https://www.kantel.be/afkicken-van-drukverslaving/

Druk druk druk?

 • breng jij tijdens elke vakantie je eerste dagen ziek door, omdat je letterlijk moet 'afkicken' van je werk?
 • beantwoord jij de vraag: 'hoe gaat het?' steevast met 'drukdrukdruk', ook al voel je je vooral leeg?
 • zijn er teveel 'moetekes' in je leven?
 • ervaar jij een overdaad aan prikkels en blijf je er toch steeds meer opzoeken, uit angst iets te missen?
 • leg je ook in je vrije tijd de lat hoog, vul je elk 'leeg' moment met afleiding zoals smartphone, social media, lezen, iets 'doen', actief zijn?
 • ben jij bang voor stilte?
 • vind je lummelen iets voor luie mensen?
 • vraag je je af hoe je ooit je pensioen gaat overleven?
 • manage jij je privéleven net zo strikt als je werk en kom je dan nog tijd tekort?
 • heb je 'onverklaarbare' fysieke klachten, zonder dat je huisarts een fysieke oorzaak kan vinden?
 • valt het woord 'stress' geregeld in jouw omgeving, maar kan jij absoluut niet vertragen, omdat je professionele of persoonlijke situatie dat niet toelaat?
 • geeft je omgeving je signalen dat je te hard werkt, maar heb je geen idee hoe je het anders zou kunnen aanpakken, met al jouw verantwoordelijkheden?

Hoe zou jij het dan vinden om te onderzoeken hoe het wél anders kan, met iemand 'naast' jou die: 

 • écht naar jou luistert, zodat jij je eindelijk gehoord voelt,
 • niet veroordeelt, zodat jij alles durft uitspreken, ook die zaken waar verdriet, angst, boosheid, schuld of schaamte op zit
 • een helende, professionele relatie met jou onderhoudt, zo lang als nodig én zo kort als mogelijk?

Klinkt dat al goed? Het wordt nog beter...

Als kantelaar werk ik vanuit gelijkwaardigheid met jou, zodat jij zelfsturend 'aan zet' blijft en nooit afhankelijk wordt van mij als begeleider.

Hoe dat kan? Wel, door jou precies die inzichten aan te reiken waar jij hier en nu nood aan hebt én waarmee je meteen aan de slag kan, zodat jij geen kostbare tijd meer verliest met het allemaal in je eentje uit te zoeken.

Hoe zou je dat vinden?

afkicken van drukverslaving...

Meer over het traject...

Dit is een traject op maat van mensen die zich bewust willen worden van de dynamieken die ervoor zorgen dat zij veel druk ervaren, zodat zij hier in de toekomst op een andere manier mee kunnen omgaan.

In dit traject breng ik AL mijn professionele kennis als ervaren loopbaan-, levensloop-, loslaat-, stress & burn-outcoach samen met de ervaringen die ik opdeed tijdens de eerste 20 jaar van mijn professioneel leven in 'de harde zakenwereld'.

Dankzij gesprekken waarin ik actief naar jou luister en verdiepende oefeningen die jou zelfinzicht én inzicht in grotere systemen rondom jou bezorgen, ben je na het doorlopen van dit traject in staat om ANDERS, BEWUSTER om te gaan met omgevingsdruk, druk die jij jezelf oplegt of druk die jij jezelf laat opleggen door anderen.

 Zo komt er meer rust, waar je voorheen rusteloosheid ervaarde én kan je exploreren wat je in de toekomst anders wil, waar je wél impact op hebt én wat je beter achter je laat of leert accepteren...

Waarom coaching als methodiek?

Zoals een sportcoach mensen helpt om fysieke topprestaties neer te zetten op een gezonde manier, help ik mijn klanten op de meest efficiënte en effectieve manier aan meer zelfkennis en bewustzijn door een coachende aanpak.

Zo kom jij ZELF tot inzichten die je op een heel diep niveau raken en kan er beweging komen daar waar je tot op vandaag 'vastliep'...

Hoe werkt 'kantelen'?

Afhankelijk van jouw wensen bestaat zo'n maatwerktraject uit een aantal coachingsgesprekken één op één + verdiepende zelfreflectie-oefeningen voor thuis.

Ik hanteer een ontologische coachingsaanpak, gestoeld op principes van de oplossingsgerichte en ontwikkelingsgerichte positieve psychologie, waarderend onderzoek, de narratieve benadering, filosofie, systemische wetten, verbindende communicatie, oosterse, westerse en Afrikaanse levenskunst. Wil je meer lezen over mijn methodologieën, klik dan hier.

Dat die aanpak werkt, hoef je overigens niet van mij aan te nemen, maar alle klanten die je voorgingen kunnen het toch niet allemaal bij het foute eind hebben...

 

Wat is het geheim dat coaching volgen bij Kantelpunt zo impactvol maakt ?

De succesformule van kantelcoachingstrajecten zit 'm in de persoonlijke aandacht, de tijd en ruimte die ik uittrek voor het begeleidingsproces van mijn klanten.

Aandacht is het mooiste geschenk dat je kan krijgen én jezelf kan geven...

De combo van diepgaande coachingsgesprekken + verdiepende zelfreflectie-oefeningen waarmee jij op jouw eigen tempo thuis aan de slag gaat, maakt dat mijn klanten niet blijven hangen in 'het er eens over hebben' of 'erover leren', maar dat ze ook echt hun gedrag aanpassen in functie van de inzichten die ze opdoen, vaak al TIJDENS het coachingstraject zelf.

Wie is je begeleider?

Ik!

 

levensloopbaanbegeleiding

Ilse Schorrewegen

Definitie Kantelaar - www.kantelpunt.be

 

In 2014 startte ik mijn coachingspraktijk Kantelpunt op: ik verlangde naar duurzame bloei in plaats van een blind streven naar ongebreidelde groei, omdat ik van dichtbij had gezien wat dat teweeg brengt in mensenlevens én wat het doet met onze planeet.

Ik deel vandaag graag wat ik als heilzaam heb ervaren als 'innerlijk werk' rond vertragen en 'afkicken van mijn eigen DRUKverslaving'.

De grens tussen 'werkverslaafd zijn' en 'dol zijn op je werk', is namelijk dun, maar ook duidelijk.

Die grens help ik jou met veel plezier onderzoeken én bewaken...

 

 

 

https://www.kantel.be/afkicken-van-drukverslaving/