdampen ze en kwijnen ze stilletjes weg.

Middelen kan je beheren, mensen moet je echter inspireren: bevlogen en betrokken medemensen beheren zichzelf, hun werk, hun leven, dankzij intrinsieke motivatie, dankzij de zingeving en voldoening die zij halen uit wat ze doen.

Magische dingen gebeuren wanneer jouw persoonlijke missie in dit leven ondersteund wordt door wat jij professioneel doet. Als de missie van het bedrijf of de organisatie waarvoor je werkt naadloos aansluit bij wat jij wil realiseren in je leven, krijg je vleugels.

Inzicht krijgen in gedeelde waarden is daarbij van groot belang. Hoe pak je dat aan?

  • door aan de slag te gaan met gedachten, gevoelens, behoeften, normen, waarden en (voor)oordelen
  • door actief naar elkaar te luisteren en alles te willen horen, ook wat niet met woorden gezegd wordt
  • door naar gedrag te kijken en te onderzoeken waarom we doen wat we doen ipv wat we zeggen dat we doen
  • door ruimte voor dialoog en echte verbinding te scheppen tussen persoonlijke, organisatie- en maatschappelijke doelen
  • door innerlijke transitie als inherent onderdeel van organisatie-en maatschappelijke transitie te erkennen: het is een én-én-verhaal

Bevlogen en betrokken mensen verdienen het gekoesterd en ondersteund te worden, want zij zijn dé onderscheidende factor voor organisaties, bedrijven, onze maatschappij, kortom de wereld als geheel.

Eén machine kan het werk doen van 50 gewone mensen.
Geen enkele machine kan het werk doen van één bevlogen individu.
Elbert Hubbart

Share This