Coaching bij Kantelpunt? Net even anders...

Net even anders?

Als Kantelaar pak ik de zaken net even anders aan ... Want als je blijft doen wat je altijd deed, blijf je krijgen wat je altijd kreeg. Dat geldt ook voor coaching: 

Samen met mijn klanten wil ik actief meebouwen aan een maatschappij waarin wij ons eigenbelang overstijgen dankzij de individuele transitie van een kritische massa individuen. Bottom-up bouwen aan een wereld van verbondenheid dus...

BLOEI is waar ik voor ga, of nog: PEOPLE, PLANET, PURPOSE.

Zo blijft er een leefbare planeet over voor toekomstige generaties, met respect voor al wat leeft.

Ilse Schorrewegen

Wat dat concreet betekent als jij met mij in zee gaat op een kantelpunt in je leven, ontdek je hier.

Het geheim van kantelen...

Het geheim dat maakt dat 'kantelen' zo'n positieve impact heeft op jouw welbevinden zit hem in 3 ingrediënten:

Aandacht

Het mooiste geschenk dat je iemand kan geven, is aandacht

Gedurende jouw hele traject ben en blijf ik jouw enige aanspreekpunt waardoor je je verzekerd weet van mijn exclusieve aandacht.

Ik werk van mens tot mens.

Tijd

Zeg 'ns eerlijk: hoe vaak heb jij nog het gevoel dat er oprecht geluisterd wordt naar jou? 

Als procesbegeleider kies ik ervoor om ACTIEF naar jouw verhaal te LUISTEREN. Daar neem ik alle tijd  voor.

Een individuele coachingssessie duurt 2 uur en kan uitlopen, als jouw proces daarom vraagt.

Ruimte

Een goed gesprek vraagt om een aangepaste omgeving waarin jij je veilig voelt. Daarom heet ik je bewust welkom in een huiselijke omgeving in de mooie stad Lier, met fraaie wandelpaden waarnaar we kunnen uitwijken.

Van zodra het weer het toelaat, coach ik buiten, op het terras:

Emotional baggage - https://www.kantel.be/net-even-anders/

Verlichting, verluchting, verwarming, muziek, kleurgebruik:  over elk detail dacht ik na bij de inrichting van de coachingspraktijk binnen-en buitenshuis.

Al jouw zintuigen worden hier gerespecteerd. Noodzakelijk voor mijn sensitief sterke klanten en fijn meegenomen voor alle anderen...

https://www.kantel.be/net-even-anders/

Trek dus gerust je schoenen uit en vlij je comfortabel neer in de zetel.

Liever in jouw eigen ruimte?

https://www.kantel.be/kantelen-als-werknemer/

Ook dat kan...

Coaching via video is perfect mogelijk en in coronatijd de veiligste keuze.

Dan nodig je uit om voor jezelf een fijne plek op te zoeken waar je gedurende 2 uurtjes ontsnapt aan de waan van de dag.

Behalve een goede WIFI-verbinding heb je niets speciaal nodig. Je hoeft geen programma's te installeren, ik bezorg je een link naar mijn digitale luisterkamer.

Geen fan van videobellen? Telefoneren kan ook... 

Holistische aanpak : jij, in jouw omgeving

Ik kijk graag breed: naar jou als individu, in interactie met de omgeving waarin jij leeft en werkt.

Je beroepsactieve tijd - je loopbaan - bestrijkt een groot deel van je leven. Tegelijkertijd hebben andere levensdomeinen invloed op je loopbaan: je relatie, je gezondheid, je familiebanden, je financiële situatie, om er maar enkele te noemen.

Daarom neem ik al die elementen mee tijdens jouw kantelproces. Want jij leeft niet op een eiland...

Mijn onafhankelijkheid is jouw voordeel

Als onafhankelijk, zelfstandig coach werk ik in jouw opdracht, met jouw welzijn voor ogen, in tegenstelling tot een coach die werkt voor jouw werkgever, een commerciële HR dienstverlener of vakbond.

Vergelijk het met een onafhankelijk verzekeringsmakelaar die jou anders adviseert dan een makelaar die gebonden is aan een bepaalde verzekeringsinstelling.

Ik heb enkel belang bij tevreden klanten. En mijn klant, dat ben JIJ.

Jij zoekt antwoorden? Ik geef jou vragen...

Coaching rond levensloop en loopbaan is het domein waarin ik sinds 2015 werk. Dat betekent dat ik me permanent bijschool en me omring met mensen waar ik op mijn beurt van leer.

Het betekent ook dat ik voorleef waar ik anderen bij begeleid. Zo is luisteren 'mijn ambacht':

Nooit zal ik jou vertellen wat jij moet doen

Wel zal ik je vragen stellen en je zo dichterbij je eigen innerlijke wijsheid brengen

Jouw zelfsturing staat centraal

Mijn doel is jou in één traject zelfredzaam maken, zodat je op het einde van je traject je eigen coach wordt en zonder mij verder kan.

De meest duurzame investering is diegene die je maar eens in je leven moet maken om er een leven lang de vruchten van te plukken...

Geen tijd te verspillen...

Op een bepaald moment in je leven heb je geen tijd meer te verspillen en ga je voor de hoogst mogelijke kwaliteit die jij je kan veroorloven

Dat jij het waard bent om jezelf de best mogelijke kwaliteit te gunnen, is al een levensveranderend inzicht...

'Buitenbeentjes' bijzonder welkom

Klanten die zich in volgende persoonskenmerken herkennen, vertellen me hoe ze zich 'eindelijk gehoord, gezien en begrepen voelen'. En dat is geen verrassing, want veel omdenkers, friskijkers en dwarsliggers beschikken over één of meerdere van deze bijzondere kwaliteiten.

It takes one to know one 😉

Beelddenken en hoogbegaafdheid

Beelddenkers zien verbindingen die anderen niet zien, waardoor zij vanuit het grote geheel naar de wereld kijken en heel snel kunnen denken. Ze voelen zich door hun breinvoorkeur - hun favoriete wijze van denken - vaak anders dan anderen. We leven immers in een maatschappij die gedomineerd wordt door lineaire processen, een stapsgewijze aanpak, met leerprocessen gebaseerd op herhaling. Dit zijn werkwijzen die in de ogen van een beelddenker heel traag gaan en inefficiënt zijn.

Hun talent om de vinger te leggen op systeemfouten en hun neiging overal verbeteringsmogelijkheden te zien, zorgt er soms voor dat beelddenkers het lastig hebben om zich overeind te houden.

Niet zelden worden zij door lineaire denkers of begripsdenkers als 'een luis in de pels' gezien, als een bedreiging, als 'klokkenluider' bestempeld, terwijl zij zichzelf vooral als 'vogel in de mijn' zien, die anderen wil waarschuwen voor dreigend gevaar, lang voor de anderen dit gevaar zelf zien...

Door hun opmerkzaamheid, in combinatie met het feit dat ze er niet altijd in slagen hun boodschap gestructureerd over te brengen en daardoor niet gehoord worden, zijn ze gevoeliger voor burn-out. Als ze er daarnaast ook nog hoogbegaafd bij zijn, ligt bore-out eerder op de loer.

Soms is het beelddenken één van de oorzaken waarom mensen zich op een professioneel kantelpunt bevinden. Weinig mensen weten echter of ze overwegend beelddenker of begripsdenker zijn: zij kennen hun eigen breinvoorkeur niet.

Wanneer ik vermoed dat inzicht in jouw breinvoorkeur jou kan helpen om een antwoord te formuleren op jouw loopbaanvraag, ga ik hiermee aan de slag.

Als ervaringsdeskundige kan ik beelddenkers zelf heel wat nuttige tips geven om met meer gemak door het professionele leven te gaan. Verder verwijs ik ook graag door naar andere specialisten in mijn netwerk op dit domein.


HSP - Hoogsensitiviteit - Hoogsensitief persoon

Daarnaast heb ik bijzondere aandacht voor hoogsensitiviteit. Opnieuw weet ik als ervaringsdeskundige voor welke uitdagingen de ontdekking dat dit label bij je past je plaatst: ook een HSP voelt zich vaak 'net even anders'. Ik focus graag op de kwaliteiten die verbonden zijn aan hoogsensitiviteit als persoonskenmerk en blijf ver weg van stigmatisering of slachtoffergedrag. Als er specifieke begeleiding nodig is, verwijs ik opnieuw graag door naar specialisten binnen mijn netwerk.

Als sensitief sterk persoon gebeurt het wel eens dat ik een affect voel bij jou als klant, dat jij zelf (nog) niet herkent. Therapeut Nelleke J. Nicolai omschreef dat heel mooi: "zoals een violist zijn viool gebruikt; je voelt (als coach) de snaren, jij bent (als coach) de klankkast.

Het is een kwaliteit die hoort bij het persoonskenmerk 'hoogsensitiviteit' waarvan ik dankbaar gebruik maak in mijn werk, tot grote voldoening van mijn klanten.


Voelt kiezen als verliezen? Welkom creatief generalist

  • "12 stielen, 13 ongelukken: zo ziet mijn CV eruit..."
  • "Ik heb zoveel interesses, maar geen enkele specialisatie."
  • "Ik kan niet kiezen, ik wil ook niet kiezen tussen alles wat ik graag doe!"
  • "Vacatures zeggen mij niets! Taakomschrijvingen vind ik zo beperkend."

Herkenbare uitspraken voor jou?

Dan ben jij misschien wel een creatief generalist.

Moeite om je te profileren?

Toch nog niet overtuigd van je eigen potentieel? Nog altijd moeite om je te profileren, om experten te overtuigen van het voordeel van jouw veelzijdigheid?

Dan reik ik je graag handvaten aan, tijdens een kantelcoachingstraject, speciaal op jouw maat. Welkom!

Ik verklap je alvast dat we - afhankelijk van jouw behoefte - rond volgende thema's werken:

  • Zelfkennis vergaren: wie ben jij, wat is de rode draad in jouw leven - ja, die is er echt wél!
  • Een vat vol tegenstrijdigheden: als 'vat vol tegenstrijdigheden' krijg jij handvaten om constructief met die spanningsvelden - en de polariteiten die hieronder schuilen - om te leren gaan
  • Creatief solliciteren: in plaats van reactief naar werk te zoeken, ga jij creatief leren solliciteren
  • Prioriteren: het verschil tussen Chronos- en Kairostijd ontdekken, leren 'neen' zeggen & - oh jee - keuzes leren maken
  • Omgaan met ongemak: vaardig worden in fouten maken, toelaten, anders omgaan met overtuigingen die je niet verder helpen
  • Zakken van je hoofd naar je lijf: jouw lichaam is een hefboom, je kan je onbewuste brein inzetten en zo leren omgaan met uitstelgedrag

Spannend, nietwaar?

www.kantel.be

 

Ik hoor je.

Vul snel dit formulier in,

ik mail je meer inspiratie,

no strings attached...

Je vragen en tips zijn onderweg, check je mailbox, ook je SPAM-folder...