
Onrust voelt als gejaagdheid
rusteloosheid als een drijfveer voor het opdoen van nieuwe ervaringen...
Ignaas Devisch
Hoe zou jij het vinden om iemand naast jou te hebben die:
- rust brengt zodat jij kan ontspannen en de gejaagdheid uit je systeem voelt verdwijnen, al tijdens het eerste gesprek?
- écht naar jou luistert, zodat jij je gehoord voelt en die niet veroordeelt, zodat jij alles durft uitspreken wat gezegd wil worden
- een authentieke, helende relatie aanbiedt voor zolang als nodig en zo kort als mogelijk, zodat jij de verbinding met jezelf kan herstellen?
- jou inzicht geeft in hoe je brein en je lichaam werken, zodat jij in de toekomst beter voor jezelf kan zorgen?
- in kaart brengt hoe jouw omgeving bijdraagt aan jouw gevoel van onrust en hoe jij in de toekomst beter je grenzen aan kan geven door te leren zeggen wat er op je lever ligt, zonder angst de ander op het hart te trappen?
- jouw aanmoedigt om een handleiding voor jezelf en je gedroomde toekomst te schrijven, inclusief een stappenplan hoe daar te geraken?
- jou vanuit gelijkwaardigheid begeleidt, zonder enige vorm van betutteling?
- je precies datgene aanreikt waar jij hier en nu nood aan hebt, zodat jij geen kostbare tijd verliest met het allemaal zelf uitzoeken?
Slow down, vertraag...
Voor wie?
Voor jou, als jij...
- tijdens elke vakantie de eerste dagen 'ziek' doorbrengt, je letterlijk moet 'afkicken' van je werk
- op de vraag: 'hoe gaat het met jou?' steevast 'drukdrukdruk' antwoordt, ook al voel je je vooral leeg
- lijdt onder teveel 'moeten' in je leven
- een overdaad aan prikkels ervaart en er toch steeds meer blijft opzoeken, uit angst iets te missen
- ook in je vrije tijd de lat hoog legt en elk 'leeg' moment vult met afleiding: smartphone, social media, lezen, iets 'doen'
- bang bent voor stilte
- lummelen iets voor luie mensen vindt
- je afvraagt hoe je ooit je pensioen gaat overleven
- je privéleven net zo strikt managet als je werk en dan nog tijd tekort komt
- 'onverklaarbare' klachten hebt zonder dat je huisarts een fysieke oorzaak kan vinden
- het woord 'stress' geregeld valt, maar jij absoluut niet KAN vertragen, omdat je professionele of persoonlijke situatie dat niet toelaat
- signalen uit je omgeving krijgt dat je te hard werkt, wat jij ofwel onzin vindt, ofwel wel beseft, maar geen idee hebt hoe het anders te kunnen doen, met al jouw verantwoordelijkheden
En voor jou, als je wil onderzoeken OF en HOE dat anders kan...
Wat ?
'Vertraag' is de naam van een traject dat ik als kantelaar aan het uitwerken ben, op maat van mensen die zich bewust willen worden van de dynamieken die ervoor zorgen dat zij veel druk ervaren, zodat zij hier in de toekomst anders kunnen mee omgaan.
In dit traject breng ik AL mijn professionele kennis als ervaren loopbaan-, levensloop-, loslaat-, stress & burn-outcoach samen.
Dankzij diepgaande coachingsgesprekken en verdiepende oefeningen die jou zelfinzicht én inzicht in grotere systemen rondom jou bezorgen, ben je na het doorlopen van dit traject in staat om ANDERS, BEWUSTER om te gaan met omgevingsdruk, druk die jij jezelf oplegt of druk die jij jezelf laat opleggen door anderen.
Zo komt er meer rust waar je voorheen rusteloosheid ervaarde én kan je exploreren wat je in de toekomst anders wil, waar je wél impact op hebt én wat je beter achter je laat...
Waarom coaching?
Zoals een sportcoach mensen helpt om fysieke topprestaties neer te zetten op een gezonde manier, help ik mijn klanten op de meest efficiënte en effectieve manier aan meer zelfkennis en bewustzijn.
Je verwerft inzicht in bepaalde dynamieken, patronen en systemen die jouw gedrag en het gedrag van anderen rondom jou bepalen én je leert hier bewust mee omgaan.
Als coach luister ik naar jou, stel ik gerichte vragen zodat jij in een minimum van tijd ZELF tot inzichten komt die je op een heel diep niveau raken en in beweging brengen waar je tot op vandaag 'vastliep'...
Hoe werkt het?
Afhankelijk van jouw wensen bestaat zo'n traject uit één op één coachingsgesprekken + verdiepende zelfreflectie-oefeningen voor thuis, desgewenst aangevuld met gesprekken in groep, life of via video.
Ik hanteer een ontologische coachingsaanpak, gestoeld op principes van de oplossingsgerichte en ontwikkelingsgerichte positieve psychologie, waarderend onderzoek, de narratieve benadering, filosofie, systemische wetten, verbindende communicatie, oosterse, westerse en Afrikaanse levenskunst. Wil je meer lezen over die methodologieën, klik dan hier.
Dat mijn aanpak werkt, hoef je overigens niet van mij aan te nemen, maar alle klanten die je voorgingen kunnen het toch niet allemaal bij het foute eind hebben...
Wat is het geheim dat coaching volgen bij Kantelpunt zo impactvol maakt ?
De succesformule van kantelcoachingstrajecten zit 'm in de persoonlijke aandacht, de tijd en ruimte die ik uittrek voor het begeleidingsproces van mijn klanten. Aandacht is het mooiste geschenk dat je iemand kan geven...
De combo van diepgaande coachingsgesprekken + verdiepende zelfreflectie-oefeningen waarmee jij op jouw eigen tempo thuis aan de slag gaat, maakt dat mijn klanten niet blijven hangen in 'het er eens over hebben' of 'erover leren', maar dat ze ook echt hun gedrag aanpassen in functie van de inzichten die ze opdoen, al TIJDENS het coachingstraject.
Wie is die begeleider, de kantelaar bij Kantelpunt?
Ik!

Ilse Schorrewegen
In 2014 startte ik mijn coachingspraktijk Kantelpunt op: ik verlangde naar duurzame bloei in plaats van een blind streven naar ongebreidelde groei omdat ik van dichtbij had gezien wat dat teweeg brengt in mensenlevens én wat het doet met onze planeet.
Ik wil voorleven waar ik zo erg in geloof want heb zelf heel wat 'innerlijk werk' verricht rond vertragen en 'afkicken van mijn eigen DRUKverslaving'.
De grens tussen 'werkverslaafd zijn' en 'dol zijn op je werk', is dun, maar ze is ook duidelijk.
Die grens help ik jou vandaag met veel plezier onderzoeken én bewaken, want meer zelfliefde én zelfzorg zijn geen overbodige luxe in een wereld die op een kantelpunt staat...
