Kantelen voor visionaire bedrijfsleiders, beleidsmakers & journalisten die willen wegen op het beleid

  https://www.kantel.be/2022/04/wat-is-levensloopbaanbegeleiding/

  Dan verlang jij naar een wereld waarin regenerativiteit voorop staat, gedreven door een benefit mindset: 

  Kantelen voor bedrijfsleiders & beleidsmakers - www.kantel.be

  Het antwoord op de vraag of we de wereld kunnen redden door de rol van werk in ons leven radicaal in vraag te stellen, is volgens mij volmondig JA.

  Naast mijn werk als levensloopbaancoach - waarin ik professionals één op één begeleid richting bewuste keuzes in werk en leven - inspireer ik als Kantelaar hoe we maatschappijbreed kunnen kantelen van 'n egogestuurd naar 'n ecogedreven systeem.

  Van ego naar eco

  Want dat steeds meer professionals via hun werk een bijdrage willen leveren aan de wereld, is uitstekend nieuws.

  Maar dat veel mensen zoekend zijn hoe ze als individu nog een verschil kunnen maken, in een geglobaliseerde wereld die met een rotvaart tegen haar eigen limieten aanloopt, is ook een realiteit:

  1. Werk en leven lopen steeds meer door elkaar
  2. Veranderingen volgen elkaar in sneltempo op, in ons privéleven, in bedrijven & organisaties én in de wereld rondom ons
  3. We weten dat innerlijke vrede een ideale zijnsstaat is om turbulente periodes veerkrachtig aan te pakken, maar dat het ons net in turbulente tijden moeilijk lukt om die gemoedsrust te bewaren, weten we ondertussen ook

  En zo ontstaat een catch 22: zelfs wie bewuste levenskeuzes WIL maken, slaagt daar nog moeilijk in wanneer je zelf in overlevingsmodus zit, vaart op automatische piloot of in tunnelvisie vastzit door chronische stress.

  Dan is het goed om de boel fundamenteel anders te benaderen.

  En ons af te vragen hoe het eigenlijk komt dat wij zo vaak het gevoel hebben 'in schaarste' te leven - te weinig geld, liefde, voedsel, energie, grondstoffen, natuur, kennis, ruimte, stilte, aandacht, vul maar in - terwijl er van dat alles in realiteit EEN POTENTIEEL AAN OVERVLOED is in de wereld, maar het allemaal ongelijk verdeeld is?

  Kantel die handel = KANTEL JE WANDEL

  Door relationeel te leren kijken, door rekening te houden met hogere doelen, door op lange termijn te denken en rekening te houden met de belangen van vele generaties na ons, door existentieel te werken, ontstaat er vanzelf een ander perspectief, met andere vragen:

  En wat zegt dat over het heersende paradigma waarin we leven?

  Getriggerd? Fijn.

  Als jij het bewustzijn rond 'kantelen van ego naar eco' wil versterken, als jij wil herstellen wat we de voorbije decennia verloren - verbinding met onszelf, elkaar én onze omgeving - dan inspireer ik je graag verder.