Waardenkader

van

een kantelaar

Jouw waardenkader in kaart brengen is één van de zaken waarbij ik je graag begeleid. Wie z'n waardenkader kent, kan immers proactief op zoek naar een context, een omgeving, waarbinnen die waarden gerespecteerd worden. Of afstemmen of het nog goed zit met de match tussen jouw eigen waarden en die van je opdrachtgever.

Als kantelaar heb ik, naast een heldere missie en visie voor mijn bedrijf Kantelpunt ook zelf een waardenkader als persoon dat ik hier met je deel:

The intuitive mind is a sacred gift and the rational mind is a faithful servant. We have created a society that honors the servant and has forgotten the gift. Albert Einstein

  • Empathisch is hoe ik in het leven sta. Empathie is de kunst je in je verbeelding te kunnen verplaatsen in de gedachten van andere mensen, waardoor je hun gevoelens en standpunten kan begrijpen, zonder deze te hoeven delen. Dankzij empathie kunnen we kantelen naar een fundamenteel andere wereld, daar ben ik van overtuigd.
  • Integriteit – trouw zijn aan zichzelf en aan bepaalde principes, ook wanneer anderen niet toekijken - schat ik hoog naar waarde.
  • Mens, dier en milieu geen kwaad doen, is voor mij een basiswaarde. Streven naar duurzaamheid door kwaliteit & robuustheid te verkiezen boven kwantiteit en fragiliteit hangen daarmee samen. Mijn ambitie is niet de grootste te willen zijn, wel klein te zijn in iets groots, bloei belangrijker te vinden dan ongebreidelde groei en me zo te onderscheiden van andere marktspelers.
  • Schoonheid geeft een extra dimensie aan mijn zijn, daarom mag deze waarde niet ontbreken. Mooi, gepersonaliseerd materiaal op maat maken en klanten ontvangen op een bijzondere locatie, geeft mij extra energie en vervult mijn behoefte aan creatieve expressie.

Naast deze persoonlijke waarden, sluit ik me helemaal aan bij de waarden opgenomen in het Compass Charter dat ik daarom graag ondertekend heb. Misschien herken jij jezelf er ook wel in, als innerpreneur?

Contacteer mij als jij je herkent in deze waarden, als gelijkgestemde, of als je graag jouw eigen waardenkader - of dat van je organisatie - in kaart brengt.

Kiezen voelt nooit meer als verliezen van zodra je je waardenkader helder hebt...

Share This