Over Kantelpunt

Natuurlijk ben je benieuwd bij wie je terecht komt als jij jezelf laat begeleiden op een professioneel kantelpunt. Daarom stel ik mezelf hieronder voor, aan de hand van enkele stellingen. Liefst van al echter luister ik naar en praat ik met jou, tijdens een verkennend telefonisch gesprek dat altijd gratis is. Dat is veel persoonlijker, geeft je de kans mijn stem te horen en af te toetsen of er een klik is tussen ons. Vraag het meteen aan!

Het is mijn ambitie om als Kantelaar grootse dingen te doen als kleine, onafhankelijke marktspeler voor mensen die willen kantelen. Ik hou van een persoonlijke aanpakWie je ziet, is dus wie je krijgt wanneer je kiest voor een coachingstraject bij Kantelpunt. Dat past helemaal bij de missie en visie en waarden van waaruit Kantelpunt in 2014 ontstond.

Van harte,

Ilse Schorrewegen

Zaakvoerder/ Levensloopbaanbegeleider

 

 

Als Kantelaar...

 

Kantelaar (m/v) (< van Dale 2030> <Vl.) 1. Begeleider van mensen die het leven fundamenteel anders, duurzamer en mensgerichter willen en daar niet alleen over denken maar het ook echt willen doen. 2. Ondernemend individu dat zelf het lef heeft te kantelen naar bewust zijn en zingeving. 3. Kan een nieuwe orde en een beweging creëren, als koploper, verbinder en strateeg.

Synoniemen: friskijker, constructief dwarsligger, omdenker, radicaal vernieuwer

 

...geniet ik van:
 • krachtdutjes doen en dagdromen: reflectie en inspiratie verzekerd
 • goede TV programma's, films én boeken
 • gezond voedsel, dat met liefde geteeld en bereid is
 • fietsend dansen met de wind
 • schoonheid in al haar vormen, als eeuwige bron van inspiratie en troost
 • tijd en aandacht voor m'n geliefden
 • mensen zien groeien, hoe klein de stappen die ze zetten ook zijn
 • yin yoga en meditatie in de natuur, als brenger van stilte, rust & zuurstof voor mijn rusteloze brein
...geloof ik in:
 • empathie als middel om mensen te verbinden en de wereld grondig te veranderen
 • andere kantelaars: samen maken we de wereld een betere plek
 • positief én kritisch denken, in 1; én-én- in plaats van of-of-denken
 • de kracht van KWETSBAARHEID
 • stilstaan, als katalysator voor verandering, bloei en duurzame groei
 • nuance: veel tinten grijs, in plaats van zwart-witdenken
 • verwondering als middel tot verbinding
 • vragen stellen: vele malen krachtiger dan antwoorden geven
...maak ik mijn persoonlijke missie waar:

Doorheen mijn loopbaan stelde ik, in uiteenlopende rollen en sectoren en op verschillende niveaus vast hoe een context creëren waarin medewerkers excelleren wel kan, hoe het beter niet moet en welke impact het ene of het andere scenario heeft op mensen hun welzijn en functioneren. De gevolgen laten zich voelen, zowel in hun professioneel als in hun privéleven. De gevolgen zijn trouwens ook heel snel merkbaar voor klanten en beïnvloeden altijd de bedrijfsresultaten.

Als ervaringsdeskundige...

Hoe je als bedrijf of organisatie bewust werk kan maken van een waarderende organisatiecultuur, leerde ik toen ik werkte als personeels- & communicatieverantwoordelijke in dienstverband. Helaas gebeurt dit niet overal op de juiste manier: ook dat heb ik ervaren en ook daaruit heb ik geleerd.

Tijdens een midlife-update naar aanleiding van één van mijn persoonlijke kantelpunten besliste ik om als individu mijn eigen verantwoordelijkheid op te nemen in het vormgeven van mijn levensloopbaan. Wie wil, kan immers zelf naar een ideale context op zoek gaan, of die creëren, mits over voldoende zelfkennis, een gezonde dosis ondernemingszin en wat extra 'handvaten' te beschikken.

Een begeleider om je doorheen dat proces te loodsen, is echter geen overbodige luxe: het is de beste investering die je ooit in jezelf zal doen, want jammer genoeg leren we deze vaardigheden niet op school. Kantelen gaat vlotter wanneer je onder professionele begeleiding zo'n proces doorloopt want je werkt dieper én gerichter.

Als innerpreneur...

Vandaag deel ik daarom als innerpreneur met zoveel mogelijk mensen mijn kennis en levenservaring. Want een kantelpunt kan een fantastische opportuniteit zijn voor groei, voor iedereen die dat graag wil. Samen met mijn klanten maak ik op die manier mijn persoonlijke missie waar: een bezielde maatschappij waarin ieder individu zich gewaardeerd voelt omwille van zijn of haar unieke bijdrage waardoor hij of zij het eigenbelang overstijgt. Het zal onze economie en onze bruto nationale geluksindex enkel ten goede komen.

Door zelf als kantelaar door het leven te gaan, kan ik alles wat mij energie geeft een prominente plek in mijn leven geven.

Heerlijk vind ik dat!

...zet ik deze persoonlijkheidskenmerken in:

Hoogsensitiviteit

Met de goed ontwikkelde voelsprieten die ik als sensitief sterk persoon (HSP) heb gekregen, breng ik een organisatiecultuur of persoonlijke gedragspatronen moeiteloos aan het licht. Ik 'lees' heel vlot menselijk gedrag en emoties en maak gevoelens en behoeften bespreekbaar.

Dankzij mijn talent om vlot gevoelens te kunnen oppikken, kan ik er ook empathisch op reageren: het maakt dat mensen mij spontaan hun vertrouwen schenken, waardoor ik met veel diepgang kan werken. Dankbaar maak ik als Kantelaar gebruik van mijn talenten als HSP.

Beelddenken of visueel ruimtelijk denken

Als visueel-ruimtelijk denker – ook wel beelddenker genoemd – ben ik dan weer een spreekwoordelijke vogel in de mijn: beelddenkers zien ontzettend snel en veel verbanden die lineair denkers niet zo snel opmerken. Dat is heel handig wanneer ik in mijn rol als klankbord, coach of adviseur in beperkte tijd een situatie wil doorgronden.

Constructief dwarsligger zijn, ligt me bovendien als geen ander...een onontbeerlijk talent voor een Kantelaar die naam waardig.

Introvertie

Susan Cain maakt in haar TED TALK duidelijk hoe het voelt om een introvert te zijn in een wereld die gedomineerd wordt door extraverten. Nochtans lees je in haar boek Stil waarom het hoog tijd is dat introverten beter gewaardeerd worden voor hun bijzondere talenten. Dat begint natuurlijk bij eerst JEZELF leren kennen en waarderen!

Wie beter om andere introverten te overtuigen van hun meerwaarde, dan iemand die zelf introvert is? Ondertussen leerde ik trouwens dat wij introverten ook héél extravert gedrag kunnen vertonen: het volstaat je in een veilige context te voelen.

Ik heet je hartelijk welkom in mijn luisterkamer in Lier. Zeg nu zelf: dat klinkt toch veel beter dan 'een spreekkamer' ;-).

...heb ik een verleden:

Ik kijk dankbaar terug op een rijk gevuld leven: ik heb er meer dan 25 jaar over gedaan om de arbeids(markt)professional en levensloopbaanbegeleider te worden die ik vandaag ben. Dankzij mijn eigen - behoorlijk atypisch - loopbaanparcours verzeker ik jou vandaag van een professionele en doorleefde begeleiding. Deels gebaseerd op 49 jaar eigen levenservaring, maar vooral ook goed onderbouwd met de nodige deskundigheid en vakvrouwschap. Wil je graag meer weten over de opleidingen die ik volgde en volg, check dan mijn LinkedIn-profiel.

Een bloemlezing uit mijn eigen levensloopbaan:

 • Ik beklom zelf als medewerker de hiërarchische ladder en weet hoe de verschillende trapjes voelen én hoe mensen je anders behandelen, naargelang op welk niveau je staat. 'k Heb met verwondering naar dat schouwspel gekeken...
 • De verschillen in organisatiecultuur van KMO tot beursgenoteerd internationaal bedrijf ken ik: ik werkte voor hen allemaal.
 • In dienstverband werken of zelfstandige zijn: een wereld van verschil. Ik heb mogen werken met de budgetten van verschillende werkgevers én ik ken de mindshift die het vergt om als zelfstandige aan de slag te gaan met je eigen middelen. Ik schreef er dit artikel over de verschillende stijlen van ondernemen over. Ben jij 'een wantrepreneur' - iemand die het altijd heeft over voor zichzelf beginnen, maar ondertussen blijft hangen in je veilige, vaste baan - dan kan ik jou wel wat inspiratie bieden om stappen vooruit te zetten.
 • Ik had het geluk vele keren gevraagd te worden door een volgende werkgever, ik heb echter ook actief moeten solliciteren en maakte zo langs verschillende kanten kennis met de spelers op die wervings -en selectiemarkt: van VDAB tot RVA, van interimkantoren tot headhunters, van advertenties in printmedia tot online jobsites en jobdating. Hulp nodig bij solliciteren? Welkom.
 • Als HR manager heb ik mensen aangeworven en ontslagen: het helpt om een loopbaancoach te zijn die aan 'de andere kant van de tafel' heeft gezeten en dus ook weet wat werkgevers belangrijk vinden. Stropers zijn immers de beste boswachters, al zullen HR mensen mij deze vergelijking misschien niet in dank afnemen.
 • De emotionele impact van een ontslag is me bekend, opnieuw zowel aan werknemers-als aan werkgeverskant. Onderschat die impact niet, blijf er vooral niet mee zitten als je je in deze situatie bevindt, kom erover praten.
...werk ik samen met fantastische, tevreden klanten:

Ik heb fantastische klanten, die ook nog eens zo vriendelijk zijn om hun enthousiasme over onze samenwerking te willen delen met de rest van de wereld! Ervaren, creatieve kenniswerkers die héél goed weten wat ze niet meer willen maar soms worstelen om helder te krijgen wat dan wel... Soms weten ze wel wat, maar niet goed hoe.

'k Werk trouwens bijzonder graag met rebelse buitenbeentjes & corporate rebels. It takes one to know one...

Los van de 'labels' die bij sommige klanten van toepassing zijn - hoogsensitief, hoogbegaafd, introvert, beelddenker, creatief generalist - leer ik al mijn klanten het beste in zichzelf en in andere mensen zien én dat ook uitspreken. Omwille van hun bijzondere persoonskenmerken, zijn oordelen en verwijten immers vaak hun deel. Niet in het minst oordelen zij streng over zichzelf. 2 dynamieken die ik graag help kantelen.

... beantwoord ik heel graag jouw vraag...
Stel ze mij gerust:

 • Vul hier het mailadres in waarop Kantelpunt jou mag contacteren
 • Vul hier je telefoonnnummer in als volgt: +32 xxx xx xx xx
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
https://www.kantel.be/droomambassadeur-voor-kantelpunt/

Wil jij proeven van kantelen?

Vrijblijvend een aantal coachingsvragen ontvangen die jou alvast meer rust in je hoofd bieden: zegt je dat wat?

Vul hieronder je gegevens aan en ik stuur ze in jouw richting.

Van harte,

Ilse Schorrewegen

Je voorproefje is onderweg. Check je mailbox, ook je spamfolder...

Share This