Slow reading richting bewuster leven

 • Voel jij de nood om te vertragen, af en toe stil te staan?
 • Heb je behoefte aan intellectuele voeding zonder hoogdravendheid?
 • Wil jij behalve algoritmes die je steeds meer van hetzelfde geven eens andere zienswijzen exploreren?
 • Trekken thema's als levenskunst, bewustwording & zingeving jou aan?

Dan zijn de Slow Reading sessies die Kantelpunt sinds 2020 organiseert iets voor jou. Maar helaas gooide een minuscuul klein virusje roet in het eten vanaf maart 2020. Van zodra we een manier vinden om met het virus samen te leven, blaas ik deze sessies nieuw leven in. Graag tot dan, stuur me een mailtje als je graag op de hoogte wordt gehouden: ilse@kantel.be.

 

Kantelpunt evenement : slow reading

Wat ?

Samen lezen we gedurende één jaar één boek. Daarom heet het 'slow reading'. Elke derde zondag van de maand, tussen 10 en 12 delen we onze bevindingen met elkaar. Wat daar en dan wil ontstaan, MAG ontstaan.

Als gastvrouw faciliteer ik het proces, waak ik over een respectvolle omgang met elkaar én ben ik deelnemer. Dit zijn dus geen coachingssessies, daarvoor verwijs ik naar mijn reguliere diensten.

In 2020 staat De kracht van het NU in de praktijk op het menu.

https://www.standaardboekhandel.be/p/de-kracht-van-het-nu-in-de-praktijk-9789020212983

Eckhart Tolle schreef dit 'kleine' boekje van 116 pagina's, ingedeeld in 9 hoofdstukken op vraag van zijn lezers die de praktische lessen van de 'dikke' voorganger The Power of Now liever in een toegankelijker vorm wilden lezen. Dit werk leent zich daardoor uitstekend om er gespreid over één jaar - 9 maanden + 'n paar maanden vakantie - mee aan de slag te gaan.

Hoe?
 • Wil jij erbij zijn, vul dan je gegevens in op het formulier
 • Inschrijven kan tot 1 week voor datum, per sessie
 • Breng je iemand mee? Vraag hem of haar om zich ook te registreren zodat ik weet hoeveel mensen er komen
 • Je kan er één keer bij zijn, of elke keer: volg je hart en je agenda
 • Het boek aanschaffen of op voorhand lezen hoeft niet, mag wel natuurlijk: iemand leest luidop voor en samen reflecteren we over wat we horen, denken en voelen bij wat we lezen
 • Een slow reading sessie gaat door vanaf 5 externe deelnemers per keer en er kunnen maximum 10 mensen deelnemen; ik verwittig je via sms als een sessie niet of op een andere locatie doorgaat
Waarom?

Slow reading past perfect bij het proces dat kantelen is:

 • Een papieren boek als geleider voor vertraging
 • Vertraging als geleider voor verbinding
 • Verbinding als geleider voor bewustzijn
 • Bewustzijn als geleider voor rust, vrede en liefde

Oprechte aandacht is het mooiste geschenk dat je iemand kan geven.

Beschouw deze 2 uurtjes elke derde zondag van de maand dus gerust als een geschenk aan jezelf. 

Voor wie?

Reflecteer je graag kritisch én met respect voor andere meningen over bewustzijn en zingeving, dan ben je welkom.

Het idee rond slow reading ontstond op basis van deze feedback en vragen die ik kreeg van mensen uit mijn omgeving:

" Ik zet mijn eerste stapjes in de richting van een bewuster leven en doe dat graag goed omringd, waar kan ik daarvoor terecht?"

" Boeken lezen doe ik zo graag, maar ik kom er te weinig aan toe "

" Een boeiend gezelschap waar ik als introvert zinzoeker op mijn gemak kan zijn, hoe vind ik dat eigenlijk? "

De coachingstrajecten van Kantelpunt spreken mij aan en ik weet dat een telefonisch kennismakingsgesprek altijd gratis is, maar kan ik ook persoonlijk kennismaken met jou als Kantelaar? "

" Hoe kan ik in contact komen met andere kantelaars? "

" Een ervaring die mij even uit de waan van de dag haalt, waar ik helemaal mezelf mag zijn, zonder masker, terwijl ik intellectueel wordt uitgedaagd: organiseer zo eens iets Ilse! "

Wanneer?

Tussen 10:00-12:00 u lezen en reflecteren we elke derde zondag van de maand, met uitzondering van juni, juli en augustus:

 • 19/01/2020 => de kick-off hebben we dus gehad
 • 16/02/2020 => ook nr 2 was een succes
 • 15/03/2020 => geannuleerd wegens corona
 • 19/04/2020 => bij interesse, via videochat ! Check ondertussen dit platform waaraan ik 'vanuit mijn kot' werk
 • 17/05/2020 => bij interesse, via videochat ! Check ondertussen dit platform waaraan ik 'vanuit mijn kot' werk
 • Van zodra ik de sessies herneem, laat ik het je weten, stuur mij een mailtje als je op de hoogte wil blijven: ilse@kantel.be

Vanaf 09:45 uur ben je welkom, dan kunnen we in alle rust tijdig starten. Je registreert je aanwezigheid sessie per sessie, via het formulier op deze pagina. Voor de videochat-versies bezorg ik je nog een link.

Waar?

Afhankelijk van het aantal deelnemers, ben je welkom in mijn praktijk of op een externe locatie in Lier. Sedert de coronapauze in maart 2020 kan je ook deelnemen via videochat.

https://www.kantel.be/net-even-anders/

Kom je te voet, met de fiets of het openbaar vervoer?

Voor de face to face-slow reading sessies ben je welkom in mijn praktijk te Lier, op de Benedenbaan 26

't is ongeveer 30 minuten aangenaam stappen van aan het station door centrum Lier. Het station van Lier ligt op 12 minuten fietsen - je kan er blue bikes huren en je kan je fiets 'parkeren' achter de praktijk, tegen de terraswand, aan het einde van de oprit. Breng je plooi- of koersfiets gewoon mee binnen.

Vlakbij de praktijk zijn er verschillende haltes van De Lijn.

Kom jij met de wagen?

Je bereikt de Benedenbaan ofwel via de Waversesteenweg, ofwel via de Hoogveldweg, allebei zijstraten van de Aarschotsesteenweg. Er geldt een maximum snelheid van 30 km per uur in de straat. De inrit naast het gebouw is privé, rijd daar dus NIET op aub.

Kantelpuntpraktijk en parkingOp parking De Mol recht tegenover de praktijk is gratis parkeerplaats. Ze is omzoomd met in vorm gesnoeide platanen en een klimophaag. Je kan te voet doorsteken naar de Benedenbaan via een wandelpadje.

Geef best 'Parking De Mol', Molpoort, of Aarschotsesteenweg 2 in op je GPS en volg de borden 'Molpoort' in Lier.

Draai de parking in ter hoogte van Frituur Ferre en het Cultureel Centrum De Mol, maar kies voor de inrit aan de overzijde, langs de kant van het fitnesscenter NRG en feestzaal Nisrine Events.

Is daar - onverhoopt - toch geen plaats? Dan kan je ook de parking langs de overzijde proberen, of in de Benedenbaan zelf parkeren: er zijn enkele parkeerplaatsen voorzien op zo'n 50 meter stappen van de praktijk, achter het grote witte gebouw waarin feestzaal Nisrine huist.

Parkeren in de straat voor de deur is het laatste alternatief. Respecteer dan wel de rijrichting om boetes te vermijden.

Wat is mijn investering?

In lijn met mijn waardenkader geef ik als kantelaar graag iets terug aan de maatschappij waarvan ik deel uitmaak. Dat past perfect in de missie en visie waarmee ik Kantelpunt oprichtte in 2015. Daarom organiseer ik deze slow reading sessies gratis.

Wat ik van jou als deelnemer vraag, is om je aanwezigheid te registreren via het formulier en op te dagen als je je engagement geeft om te komen.

Sessies gaan door vanaf 5 externe aanwezigen, er kunnen maximum 10 mensen deelnemen.

Afhankelijk van het aantal deelnemers hou ik me het recht voor om uit te wijken naar een externe locatie en daarvoor een bescheiden bijdrage te vragen. Dat communiceer ik duidelijk op voorhand zodat je niet voor verrassingen staat.

Vrijwillige donaties zet ik in ter ondersteuning van mensen die zich momenteel geen begeleiding kunnen veroorloven en er wel nood aan hebben, naar analogie met caffè sospeso. Coaching sospeso zeg maar...


Ben je eerder op zoek naar de kostprijs van mijn reguliere diensten? Die lees je hier.

Andere vragen?

Zit jij met een andere vraag?  Stel ze me hier!

Als je het basisprincipe begrijpt van het aanwezig-zijn als de toeschouwer van wat er binnen in je gebeurt en je 'begrijpt' het door het te ervaren, heb je het krachtigste hulpmiddel voor persoonlijke verandering tot je beschikking gekregen dat er bestaat.

Alleen jij kunt dit doen, niemand kan het voor je doen.

Maar als je het geluk hebt iemand te kennen die erg bewust is en je kunt geregeld met die persoon samen zijn en gezamenlijk in een toestand van aanwezigheid verkeren, kan dat helpen het proces te versnellen.

UIT : De kracht van het NU in de praktijk

Eckhart Tolle

Auteur en spiritueel leider

EPC - Evaluatie van je Persoonlijk Contentement

Niet zeker of 'kantelen' is wat jij nodig hebt?

Onderzoek het dan...

Vul je gegevens in en ontvang gratis de EPC-test: maak een Evaluatie van je Persoonlijk Contentement en krijg er tips bij hoe jij kan kantelen in de voor jou juiste richting. Vrijblijvend en zonder enige verplichting.

Aangekomen! Check je mails, ook je SPAM-folder aub