Regisseur VAN of acteur IN je leven?

Wil je je liever de regisseur van je leven, in plaats van een acteur in je leven voelen? Worstel je soms met het gevoel 'geleefd' te worden? Nochtans is dat een gevoel dat relatief eenvoudig kan omgebogen worden. 

Door je bewust te worden van de ontelbare keuzemogelijkheden die jij hebt en vervolgens al die keuzes bewust te nemen, voel jij je heel snel opnieuw de regisseur van je eigen leven.

Dat BEN je namelijk! Jij - en niemand anders - regisseert elk moment van elke dag JOUW leven.

Wandel je even met me mee door jouw ochtend vol opties?


Tijdsbeheer

Je beslist misschien bewust om jezelf rustig de tijd te geven om wakker te worden, daarom laat je jouw wekker wat vroeger aflopen dan strikt nodig.

Of je verkiest om in één snelle rush door je ochtendritueel te vliegen, want elke extra minuut in bed is pure winst voor jou. Aan jou de keuze!

Breinhygiëne

Je wordt wakker. 't Is jouw keuze om te denken: 'een nieuwe dag, veel mogelijkheden om het verschil te maken. Laat ik er maar iets bijzonders van maken.'

Of je kan wat liggen grommen en bedenken dat je alweer uit je bed moet.

Positief denken

Je kan verkiezen te glimlachen naar je partner en/of naar jezelf, in de spiegel.

Of je kan bedenken: 'ik heb hier geen zin in en ik zie er maar verrimpeld uit. Jij trouwens ook!'

Je kan verkiezen je te ergeren in je wagen in de file.

Of je kan de keuze maken te bedenken hoe het zou zijn om nu op een overvolle trein te moeten zitten, een fijn muziekje opzetten en je bestemmeling laten weten dat je later zal zijn.

Andersom kan trouwens ook: je kan kiezen om je te ergeren in een overvolle trein, of je kan verkiezen de bedenking te maken dat die trein je wel vlot daar brengt waar je moet zijn, terwijl je er met de wagen een eeuwigheid over doet en nu zou zitten zuchten in de file.

Dankbaarheid

Je kan genieten van de geur van lekkere koffie of thee en fijne herinneringen oproepen aan het moment waarop je dat mooie koffiekopje kreeg of kocht.

Of je kan verkiezen die warme drank uit een plastic bekertje onnadenkend naar binnen te gutsen.

Verantwoordelijkheidsbesef

Je kan bewust kiezen voor fair trade koffie of thee en een goed gevoel hebben bij elk kopje dat je daarvan drinkt, omdat je het leven van andere mensen gunstig beïnvloedt dankzij jouw keuze.

Of je kan er bewust voor kiezen dat jij je met dergelijke problemen niet hoeft bezig te houden en met die beslissing - en ook jouw niet-fairtrade koffie of thee - perfect gelukkig zijn.


En jij, hoe ga jij door het leven?

Voel je je geleefd, door de keuzes die anderen voor jou (lijken te) maken?

Wil je daar NU komaf mee maken en je de regisseur van je leven voelen? Ik begeleid je er graag bij...

Vul het formulier in, ik bel je dan binnenkort om verder af te stemmen.

Dit is mijn naam:(Vereist)
Inspireer mij af en toe
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.