In plaats van over mezelf te vertellen, luister ik eigenlijk veel liever naar jou! Zullen we dat doen tijdens een verkennend telefonisch gesprek of een videochat?

Het geeft je de kans mijn stem te horen en af te toetsen of er een klik is tussen ons. Vraag het meteen aan!

Over Kantelpunt

 

Natuurlijk ben je benieuwd bij welk bedrijf je terecht komt als jij jezelf laat begeleiden op een professioneel of persoonlijk kantelpunt. Waarom ik dan enkel mezelf voorstel hier? Omdat Kantelpunt een éénvrouwszaak is: wie je ziet, is wie je krijgt.

Je kan bij Kantelpunt terecht voor individuele, gesubsidieerde loopbaanbegeleiding en KANTEL-coaching die jij volledig zelf financiert. Voor welk traject je ook kiest, je geniet altijd maatwerk.

Mijn kleinschalige en doorgedreven persoonlijke aanpak past helemaal bij de missie, visie en waarden van Kantelpunt. Als kantelaar pak ik coaching namelijk net even anders aan dan grotere marktspelers. Dat ben ik verplicht aan mijn klanten: bevlogen en betrokken toppers die van de wereld een mooiere plek willen maken, te beginnen bij hun eigen leven. Platgetreden paden, eenheidsworst of middelmatigheid staan nu eenmaal niet in hun - en mijn - woordenboek.

Resoneert wat je hier leest met hoe jij in het leven staat? Ben je helemaal klaar om te kantelen, of heb je er nog vragen bij?

Ik luister!

Ilse Schorrewegen

Zaakvoerder, levensloopbaanbegeleider, kantelaar en bezieler van het kantelmanifesto

 

Als Kantelaar...

 

Kantelaar (m/v) (< van Dale 2030> <Vl.) 1. Begeleider van mensen die het leven fundamenteel anders, duurzamer en mensgerichter willen en daar niet alleen over denken maar het ook echt willen doen. 2. Ondernemend individu dat zelf het lef heeft te kantelen naar bewust zijn en zingeving. 3. Kan een nieuwe orde en een beweging creëren, als koploper, verbinder en strateeg.

Synoniemen: friskijker, constructief dwarsligger, omdenker, radicaal vernieuwer

 

...geniet ik van:
 • andere mensen zien groeien
 • heel veel boeken tegelijkertijd lezen, levenslang leren, nieuwe dingen leren, elke dag!
 • een rommelig bureau én een clean desk: ik ben een vat vol tegenstellingen
 • krachtdutjes doen
 • dagdromen
 • hier en nu leven
 • goede gemaakte TV programma's & films bekijken: tijdens één van 'mijn vroegere levens' werkte ik zelf bij TV
 • gezond en lekker eten, met liefde geteeld en bereid door anderen, want groene vingers en koken zijn niet mijn forté
 • wandelen in de natuur en veel te enthousiast koeien begroeten
 • schoonheid, in alle vormen, eeuwige bron van troost
 • yin yoga en meditatie, brengers van inzicht, stilte & rust als zuurstof voor mijn rusteloze brein
...geloof ik in:

 

 • empathie als middel om mensen te verbinden en de wereld grondig te veranderen
 • positief én kritisch denken, in één
 • én-én- in plaats van of-of
 • de kracht van KWETSBAARHEID
 • stilstaan, als katalysator voor verandering, bloei en duurzame groei
 • nuance: veel tinten grijs, in plaats van zwart-wit
 • verwondering als middel tot verbinding
 • vragen stellen, 'n vele malen krachtiger instrument dan 'antwoorden geven' 
 • het kantelmanifesto, want 'de maatschappij', dat zijn wij! :

https://www.kantelmanifesto.be/

...maak ik mijn persoonlijke missie waar:

Doorheen mijn loopbaan stelde ik, in uiteenlopende rollen en sectoren én op verschillende niveaus vast:

 • hoe een context creëren waarin medewerkers excelleren wel kan
 • hoe het beter niet moet
 • en welke impact het ene of het andere scenario heeft op het welzijn en functioneren van mensen

De gevolgen laten zich voelen, zowel in onze professionele als in onze privélevens.

Als ervaringsdeskundige...

Toen ik nog in dienstverband werkte als HR manager, ontdekte ik hoe je als bedrijf héél bewust werk kan maken van een waarderende organisatiecultuur. De positieve impact hiervan op werknemers, klanten én aandeelhouders is gigantisch. Maar helaas pakt niet elke organisatie het op de juiste manier aan. Je kan dan blijven naar je werkgever - of 'de maatschappij' - wijzen als 'schuldige' en je de rest van je leven een slachtoffer voelen.

Of je kan zelf de verantwoordelijkheid over je leven reclaimen. Dat is wat ik een paar keer deed tijdens mijn eigen levensloopbaan. Wie wil, kan immers zelf naar een ideale context op zoek gaan, of die creëren, mits over voldoende zelfkennis, een gezonde dosis ondernemingszin en wat extra 'handvaten' te beschikken.

Een begeleider om je doorheen dat proces te loodsen, is echter geen overbodige luxe: het is de beste investering die je ooit in jezelf zal doen. Want jammer genoeg leren we deze vaardigheden niet op school.

Als innerpreneur...

Vandaag deel ik als innerpreneur met zoveel mogelijk mensen mijn kennis en levenservaring. Want een kantelpunt is een fantastische opportuniteit om als mens te groeien.

Samen met mijn klanten maak ik op die manier mijn persoonlijke missie waar: werken aan een bezielde maatschappij waarin ieder individu zich gewaardeerd voelt omwille van zijn unieke bijdrage waardoor hij z'n eigenbelang overstijgt.

Het zal onze economie en onze bruto nationale geluksindex enkel ten goede komen...

Door zelf als kantelaar door het leven te gaan, kan ik alles wat mij energie geeft een prominente plek in mijn leven geven. En dat is exact waar ik mijn klanten ook naartoe begeleid.

...zet ik deze persoonlijkheidskenmerken in:

Creatief generalist zijn

Keuzes maken vond ik zelf vroeger heel moeilijk: ik heb zoveel interesses! Toen ik ontdekte dat ik daarin allesbehalve alleen ben, kwam er meer rust én tegelijkertijd beweging in mijn leven. De inzichten die ik sedertdien opdeed over hoe bijzonder veelzijdige profielen hun expertise kunnen claimen, deel ik vandaag met mijn klanten.

Hoogsensitiviteit

Met de goed ontwikkelde voelsprieten die ik als sensitief sterk persoon (HSP) heb gekregen, breng ik een organisatiecultuur of persoonlijke gedragspatronen moeiteloos aan het licht. Ik 'lees' heel vlot menselijk gedrag en emoties en maak gevoelens en behoeften bespreekbaar.

Dankzij mijn talent om vlot gevoelens te kunnen oppikken, kan ik er ook empathisch op reageren: het maakt dat mensen mij spontaan hun vertrouwen schenken, waardoor ik met veel diepgang kan werken. Dankbaar maak ik als Kantelaar gebruik van mijn talenten als HSP.

Beelddenken of visueel ruimtelijk denken

Als visueel-ruimtelijk denker – ook wel beelddenker genoemd – ben ik dan weer een spreekwoordelijke vogel in de mijn: beelddenkers zien ontzettend snel en veel verbanden die lineair denkers niet zo snel opmerken. Dat is heel handig wanneer ik in mijn rol als klankbord, coach of adviseur in beperkte tijd een situatie wil doorgronden.

Constructief dwarsligger zijn, ligt me bovendien als geen ander...een onontbeerlijk talent voor een Kantelaar die naam waardig.

Introvertie

Susan Cain maakt in haar TED TALK duidelijk hoe het voelt om een introvert te zijn in een wereld die gedomineerd wordt door extraverten. Nochtans lees je in haar boek Stil waarom het hoog tijd is dat introverten beter gewaardeerd worden voor hun bijzondere talenten. Dat begint natuurlijk bij eerst JEZELF leren kennen en waarderen!

Wie beter om andere introverten te overtuigen van hun meerwaarde, dan iemand die zelf introvert is? Ondertussen leerde ik trouwens dat wij introverten ook héél extravert gedrag kunnen vertonen: het volstaat je in een veilige context te voelen.

Ik heet je hartelijk welkom in mijn luisterkamer in Lier. Zeg nu zelf: dat klinkt toch veel beter dan 'een spreekkamer' ;-).

...heb ik een rijk gevuld professioneel verleden:

Ik kijk dankbaar terug op een rijk gevuld leven: ik heb er meer dan 25 jaar over gedaan om de arbeids(markt)professional en levensloopbaanbegeleider te worden die ik vandaag ben. Dankzij mijn eigen - behoorlijk atypisch - loopbaanparcours verzeker ik jou vandaag van een professionele en doorleefde begeleiding. Deels gebaseerd op 49 jaar eigen levenservaring, maar vooral ook goed onderbouwd met de nodige deskundigheid en vakvrouwschap. Wil je graag meer weten over de opleidingen die ik volgde en volg, check dan mijn LinkedIn-profiel.

Een bloemlezing uit mijn eigen loopbaan

 • Ik beklom zelf als medewerker de hiërarchische ladder en weet hoe de verschillende trapjes voelen én hoe mensen je anders behandelen, naargelang op welk niveau je staat. 'k Heb met verwondering naar dat schouwspel gekeken...
 • De verschillen in organisatiecultuur van KMO tot beursgenoteerd internationaal bedrijf ken ik: ik werkte voor hen allemaal.
 • In dienstverband werken of zelfstandige zijn: een wereld van verschil. Ik heb mogen werken met de budgetten van verschillende werkgevers én ik ken de mindshift die het vergt om als zelfstandige aan de slag te gaan met je eigen middelen. Ik schreef er dit artikel over de verschillende stijlen van ondernemen over.
 • Ben jij 'een wantrepreneur' - iemand die het altijd heeft over voor zichzelf beginnen, maar ondertussen blijft hangen in je veilige, vaste baan - dan kan ik jou wel wat inspiratie bieden om stappen vooruit te zetten.
 • Ik had het geluk vele keren gevraagd te worden door een volgende werkgever; ik heb echter ook actief moeten solliciteren en maakte zo langs verschillende kanten kennis met de spelers op die wervings -en selectiemarkt: van VDAB tot RVA, van interimkantoren tot headhunters, van advertenties in printmedia tot online jobsites en jobdating. Die kennis deel ik graag met jou.
 • Als HR manager heb ik mensen aangeworven en ontslagen: het helpt om een loopbaancoach te zijn die aan 'de andere kant van de tafel' heeft gezeten en dus ook weet wat werkgevers belangrijk vinden. Stropers zijn immers de beste boswachters...
 • De emotionele impact van een ontslag is me bekend, opnieuw zowel aan werknemers-als aan werkgeverskant. Onderschat die impact niet, blijf er vooral niet mee zitten als je je in deze situatie bevindt, kom erover praten.
 • Een mens is veel meer dan wat hij doet om den brode: belangrijke scharniermomenten in ons persoonlijk én professioneel leven kunnen er stevig inhakken en tot heftige emoties leiden die onze identiteit gaan bepalen. Tot je beslist te kantelen natuurlijk...Daar schreef ik dit artikel over.
...werk ik samen met fantastische, tevreden klanten:

Ik heb fantastische klanten, die ook nog eens zo vriendelijk zijn om hun enthousiasme over onze samenwerking te willen delen met de rest van de wereld! Ervaren, creatieve kenniswerkers die héél goed weten wat ze niet meer willen maar soms worstelen om helder te krijgen wat dan wel... Soms weten ze wel wat, maar niet goed hoe.

'k Werk trouwens bijzonder graag met rebelse buitenbeentjes & corporate rebels. It takes one to know one...

Los van de 'labels' die bij sommige klanten van toepassing zijn - hoogsensitief, hoogbegaafd, introvert, beelddenker, creatief generalist - leer ik al mijn klanten het beste in zichzelf en in andere mensen zien én dat ook uitspreken. Omwille van hun bijzondere persoonskenmerken, zijn oordelen en verwijten immers vaak hun deel. Niet in het minst oordelen zij streng over zichzelf. 2 dynamieken die ik graag help kantelen.

... luister ik naar jouw vraag...

 • Vul hier het mailadres in waarop Kantelpunt jou mag contacteren
 • Vul hier je telefoonnnummer in als volgt: +32 xxx xx xx xx
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Test professioneel of persoonlijk kantelpunt

GRATIS

Vul je gegevens in en ga meteen aan de slag

Aangekomen! Check je mails, ook je SPAM-folder aub

Share This